Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 17


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


- David Ilea -

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere, caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si UNI IARASI INTR-UNUL, IN HRISTOS, TOATE LUCRURILE: cele din ceruri si cele de pe pamant. Efeseni1: 7-10.

In El avem rascumpararea, scrie apostolul fratilor din Efes. In El avem reantoarcerea din nou acasa, in El avem reapropierea de fata Parintelui Ceresc, in El avem reunirea eterna in Duhul Sfant a lui Dumnezeu. Numai in El adica in ASCULTAREA LUI. Ascultarea lui Isus a fost finalizata, Isus ca om S-a facut ascultator pana la capat, adica pana la moarte si inca moarte de cruce. Ascultarea lui Isus a fost analizata, aceptata si recompensata de Dumnezeu unde zice: De aceea, adica din cauza ascultari lui Isus adusa la bun sfarsit, Dumnezeu L-a inaltat NESPUS DE MULT si I-a dat Numele care este MAI PRESUS de orice nume, pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant, si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul. Filipeni2: 8-11.

Noi rasa umana, noi toti cei ce deveniseram prin neascultarea lui Adam, robi ai pacatului si ai morti, avem in El rascumpararea, numai in El, adica in ascultarea Lui. Din cauza ca Isus a fost ascultator pana la capat, pana la moarte, si rascumpararea noastra in El a fost verificata, aceptata si finalizata, in asa fel ca nu mai este nevoie de nici o complectare, nu mai este nevoie de nici o adaugare langa ASCULTAREA lui Isus. Ascultarea lui Isus a fost verificata si gasita INDEAJUNS, si vrednica pentru rascumpararea noastra, de aceea Dumnezeu L-a inaltat NESPUS DE MULT, mult mai mult decat Isus + Legea, Isus + Cele 10 porunci, Isus + faptele pocaintei…Daca rascumpararea omului din robia pacatului si a morti era conditionata macar partial de participarea activa a omului, daca si omul pacatos trebuia sa participe macar putin alaturi de Isus, atunci era correct sa spunem ca rascumpararea omului sa facut prin Isus + putina participare din partea omului. Daca la Calvar prin crucea ascultarii lui Isus nu sa facut rascumpararea deplina a omului pacatos, atunci care este mesajul Evangheliei? Firea pamanteasca este ANTICHRIST, ea nu recunoaste ca a fost desbracata de puterea ei si NIMICITA prin rastignirea si moartea lui Isus. Ea vrea sa fie apreciata, ea vrea sa aiba merite, ea vrea sa aiba o parte importanta in mantuirea si jertfa lui Isus. Oameni firesti, oameni nenascuti din nou, intotdeauna pun aceasta intrebare fireasca: Dar EU ce trebuie sa fac? Care este partea MEA, aceea parte care-mi apartine Mie? Nu este mai mare tulburare, nu este o mai mare injosire pentru un om STAPANIT inca de firea pamanteasca, decat sa-i dovedesti ca nu trebuie SA FACA NIMIC, ca este venit prea tarziu, ca a fost Unul Altul care a FACUT TOTUL, cat priveste rascumpararea si mantuirea omului. 

Numai in Isus, in El SINGUR avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor. Prin sangele Lui, iertarea pacatelor, sangele lui Isus vorbeste foarte puternic de viata Sa aceia pamanteasca, vorbeste despre viata lui Isus, aceia viata fara vina, traita in deplina ascultare de porunca lui Dumnezeu, vorbeste foarte puternic despre viata lui Isus, de la intruchipare si pana la moartea Sa pe cruce. Aceia viata curata si fara pata, depusa de buna voie pe altarul crucii, in prezenta Tatalui ceresc. In puterea vietii de neantrerupta ascultare si in bunatatea Tatalui, au fost iertate pacatele omenirii. Faptul ca viata oricarui trup sta in sangele lui este adeverit in Scriptura care zice: Caci viata trupului este in sange. Vi l-am dat ca Sa-l puneti pe altar, ca sa slujeasca de ispasire pentru sufletele voastre, caci prin viata din el face sangele ispasire. Caci viata oricarui trup sta in sangele lui, care este in el. De aceea am zis copiilor lui Israel: Sa nu mancati sangele nici unui trup, caci viata oricarui trup este sangele lui, oricine va manca din el, va fi nimicit. Leveticul 17:11,14.

Atat rascumpararea cat si iertarea pacatelor omenirii sa facut potrivit sau dupa bogatiile harului lui Dumnezeu raspandit din belsug peste noi. Este foarte adevarat ca ramanem fara cuvinte in a descrie la adevarata lor valoare, misterul bogatiilor harului lui Dumnezeu. Unul dintre motivele principale pentru care Dumnezeu aduce la Sine Primele Roade, adica Biserica, este ca sa arate in veacurile viitoare NEMARGINITA BOGATIE A HARULUI SAU, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus. Caci prin har ATI FOST mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este DARUL LUI Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. Efeseni2: 7-9. Desi au trecut in jur de 2000 de ani de cand apostolul Pavel scrie aceasta scrisoare fratilor din Efes, totusi marea parte a Imperiului Crestin este in necunostinta de nemarginita bogatie a harului lui Dumnezeu. Mai marii Imperiului Crestin considera pe Satan mai puternic ca si Isus, pacatul mai presus de cat harul lui Dumnezeu si moartea mai victorioasa de cat viata. Cat priveste Planul Veacurilor facut de Dumnezeu, este foarte evident ca Dumnezeu a randuit NUMAI DOI OAMENI, NUMAI DOI FII: Unul Neascultator, prin care diavolul, pacatul si moartea au stapanit puternic peste toti oameni, si Unul Ascultator prin care diavolul,pacatul si moartea au fost deplin NIMICITI. Ascultarea neantrerupta a lui Isus pana la moarte a NIMICIT pe cel ce are puterea mortii, adica pe DIAVOLUL. Tot prin ascultarea si suferinta Sa Isus a facut curatarea pacatelor adica prin viata Sa aceia fara vina, fara pata, fara de pacat sa facut iertarea pacatelor odata pentru totdeauna. Da acum la sfarsitul veacurilor Isus S-a aratat o singura data, ca sa stearga pacatul prin jertfa Sa. Caci daca sangele taurilor si al tapilor si cenusa unei vaci, stropita peste cei intinati, ii sfinteste si le aduce curatirea trupului, CU CAT MAI MULT sangele lui Hristos, care prin Duhul cel vesnic, S-a adus pe Sine insusi jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curata cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului cel viu! Evrei 9: 13,14.

