Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 9


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


- David Ilea -

Caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale,dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi,ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor,SPRE A-SI UNI IARASI INTR-UNUL,IN HRISTOS, TOATE LUCRURILE: CELE DIN CERURI SI CELE DE PE PAMANT Efeseni 1:9,10. Da, mie,care sunt cel mai neansemnat dintre toti sfintii,mi-a fost dat harul acesta sa vestesc Neamurilor bogatiile nepatrunse ale lui Hristos si sa pun in lumina inaintea tuturor care este ispravnicia acestei taine, ascunsa din veacuri in Dumnezeu, care a facut toate lucrurile, pentru ca domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi, prin Biserica,intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu,dupa planul vesnic (veacurilor) pe care l-a facut in Hristos Isus, Domnul nostru Efeseni 3:8-11.

Dumnezeu in vremea trecuta nu a fost asa de bine voitor fata de omenire, precum este in vremea aceasta. In vremea trecuta (vremea lui Adam) Dumnezeu a avut si a suferit cu multa rabdare niste copiii ai maniei Sale. Neascultarea lui Adam a dat nastere la copiii neascultatori, copiii care sau indepartat si sau despartit de Dumnezeu,copii care au fost nascuti din Adam dupa caderea lui in pacatul neascultari. Cat timp a domnit aceasta indepartare si despartire Dumnezeu nu a fost intodeauna bine voitor sa le descopere acestor copiii rebeli tainele Sale asezate in planul veacurilor. In Adam cel neascultator Dumnezeu si-a descoperit mania,urgia, judecata si puterea pedepsei Sale. In Adam cel neascultator sa produs o mare separare, o mare despartire, atat intre oameni cat si intre oameni si Dumnezeu.Randuiala aceasta a lui Adam a devenit asa de puternica incat a tronat, a stapanit asupra intregi omenirii,de la neascultarea lui Adam si pana la ascultarea lui Isus Hristos. Pacatul neascultari nu numai ca sa extins de la om la om, de la familie la familie, de la o natiune la o alta natiune, dintr-un veac in altul veac, stapanind cu putere asupra intregi omeniri, dar acest pacat al neascultari sa inmultit, a crescut in putere. Fiecare generatie la randul ei a contribuit la dezvoltarea tot mai puternica a nopti pacatului. Daca intr-o generatie de oameni intunericul acesta al pacatului a fost foarte intunecos, in generatia urmatoare intunericul pacatului a fost mai mult decat foarte intunecos. Asa dar din generatie in generatie, din veac in veac,pacatul neascultari a fost purtat de fii neascultarii din treapta in treapta, din putere in putere si din slava in slava, dupa cum scria Apostolul Pavel in scrisoarea sa unde zice: Dar oameni rai si inselatori vor merge din rau in mai rau,vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi 2 Timotei 3:13. Apoi tot apostolul Pavel cunoscand principiul inmultirii pacatului zice: Dar unde s-a inmultit pacatul, acolo harul s-a inmultit si mai mult Romani 5:20.

Din cauza ca dealungul tuturor veacurilor, de la primul om si pana la Isus, pacatul a stapanit cu multa putere, largindu-si hotarele, si fiind mereu in crestere din rau in mai rau, da din cauza aceasta cei mai multi oameni s-au indepartat mult de planul harului lui Dumnezeu, da s-au separat mult de inima dragostei Creatorului, crezand ca pacatul si moartea vor stapani vesnic peste fiinta umana, uni dintre ei in intunericul gros al minti lor au vorbit in fata omenirii vorbe de hula si batjocura si au zis ei: Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii! 2Petru3:4. Da asa au declarat marea parte a omenirii, ei nu mai vedeau nici o schimbare, nici un sfarsit al vechi randuieli a lui Adam, si purtati de valul mortii s-au inchinat inaintea acestei stapanirii, declarand victorie vesnica, victorie eterna, pacatului si morti. Apostolul Petru continua in scriererea sa unde zice: Dumnezeu nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii,ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. 

Dragi cititori, dragi crestini, dragi teologi este o hula, este o mare batjocura adresata harului Dumnezeiesc sa se declare in fata omenirii UN PACAT ETERN SI O MOARTE ETERNA. Cine inca declara astfel de declaratii, marturiseste prin ele ca apartine inca randuieli lui Adam, si inca nu are cunostinta de VENIREA LUI si nici de randuiala Harului lui Dumnezeu descoperita in Isus Hristos Mantuitorul lumii.

Daca despre puterea morti prin pacatul neascultari este foarte greu de vorbit si in multe imprejurari este greu de gasit cuvinte potrivite, pentru a reda, pentru a valorifica la adevarata valoare aceasta stapanire atat de puternica care a subjugat intreaga omenire, dealungul atator veacuri.Daca pentru a descrie randuiala care era vizibila, care era marginita, care era trecatoare, se pare ca nu gasesc cuvinte potrivite indeajuns, ce cuvinte potrivite, ce declaratie si descriere potrivita sa folosesc pentru a valorifica, pentru a expune indeajuns maretele taine ale randuieli lui Isus Hristos? Randuiala care nu este vizibila, adica nu apartine sistemului lumesc, care nu este marginita si care nu este trecatoare..Fie dar ca Duhul Sfant al lui Dumnezeu sa va vorbeasca El, sa gaseasca El cuvinte potrivite pentru fiecare cititor, sa lumineze El fiecare minte a tuturor cititorilor si mai mult a lumii intregi pe care Dumnezeu o iubeste. 

Daca prin neascultarea lui Adam sa produs o asa mare indepartare, o asa mare separare, o separare intre oameni si o separare a oamenilor fata de Dumnezeu. Si daca puterea acestei neascultari a cuprins intreaga omenire, ca o mreaja, ca o cursa din care nimeni nici odata prin putere si vointa personala nu a reusit sa scape. Cu cat mai mult prin ascultarea lui Isus Hristos, se produce o mult mai mare apropiere,o mult mai mare unire,intre oameni si apoi intre oameni si Dumnezeu.Si puterea acestei ascultari va cuprinde, cu mult mai mult intreaga omenire,ca o mreaja a dragostei lui Dumnezeu din care mreaja nimeni nu va mai pleca nici odata si nici unde. Daca puterea pacatului sa extins treptat, incepand cu un singur om si treptat trecand si cuprinzand intreaga omenire, tot asa si harul maret aducator de viata neperitoare se va extinde treptat, incepand cu un singur OM si treptat trecand si cuprinzand intreaga omenire.Daca pacatul sa inmultit si a crescut in putere, purtat de fiii maniei din treapta in treapta, din generatie in generatie, din rau in mai rau, cu cat mai mult Harul Dumnezeiesc se va inmulti si va creste in putere, purtat fiind de fiii harului din treapta in treapta, din generatie in generatie, din veac in veac, din slava in slava Aleluia! 

