Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 19


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


Unirea in Hristos # 19

 -David Ilea-

 

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere, caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant Efeseni 1: 7-10. El ne-a izbavit de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in Imparatia Fiului dragostei Lui, in care avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor. Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El, si sa impace totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant cat si ce este in ceruri, facand pace, prin sangele crucii Lui. Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina, negresit, daca ramaneti si mai departe intemeiati si neclintiti in credinta, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei (vestea buna) pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer si al carei slujitor am fost facut eu, Pavel. Pe El Il propovaduim noi si sfatuim pe orice om si invatam pe orice om in toata intelepciunea, ca sa infatisem pe orice om, desavarsit in Hristos Isus. Pe voi, care erati morti in greselile voastre si in firea voastra pamanteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v-a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate greselile. A desbracat domniile si stapanirile si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce. Coloseni 1: 13,14,19-23,28,2: 13,15.

Dumnezeu in eternitatea dragostei Sale sa lasat cuprins de o mare si foarte sentimentala dorinta, o voie a Sa, pentru implinirea acestei dorinte Dumnezeu a facut un plan, iar pentru aducerea la indeplinire a planului facut, Dumnezeu a facut timpul, pentru consumarea sau folosirea timpului Dumnezeu a facut anumite unitati de masura a timpului cu nume diferite: clipe, ceasuri, zile, nopti, saptamani, luni, ani, veacuri, vremi…Dumnezeu a tinut secret, adica a tinut ascuns adanc in El Insusi totul referitor la voia si dorinta Sa, referitor la planul de aducere la indeplinire a voii Sale si referitor la timpul sau vremile in care planul voii Sale va fi adus la un bun sfarsit. Dumnezeu a hotarat o singura metoda, un singur mod, o singura cale prin care sa-Si descopere taina voii Sale, a planului si a timpului randuit, si aceasta metoda a fost si este inca NUMAI PRIN CUVANTUL GURII SALE. Prin Cuvantul gurii Sale Dumnezeu se manifesta in lumea de materie, in universul fizic. Cuvantul rostit de Dumnezeu se manifesta in lumea fizica imbracandu-se intr-un chip fizic, in asa fel ca sa poata fi auzit, vazut si pipait de cei din lumea fizica. Cuvantul lui Dumnezeu rostit, vorbit deja a produs in lumea fizica o descoperire netagaduita despre voia si dorinta personala a lui Dumnezeu asezata in Planul Veacurilor. Cuvantul lui Dumnezeu vorbit deja nu numai ca a produs o mare descoperire a voii lui Dumnezeu, dar acelasi Cuvant este nespus de puternic sa implineasca toata voia lui Dumnezeu descoperita in vremea randuita si scrisa in planul veacurilor. Tot ce Dumnezeu a vorbit si a rostit deja prin Cuvantul gurii Sale, nu este vorbit, nu este rostit totul totului tot despre voia si dorinta Sa desenata in planul veacurilor. Tot ce Dumnezeu nu A VORBIT inca ramane mai departe secret, adica un lucru tainic, un lucru ascuns adanc in Dumnezeu. Lucrurile ascunse (nevorbite, nedescoperite) sunt ale Domnului, Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre si ale copiilor nostri, pe vecie, ca sa implinim toate cuvintele Legii acesteia Deutronomul 29:29. Dupa ce A VORBIT in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu la sfarsitul acestor zile, NE-A VORBIT prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al TUTUROR LUCRURILOR si prin care a facut si veacurile Evrei 1: 1,2. Caci dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai intorc inapoi, ci uda pamantul si-l fac sa rodeasca si sa odrasleasca, pentru ca sa dea samanta semanatorului si paine celui ce mananca, tot asa si CUVANTUL MEU, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele Isaia 55: 10,11. Caci nici un CUVANT de la Dumnezeu nu este lipsit de putere Luca 1: 37.