Moartea a fost nimicita tot prin acest har bogat aratat si descoperit in Isus Hristos dupa cum marturisesc Scripturile: El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa HARUL care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii,(veacurii) dar care a fost descoperit acum prin aratarea Mantuitorului nostru Hristos Isus, care A NIMICIT MOARTEA si a adus la lumina VIATA SI NEPUTREZIREA, prin Evanghelie. 2 Timotei 1:9,10. A sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, si l-a NIMICIT, pironindu-l pe cruce. A DEZBRACAT domniile si stapanirile si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit BIRUITOR asupra lor prin cruce. Coloseni 2: 14,15. Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie DEZBRACAT de puterea lui, in asa fel sa nu mai fim robi ai pacatului, caci cine a murit, de drept, este izbavit de pacat. Romani 6:6,7.

Isus a nimicit pe diavolul prin moartea Sa, pentruca diavolul avea putere asupra morti. Dupa randuiala lui Dumnezeu, moartea depindea total de puterea otravitoare a vechiului sarpe. Mai intai vine ispititorul, odata ispita aceptata, se naste pacatul, pacatul odata nascut aduce dupa sine moartea. Inca de la nasterea Sa, Isus a fost ispitit de diavolul. Isus a fost ispitit cu toate pacatele omenirii, dar El a biruit ispita, impotrivinduse pana chiar la sange, pana chiar la moarte. Dumnezeu in nemarginita Sa putere si intelepciune putea sa pregateasca pentru Fiul Isus o alta cale, mult mai usoara, un alt pahar si o moarte fara cruce. Nu ura lui Dumnezeu impotriva pacatului a pregatit calea cea mai grea si paharul amar al suferintelor, oh! nu, de mii de ori nu, iata ce scrie apostolul Ioan: Fiindca, din cauza ca, atat de mult A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, ca a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca toti crezand in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Isus nu este Fiul maniei si a uri lui Dumnezeu. In Adam cel neascultator oameni sunt numiti COPII AI MANIEI LUI DUMNEZEU: Intre ei eram si noi toti odinioara, cand traiam in poftele firii noastre pamantesti, cand faceam voile firii pamantesti si ale gandurilor noastre si eram din fire COPII AI MANIEI, ca si ceilalti Efeseni2: 3. Isus este Fiul dragostei si a indurarii lui Dumnezeu. Dragostea lui Dumnezeu pentru neamul omenesc a pregatit o cale, a pregatit un pahar si a pregatit drumul crucii unde sa vazut si se vede inca tot mai clar nemarginita dragoste, nemarginita indurare descoperita si deplin activa in persoana lui Isus. Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, CA NOI SA TRAIM PRIN EL. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca JERTFA DE ISPASIRE PENTRU PACATELE NOASTRE. Si noi AM CUNOSCUT SI AM CREZUT dragostea (adica pe Isus) pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste. 1Ioan 4:9,10,16. Diavolul a fost nimicit, a fost biruit complect si pentru totdeauna prin moartea lui Isus. Pana inca Isus mai era in viata, diavolul dadea tarcoale, si urla ca un leu, care parea de neanvins. Diavolul a compresat toate viciile, toate pacatele murdare a intregi omenirii, si le-a folosit ca niste sageti otravitoare, care cu toata viteza puteri lui se infingeau adanc in trupul si sufletul nevinovatului Miel Dumnezeiesc. Dar cand pe dealul Golgotei, Isus privind necontenit spre BUCURIA care o avea inainte, a strigat misteriosul strigat al biruintei: SA ISPRAVIT, abia atunci vicleanul sarpe a ramas incremenit, a ramas fara cuvinte, a ramas mut si ingrozit vazand ca Isus a murit si veninul otravitor, veninul acumulat de-alungul tuturor veacurilor nu a avut nici un effect, nici o putere asupra Celui ce purta acum cununa biruintei.

Daca in persoana lui Isus nu a fost inclusa intreaga omenirea, daca Isus a murit de unul singur, numai pentru Sine, cum se poate spune ca diavolul a fost nimicit? Cum se poate spune ca lucrarea lui a fost nimicita? Cum se poate spune ca Isus a IZBAVIT pe toti aceia care, prin frica mortii, erau supusi robiei toata viata lor? Cum se poate spune ca Isus a ISPRAVIT, A TERMINAT COMPLECT lucrarea Calvarului? Daca un singur om a ramas neinclus in trupul firesc al lui Isus, daca un singur copil, daca unul singur fiu al lui Adam cel pamantesc ar fi ramas neinclus in ascultarea lui Isus, atunci prin acel unul singur, diavolul continua sa domneasca mai departe peste acel unul singur si peste samanta lui. Prin urmare pacatul continua sa stapaneasca, iar din cauza pacatului nemiloasa moarte aseza jugul greu al robiei pe grumazul acelui unul singur si pe grumazul semintiei lui. Asa dar, daca unul singur om ramanea dupa moartea lui Isus, mai departe separat de jertfa lui Isus, mai departe separat de taina crucii, mai departe separat de ascultarea lui Isus, mai departe in neascultarea si robia mortii, atunci diavolul nu putea fi declarat NIMICIT, atunci pacatul nu putea fi declarat IERTAT, RIDICAT SI INDEPARTAT, atunci moartea nu putea fi declarata NIMICITA. Prin urmare domniile stapanirile si puterile nu au fost DEZBRACATE de puterea lor, nu au fost facute DE OCARA inaintea lumii, iar Isus nu a IESIT BIRUITOR asupra lor prin cruce. Prin urmare omul nostru cel vechi nu a fost rastignit in intregimea lui, impreuna cu Isus, si trupul pacatului nu a fost in intregime dezbracat de puterea lui, iar unii au ramas in continuare robi ai pacatului. Isus deci nu a inviat din morti. Scriptura declara ca unul singur om a fost indeajuns pentru intrarea pacatului in lume. Si prin acel unul singur satan, pacatul si moartea au stapanit mai departe peste toata samanta aceluia unul singur, pentruca in el au fost asezati de Dumnezeu toti oamenii. De aceea, dupa cum printr-un SINGUR OM a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra TUTUROR OAMENILOR, din pricina ca toti au pacatuit Romani 5:12.