In randuiala lui Adam Dumnezeu nu era asa de bine voitor fata de copii Sai, pentruca acesti copii ai Sai au plecat, s-au indepartat si s-au despartit de casa parinteasca. Dar in randuiala lui Hristos Dumnezeu este mult mai bine voitor, pentruca copiii Sai prin Isus s-au reantors din nou acasa. Cred ca despre aceasta veste buna a prevestit Duhul Sfant prin Isaia unde zice: Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine,caci Domnul M-a uns SA ADUC VESTI BUNE celor nenorociti,El M-a trimis SA VINDEC pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi izbavirea,SA VESTESC un an de indurare al Domnului si o zi de razbunare a Dumnezeului nostru,sa mangai pe cei intristati……Isaia 61: 1-3.

Vestea buna a fost prevestita de Dumnezeu inca din ziua caderi omului in pacatul neascultarii. Vestea buna spunea ca inchiderea omului in neascultare era TEMPORARA era NUMAI PANA VA VENI VREMEA INDURARII,era numai pana la venirea ANULUI DE INDURARE. Mai mult decat atat,vestea buna spunea ca inchiderea omului in neascultare era pentru ca Dumnezeu sa-si poata arata indurarea. Nu inchiderea omenirii in neascultare era sa fie vestea buna, bucuria deplina a lui Dumnezeu nu se descopera prin inchiderea omenirii in neascultare. Vestea buna vestita prin Duhul Sfant a lui Dumnezeu si prin gura tuturor profetilor era venirea INDURARII, venirea eliberarii, venirea Unuia care va opri umblarea in neascultare, Unuia care va aduce reinstaurarea tuturor lucrurilor, si prin care se va face reunirea intregi creatiuni cu Creatorul ei.

Chiar timpul cat omenirea a fost inchisa in neascultare, a fost pentru Dumnezeu un timp de suferinta. Si ce putem spune, daca Dumnezeu, fiindca voia sa-Si arate mania si sa-Si descopere puterea, A SUFERIT CU MULTA RABDARE, niste vase ale maniei,facute pentru pierire Romani 9:22. Este scris ca: Dumnezeu a inchis pe TOTI oameni in neascultare,ca sa aiba indurare de TOTI Romani 11:32.Deci Dumnezeu S-a supus El insusi la o suferinta de scurta durata, care suferinta a fost nascuta din marea dragoste fata de toti oameni, fata de om creatura manilor Sale. Suferinta Sa ne vorbeste despre inima Sa de Tata si Creator, da Dumnezeu a suferit tot timpul acesta al umblari omului in neascultare,si nu numai ca a suferit dar Apostolul ne spune ca a suferit cu multa rabdare, apoi Apostolul Petru la randul lui ne spune motivul suferintei si indelungi rabdari a lui Dumnezeu fata de om, unde zice: Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii,ci are o indelunga rabdare pentru voi, si doreste ca NICI UNUL SA NU PIARA, ci TOTI sa vina la pocainta 2 Petru 3:9.

Inca din timpul caderi omului in neascultare Dumnezeu a facut fagaduinta izbavirii sau a indurarii,aratand prin aceasta ca timpul si vremea umblari omului in neascultare NU ESTE VESNIC.Fagaduinta lui Dumnezeu era ca umblarea omului in neascultare va fi NUMAI pana va veni SAMANTA FEMEII,umblarea in neascultare, in pacat si-n moarte va fi NUMAI pana va veni SAMANTA LUI AVRAAM, si atunci toate familiile pamantului vor fi binecuvantate si izbavite. Umblarea in neascultare in indepartare si singuratate va fi NUMAI pana va veni Imparatul din SEMINTIA LUI DAVID, si atunci toate popoarele se vor inchina in deplina bucurie inaintea Lui.Iata vestea buna,iata fagaduinta venirii Lui, iata anul indurari. Acestea sunt trei fagaduinte despre venirea lui Hristos, toate trei au fost facute inainte de venirea lui Hristos,deci ele au fost facute in timpul randuieli lui Adam cel pamantesc, inca in timpul umblari omului in pacatul neascultari.Si acestea trei vorbesc despre eliberarea deplina a intregi omenirii de sub stapanirea lui Satan, despre iertare si binecuvantarea tuturor familiilor pamantului si despre instaurarea neprihanirii (dreptati) si a Imparatiei lui Dumnezeu pe tot pamantul. Acestea trei fagaduinte ale lui Dumnezeu, se aseamana mult cu cele trei sarbatori de peste an, la care trebuiau sa participe toti barbati lui Israel, si anume: sarbatoarea Pastelor, sarbatoarea Rusalelor si sarbatoarea Corturilor,care sarbatori intr-o forma bine dovedita formeaza in sinea lor ANUL DE INDURARE. Ele se mai aseamana mult cu cele trei cete sau grupe diferite aratate de apostolul Pavel in 1Corinteni 15:20-24…….Si dupa cum TOTI mor in Adam, TOT ASA,TOTI vor invia in Hristos,dar fiecare la RANDUL CETEI LUI. 1)Hristos este cel dintai rod, 2) Apoi, la venirea Lui,cei ce sunt ai lui Hristos.3)In urma, va veni sfarsitul,(adica cei de la urma, cei de la sfarsit).