Toata plinatatea lui Dumnezeu se descopera oamenilor prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa dar toata plinatatea lui Dumnezeu locuieste din plin, din belsug in CUVANTUL lui Dumnezeu. Cuvantul este evidenta reala, valoarea totala a gandurilor, a dorintelor, a vointei, a intelepciuni si a puteri lui Dumnezeu. Prin Cuvant Dumnezeu se descopera omului in masura voita de El, prin Cuvantul Sau omul intelege, cunoaste si se reantoarce prin credinta din nou in sanul dragostei lui Dumnezeu. Cuvantul guri lui Dumnezeu este SINGURA Cale, SINGURA Usa prin care dupa masura voii Sale Dumnezeu, cu bucurie descopera omului tainele inimi Sale. Cuvantul guri lui Dumnezeu este SINGURUL Adevar care marturiseste deplin cine si cum este Dumnezeu. Cuvantul este o puternica si UNICA punte pusa peste prapastia mare nascuta prin pacatul neascultari, intre Dumnezeu si om. Pe aceasta UNICA punte Dumnezeu vine la om, si tot pe aceasta singura si fara pereche punte omul atras de dragostea lui Dumnezeu merge si ajunge la Dumnezeu. Omul care nu aude, care nu intelege, care nu crede si care nu vine la Cuvantul guri lui Dumnezeu, nu are nici macar putina cunostinta adevarata despre Dumnezeu. Omului I-a fost data NUMAI una singura cale prin care sa auda sa inteleaga sa creada si sa ajunga din nou la Dumnezeu, si aceasta cale este Cuvantul guri lui Dumnezeu. NUMAI in El in Cuvantul guri lui Dumnezeu avem noi oameni totul si din belsug in ce priveste garantia reantoarceri noastre din nou in sanul Tatalui. Cred eu ca aceasta vroia sa spuna apostolul Pavel cand zice: In El (adica in Cuvantul guri lui Dumnezeu) avem rascumpararea, in El avem iertarea pacatelor, in El avem impacarea, in El avem viata, in El avem totul si din belsug pentruca in EL locuieste trupeste TOATA PLINATATEA Dumnezeirii. Pentruca aceasta este voia lui Dumnezeu, unde toata plinatatea Sa locuiasca in El, adica in Cuvantul Vietii care este Domnul nostru Isus Hristos Aleluia!

 In El, care este taina lui Dumnezeu Tatal, adica in Hristos, sunt ASCUNSE TOATE comorile intelepciunii si ale stiintei lui Dumnezeu. Felul in care apostolul Pavel vorbeste despre taina lui Dumnezeu, adica despre Isus Hristos, este cu adevarat o inspiratie divina, este cu adevarat o revelatie. Isus Hristos este TAINA lui Dumnezeu. Isus Hristos este SECRETUL lui Dumnezeu Tatal. Eeste o garantie neandoielnica a lui Dumnezeu despre Taina Sa, unde nimeni niciodata nu va putea fara voia lui Dumnezeu sa patrunda, sa rupa pecetile, sa priveasca si sa inteleaga secretul dragostei lui Dumnezeu. Dupa ce apostolul marturiseste prin Duhul ca Isus Hristos este Taina lui Dumnezeu, apoi face uimitoarea declaratie: In Hristos, in Taina lui Dumnezeu SUNT ASCUNSE TOATE comorile intelepciunii si ale stiintei. In alte cuvinte apostolul declara ca in Hristos care este Taina, secretul, lucrarea ASCUNSA a lui Dumnezeu sunt ASCUNSE toate comorile. Asa dar Hristos este secretul lui Dumnezeu iar toate comorile intelepciunii si ale stiintei lui Dumnezeu sunt ASCUNSE, sunt secretul lui Dumnezeu asezat in Hristos. Cred eu ca Dumnezeu este Dumnezeul SECRETELOR. Dumnezeu a ASCUNS in Hristos toate lucrurile Lui, toate comorile Lui ASCUNSE. Lucrurile ascunse ale lui Dumnezeu sunt ascunse pentru a produce o mare bucurie omului, in vremea descoperiri lor. Lucrurile si rodul gandurilor Sale, acelea tainice si ascunse, sunt luate si ascunse in Hristos Fiul dragostei Sale. Sunt ascunse IN HRISTOS si este imposibil pentru omul DE AFARA sa le gaseasca.