Dragi cititori dupa cum in Adam au fost inclusi toti oamenii, tot la fel si in Isus au fost inclusi de Dumnezeu toti oamenii si nici macar unul singur nu a ramas separat de Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu. Astfel, dar, dupa cum printr-o singura gresala a venit o osanda, care a lovit pe TOTI OAMENII, tot asa, printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru TOTI OAMENII o hotarare de neprihanire care da viata. Caci, dupa cum prin neascultarea UNUI SINGUR OM, cei multi (toti, multimea de oameni care au fost loviti ) au fost facuti pacatosi, TOT ASA, prin ascultarea UNUI SINGUR OM, cei multi (toti, multimea de oameni pentru care a venit hotararea de neprihanire) vor fi facuti neprihaniti. Pentru ca dupa cum pacatul A STAPANIT dand moartea, tot asa si harul SA STAPANEASCA dand neprihanirea, ca sa dea viata vesnica, prin Isus Hristos, Domnul nostru Romani 5: 18,19,21. Caci dragostea lui Hristos ne strange, fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit pentru toti, TOTI DECI AU MURIT. Si El a murit pentru TOTI, pentruca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a MURIT SI A INVIAT PENTRU EI. 2 Corinteni 5:14,15. Dar pe Acela care a fost facut pentru putina vreme mai prejos decat ingerii, adica pe Isus, iL vedem incununat cu slava si cu cinste din pricina mortii pe care a suferit-o, pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El sa guste moartea PENTRU TOTI. Evrei2: 9.

Cea mai puternica dovada despre biruinta deplina a lui Isus asupra lui Satan, asupra pacatului si asupra mortii este INVIEREA lui Isus din morti. Dumnezeu nu tine seama de VREMURILE DE NESTIINTA si porunceste ACUM TUTUROR OAMENILOR, de pretutindeni, sa se pocaiasca, pentru ca a randuit o zi in care va judeca lumea dupa DREPTATE, prin Omul pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat TUTUROR OAMENILOR O DOVADA NETAGADUITA, PRIN FAPTUL CA L-A INVIAT DIN MORTI. Fapte 17: 30,31.

Stimate cititor, cuvintele scrise mai sus sunt special pentru tine, mai devreme sau mai tarziu, de buna voie sau impotriva voii tale porunca lui Dumnezeu se va implini in viata ta. Dumnezeu te va judeca dupa dreptatea Sa prin Omul Isus Hristos, despre care a dat tuturor oamenilor (inclusiv si tie) o dovada netagaduita, prin faptul ca L-a inviat din morti. Faptul ca Dumnezeu L-a inviat din morti pe Isus Hristos este o dovada netagaduita si pentru tine. Invierea lui Isus din morti este o dovada netagaduita unde si tu ai fost apropiat de Dumnezeu prin ascultarea lui Isus, invierea Lui este o dovada a iertari si a impacari tale personal cu Dumnezeu, prin crucea lui Isus. Invierea lui Isus este dovada netagaduita ca prin jertfirea si moartea lui Isus ai fost si esti si acum socotit neprihanit, si ai dreptul deplin de mostenire a vietii neperitoare. Duhul Sfant a lui Dumnezeu te va lumina si te va calauzi mai departe sa descoperi prin credinta in Isus Fiul lui Dumnezeu adevaratele comori spirituale rezervate special pentru tine, si gata sa fie descoperite chiar in vremea de ACUM.

Foarte multi crestini se afirma ca vrajmasi ai jertfei si ai crucii lui Isus. Unii afirma ca jertfa lui Isus este numai pentru foarte putini oameni, numai pentru aceia foarte putini care inainte de intemeierea lumi au fost predestinati pentru mantuire. Iar alti afirma ca Isus este jertfa de mantuire pentru toti oamenii, dar nu toti oameni vor vrea sa primeasca in dar aceasta jertfa. Dupa cum prin neascultarea unui singur om, Dumnezeu a declarat toti oamenii vinovati de pacatul neascultari, Dumnezeu nu a cerut parerea si aprobarea oamenilor, ba chiar a facut aceasta hotarare inca inainte sa se nasca majoritatea oamenilor. Tot asa, prin ascultarea unui singur Om, Dumnezeu a declarat toti oamenii neprihaniti prin ascultarea lui Isus. Deasemenea, Dumnezeu nu a cerut parerea si aprobarea oamenilor, ba chiar mai mult a dat tuturor oamenilor o DOVADA NETAGADUITA despre aceptarea si suficienta jertfei lui Isus, prin faptul ca L-a inviat din morti. Moartea a venit prin om si omul a devenit astfel SINGURUL camp de activitate, SINGURA piata de comert a lui Satan, a pacatului si a mortii. Omul acesta prin care a venit moartea este numit in Scripturi in unele locuri OMUL VECHI. In Omul Vechi au fost asezati toti oameni, pentruca este dovedit ca toti, fie Iudei, fie Greci, sunt sub pacat. Nu este nici un om neprihanit, nici unul macar, caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu ne scrie apostolul in scrierea lui pentru frati din Roma. Cuvantul, Hristosul lui Dumnezeu venind in lumea si in sfera de activitate a mortii S-a dezbracat de slava eterna si a luat chipul OMULUI VECHI, S-a imbracat cu acest trup al pacatului care era SINGURUL camp, singurul loc de desfasurare a stapaniri si a robiei mortii. Hristos imbracat cu acest Om Vechi devine tinta principala a lui Satan inca de la nasterea Sa si pana la moartea Sa pe cruce. Este adevarat ca Fruntasii veacului nu au cunoscut taina si intelepciunea lui Dumnezeu cu privire la Isus Mantuitorul lumii, caci, daca ar fi cunoscut-o n-ar fi rastignit pe Domnul slavei. In adevar, impotriva Robului Tau cel sfant, ISUS, pe care L-ai uns Tu, s-au insotit in cetatea aceasta Irod si Pilat din Pont cu Neamurile si cu noroadele lui Israel, ca sa faca tot ce hotarase mai dinainte mana Ta si sfatul Tau. Fapte 4: 27,28.