Declaratiile facute de Apostol prin Duhul sunt contrazise, sunt neantelese de marea parte a imperiului Crestin.Declaratiile acestea nu sunt rezultatul Institutului Theologic a lui Gamaliel.Potrivit cu invatatura din Institut si potrivit cu statutul Cultului Fariseilor,orice invatatura care nu potrivea cu invatatura lor trebuia oprita, judecata si declarata periculoasa si sursa de invatatura sau invatatorul trebuia nimicit.Din cauza ca Isus Hristos, Mesia nu a venit dupa standardul statutului lor, Mesia acesta nu a umblat, nu a lucrat si nu avea o invatatura asemanatoare cu a lor, da Mesia acesta nu a apelat la Doctorul Gamaliel sa fie aceptat in Institut si apoi sa primeasca autoritate si putere din partea conducatorilor Cultului Fariseilor. Din asemanatoare motive Pavel (Saul) a devenit un mare si renumit prigonitor a invataturi si al lui Hristos Mesia. Declaratiile Apostolului Pavel sunt rezultatul harului lui Dumnezeu descoperit in Isus Hristos Mesia,dupa cum gasim scris: Da mie,care sunt cel mai neansemnat dintre toti sfintii,mi-a FOST DAT harul acesta sa vestesc Neamurilor BOGATIILE NEPATRUNSE ALE LUI HRISTOS, si sa pun in lumina inaintea tuturor care este ispravnicia acestei taine, ascunse din veacuri in Dumnezeu,care a FACUT TOATE LUCRURILE. Pavel considera o bogatie a lui Hristos faptul ca toti oameni care au murit in Adam, da toti aceia, vor invia in Hristos,dar fiecare om va invia in Hristos NUMAI la randul cetei sale. 

Prin harul care mi-a fost dat in primavara anului 1995 am declarat si eu deplin incredintat ca invierea tuturor oamenilor in Hristos este cu adevarat una din bogatiile asezate tainic in Hristos Isus Domnul Vietii. Fie dar ca harul maret sa dea mahrama morti lui Adam la o parte si sa se declare in tot pamantul bogatiile vietii lui Hristos Fiul lui Dumnezeu.          Hristos este cel dintai rod

Isus Hristos este primul rod al invierii din moarte,sau al invierii dintre cei morti intr-o VIATA NEMURITOARE. Inainte de Isus nu a inviat nimeni intr-o viata nemuritoare. Toti oameni care au inviat dintre cei morti inainte de Isus, au murit din nou, prin puterea aceleiasi morti.Isus deci este primul Om care in trupul Sau muritor, inviaza in nemurire. Isus este deci PARGA celor adormiti.Isus nu putea sa fie parga celor adormiti, daca El era separat de ei, adica,daca El nu facea parte din lumea celor adormiti.Trupul pamantesc al lui Isus a fost primul rod al invierii primul dintre toti cei morti. Faptul ca Isus este Primul Rod ne spune ca mai este loc pentru urmatorul rod, si apoi pentru urmatorul rod, pana unde intreaga cultura, intregul rod este adus in aceasi stare, in aceiasi conditie a invierii ca Primul Rod. Isus nu este SINGURUL rod, dimpotriva El este Primul, si primul rod este un semn, este o marturie, este vestea buna ca dupa El urmeaza o mare recolta, un bogat rod al Calvarului si al crucii lui Isus, rod care va fi intocmai ca Primul Rod.

Toate lucrarile lui Dumnezeu sunt foarte marete pline cu tainica Sa intelepciune, apostolul Pavel uimit de intelepciunea felurita a dragostei lui Dumnezeu, pune in cuvinte omenesti lucrarile Sale si el le numeste BOGATII NEPATRUNSE.Toate bogatiile lui Dumnezeu sunt tainice si ascunse, ele sunt descoperite omului NUMAI prin Duhul lui Dumnezeu,iata in cateva cuvinte ce ne spune Apostolul despre bogatiile intelepciuni lui Dumnezeu: Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa,pe care o randuise Dumnezeu,spre slava noastra,mai inainte de veci (veacuri),si pe care n-a cunoscut-o nici unul din fruntasii veacului acestuia,caci,daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi restignit pe Domnul slavei. Dar, dupa cum este scris: Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut,urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit,asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau.Caci Duhul cerceteaza totul,chiar si LUCRURILE ADANCI ale lui Dumnezeu 1Corinteni 2:7-10.

Cred eu ca unul din lucrurile adanci ale lui Dumnezeu este INVIEREA LUI ISUS HRISTOS. Invierea lui Isus vazuta si analizata de mintea omeneasca este foarte departe este chiar in contradictie cu invierea lui Isus declarata si descoperita de Duhul Sfant al lui Dumnezeu. Invierea lui Isus este inseparabila de nasterea, viata,restignirea,suferintele, moartea si ingroparea lui Isus. Invierea lui Isus nu este inteleasa,daca nu se cunoaste mai intai nasterea, suferintele, restignirea, moartea si ingroparea lui Isus.Invierea trupului lui Isus din moarte la o viata neperitoare este de fapt voia si hotararea lui Dumnezeu privitoare la omenirea moarta in pacatul neascultari. Pentru implinirea acestei hotarari, Dumnezeu a pregatit UN TRUP, si acest trup omenesc a fost defapt unealta principala prin care a fost adusa la indeplinire voia lui Dumnezeu,care este invierea, sau aducerea la viata neperitoare a lui Isus dupa cum zice Scriptura: De aceea,cand intra in lume,El zice:Tu n-ai voit nici jertfa,nici prinos, ci Mi-ai PREGATIT UN TRUP, n-ai primit nici arderi de tot, nici jertfa pentru pacat.Atunci am zis: Iata-Ma (in sulul cartii este scris despre Mine),vin sa fac VOIA TA Dumnezeule! Dupa ce a zis intai: Tu n-ai voit si n-ai primit nici jertfe,nici prinoase,nici arderi de tot, nici jertfe pentru pacat (lucruri aduse toate dupa Lege),apoi zice:Iata-Ma,vin sa fac voia Ta Dumnezeule, El desfiinteaza astfel pe cele dintai,ca sa puna in loc pe a doua.Prin aceasta voie AM FOST sfintiti noi,si anume prin JERTFIREA TRUPULUI lui Isus Hristos,o data pentru totdeauna…..Lucrul acesta ni-l adevereste si Duhul Sfant….. Evrei 10:5-22.