Dumnezeu a avut un motiv bine intemeiat, atuncea cand a ascuns LUCRURILE SALE SECRETE in Hristos Isus Domnul vietii. Nu de frica Dumnezeu a ascuns toate lucrurile in Hristos, nu de frica ca Satan, sau omul pamantesc cumva vor descoperi secretele Sale. Motivul principal pentru care Dumnezeu a ASCUNS tainele Sale in Hristos este ca oameni sa nu le poata vedea, sa nu le poata gasi niciunde in alta parte, niciunde in alt loc sub soare numai IN HRISTOS. Toate bogatiile gandurilor si a dorintelor, toata plinatatea fiintei Sale este tainic asezata NUMAI INTR-UN SINGUR LOC, nu este nici in cer, nici pe pamant, nici sub pamant un alt loc, unul altul Nume, una alta persoana, nici una alta creatura in afara de Cuvantul guri Sale care este Hristos Isus Domnul Vietii. Asa dar, toata omenirea, toata creatiunea deopotriva in deplina armonie, intr-o perfecta egalitate sa se poata reantoarce din nou in sanul Tatalui Ceresc pe singurul drum, pe singura poarta, adica prin Isus Hristos. Dumnezeu este minunat in toate lucrarile Sale, El nu a hotarat, El nu a trasat mai multe drumuri, mai multe cai si usi de intrare si reantoarcere spre El. Pentru regi si imparati, pentru cei bogati si pentru cei saraci, pentru invatati si pentru neanvatati, pentru cei sanatosi si pentru cei bolnavi, pentru cei tineri, copii si pentru cei batrani, pentru toate culorile de oameni, pentru toate familiile pamantului, pentru tot universul fizic si pentru cel spiritual: domnii, stapanirii si puteri, pentru toate cele ceresti si pentru toate cele pamantesti, pentru toti deopotriva Dumnezeu a decretat, a hotarat si a sigilat in Adevar hotararea Sa ca NUMAI IN HRISTOS ISUS este iertarea pacatelor, izbavire de moarte si dobandirea vietii neperitoare Aleluia!

Toate acestea Bogatii Dumnezeiesti sunt asezate in Hristos si daca sunt in Hristos sunt ASCUNSE in El. Spre binele lor, a oamenilor unde sa fie nevoiti sa se apropie si sa intre inlauntru in El adica in Hristos unde apoi sa le caute, sa le doreasca, sa le descopere si sa se umple de uimire, traind o nesfarsita bucurie la deplina descoperire a tainelor comorilor lui Dumnezeu asezate si ascunse in Hristos Isus Mantuitorul lumii. Sunt ascunse In El pentruca omenirea sa nu le poata vedea de la distanta, Tainele lui Dumnezeu nu se pot vedea si nici gasi privind de la distanta. Tainele si comorile slavei dragostei lui Dumnezeu sunt pentru toti care prin harul si chemarea lui Dumnezeu se hotarasc sa intre INLAUNTRU in Hristos pe poarta cruci si a morti lui Isus. Negustori de metale pretioase nu prea obisnuiesc sa aseze in vitrinele peretilor exteriori bijuterii si lucrurile lor de valori mari. Trecatori si oameni care nu INTRA INLAUNTRUL magazinului nu vor putea sa vada, sa descopere, sa cumpere, lucrurile de valoare ascunse cu mare grija inlauntrul magazinului. Lucrurile scumpe sunt NUMAI pentru oameni care intra inlauntrul magazinului. Asemanator Dumnezeu a ascuns secretele Sale in Hristos, si ele sunt NUMAI PENTRU PERSOANELE CARE PRIN CREDINTA INTRA PE USA CRUCII INLAUNTRU. In ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat in picioare si a strigat: Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine, SI SA BEA Ioan 7: 37.