Biruinta finala a lui Isus asupra lui Satan, asupra pacatului si asupra mortii a fost castigata de Isus in timpul final al rastignirii si al mortii. Pana inca Isus mai era in viata, Satan impreuna cu toti mesagerii sai au luptat si au folosit toate metodele de ispitire, au pus toata presiunea de care dispuneau, pentru a forta pe Isus sa pacatuiasca. Isus a prezentat in fata lui Dumnezeu din partea Sa un trup curat, un trup neantinat, un trup unde Satan, unde pacatul nu au pus stapanire. Acest trup a fost primit de Dumnezeu ca o jertfa de un bun miros, pentru pacatele intregi omenirii. Deasemenea sangele cruci lui Isus, adica toata viata Sa a fost inchinata si dedicata de buna voie, din dragoste in ascultarea neantrerupta de porunca lui Dumnezeu. Sangele sau viata ascultarii lui Isus a fost aceptata de Dumnezeu ca o jertfa a dragostei, pentru vina neascultarii neamului omenesc. Daca Isus nu a putut fi biruit, daca Isus este ajuns in prezenta Tatalui Ceresc deplin biruitor, sfarsind drumul misiuni Sale in deplina ascultare, daca Tatal la primit cu mare bucurie, atunci in marea uimire, tremurand de frica si cuprinsi de spaima Satan, pacatul si moartea se indreapta spre OMUL VECHI, spre singurul lor teren de lucru. Omul acesta, omul vechi reprezinta toate generatiile pamantului, aici in omul acesta Satan si-a asezat tronul, aici in omul acesta se gaseste slava domniei, a stapanirii si a puterii lui Satan, a pacatului si a mortii. Stimate cititor, noi doi eram acolo atunci, si eu si tu faceam parte din omul vechi, si eu si tu eram robi ai pacatului si ai mortii, toti oamenii erau prezenti atunci in omul vechi pe crucea lui Isus. Sunt foarte sigur prin adevarul lui Dumnezeu ca Satan nu se astepta la o astfel de surpriza. Rastignirea lui Isus a devenit rastignirea noastra a omului vechi, rastignirea intregi omenirii. Moartea lui Isus a devenit prin hotararea lui Dumnezeu moartea omului vechi, moartea intregi omenirii. Nu putina insemnatate au cuvintele Scripturi care zice: Stim bine ca OMUL NOSTRU CEL VECHI A FOST RASTIGNIT IMPREUNA CU EL, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului, caci cine a murit, de drept, este izbavit de pacat. Acum, daca am MURIT IMPREUNA CU HRISTOS, credem ca vom si trai impreuna cu El. Aici pe dealul Capatani in fata crucii lui Isus, pentru prima data in istoria omenirii, Satan ramane fara lucru, campul si terenul lui de activitate (omul vechi) este reantors din nou prin dreptul rascumparari, originalului proprietar. Satan, adica stapanitorul lumii a fost aruncat afara, iar toti oameni lumii sunt atrasi la sanul vieti lui Isus. Da! Amin! Aleluia! Balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care inseala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant, si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui. Si locul lor nu li s-a mai gasit in cer. Aici dragi mei in fata crucii lui Isus au fost dezbracate de puterea lor, orice domnie, orice stapanire si orice putere. Aici pe dealul Golgota in fata crucii lui Isus este nimicita domnia lui Satan, stapanirea pacatului si puterea de robie a morti.

Dragi cititori Satan este nimicit pentru ca TOTI OAMENI AU FOST INCLUSI in trupul pamantesc al lui Isus. Da! Amin! Aleluia! Nici un om nu a ramas separat de trupul jertfei lui Isus, nici o femeie nici un baiat si nici o fetita. In Isus Hristos, in jertfa ascultari Lui, Dumnezeu a facut o UNIRE si nici decum o separare. El este SFARSITUL randuieli lui Adam, sfarsitul fapturilor vechi si tot El este INCEPUTUL fapturilor noi. TOATE LUCRURILE: atat lucrurile din cer cat si lucrurile de pe pamant se intalnesc impreuna in fata crucii jertfei lui Isus. Jertfa crucii lui Isus nu a fost lucrarea personala a lui Isus, aceasta a fost si este lucrarea puteri dragostei si a intelepciuni lui Dumnezeu desfasurata si descoperita in Isus Hristos Fiul Sau. Dumnezeu in indurarea si harul Sau hotarase inca inainte de intemeierea lumii, ca in jertfa crucii lui Isus sa impace totul cu Sine, nu numai universul fizic dar si universul spiritual, nu numai pamantul dar si cerul. Este adevarat ca tot planul rascumparari omului, a fost gandit si desenat de Dumnezeu inca inainte de aparitia timpului. Totusi potrivit acestui plan numit in Scriptura Planul Veacurilor sa implinit practic tot ceia ce era prevazut in plan pentru timpul rascumparari. Nu ma indoiesc de faptul ca in timpul celor trei zile si trei nopti, timp care sa derulat de la moarte pana la invierea lui Isus din morti, sau petrecut multe lucruri in lumea spirituala. Nu putin important este faptul ca de la moartea lui Isus si pana la invierea Sa din morti au fost randuite de Dumnezeu TREI ZILE.

Nu ma indoiesc de faptul ca inaintea invieri lui Isus sa facut o analiza prin dreptatea si intelepciunea lui Dumnezeu asupra misiunii incredintata lui Isus. Isus a fost trimis de Dumnezeu sa fie Mantuitorul lumii 1Ioan 4: 14. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Ioan 3: 17. Isus inainte de inviere a stat in fata tronului lui Dumnezeu, inaintea tribunalului suprem, inaintea celor patru fapturi vii, inaintea celor 24 de batrani si inaintea miilor de ingerii, pentru a da socoteala inaintea lui Dumnezeu despre trimiterea Sa ca MINTUITOR AL LUMII si pentru a fi judecat dupa cum gasim scris: Ca sa fii gasit neprihanit in cuvintele Tale si sa iesi biruitor cand vei fi judecat. Romani3: 4. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce. DE ACEEA si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume, pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant, si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul.Filipeni 2: 8-11. De aceea, este expresia apostolului Pavel, pentru ascultarea Lui neantrerupta, pentru deplina Sa biruinta, pentru suferinta Sa pana la sange in lupta impotriva pacatului, pentru salvarea omenirii si pentru nimicirea lui Satan, a pacatului si a mortii. Pentru toate acestea si pentru multe altele din partea lui Isus, si pentru dragostea si mareata Sa indurare, Dumnezeu L-a inaltat pe Isus, nespus de mult: Sa stie bine, dar, toata casa lui Israel, ca Dumnezeu a facut DOMN SI HRISTOS pe acest Isus pe care L-ati rastignit voi. Fapte2: 36. Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut DOMN SI MANTUITOR, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor. Fapte5: 31. Dupa nemarginita marime a puteri Sale pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din morti si L-a pus sa sada LA DREAPTA SA in locurile ceresti, mai presus de orice domnie, de orice stapanire, de orice putere, de orice dregatorie si de orice nume care se poate numi, nu numai in veacul acesta, ci si in cel viitor. El I-a pus totul sub picioare Efeseni2: 19-22. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am BIRUIT si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de Domnie. Apocalipsa3: 21.