Pregatirea trupului lui Isus este una dintre multele si minunatele bogatii nepatrunse de mintea omului pamantesc.Pregatirea acestui trup a fost facuta de Dumnezeu, si a fost facuta potrivit cu intelepciunea gandului lui Dumnezeu. In pregatirea atat de misterioasa a trupului lui Isus sa ajuns la implinirea deplina a voii lui Dumnezeu. In trupul acesta au fost DESFINTATE lucrurile randuieli vechi si tot in trupul acesta au fost asezate lucrurile unei randuieli noi, numita in scrierea de mai sus:  a doua, adica a doua randuiala,si in acelasi timp si ultima randuiala,prin faptul ca zice: odata pentru totdeauna.Despre lucrurile primei randuieli nu sa zis nici unde si nici odata ca ele au fost aduse si facute: O DATA SI PENTRU TOTDEAUNA,daca lucrurile randuieli lui Adam erau sa fie pentru totdeauna, atunci desfintarea, terminarea lucrurilor dintai nu se putea face in trupul lui Isus. Jertfirea trupului lui Isus dupa planul voii lui Dumnezeu sa facut odata pentru totdeauna.O data pentru totdeauna este o expresie cu o valoare mare, o data inseamna ca inainte de aceasta o data, nu mai existase,una alta data,iar pentru todeauna inseamna ca aceasta o data nu se va mai repeta nici o data.Jertfirea trupului lui Isus pregatit de Dumnezeu a avut loc numai o data, si este indeajuns sa acopere toate veacurile si toate lucrurile facute de Dumnezeu. Faptul ca nu mai este nevoie, nici o data de jertfirea trupului lui Isus, ne spune ca jertfirea trupului lui Isus si-a atins deplin scopul, voia lui Dumnezeu a fost pedeplin implinita Aleluia!

Dragi cititori daca o singura fiinta omeneasca, daca o singura domnie, stapanire, putere,daca unul singur lucru din intregul univers,daca unul singur lucru din cele vazute sau din cele nevazute,a ramas deoparte si nu a fost inclus,nu a fost acoperit in jertfirea trupului lui Isus,atunci jertfirea trupului lui Isus nu a fost facuta O DATA PENTRU TOTDEAUNA. Ah! dragi mei PREGATIREA trupului lui Isus a fost facuta de Dumnezeu, ca sa cuprinda in intregime nu numai rasa sau samanta Adamica, pregatirea acestui trup a trecut mult mai departe de granitele randuieli lui Adam si a semintiei sale. Daca vreti pregatirea trupului lui Isus cuprinde mult mai mult decat planeta noastra, cuprinde mai mult decat intreg universul fizic, da ea trece dincolo de lumea fizica, a celor vazute, pregatirea acestui trup cuprinte lumea nevazuta, granitele acestei pregatiri le cunoaste numai Dumnezeu. Iata ce se spune in putine cuvinte despre misterul acestei pregatiri al trupului lui Isus: Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El, si sa impace TOTUL cu Sine, prin El,atat ce este pe pamant cat si ce este in ceruri, facand pace, prin sangele crucii Lui.Citind putin mai sus in versetul 16 gasim ce cuprinde cuvantul TOTUL din versetul 20 al capitolului 1 Coloseni: Pentru ca prin El au fost facute TOATE LUCRURILE ( TOTUL) care sunt in ceruri si pe pamant,cele vazute si cele nevazute:  fie scaune de domnii,fie dregatorii,fie domnii,fie stapaniri…..Toate acestea lucruri au fost cuprinse in jertfirea trupului lui Isus, prin care sa facut PACE. 

Pentru noi invierea lui Isus este garantia fara indoiala a lui Dumnezeu, ca tot ce a venit prin Adam,si tot ce cuprinde randuiala veche a lui Adam a luat sfarsit in moartea lui Isus. Si astfel toata omenirea a fost apropiata, a fost inclusa si incorporata in noua randuiala a vietii neperitoare prin invierea trupului lui Isus din moarte in viata vesnica.Invierea lui Isus nu este asa cum declara marea parte a teologiei crestine. Ei declara ca Hristosul lui Dumnezeu venit in lumea noastra a inviat din mortii, dobandind putere asupra mortii numai pentru El insusi, si trecand din moarte in viata, a facut POSIBILA trecerea oricarui om muritor de la moarte la viata.  In alte cuvinte invierea lui Hristos inseamna ca Hristos a construit o punte de trecere dintr-o parte in cea lalta parte,adica de la partea morti spre partea vietii, si El insusi sa asezat de partea cea lalta a punti care este partea vietii, si asteapta acolo facand mereu dealungul vremii invitatii pline de mila si compasiune, unei omenirii care ramasa inca de partea mortii, nu prea vrea sa raspunda invitatiilor lui Hristos, si sa treaca puntea de partea vietii unde Hristos asteapta cu bratele deschise. Apoi prin interpretarea gresita a unor Scripturi ei declara ca numai o parte foarte mica dim intreaga omenire vor acepta invitatia lui Hristos, si folosind credinta, vor trece puntea spre partea vietii unde Hristos le va face primirea. Aceasta parte mica si incomparabila cu marea parte a intregi omenirii este de fapt partea predestinata vietii,este partea pe care a iubito Dumnezeu, este partea pe care a ales o Dumnezeu inca inainte de aparitia veacurilor. Cat despre marea parte a omenirii ramasa de partea mortii, va ramane pentru totdeauna in chinul etern al mortii. Astfel, deci Hristos a invins moartea si pacatul numai pentru cativa oameni alesi, care vor fi transportati si asezati in raiul lui Dumnezeu si de acolo vor privi vesnic chinul si tortura semenilor lor, copiilor si parintilor lor,a sotiilor si a sotilor lor, a tuturor celor odata dragi ai lor sau ai dusmanilor lor.In cateva cuvinte cam asa este vazuta, si declarata invierea lui Hristos de marea parte a Imperiului Crestin. Daca declaratia biserici populare ar fi sa fie adevarata, atunci marea parte a Scripturilor ar trebui rescrise din nou. Ca atare Scripturile amintite mai sus nu ar avea cum sa fie adevarate,ca adica Dumnezeu prin moartea si invierea lui Hristos, prin sangele crucii Lui, nu a impacat TOTUL cu Sine, nu a impacat totul ce este pe pamant adica toata omenirea pamanteasca, nici decum nu a impacat totul ce este in ceruri.Nu a impacat totul din cele vazute, deci nici decum nu a impacat cu Sine totul din cele nevazute.Invierea lui nu a adus un sfarsit al pacatului si al morti si Hristos nu a fost asezat la dreapta lui Dumnezeu, in locurile ceresti, mai presus de orice domnie, de orice stapanire, de orice putere, de orice dregatorie si de orice nume care se poate numi,nu numai in veacul acesta, ci si in cel viitor. Acesta in cazul in care pacatul nu este ridicat si pus in marea uitari pentru toata omenirea, aceasta in cazul in care puterea pacatului continua activitatea sa asupra omenirii. Aceasta in cazul in care moartea stapaneste vesnic asupra omenirii si deci Hristosul lui Dumnezeu nu a fost ridicat mai presus de puterea si stapanirea mortii. 