Multi asa zis CRESTINI vin la Isus si nu intra INLAUNTRU sa bea apa vietii, ei raman afara, undeva foarte aproape de Isus. Da, de aici, de afara, multimea Imperiului Crestin cu ajutorul binoclului firii pamantesti priveste, studiaza, analizeaza si incearca sa descopere lucrurile valoroase, lucrurile tainice ale lui Dumnezeu ascunse INLAUNTRU, in Isus Hristos. Cine intra inlauntru, in Hristos nu se mai aseamana cu cel ce era afara foarte aproape de Isus Hristos, apostolul Pavel lamureste acest fapt cand zice: Caci, daca este cineva IN HRISTOS, este o FAPTURA NOUA. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi 2 Corinteni 5: 17. A intra inlauntru IN HRISTOS inseamna a auzi, a primi, a crede si a marturisi din toata inima vestea buna: moartea, invierea si inaltarea lui Isus ca Domn si Hristos. A intra in Hristos si a ramane in El inseamna NASTEREA DIN NOU. Nasterea din nou este rezultatul mortii si invierii lui Isus. O nastere noua, o nastere din nou se poate face NUMAI dupa moartea celui vechi. Cat timp omul vechi este inca in viata, omul nou nu are cum sa se nasca.

Cand omul pamantesc vine la Isus, mai intai intalneste moartea lui Isus. Daca cineva venind la Isus nu primeste mai intai, prin credinta moartea lui Isus, nu va fi gasit vrednic sa primeasca viata lui Isus. Nu este nici o alta cale spre viata neperitoare numai prin moartea lui Isus. Moartea lui Isus este in primul rand biruinta Sa asupra domniilor, stapanirilor si asupra puterilor, este cu adevarat biruinta Lui asupra lui Satan, asupra pacatului si asupra mortii, prin faptul unde toata viata lui Isus a fost jertfita pe altarul ascultarii, o viata sfanta, o viata curata, fara vina, fara de pacat, o viata jertfita din curata dragoste pentru neamul omenesc. Moartea lui Isus in al doilea rand este moartea odata pentru totdeauna a omului vechi, moartea omului pacatos. Oameni care intamplator vin la Isus, vor sa primeasca viata neperitoare dar nu vor sa primeasca cu bucurie moartea lui Isus. Firea pamanteasca nu recunoaste puterea si valoarea mortii lui Isus. Firea pamanteasca incearca si chiar fabrica multe theologii prin care vrea sa ajunga direct la viata neperitoare, pe un drum scurt evitand sa intre inlauntrul pe poarta rastignirii, a mortii si a ingroparii lui Isus. Iar daca totusi acepta intrarea pe poarta crucii lui Isus, ea este orgolioasa, ea vrea sa participe la taina crucii lui Isus, daca nu poate total macar partial. Firea pamanteasca declara moartea lui Isus o moarte INLOCUITOARE, adica ea firea pamanteasca nu mai trebuie sa moara pentruca Isus a murit IN LOCUL EI zice ea. Ea vrea sa traiasca in poftele ei, in ambitiile ei, ea nu vrea sa sa fie rastignita, injunghiata si nu vrea sa moara. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au RASTIGNIT firea pamanteasca impreuna cu PATIMILE SI POFTELE EI Galateni 5: 24. Am fost rastignit IMPREUNA cu Hristos si traiesc…dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine Galateni 2: 20. In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu CRUCEA Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este RASTIGNITA fata de mine si eu fata de lume Galateni 6: 14. Firea pamanteasca nu recunoaste deplin nici moartea lui Isus ca o jertfa sfanta curata si indeajunsa pentru pacat. Ea declara jertfa lui Isus incomplecta, nevrednica sa ierte, sa ridice si sa stearga pacatul omenirii fara participarea ei, unde ea trebuie sa se caiasca, sa planga pentru toate pacatele intregi vieti, sa se chinuiasca sa se pedepseasca cu anumite suferinti, sa participe macar putin alaturi de jertfa lui Isus.