Dragi mei prieteni si cititori nu Isus a decis, nu El singur Si-a insusit toate acestea aratate mai sus, Dumnezeu L-a judecat si L-a considerat BIRUITOR. Da, Dumnezeu a fost multumit de ascultarea si jertfa vietii lui Isus, da Dumnezeu a impacat omenirea cu Sine in jertfa lui Isus. Dumnezeu a considerat lumea omeneasca neprihanita in crucea si moartea lui Isus. Dumnezeu a fost deplin multumit si satisfacuta a fost dreptatea Sa, pentu felul in care Isus a biruit pe Satan, pacatul si moartea. Si ca Sa-si dovedeasca multumirea, satisfactia si marea Sa bucurie, sa declare personal mult vestita Sa fagaduinta, A INVIAT DIN MORTI PE ISUS, dovedind tuturor oamenilor de pretutindeni, ca prin Isus Hristos TOTI OAMENI AU DREPTUL DEPLIN LA VIATA NEMURITOARE Aleluia! Pentru ca aceasta viata nemuritoare sa fie daruita fiecarei fiinta omeneasca, si pentru ca fiecare dusman al vietii vesnice sa fie nimicit si intreaga omenire sa fie transformata de puterea crucii lui Isus, Dumnezeu a randuit un TRON SI O IMPARATIE pentru Isus Mielul cel junghiat. Scopul si menirea acestei Imparatii este sa vesteasca, sa dovedeasca si sa transforme, sa schimbe, sa reanoiasca si sa UNEASCA pe toti oameni si toate lucrurile cele din ceruri si cele de pe pamant, intr-unul singur in Hristos prin tot ceia ce sa INFAPTUIT LA CRUCEA LUI ISUS.Tronul si Imparatia sunt rezultatul crucii lui Isus.Tronul si Imparatia sunt rezultatul biruintei jertfei lui Isus. Tronul si Imparatia vor manifesta, vor extinde BIRUINTA CRUCII LUI ISUS incepand din Ierusalim, in Iudea, Samaria si pana la marginile pamantului. BIRUINTA jertfei crucii lui Isus va fi nu numai vestita dar va fi puternic asezata in fiecare faptura din cer de pe pamant si de sub pamant Aleluia!

M-am uitat in timpul vedeniilor de noapte si iata ca pe norii cerurilor a venit UNUL CA UN FIU AL OMULUI, a inaintat spre Cel imbatranit de zile si a fost adus inaintea Lui. I S-A DAT STAPANIRE, SLAVA SI PUTERE IMPARATEASCA, pentru ca sa-I slujeasca TOATE popoarele, neamurile si oameni de toate limbile. Imparatia Lui este o Imparatie vesnica, si TOATE puterile Ii vor sluji si-L vor asculta. Tu te uitai la el, si s-a dezlipit o PIATRA, fara ajutorul vreunei maini, a izbit picioarele de fier si de lut ale chipului si le-a facut bucati. Atunci fierul, lutul, arama, argintul si aurul s-au sfaramat impreuna si s-au facut ca pleava din arie vara, le-a luat vantul, si nici urma nu s-a mai gasit din ele. Dar PIATRA, care sfaramase chipul, s-a facut un munte mare si a umplut TOT PAMANTUL Daniel 2: 34,35, 7: 13,14,27. Despre aceast tron si Imparatie scrie si apostolul in putine cuvinte: Pe cand Fiului I-a zis: Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci, toiagul domniei Tale este un toiag de DREPTATE, Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea, DE ACEEA, Dumnezeule, Dumnezeul Tau T-ea uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decat pe tovarasii Tai. Dar pe Acela care a fost facut pentru putina vreme mai prejos decat ingerii, adica pe Isus, Il vedem INCUNUNAT CU SLAVA SI CU CINSTE, din pricina mortii pe care a suferit-o, pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El sa guste moartea pentru toti. Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe vrajmasi Tai asternut al picioarelor Tale Evrei1: 8,9,13, 2: 9. Caci TREBUIE ca El sa imparateasca pana va pune pe toti vrajmasi sub picioarele Sale. Vrajmasul cel din urma, care va fi nimicit, va fi moartea. Domnul Mi-a zis: Tu esti Fiul Meu! Astazi Te-am nascut. Cere-Mi si-Ti voi da neamurile de mostenire, si marginile pamantului in stapanire! Psalmul 1: 7,8.

Dumnezeu in marea Sa intelepciune si in dragostea Sa pentru toata creatiunea a hotarat ca pe tronul Imparatiei sa fie asezat UN MIEL, si acest Miel JUNGHIAT. Daca Imparatul acestei Imparatii este UN MIEL JUNGHIAT, ce fel de cetateni formeaza oare Imparatia Sa? Adevarul este ca un MIEL nu vorbeste ca un BALAUR Apocalipsa13: 11. Cetateni Imparatiei Mielului cel junghiat declara plini de bucurie puterea crucii, adica jertfa Mielului, biruinta Mielului si rascumpararea Mielului. Cine declara un diavol neanvins, un pacat neridicat si o moarte eterna,dupa moartea si invierea lui Isus, este impotriva Mielului, este impotriva Imparatiei Sale, vorbeste ca un balaur, este ANTICHRIST. Iata ce declara apostolul despre crucea si jertfa acestui Miel al lui Dumnezeu care RIDICA PACATUL LUMII: Fiindca propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, dar pentru noi, care suntem pe calea mantuirii, este PUTEREA lui Dumnezeu…Dumnezeu a gasit cu cale sa mantuiasca pe credinciosi prin NEBUNIA propovaduirii crucii. Noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru Iudei este o pricina de poticnire, si pentru Neamuri o nebunie, dar pentru cei chemati, fie Iudei, fie Greci, este puterea si intelepciunea lui Dumnezeu. Caci nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat oamenii, si slabiciunea lui Dumnezeu este mai tare decat oamenii. Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele tari. Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii si lucrurile dispretuite, ba inca lucrurile care nu sunt, ca sa nimiceasca pe cele ce sunt, pentru ca nimeni SA NU SE LAUDE inaintea lui Dumnezeu. El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare, pentru ca, dupa cum este scris: Cine se lauda SA SE LAUDE IN DOMNUL 1 Corinteni 1: 18-31.