Fie dar ceasul acesta, fie dar ziua aceasta, pentru tine cititorule, ziua cercetari tale, unde puterea dragostei lui Dumnezeu sa te inunde deplin si pe dinlauntru si pe dinafara si astfel sa fii umplut de cunostinta voii Sale, in orice fel de intelepciune si pricepere duhovniceasca. Pentru ca astfel sa te porti intr-un chip vrednic de Domnul, ca sa-I fii placut Lui in orice lucru, aducand roade in tot felul de fapte bune si crescand in CUNOSTINTA LUI DUMNEZEU. 

Faptul ca Hristos, Unsul si Trimisul lui Dumnezeu sa desbracat pe Sine insusi, si a luat un chip de rob,facandu-Se asemenea oamenilor,iar la infatisare a fost gasit ca un om,ne vorbeste clar de o lucrare a dragostei lui Dumnezeu foarte putin inteleasa,foarte putin declarata si foarte putin aceptata inca in vremea noastra, in aceasta vreme a anului 2010. Dragi mei faptul unde Hristos s-a desbracat de slava Sa si S-a inbracat in trupul omenesc pregatit de Dumnezeu, devenind astfel ISUS FIUL OMULUI ne descopera,ne vorbeste despre o siguranta neindoielnica in schimbarea intregi omenirii.Daca Hristos nu S-a desbracat de slava Sa si nu S-a imbracat cu trupul lui Adam, acela trup cazut si supus puteri mortii,acela trup cu chip de rob,care prin puterea morti era supus robiei,da atunci El sa nascut aparte de omenirea nascuta si venita din samanta femeii.El a vietuit necunoscand indeajuns povoara grea a omenirii. Atunci El nu a fost partas in trup si sange cu copii lui Adam, si nu sa asemanat in nicio privinta cu ei (vezi Evrei 2:14). Atunci El a fost crucificat, a murit, a fost ingropat si a inviat in LOCUL OMENIRII dar separat, dar despartit de omenire.Omenirea a fost ramasa tot in starea ei de pacat si moarte. Da atunci El a inviat DE UNUL SINGUR, si toata omenirea nu a fost inclusa, nu a fost incorporata in trupul lui Isus. Asa dar atunci totul depinde de alegerea si hotararea fiecarui om, daca cineva vrea sa treaca de partea lui Hristos va trece, iar daca cineva nu vrea sa treaca,atunci invierea lui Hristos nu il poate convinge nu il poate obliga, nu il poate lua in brate si fortat, impotriva vointei lui sa fie dus de partea vietii nemuritoare. Da asa ar fi fost daca, Hristos desbracat de slava Sa nu se imbraca cu chipul si trupul lui Adam, trupul acela pamantesc supus mortii. Ah! dragi mei Hristos sa desbracat de slava Sa pe care o avea la Tatal, si potrivit Scripturilor,potrivit Duhului Sfant,El s-a imbracat cu starea,cu chipul de robie al omenirii. Da dragi mei Hristos s-a imbracat cu trupul cazut in neascultare a lui Adam, trup in care erau incorporati,inclusi toti oameni. Scripturile vorbesc cu voce tare despre acest mister. Duhul Sfant striga puternic prin prorocul Isaia unde zice: Cine a crezut in ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului? El a crescut inaintea Lui ca o ODRASLA SLABA, ca un Lastar care iese dintr-un PAMANT USCAT. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa Isaia 53.

Citind in continuare capitolul acesta, descoperim ca in trupul Sau pregatit de Dumnezeu eram toti oameni inclusi, nimeni nici un om nu a ramas afara, astfel dar El suferintele noastre le-a purtat,si durerile noastre le-a luat asupra Lui.Da El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea,a cazut peste El.Noi, oameni rataceam cu totii ca niste oi,fiecare isi vedea de drumul lui, dar Domnul a facut sa cada asupra Lui NELEGIUIREA NOASTRA A TUTURORA. Nu zadarnic striga Duhul Sfant prin acest proroc: Cine a crezut in ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?

Dupa ce intunericul a inceput sa domneasca peste tot pamantul (peste toata omenirea),Dumnezeu a continuat sa vesteasca sfarsitul stapanirii intunericului si venirea stapanirii Lumini.Oameni fiind robi ai intunericului (necunostinta) pentru multe vremi,si chinuiti sub jugul greu al intunericului nu mai aveau putere sa creada si sa astepte venirea Lumini.Cine oare mai credea ca stapanirea intunericului nu este vesnica, ca motivul pentru care a venit intunericul era numai ca sa fie cunoscuta, imbratisata si aceptata Lumina.Iata cum suna vestirea veniri Luminii prin prorocul Isaia: Totusi intunericul NU VA IMPARATI VESNIC pe pamantul in care acum (in randuiala lui Adam) este necaz ….Poporul care umbla in intuneric, vede o mare lumina, peste cei ce locuiau (in timpul randuieli lui Adam) in tara umbrei mortii rasare o lumina. Tot la fel Duhul Sfant anunta prin Isaia venirea Robului lui Dumnezeu.Venirea lui declarata aici nu potriveste nici macar putin cu asteptarile, cu invatatura si gandirea acelora la care li se facuse vestirea venirii Lui.Daca poporul lui Israel, ramaneau credinciosi la cele vestite de Duhul lui Dumnezeu,  atunci aveau fericita ocazie sa se bucure, sa traiasca fericiti in asteptarea venirii lui Mesia. Tot asa este si in vremea aceasta oricine ia seama, oricine ramane credincios la cele vestite de Duhul Sfant, traieste in Lumina o viata plina de bucuria slavei bogatiilor lui Dumnezeu. 