Moartea lui Isus este o problema majora pentru multimea omeneasca. Moartea lui Isus este motivul principal pentru toti oameni care sunt aproape dar care inca nu au intrat pe poarta IN HRISTOS. Ei nu vor sa primeasca moartea lui Isus, ei vor sa traiasca mai departe pentru ei insisi pentruca moartea lui Isus este chiar MOARTEA LOR, MOARTEA OMULUI VECHI cum declara apostolul unde zice: Caci dragostea lui Hristos ne strange, fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit PENTRU TOTI (deci nu in locul lor) toti deci au murit. Si El a murit PENTRU TOTI, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca PENTRU EI INSISI, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei 2 Corinteni 5: 14,15. Pomul Vietii are radacinile adancite in moartea lui Isus. Nimeni nu poate ajunge la invierea din morti fara a muri mai intai. Numai cine prin credinta se face asemenea cu moartea Lui va avea parte de invierea din morti in puterea vietii nemuritoare, cuvintele apostolului rasuna puternic pentru ceice au urechi de auzit acolo unde zice el: Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos, am fost botezati in MOARTEA LUI? Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost INGROPATI IMPREUNA CU EL, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o VIATA NOUA. In adevar, daca ne-am facut una cu El printr-o MOARTE asemanatoare cu a Lui, vom fi una cu El si printr-o INVIERE asemanatoare cu a Lui. Stim bine ca omul nostru CEL VECHI a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca TRUPUL PACATULUI sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului  Romani 6: 3-6.

Omul firesc, omul vechi, trupul pacatului a fost rastignit IMPREUNA cu Isus, a murit IMPREUNA cu Isus si a fost ingropat IMPREUNA cu Isus. Firea pamanteasca, IEUL pamantesc, se crede foarte intelept, el nu vrea sa primeasca cu bucurie moartea lui Isus. IEUL pamantesc cauta si incearca si traseaza mii de cai pe care vrea sa ajunga la viata neperitoare fara a intra inlauntru pe poarta rastigniri, morti si ingropari lui Isus. Dragi cititori, afara si departe de Hristos nu este mantuire, aproape de El nu este mantuire, chiar langa El nu este mantuire, in nimeni altul, niciunde sub soare nu este mantuire, NUMAI INLAUNTRU IN HRISTOS este mantuire. Fara rastignirea, moartea si ingroparea lui Isus nu este mantuire. O mare parte a Crestinismului imbratiseaza cu bucurie invatatura duhului lui antichrist (New Age movement) care spune ca Isus a venit SA ARATE oamenilor DRUMUL SAU CALEA SPRE DUMNEZEU. Calea spre Dumnezeu spun ei, poate sa fie prin adanca meditatie asupra lucrurilor bune, asupra lucrurilor positive. Calea spre Dumnezeu poate sa fie spun ei, prin retrezirea si iluminarea minti, prin separarea minti de toate lucrurile negative. Calea spre Dumnezeu poate fi prin descoperirea potentialului Dumnezeiesc (energiei) asezat in om inca din ziua cand a fost facut. Calea spre Dumnezeu poate sa fie prin o mare multime de fapte bune. Toate acestea si multe altele sunt caile care te pot duce la Dumnezeu, sau sa fii ca Dumnezeu spun ei, fara a mai trece pe la puterea crucii, a rastignirii, a morti si ingropari lui Isus. Multe cai I se par bune omului, dar la urma duc la moarte Proverbele 16:25. Isus nu a venit numai SA ARATE oamenilor calea spre Dumnezeu, Isus a fost si este Calea, numai prin El se poate ajunge din nou la Tatal. Isus a zis: Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat PRIN MINE. Eu sunt Usa. Daca INTRA cineva PRIN MINE, va fi mantuit Ioan 14: 6, 10: 9. Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este IN FIUL SAU. Cunoastem ca ramanem IN EL si ca El ramane in noi prin faptul ca ne-a dat din Duhul Sau. Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul sa fie MANTUITORUL LUMII 1 Ioan 5:11, 4:13,14. In nimeni altul nu este mantuire, caci nu este sub cer un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti Fapte 4: 12. Da, Hristos este TAINA lui Dumnezeu Tatal, IN CARE SUNT ASCUNSE toate comorile intelepciunii si ale stiintei scrie cu bucurie apostolul Coloseni 2: 2,3.