Taina voii lui Dumnezeu este mult mai mare, mult mai adanca decat se poate spune in cuvinte omenesti. Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. De ce oare Dumnezeul Cel Atotputernic, Suveran in intregul univers, de ce oare a ales calea crucii, calea cea mai josnica, calea smereniei si a suferintei? De ce oare a ales paharul cel mai amar, de ce oare a ales sa salveze omenirea prin nebunia crucii? De ce oare a hotarat ca Fiul Sau sa devina un Miel, si inca un Miel junghiat? Uimitor este faptul, unde Dumnezeu, dupa biruinta deplina a lui Isus, Mielul junghiat, hotareste ca BIRUINTA CRUCII lui Isus sa fie implinita in fiecare fiinta omeneasca, folosinduse de acest Tron si de aceasta Imparatie amintita mai sus. Pe Tronul acestei Imparatii sa troneze in deplina biruinta MIELUL CEL JUNGHIAT. Apostolul Ioan marturiseste si el acest lucru, in scrierea sa unde gasim scris: Apoi am vazut in mana dreapta a Celui ce SEDEA PE SCAUNUL DE DOMNIE o carte, scrisa pe dinauntru si pe dinafara, pecetluita cu sapte peceti. Si am vazut un inger puternic, care striga cu glas tare: Cine este vrednic sa deschida cartea si sa-i rupa pecetile? Si nu se gasea nimeni, nici in cer, nici pe pamant, nici sub pamant, care sa poata deschide cartea, nici sa se uite in ea. Si am plans mult pentru ca nimeni nu fusese gasit vrednic sa deschida cartea si sa se uite in ea. Si unul din batrani mi-a zis: Nu plange, iata ca Leul din semintia lui Iuda, radacina lui David, a BIRUIT ca sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei. SI LA MIJLOC, intre scaunul de domnie si cele patru fapturi vii si intre batrani, am vazut STAND IN PICIOARE UN MIEL. PAREA JUNGHIAT si avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu trimise in tot pamantul. El a venit si a luat cartea din mana dreapta a Celui ce sedea pe scaunul de domnie. Cand a luat cartea, cele patru fapturi vii si cei douzeci si patru de batrani s-au aruncat la pamant inaintea MIELULUI, avand fiecare cate o lauta si potire de aur, pline cu tamaie, care sunt rugaciunile sfintilor. Si cantau o cantare noua si ziceau: VREDNIC ESTI TU sa iei cartea si sa-i rupi pecetile, caci ai fost INJUNGHIAT si ai RASCUMPARAT pentru Dumnezeu, cu SANGELE TAU, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru, si ei vor IMPARATI PE PAMANT! M-am uitat si, imprejurul scaunului de domnie, in jurul fapturilor vii si in jurul batranilor, am auzit glasul multor ingeri. Numarul lor era de zece mii de ori zece mii si mii de mii. Ei ziceau cu glas tare: VREDNIC ESTE MIELUL, care a fost JUNGHIAT, sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda! Si pe TOATE FAPTURILE, care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare,si TOT ce se afla in acestea locuri, le-am auzit zicand: A Celui ce sade pe scaunul de domnie si a MIELULUI sa fie lauda, cinstea, slava si stapanirea in vecii vecilor! Apocalipsa5: 1-14.

Jertfa crucii lui Isus a fost recunoscuta de Dumnezeu ca fiind indeajunsa pentru mantuirea intregi omeniri. Jertfa crucii lui Isus nu a fost numai o usa deschisa spre posbila biruinta si nimicire a domniilor, stapanirilor si puterilor intunericului acestui veac, nu a fost numai o usa deschisa spre posibilitatea de mantuire a omenirii. Jertfa crucii lui Isus a fost BIRUINTA TOTALA SI NIMICIREA oricarei domnii, stapaniri si puteri, si tot jertfa crucii lui Isus a fost RASCUMPARAREA INTREGI OMENIRI. In puterea jertfei crucii lui Isus, Dumnezeu a declarat cu multa bucurie intreaga omenire readusa, iertata, impacata, mantuita si unita cu Sine. In puterea jertfei crucii lui Isus, Dumnezeu a decretat dreptul intregi omeniri la viata neperitoare, dand omenirii o dovada netagaduita prin invierea lui Isus din morti. Jertfa crucii lui Isus este intreaga, este mai mult decat cuvantul: INDEAJUNS, ea este complecta, si nu depinde in puterea ei de parerea, vointa sau participarea omului muritor. Jertfa crucii lui Isus este puterea dragostei lui Dumnezeu, care dezbracanduse de nemurire, tainic se imbraca in invelitoarea omului muritor, si dovedindusi nemarginita indurare, nimiceste dusmanul vietii vesnice, deschide portile mortii si transfera intreaga omenirea din robia pacatului si a morti, in libertatea si bucuria vietii vesnice. Iata vrednicia Mielului junghiat! Ioan vede pe Isus, in forma unui miel, care era deja junghiat. Ioan vede pe Isus dupa moartea Sa pe cruce, el vede UN MIEL si Mielul acesta fusese junghiat, de aceea arata, adica se vedea, purta cu El semnele injunghierii.

Potrivit Legii un miel reprezenta persoana de care era adus inaintea preotului. Daca o singura persoana aducea un miel ca jertfa de ispasire pentru pacate, atunci mielul acela reprezenta numai persoana aceia care l-a adus. Daca o familie aducea un miel, daca o semintie aducea un miel si daca tot Israelul aducea un singur miel, atunci si acolo mielul acela reprezenta inaintea preotului si inaintea lui Dumnezeu, numai persoana sau persoanele acelea care l-au adus, si pentru care mielul era o jertfa de ispasire a pacatelor. Isus este declarat in Scripturi Mielul lui Dumnezeu. El este un Miel pentru ca El este jertfa de ispasire a pacatelor, dar El trebuie sa reprezinte pe cineva inaintea lui Dumnezeu. El trebuie sa fie jertfa de iertare a pacatelor pentru cineva. Isus este Mielul de jertfa pentru pacatele lumii, omenirii, pentu pacatele neamului omenesc, cum declara Scriptura: El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale INTREGII LUMI. Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul ca sa fie MANTUITORUL LUMII. Si stim ca Acesta este in adevar Hristosul, MANTUITORUL LUMII. Iata Mielul lui Dumnezeu, care RIDICA PACATUL LUMII.