Asa dar invierea trupului lui Isus,nu este numai invierea Sa personala,ea este invierea tuturor oamenilor pe care Dumnezeu misterios ia incorporat in trupul Sau. Din moment ce El sa imbracat cu trupul tatalui nostru Adam,toata omenirea am fost reprezentati,incorporati si partasi activi la tot ce sa intamplat cu trupul lui Isus. Cand trupul lui Isus a fost restignit pe cruce, toata omenirea prin El a fost restignita pe cruce. Cand trupul lui Isus a murit acolo pe cruce,  toata rasa Adamica a murit odata cu El acolo sus pe cruce. Cand trupul Lui Isus a fost ingropat in mormant, da si atunci toata fiinta umana a fost ingropata impreuna cu El in mormant.Iata ce ne spune Scriptura unde Apostolul vorbeste de moartea trupului nostru pamantesc, si de dorinta arzatoare a fi imbracati cu trupul cel ceresc prin invierea din moarte la o viata neperitoare,  acolo unde dragostea lui Hristos ne strange, ne aduna impreuna, ne uneste, fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit pentru toti, TOTI deci au murit impreuna cu El 2 Corinteni 5:14.

Tot Apostolul Pavel scrie despre acest adevar fratilor din Roma unde zice el: Stim bine ca omul nostru cel vechi (omul randuieli pamantesti,randuieli lui Adam) A FOST RESTIGNIT IMPREUNA CU EL,pentruca trupul pacatului sa fie desbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului,caci cine a murit, de drept, este izbavit de pacat. Acum, daca AM MURIT IMPREUNA CU HRISTOS, credem ca vom si trai impreuna cu El.Mentionez aici caci moartea venita prin Hristos, nu este aceeasi moarte cu moartea venita prin Adam. Moartea venita prin omul Adam, era o moarte fata de viata lui Dumnezeu.Iar moartea venita prin omul Isus este o moarte fata de pacatul neascultari,moartea omului vechi, prin restignirea lui pe cruce,prin ascultarea lui Isus si aducerea la viata lui Dumnezeu prin invierea lui Isus. Sa privim putin doua lucrari diferite care au fost asezate foarte tainic in trupul lui Isus.De fapt acestea doua lucrari reprezinta intr-o mare masura PREGATIREA TRUPULUI lui Isus.

Prima lucrare care sa implinit deplin in trupul lui Isus a fost fagaduinta lui Dumnezeu, ca adica Isus trebuia sa fie Mielul lui Dumnezeu, Mielul fara cusur si fara prihana. Da El a fost ca Mielul pe care-l duci la macelarie,El nu a deschis gura, El nu a savarsit nici o nelegiuire si nu sa gasit nici un viclesug in gura Lui,El a fost curat fara de pacat.El n-a facut pacat si in gura Lui nu s-a gasit viclesug.Cand era batjocorit,nu raspundea cu batjocuri,si cand era chinuit,nu ameninta,ci Se supunea dreptului Judecator.Macar ca era Fiu,a invatat sa asculte prin lucrurile pe care Le-a suferit.Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre,ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit dar fara pacat.Uitati-va,dar,cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine,pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre.Voi nu va-ti impotrivit inca pana la sange,in lupta impotriva pacatului.Dragi mei mai sus am mentionat foarte pe scurt doar cateva scripturi care vorbesc despre ascultarea lui Isus in calitate de fiu al omului. 

Dragi cititori, de ce credeti voi ca Scripturile mentionate mai sus, descrie pe Isus ca pe unul care sa luptat cu sine insusi ca sa nu pacatuiasca,ca unul care sa luptat cu toata puterea impotriva neascultari si care apoi a biruit neascultarea prin ascultare? Ca unul care fiind batjocorit pe nedrept sa luptat nu cu alti ci cu SINE INSUSI, ca sa nu raspunda cu acelasi fel de batjocuri,cand era chinuit fara sa aiba vina, sa luptat cu sine insusi ca sa nu raspunda cu amenintarii,de ce oare?  De ce oare acest Isus a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit?  De ce oare a fost El ispitit in toate lucrurile si a depus o mare lupta cu sine insusi ca sa nu pacatuiasca? De ce oare a suferit El o asa mare impotrivire fata de Sine, de ce oare s-a impotrivit El in lupta impotriva pacatului, cu o lupta pana la sange, cu o lupta pana la restignirea si moartea trupului Sau?

Da toate acestea s-au intamplat in trupul lui Isus pentruca El Cuvantul lui Dumnezeu S-a desbracat de slava si Gloria vietii neperitoare, si intrand in lumea pacatului si a mortii, S-a imbracat cu trupul omului muritor, cu trupul omului Adamic cazut deja in pacatul neascultari,si in acest trup a fost inclusa intreaga omenirea, da dragi cititori toata rasa Adamica, toti oameni, eu si tu, noi toti care eram vinovati de pacatul neascultari, si robi ai morti.Da este foarte adevarat, de la nasterea Sa, si pana la deplina biruinta a invierii Sale, Adam si toata semintia sa a fost reprezentata, si a fost prezenta tot timpul si in tot locul in trupul lui Isus.Aceasta si asa a fost voia lui Dumnezeu, ca in acest trup pregatit de Dumnezeu, Isus sa poarte,sa conduca intreaga omenire moarta in pacat, de la ieslea Betlemului si pana la dimineata plina de mister a invierii lui Isus in viata nemuritoare. 

Da in acest trup, moartea era la ea acasa, in acest trup stapanirea pacatului era activa, iar domnia celui rau era pe tron. Asa arata trupul lui Isus pe de o parte dupa cum declara Duhul Sfant prin slova Scripturii unde zice: El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un Lastar care iese dintr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile,si INFATISAREA LUI n-avea nimic care sa ne placa….Asa arata Isus imbracat cu trupul nostru ajuns in robia morti prin pacatul neascultari.Isus arata in conditia si forma aceasta din cauza ca: El suferintele noastre le-a purtat,si durerile noastre le-a luat asupra Lui.Da El era strapuns pentru pacatele noastre,zdrobit pentru faradelegile noastre.Pedeapsa care ne da pacea,a cazut peste EL.Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturora El sa dat pe Sine insusi la moarte si a fost pus in numarul celor faradelege, pentru ca a purtat pacatele multora si S-a rugat pentru cei vinovati.El a fost facut pacat pentru noi. Dumnezeu a osandit pacatul in firea pamanteasca, trimitand, din pricina pacatului, pe insusi Fiul Sau intr-o fire asemanatoare cu a pacatului. El a purtat pacatele noastre IN TRUPUL SAU, pe lemn….