 Hristos este taina sau secretul lui Dumnezeu, Hristos este o taina, este un secret, un lucru ascuns fata de toti si fata de toate in afara de Dumnezeu. Daca cineva, oricine altul, ar cunoaste deplin pe Hristos, atunci Hristosul nu mai poate fi taina sau secretul lui Dumnezeu. Motivul pentru care Hristos este taina si secretul lui Dumnezeu este o pricina de mare bucurie pentru intreg universul fizic si cel spiritual. In toate veacurile, si dealungul timpului, Dumnezeu a descoperit omenirii intr-un mod progresiv taina si secretul Sau adica pe Hristos. Nu numai ca Dumnezeu a fost si este binevoitor, adica a fost si este bucuros sa ne descopere treptat taina voii Sale, dar aceasta descoperire facuta dealungul veacurilor a produs pentru fiinta umana o bucurie, o mangaiere, o nadejde si o cunoastere adevarata despre Dumnezeu. Dumnezeu a trimis omenirii, secretul inimii Sale, adica pe Hristos ca cel mai mare semn, ca cel mai de valoare dar al dragostei Sale pentru faptura umana. Inundat de vraja dragostei Sale pentru om, Dumnezeu cand a trimis pe Hristos a hotarat sa ASCUNDA adanc IN HRISTOS TOATE COMORILE SALE. Cine intra inlauntru in Hristos, pe poarta rastignirii a morti si a ingropari lui Isus, de inceput nu poate declara ca a descoperit si ca benificiaza de toate comorile lui Dumnezeu pentruca ele sunt ascunse in Hristos si ele sunt descoperite oamenilor lui Hristos NUMAI in mod treptat potrivit cu planul veacurilor desenat de Dumnezeu. Comorile lui Dumnezeu ascunse in Hristos sunt indeajuns sa vorbeasca, sa descopere si sa implineasca toate gandurile si hotararile lui Dumnezeu in fiecare generatie de oameni, in fiecare veac pana unde toate lucrurile cele ceresti si cele pamantesti vor fi UNITE iarasi in unul singur adica in Hristos Aleluia!

Toate lucrurile de care omenirea are nevoie pentru a-se reantoarce din nou in casa Tatalui Ceresc sunt COMPLECT TERMINATE si sunt asezate sau ascunse in Hristos. In EL AVEM, scrie cu mare uimire apostolul neamurilor. In El adica in Hristos AVEM, cuvantul AVEM  este o garantie sigura  ca NOI avem ceva in Hristos. Ceia ce AVEM in Hristos este al NOSTRU pentruca NOI AVEM. Fraza aceasta:  IN EL AVEM ne mai spune ca ceia ce avem in El, AVEM DEJA CHIAR ACUM. Comorile dragostei lui Dumnezeu au fost ascunse in Hristos pentru noi, pentru toata omenirea inca inainte de nasterea noastra in lumea trupului de lut. Numele nostru a fost inprimat pe acestea comori ca drept de mostenire nu din cauza faptelor noastre bune si nu din cauza umblari noastre in ascultare de porunca lui Dumnezeu. Comorile Sale ne-au fost daruite noua, potrivit cu BOGATIILE HARULUI SAU. Mai multe fapte rele impreuna pot produce moartea, deci rodul acestor fapte este moartea. Dar multe fapte bune toate impreuna nu pot produce viata neperitoare, deci rodul faptelor bune nu poate sa fie viata. Viata neperitoare rodeste fapte bune, dar faptele bune toate impreuna nu pot produce viata, viata este darul lui Dumnezeu din dragoste daruit omenirii, viata vesnica este Dumnezeu, si Dumnezeu nu este rodul faptelor bune. Asa dar comorile vietii vesnice ne-au fost daruite nu ca un rezultat al faptelor bune, al faptelor Legi, ci ele ne-au fost daruite dupa sau potrivit cu bogatiile harului Sau. Iata doar cateva din multele comori complect terminate ascunse in Hristos dar care comori sunt ale noastre si sunt valabile CHIAR ACUM PENTRU ORICINE CREDE SI INTRA INLAUNTRU: In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor. In El am fost facuti si mostenitori. Am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune. Dar acum, in Hristos Isus, voi care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin sangele lui Hristos. In El avem, prin credinta in El slobozenia si apropierea de Dumnezeu cu incredere. Voi aveti totul deplin in El. In El ati fost taiati imprejur, nu cu o taiere imprejur facuta de mana, ci cu o taiere imprejur a lui Hristos, in dezbracarea de trupul poftelor firii noastre pamantesti. Dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii (veacuri). Si voi prin El, sunteti in Hristos Isus. El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare. Catre ceice au fost sfintiti in Hristos Isus. Harul lui Dumnezeu care va fost dat in Isus Hristos. Caci in El ati fost inbogatiti in toate privintele. Pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El L-a facut pacat pentru noi (PENTRU NOI dar nu in locul nostru), ca noi sa fim NEPRIHANIREA LUI DUMNEZEU IN EL.