Apostolul Ioan plange mult pentru ca nimeni nu fusese GASIT VREDNIC sa deschida cartea si sa se uite in ea, nimeni, nici in cer, nici pe pamant, nici sub pamant. Plansul mult al lui Ioan ne spune ca el nu stia ce scria in carte, si nu stia nici ca Isus, Leul din semintia lui Iuda, BIRUISE deplin la Calvar, si fusese GASIT VREDNIC sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei. Isus a fost gasit vrednic din cauza biruintei Sale asupra lui Satan, asupra pacatului si asupra morti prin puterea jertfei vieti si a trupului Sau ca Fiu al Omului. Unul, din cei 24 de batrani stia deja despre biruinta crucii lui Isus, pentruca Isus Mielul lui Dumnezeu era deja INALTAT LA MIJLOC, INTRE scaunul de domnie si cele patru fapturi vii si INTRE batrani. Mielul era deja pe pozitia Sa de MIJLOCITOR, El STATEA IN PICIOARE, adica era Mielul cel Junghiat care intrase chiar in cer, ca sa Se infatiseze acum, PENTRU NOI, inaintea lui Dumnezeu. Da Mielul care fusese junghiat statea in picioare, adica inca nu primise TRONUL, El reprezenta lumea intreaga, toata faptura, toata creatiunea. El era, Mielul, sau jertfa de ispasire, pentru pacatele omenirii. El era unul singur Miel, dar El reprezenta intreaga omenirea pentru ca El de buna voie si din Dragostea lui Dumnezeu Se jertfise pe Sine insusi pentru rascumpararea intregi omeniri. Aici in prezenta Celui ce sta pe tron, aici in tribunalul suprem a lui Dumnezeu, in prezenta tuturor delegatilor si a celor ce reprezinta intregul univers, se face judecata MIELULUI, care este jertfa de ispasire pentru pacatele intregi omenirii. Da aici s-a facut o judecata dreapta, tot aici Mielul a fost intronat pe tronul mult vestitei Imparatii, iata doar cateva din declaratiile reprezentantilor si a delegatilor Marelui Regat: Iata cantecul cel cantau cele patru fapturi vii si cei 24 de batrani: Si cantau o CANTARE NOUA si ziceau: Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-I rupi pecetile: caci ai fost INJUNGHIAT si ai RASCUMPARAT pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. M-am uitat si, imprejurul scaunului de domnie, in jurul fapturilor vii si in jurul batranilor, am auzit glasul multor ingeri. Numarul lor era de zece mii de ori zece mii si mii de mii. Ei ziceau cu glas tare: Vrednic este Mielul, care a fost JUNGHIAT, sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda! Si pe toate fapturile, care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare, si tot ce se afla in acestea locuri, le-am auzit zicand: A Celui ce sade pe scaunul de domnie si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapanirea in vecii vecilor!

Dumnezeu recunoaste biruinta crucii lui Isus asupra puteri intunericului, si asupra firii pamantesti. Dumnezeu acepta cu multa placere jertfa de ispasire pentru pacatele omenirii, depusa de Isus pe crucea Golgotei. Dumnezeu considera ca NUMAI MIELUL CEL JUNGHIAT este vrednic sa primeasca slava si cinste si sa fie inaltat pe TRONUL HARULUI lui Dumnezeu imparatind cu mare putere in fiecare fiinta si in fiecare faptura din intreg universul lui Dumnezeu prin VIATA NEPERITOARE. Toata vrednicia Mielului este adanc inradacinata in biruinta jertfei crucii lui Isus. Mielul cel Junghiat primeste dreptul deplin sa troneze si sa imparateasca in cer, pe pamant, sub pamant si in intreg universul prin puterea jertfei crucii lui Isus. Felul in care biruinta crucii lui Isus urma sa fie vestita si implinita in fiecare fiinta, si pe intreg pamantul era foarte tainic scris de Dumnezeu intr-o carte pecetluita cu sapte peceti. Nimeni nu se gasea sa fie vrednic sa semene si sa infaptuiasca pe pamant, taina dragostei lui Dumnezeu puternic descoperita in jertfa crucii lui Isus. Nimeni nu se gasise vrednic sa conduca si sa duca la indeplinire planul tainic de mantuire a omenirii scris de mana lui Dumnezeu in cartea pecetluita. Nimeni nu se gasise vrednic sa deschida cartea si sa inteleaga, sa decodeze, sa citeasca taina gandurilor si a planului lui Dumnezeu. Ca sa puna inca o data intreg universul in mare uimire, ca sa-Si poata desfasura plinatatea dragostei Sale, ca sa UNEASCA DIN NOU cerul cu intreg pamantul, si ca sa umple totul cu Sine insusi a gasit potrivit, a gasit vrednic, si I-a incredintat aceasta mareata misiune Mielului ce fusese junghiat pe Crucea de pe dealul Golgota.