Asa arata trupul cu care sa imbracat Isus, si acest trup nu era altul decat chiar trupul nostru, trupul omenesc cazut in robia nemiloasa a mortii,da acesta era TRUPUL NEASCULTARI. In acela-si trup pregatit de Dumnezeu pentru Domnul nostru Isus Hristos vedem o alta parte, o a doua parte a aceluiasi trup. Vedem partea unde Isus din partea Sa, ca om intr-un trup omenesc, implineste deplin porunca lui Dumnezeu prin ascultare, optinand victorie deplina asupra neascultari.Unde prin ascultarea Sa El este Mielul lui Dumnezeu fara cusur si fara prihana. El n-a facut pacat si in gura Lui nu s-a gasit viclesug. Iata deci o parte importanta din taina pregatirii trupului lui Isus. Intr-un singur trup, adica in trupul lui Isus se intalnesc fata in fata neascultarea lui Adam si ascultarea lui Isus, pacatul si vina lui Adam si nevinovatia lui Isus. In trupul lui Isus se intalnesc fata in fata intunericul si lumina, minciuna si adevarul,moartea si viata, ce este trecator si ce este vesnic.Tot in trupul acesta misterios se intalnesc cele vazute si cele nevazute, toate lucrurile pamantesti si toate lucrurile ceresti, domniile, stapanirile si puterile intunericului si domniile stapanirile si puterile Imparatiei Fiului dragostei lui Dumnezeu.

Dragi mei taina pregatirii trupului lui Isus este mult mai bogata, mult mai mareata decat poate litera sa o ilustreze, aceasta taina poate fi inteleasa mai bine numai in sfera duhovniceasca a Duhului Sfant. Da aceasta a fost voia lui Dumnezeu, acea voie pe care a venit Fiul lui Dumnezeu sa o implineasca, unde prin trupul lui Isus Dumnezeu sa impace totul cu Sine, atat ce este pe pamant cat si ce este in ceruri, facand pace, prin sangele crucii Lui. 

In trupul lui Isus, mai ales acolo unde este restignit pe lemnul crucii are sfarsit omul Adamic si toata randuiala sa, da dragi mei in trupul lui Isus are loc SFARSITUL pacatului, acel pacat al neascultari, prin ascultarea fara reserve a lui Isus, pacatul neascultarii a fost invins odata, sau mai bine zis prima data si pentru totdeauna. Din cauza ascultari lui Isus, din cauza ca Isus a refuzat si sa impotrivit pana la sange,in lupta Sa impotriva pacatului. Ori de cate ori soapta vicleanului sarpe a incercat sa treaca in noile hotare ale harului maret, intodeauna a fost oprita, a fost impinsa inapoi prin ascultarea puternica a lui Isus. Asa dar vechiul pacat nu si-a mai gasit nici un mijloc de extindere, prin care sa fie purtat si inmultit in noul veac al omenirii. 

Aici in trupul lui Isus pregatit de Dumnezeu, pacatul prin puterea inselatoare a lui Satan I-si aduna toate fortele ispititoare, toate puterile de domnie,toate puterile inselatoare de stapanire si orce putere individuala, fiecare mijloc de amagire, fiecare soapta inselatoare, fiecare gand si fiecare pofta murdara.

Da dragi mei aicea sunt adunate si prin cele mai eficace, prin cele mai moderne, prin cele mai sofisticate arme de lovire, de distrugere si de cucerire au incercat sa treaca in noua randuiala, au incercat in tot timpul vietii lui Isus sa treaca HOTARELE INDURARII LUI DUMNEZEU, dar intodeauna au fost complect blocate, si nu au reusit sa patrunda in noua randuiala,  nici macar un centimetru,nici macar un gand mic, nici macar o soapta dulce, nici un pacat, de nici un fel nu si-a gasit o punte de trecere din randuiala lui Adam in randuiala lui Hristos Aleluia!

Iata declaratia Mielului lui Dumnezeu,acela fara pata, fara cusur, fara de pacat: Iata ca vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are NIMIC IN MINE, dar vine, pentru ca sa cunoasca lumea ca Eu iubesc pe Tatal si ca FAC ASA CUM MI-A PORUNCIT TATAL Ioan 14:30,31.Nu numai ca puterea pacatului a fost oprita si nu a putut fi transmisa mai departe in veacul indurarii,  dar puterea pacatului asupra omului muritor, a fost pentru totdeauna invinsa si nimicita prin restignirea ei pe cruce in trupul lui Isus.Isus imbracat in trupul vinovat al omenirii, incepand de la primul pas din ieslea Betleemului, a purtat neobosit trupul acesta, trecand toate examenele toate probele,pas cu pas, invingand cu toata daruirea toate ispitele,toate soaptele neascultari,si ajungand in cele din urma la finalul biruintei Sale, la crucea de pe dealul Golgotei. 

Astfel prin suferintele sale, prin refuzul categoric,in care El nu se apleaca,in care El nu da voie, in care El nu acepta oferta amagitoare a pacatului, a cucerit si a desbracat fiinta umana de puterea pacatului si a mortii.Firea pamanteasca, natura pacotoasa a fost restignita pe lemnul crucii pentru totdeauna,  picioarele care umblau in drumul neascultarii, prin ascultarea lui Isus au fost tintuite, pironite pe lemnul crucii, ca symbol, ca de acum incolo, nu mai este o fiinta omeneasca care sa poarte pacatul mai departe, asa dar drumul umblari in neascultare sa terminat la tulpina crucii lui Isus. 