 Dumnezeu in marea Sa indurare a binecuvantat toata omenirea cu tot felul de binecuvantari in Hristos Isus Fiul Sau, tot Dumnezeu in nemarginita Sa intelepciune a hotarat ca fiecare om sa foloseasca acestea comori NUMAI atunci cand personal prin credinta vine si intra inlauntru pe poarta crucii lui Isus. Comorile asezate in Hristos nu se pot comercializa, ele nu se pot vinde si nici nu se pot cumpara. Dumnezeu a interzis oamenilor sa-si angajeze un reprezentant care sa poata sa mearga la Hristos IN LOCUL LOR si sa le aduca lor bogatiile lui Dumnezeu asezate in Hristos chiar daca au drept de mostenire asupra lor. Dumnezeu a avut un motiv bine intemeiat cand a hotarat ca TREBUIE fiecare om sa vina personal si sa intre inlauntru in Hristos pentru a beneficia de toate bogatiile lui Dumnezeu si mai ales de taina jertfei lui Isus. Daca Dumnezeu prin jertfa si biruinta lui Isus urmarea numai salvarea oamenilor din pacat si moarte, atunci foarte simplu in dimineata invierii lui Isus din morti, care este dovada de netagaduit a lui Dumnezeu in care a dovedit omenirii aceptarea jertfei si a biruintei lui Isus, unde lumea de oameni au primit dreptul neprihanirii. Da in aceea dimineata toata omenirea cei de aici si cei din Locuinta mortilor puteau sa primeasca deplina libertate si eliberare din pacat si moarte fiecare in locul si in starea in care se gasea. Cati oameni oare, din tot neamul omenesc aveau sa cunoasca in adevar CINE SI DE CE a facut aceasta binecuvantata schimbare si mare eliberare in viata lor? Cum era oare partasia lui Dumnezeu cu oameni care eliberati fiind prin puterea indurari si a crucii lui Isus, dar care nu cunostea in adevar nici pe Dumnezeu ca Tata si nici pe Isus Hristos ca Mantuitor? Dragi mei cititori Dumnezeu cuprins de focul dragostei Sale pentru om faptura mainilor si a visului inimii Sale, iata ca a desenat un plan in care a hotarat sa aiba IN HRISTOS nu numai salvarea si eliberarea oamenilor din pacat si din moarte, dar mult mai mult decat salvarea lor El a stabilit cu bucurie UNIREA TUTUROR LUCRURILOR INTR-UNUL SINGUR IN HRISTOS.