Dragi prieteni, dragi cititori, Isus Hristos a fost deja inaltat la dreapta puteri lui Dumnezeu, ca rezultat al biruintei Sale la Calvar. Dumnezeu in nepatrunsa Sa intelepciune a invrednicit pe Isus sa fie inaltat in tronul harului in calitate de MIEL AL LUI DUMNEZEU in ceia ce priveste dragostea lui Dumnezeu, dar in ce priveste harul si indurarea lui Dumnezeu, El este inaltat pe tron, in calitate de Mielul de jertfa pentru pacatele omenirii. Nici apostolul Ioan nu a inteles mai la inceput taina aceasta. Cred eu ca Ioan a vazut Mielul stand in picioare la MIJLOC, inca de la inceputul vedeniei sale, dar nu sa asteptat ca un miel sa fie gasit vrednic sa deschida si sa citeasca cartea tainei planului lui Dumnezeu. Si Ioan a plans mult, cand unul din batrani I-a spus sa nu mai planga, cred eu ca batranul acela I-a indreptat privirile lui Ioan spre mielul de la Mijloc, zicandu-i: IATA CA LEUL din semintia lui Iuda. Cand Ioan sa uitat mai bine in directia aceia, nedumerirea lui a fost si mai mare, in loc sa vada acolo UN LEU, adica leul de pe steagul semintiei lui Iuda, el vede UN MIEL, si nu numai ca vede un miel dar MIELUL ACESTA este foarte diferit, se pare ca in uimirea lui, Ioan se uita mai cu atentie si apoi spune el: Am vazut stand in picioare un Miel, PAREA junghiat si avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu TRIMISE IN TOT PAMANTUL. De ce oare Ioan foloseste expresia aceasta: PAREA JUNGHIAT? Potrivit cu concordanta Strong’s #4969 este dovedit ca Mielul FUSESE, sau A FOST junghiat. Expresia aceasta ne spune ca Mielul a fost junghiat, adica a fost omorat, dar acum si aici Mielul este viu, El APARE junghiat, adica poarta in fiinta Lui semnele junghierii, dar acum El este viu in vecii vecilor. Dumnezeu a gasit vrednic Mielul acesta sa deschida cartea tainelor si a voii lui Dumnezeu prin faptul ca prin jertfirea Sa pe cruce a biruit, iar prin biruinta Sa a rascumparat intreg neamul omenesc Aleluia! Mielul acesta este expresia reala a dragostei lui Dumnezeu de aceea in vedenia aceasta a lui Ioan, El sta IN PICIOARE, EL STA LA MIJLOC, EL STA INTRE. Mielul sta in picioare pe pozitia Lui de MIJLOCITOR, El sta la mijloc INTRE tronul lui Dumnezeu si cele patru fapturi vii, INTRE tronul lui Dumnezeu si cei 24 de batrani, INTRE tronul lui Dumnezeu si miile de mesajeri (miile de ingeri), INTRE tronul lui Dumnezeu si toate fapturile, din cer, de pe pamant, de sub pamant si de pe mare. El sta in picioare inaintea tronului lui Dumnezeu ca Miel de jertfa, El reprezinta lumea intreaga pentru care El este jertfa de ispasire. El se infatiseaza in cer inaintea tronului lui Dumnezeu dupa ce a fost junghiat, dupa ce a biruit si dupa ce a facut rascumpararea lumii, si aici in tribunalul suprem a lui Dumnezeu pare ca asteapta un raspuns. Misiunea Sa pana aici a fost implinita, acum si aici stand in picioare in calitate de reprezentant a intregi creatiuni, este gata sa dea socoteala, asteapta un raspuns din partea Celui ce sta pe tron. Caci Hristos n-a intrat intr-un locas de inchinare facut de mana omeneasca, dupa chipul adevaratului locas de inchinare, ci a INTRAT CHIAR IN CER, CA SA SE INFATISEZE ACUM, PENTRU NOI, INAINTEA LUI DUMNEZEU, scrie apostolul in scrisoarea sa catre fratii Evrei. Da, Mielul a primit un raspuns din partea Celui ce sedea pe tron, da, Mielul a fost gasit vrednic sa primeasca tronul si imparatia ca sa duca mai departe planul de mantuire a omenirii scris tainic in cartea pecetluita. Mielul lui Dumnezeu S-a aratat in lume o singura data in vederea pacatului, ca sa stearga pacatul prin jertfa Sa. Iar acum prin puterea lui Dumnezeu Se va arata a doua oara, dar nu in vederea pacatului, ci acum El Se va arata ca Mielul cel junghiat pe tronul unei puternice Imparatii aducand mantuire celor pentru care S-a jertfit si a murit. Pe tronul acestei Imparatii Mielul va trona pana cand puterea crucii, adica: jertfa Sa, biruinta Sa si rascumpararea Sa vor fi aduse la indeplinire nu numai in universul fizic dar si in cel spiritual dupa cum declara Scriptura: El dupa ce a adus o singura jertfa pentru pacate, S-a asezat pentru totdeauna la DREAPTA LUI DUMNEZEU si asteapta de acum ca vrajmasii Lui sa-I fie facuti asternut al picioarelor Lui. In urma, va veni sfarsitul, cand El va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal, dupa ce va fi nimicit orice domnie, orice stapanire si orice putere. CACI TREBUIE CA EL SA IMPARATEASCA pana va pune pe toti vrajmasii sub picioarele Sale. Vrajmasul cel din urma, care va fi nimicit, va fi moartea. Dumnezeu, in adevar, a pus totul sub picioarele Lui. Dar cand zice ca totul I-a fost supus, se intelege ca afara de Cel ce I-a supus totul. Si cand toate lucrurile Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu sa fie TOTUL IN TOTI Aleluia! 

Stimati cititori daca pana acum ati intalnit si ati fost vizitati de lupi imbracati in pieii de mieii, care arata pe afara ca niste mieii dar vorbesc ca niste balauri si care nu au nici un semn ca au fost JUNGHIATI, nu este prea tarziu ca sa fiti vizitati poate in scurta vreme de adevaratul Miel Cel Junghiat. Mielul lui Dumnezeu cel junghiat are sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu trimise in tot pamantul. Da, Amin! Aleluia, stimate cititor oricine esti tu, oriunde te gasesti, oricare iti este starea nu ai nici o sansa sa nu fii gasit mai devreme sau mai tarziu de cele sapte Duhuri si de ochii Mielului, care cerceteaza tot pamantul. Mielul cel Junghiat va trona si va imparati pe tot pamantul si va ramane pe pozitia de MIEL JUNGHIAT pana acolo unde Imparatia Lui va stapani peste TOATE familiile pamantului, peste toate fapturile care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare, si pana acolo unde Dumnezeu Tatal Nostru va umple toate lucrurile, si va UNI iarasi toate lucrurile in UNUL singur in Hristos.

Iata pe scurt cum jertfa crucii lui Isus va cuprinde, va fi vestita si infaptuita pe toate meridianele lumii. Iata pe scurt cum tot ceia ce s-a infaptuit la Calvar se va materializa mai departe, pana cand Vestea Buna, adica Evanghelia va ajunge la marginile pamantului. Cat timp Mielul cel Junghiat este si va fi pe Tronul Imparatiei Sale, cetateni mesajeri, ispravnici si ambasadori acestei Imparatii vor proclama prin puterea Duhului Sfant BIRUINTA MIELULUI asupra lui Satan, asupra pacatului si asupra morti. Vor proclama fara indoiala semnele JUNGHIERII MIELULUI, deasemenea cu mare bucurie vor proclama RASCUMPARAREA tuturor oamenilor, vor proclama puterea CRUCII lui Isus, adica TAINA DRAGOSTEI lui Dumnezeu descoperita in crucea lui Isus Hristos Domnul Vietii, si toate acestea implinite si infaptuite pe crucea lui Isus Aleluia!

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul # 29
Capitolul 30