Apoi mainile care s-au intins spre rodul pomului oprit, mainile care au participat la infaptuirea pacatului, prin lucrarea in neprihanire a lui Isus au fost deasemenea pironite o data pentru totdeauna pe lemnul crucii lui Isus, ca semn, ca o marturie vie, ca de acum incolo nu mai este nici o fiinta omeneasca care sa contribuie la infaptuirea lucrari de neascultare, si sa alimenteze fiinta umana din rodul pomului oprit

.Odata ce pacatul neascultari a incetat sa mai fie produs,  a incetat sa mai fie raspandit si inmultit, pentru ca omul, mainile si picioarele lui au fost ridicate din umblarea pamanteasca si pironite pe lemnul crucii, da dragi mei cititori, in timpul acela, acolo pe cruce,  moartea s-a aplecat invinsa, da moartea nu si-a mai gasit locul,ea nu si-a mai gasit un mijloc de transport, ea a ramas fara support atunci cand pironul rece prevestea sfarsitul pacatului, sfarsitul umblari omului in neascultare. Cand in prezenta tronurilor de domnie, de stapanire, cand in prezenta tuturor puterilor lui Satan, cand in prezenta intregi omenirii,inchisa in neascultare sa auzit cu putere care a zguduit intreg universul, glasul Mielului lui Dumnezeu care a declarat SFARSITUL pacatului, SFARSITUL mortii, SFARSITUL umblarii omului in neascultare, SFARSITUL domniei si a randuieli lui Adam Aleluia!

In putine cuvinte am aratat insemnatatea suferintelor, restignirii si a mortii trupului lui Isus,  acela trup pregatit de Dumnezeu. Dar planul lui Dumnezeu cu privire la trupul lui Isus nu sa terminat aici in moartea lui Isus. Planul lui Dumnezeu privitor la trupul lui Isus continua si se desfasoara mai departe prin INVIEREA TRUPULUI LUI ISUS la o viata nemuritoare. Deci invierea lui Isus nu este numai o poarta deschisa spre viata. Invierea lui Isus este invierea intregi omenirii incorporata in trupul lui Isus. Faptul ca mormantul unde fusese asezat trupul lui Isus, era gol in dimineata invierii, ne marturiseste fara umbra de indoiala ca acela-si trup care a fost asezat in mormant,a fost ridicat din moarte la o viata neperitoare, prin puterea Duhului lui Dumnezeu.Iar daca de la nasterea Sa, Isus a fost imbracat cu trupul omului muritor, si daca acela-si trup al omului muritor este asezat in mormantul lui Isus, este usor si simplu sa intelegem ca acela-si trup al omului muritor a fost ridicat din mormant la o viata nemuritoare intocmai dupa cele aratate in planul voii lui Dumnezeu.

Apostolul Pavel prin Duhul lui Dumnezeu intelege puterea si valoarea slavei invierii lui Isus cand declara: Iar daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti,cum zic unii dintre voi ca nu este o inviere a mortilor?  Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos n-a inviat. Pavel considera invierea lui Hristos, invierea tuturor celor morti, pentruca el zice ;daca Hristos a inviat din morti inseamna ca mortii au inviat impreuna cu El. Iar daca mortii nu au inviat atunci nici Hristos nu a inviat.Daca Hristos nu a inviat, omenirea este ramasa tot in pacatul neascultari ne spune Apostolul,dar daca Hristos a inviat ce sa intamplat oare cu pacatul omenirii? Daca Hristos nu a inviat, toti cei ce au adormit in Hristos sunt pierduti, adica raman mai departe in moarte.Dar daca Hristos a inviat ce sa intamplat oare cu cei adormiti in Hristos? Apostolul continua sa declare nemuritorul adevar cand zice: Dar acum, Hristos a inviat din morti,parga celor adormiti.Caci daca moartea a venit prin om, tot prin Om a venit si invierea mortilor.Si dupa cum TOTI mor in Adam, tot asa, TOTI vor invia in Hristos, dar fiecare la randul cetei lui 1 Corinteni 15:12-23.

Anularea, biruinta deplina asupra pacatului si a mortii este strict conditionata de invierea lui Hristos. Dragi mei invierea lui Hristos nu inseamna o biruinta PARTIALA asupra pacatului si asupra mortii.Pana cand vor fi unii care vorbesc impotriva adevarului,devalorizand si hulind puterea invierii lui Hristos. Daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti,cum zic unii ca marea parte a mortilor nu vor invia nici odata, ramanand mai departe in pacat si-n moarte. De ce oare unii crestini limiteaza puterea crucii si invierii lui Hristos la un numar foarte mic de oameni care spun ei ca vor fi eliberati din pacat si din moarte, numai o turma mica, numai cei alesi,numai cei iubiti de Dumnezeu, iar ceilalti marea parte, marea multime a omenirii vor ramane VESNIC sub puterea pacatului si a mortii. Apostolul Pavel descopere in cuvintele folosite in scrierea aceasta o randuiala a invierii mortilor. Dupa ce el se aliniaza cu toata Scriptura care marturiseste invierea TUTUROR mortilor in invierea lui Hristos, mai apoi el foloseste aceasta expresie: DAR FIECARE LA RANDUL CETEI LUI, aratand prin aceasta modul in care, ordinea in care TOTI morti inviaza in Hristos. Din pricina ca unii oameni au fost randuiti, au fost chemati, au fost alesi sa faca parte din PRIMA CEATA, din PRIMUL ROD al invierii, da ei au fost alesi sa fie PARGA (primele roade), ei sa fie primi oameni care inviaza in Hristos,ei sa fie BISERICA, adica adunarea celor pusi de o parte, adica poporul ales, sa fie si sa faca parte din PRIMUL ROD al invierii. Da aceasta alegere, aceasta chemare nu anuleaza invierea celorlalti oameni la randul cetei lor.Diferenta este ca ori cate cete de oameni urmeaza sa invieze in Hristos, nici una din toate acestea cete nu se poate numi PRIMA CEATA, sau PRIMELE ROADE, sau PARGA. Este foarte adevarat potrivit Scripturii ca este o cinste, ca este o onoare,  ca este o chemare speciala cu o responsabilitate speciala, ca cineva sa faca parte din CEATA PRIMELOR ROADE. 

In marea parte a Crestinismului acesta este motivul principal pentru care multi considera invierea in Hristos, a primelor roade, a primei cete, ca fiind SINGURA CEATA, SINGURII OAMENI care au parte de mantuire prin invierea lui Hristos. Prin voia si harul lui Dumnezeu, potrivit cu masura cunostintei morti si invierii lui Hristos descoperita in vremea aceasta, vom continua sa vorbim despre unirea in Hristos, sau invierea in Hristos dupa ordinea cetelor in scrierile urmatoare. 

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul # 29
Capitolul 30