 Aici in Hristos se unesc prin porunca lui Dumnezeu lucrurile ceresti cu lucrurile pamantesti, Aici in locul de MIJLOC in Hristos este hotarata inca inainte de nasterea veacurilor, cea mai mare taina, este esenta si farmecul fara asemanare al dragostei lui Dumnezeu: REANTALNIREA OMULUI CU DUMNEZEU TATAL. Aici in locul de mijloc, in Hristos Dumnezeu coboara in plinatatea Sa, si tot aici in locul de mijloc, in Hristos fiecare om personal pentru el, toti inclusi nimenea exclus, TREBUIE sa vina mai devreme sau mai tarziu, fiecare la randul cetei lui sa ia parte la vesnica sarbatoare, la cel mai mare si mai glorios festival pregatit de Dumnezeu: Reantoarcerea omului din nou acasa, reantalnirea lui din nou cu Tatal. Iata, deci motivul principal pentru care Dumnezeu a asezat toate bogatiile secretelor Sale in Hristos Isus si ele sunt bine si adanc ascunse in El. Cu multa umilinta declara apostolul unde zice: Da, mie, care sunt cel mai neansemnat dintre toti sfintii, mi-a fost dat harul acesta sa vestesc Neamurilor BOGATIILE NEPATRUNSE ale lui Hristos Efeseni 3: 8. Da in Hristos Isus avem deja bogatiile iertarii pacatelor, bogatiile apropierii si a impacarii, bogatiile rastignirii si a mortii omului vechi, omul pacatului, bogatiile invierii, bogatiile mostenirii vietii vesnice si bogatiile unirii si a reantalnirii din nou cu Tatal, bogatiile plinatati dragostei lui Dumnezeu. In El, in Hristos avem biruinta asupra lui satan, asupra pacatului si asupra mortii. Toate domniile stapanirile si puterile au fost biruite detronate si dezbracate de puterea lor prin puterea jertfei crucii lui Isus. In fata maretelor bogatii complect terminate, asezate si pastrate in Hristos Isus pentru intreaga omenire, si totusi omul care inca nu a venit la Hristos Isus, omul care inca nu a intrat pe singura usa, usa crucii si a morti lui Isus, inlauntru in Hristos ramas inca afara, nu are dreptul si nu se poate folosi de nici una din multele comori pentru el asezate in Hristos.

Stimate cititor daca dupa citirea acestor putine cuvinte simti o cercetare launtrica, simti ca inca tu nu ai stiut despre bogatiile lui Dumnezeu asezate special pentru tine in Hristos Isus, simti ca inca esti tot afara, inca nu ai aceptat rastignirea lui Isus ca jertfa pentru pacatele tale, si ca o dovada a rastignirii firii tale pamantesti. Daca inca nu ai aceptat moartea lui Isus ca drept moartea ta, moartea omului vechi, daca tu ai avut increderea ca altcineva trebuie sa te reprezinte pe tine, daca tu ai crezut sau ti-sa spus ca obiceiul tau, ca datinile stramosesti, ca postul si rugaciunile tale si ale altora, ca faptele bune, vizitarea manastirilor si a locurilor sfinte, ca biserica sau denominatia ta crestina, ca preotul sau pastorul tau, ca poate familia ta, mama sau tatal tau sunt reprezentanti tai si ei pot rezolva situatia ta privitoare la porunca si chemarea lui Dumnezeu. Daca ai venit demult la Isus Hristos dar inca tot afara esti, daca firea ta nu este inca rastignita, daca omul vechi nu a murit inca, daca majoritatea ambitiilor a poftelor si a placerilor ieului tau sunt permanent la lucru, cred din toata inima faptul ca ti-a fost dat astazi sa citesti putinele declaratii, este inca vremea cercetarii tale, este vremea cand Dumnezeu te atrage spre Hristos, deaceea te rog si te indemn pentru indurarea si pentru jertfa dragostei lui Hristos, daca ai posibilitate si imprejurarile permit chiar acum, acesta este timpul tau, aceasta este vremea cercetari tale, apleacate pe genunchi si roagal pe Dumnezeu ca prin jertfa, rastignirea si moartea lui Isus sa-ti deschida usa indurari Sale in vederea mostenirii bogatiilor lui Dumnezeu dar mai mult in vederea reantalnirii si a vesnicei partasii impreuna cu Dumnezeu Tatal in Hristos Domnul Vietii.  Pentru mai multe informatii despre Planul Veacurilor si unirea in Hristos va rog vizitati si spuneti si altora sa viziteze  www.kingdomplan.net   Cu multa stima si respect David Ilea