Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Planul Veacurilor 1


PLANUL VEACURILOR IMPARATIA LUI DZEU LAUDA & INCHINARE ISTORIE DIVERSE


- David Ilea -                            Planul Veacurilor # 1                   

Inca din ani copilariei am fost mereu vizitat si anuntat prin multe visuri, unde de cele mai multe ori se prevestea ca in viitorul vietii mele Dumnezeu ma va folosi si voi fi un mesajer cu un mesaj nou, nou pentru vremea in care traim noi. Mesajul meu trebuia sa cuprinda VESTEA BUNA, vestea buna a lui Dumnezeu trimisa omenirii. La varsta de aproape 30 de ani prin voia lui Dumnezeu ajung in S.U.A, unde eram sigur ca voi avea un mesaj nou pentru lumea Americana si chiar un mesaj care sa cuprinda VESTEA BUNA. Dupa apsolvirea Institutului de Biblie Lakewood, in Houston Texas, la scurt timp ne stabilim intr-un nou stat in Florida. Stabilit in Orlando Florida eram acum departe de orice comunitate Romaneasca, asa dar am continuat calatoria si umblarea in Hristos apropiati de si in comunitatile Americane. Dupa o perioada de timp petrecuta cu frati lucratori de la Full Gospel Assembly, prin recomandarea unor frati incerc sa-mi continuii studile religioase la Florida Theological Seminary Inc. Din cauza unor imprejurari urgente si prin interventia unor frati, conducerea Institutului Theologic de Florida, inca inainte de terminarea studiilor imi recunoaste chemarea si vechea ordinare, iar din partea conduceri Institutului sunt autorizat, sunt recunoscut in pline drepturi, pentru performarea tuturor slujbelor religioase. Odata ajuns aici consideram eu ca Dumnezeu a implinit promisiunea Lui, ca acum cu adevarat aveam un mesaj nou care cuprindea Vestea Buna. Nu mica mi- a fost surpriza cand Dumnezeu m-a zmerit m-a coborat pana la portile Locuintei Mortilor, si atunci si acolo a inceput sa-mi descopere o buna parte a mesajului NOU care contine VESTEA BUNA. Am purtat in inima mea focul acestui Mesaj Nou si undeva dupa anul 2000 dupa o intalnire cu uni frati Americani am fost adanc miscat in inima mea, si la indemnul lor staruitor am inceput sa asez in scris unele parti destul de importante din acesta mesaj nou. 

Bucuria mea acum este mare, ma bucur de fiecare clipa, de fiecare ceas, de fiecare zi, Dumnezeu ma inundat cu Harul Sau acum la batranete, unde ma ridicat si ma socotit vrednic sa vestesc mai mult pe calea INTERNETULUI in fata multor natiuni si popoare: Vestea Buna a lui Dumnezeu trimisa omenirii. Chiar daca sunt inca foarte putini mesageri care vestesc Vestea Buna desenata in Planul Veacurilor, chiar daca ar fi numai unul singur mesagerul Vestei Bune, Dumnezeu tot va indeplini fara nici o intarziere, tot ce a scris si a promis despre Vestea Buna. Aleluia! Inaltati lui Dumnezeu STRIGATE DE BUCURIE, toti locuitorii pamantului. Chiuiti, strigati si cantati laude! Familiile popoarelor, dati Domnului, dati Domnului slava si cinste! Sa se bucure cerurile si sa se veseleasca pamantul! Sa chiuie lumea si cei ce locuiesc pe ea, sa urle marea cu tot ce cuprinde ea, sa bata din palme raurile, sa strige de bucurie toti munti. Laudati-L cu timpane si cu jocuri, laudati-L cantand cu chimvale sunatoare, laudati-L cu chimvale zanganitoare.Imparati ai pamantului si popoare toate, voievozi si toti judecatorii pamantului, tineri si tinere, batrani si copii. Laudati pe Domnul! Caci El vine, vine sa judece pamantul. El va judeca lumea cu dreptate si popoarele dupa credinciosia Lui. Toate neamurile pe care le-ai facut, vor veni sa se inchine inaintea Ta, Doamne, si sa dea slava Numelui Tau. Da, toti imparatii se vor inchina inaintea Lui, toate neamurile ii vor sluji. Caci El va izbavi pe saracul care striga si pe nenorocitul care n-are ajutor. Binecuvantat sa fie in veci slavitul Lui Nume. Tot pamantul sa se umple de slava Lui Amin! Amin! 

Cred ca este important sa mentionez faptul unde Dumnezeu, intr-o clipa, in ceasul si vremea hotarata de El, a inceput sa aduca in lumina Adevarului o parte foarte importanta din Vestea Buna. Aceasta parte importanta a fost cateva versete din scrierea apostolului Pavel catre fratii din Efes. Versete care vor ramane ca o baza de plecare si desfasurare a lucrari lui Dumnezeu descoperita mie in acea clipa, Clipa Voii sale Aleluia! Versetele acestea erau din Efeseni capitolul 1 mai cu seama versetele 9 si 10, pentru un inteles mai bogat al lucrari lui Dumnezeu descrisa in acestea versete, voi folosi ca o temelie pe care se va desfasura o lucrare care poate va cuprinde zeci de ani, versetele 7 la 10, unde gasim scris: In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor,dupa bogatiile harului Sau pe care L-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere, caci a bine voit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Prin voia lui Dumnezeu vom folosi mai la inceput, comoara atat de valoroasa asezata in versetele 9 si 10, unde apostolul Pavel scrie ca: Dumnezeu a bine voit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant.

Dumnezeu a bine voit, era bine dispus, a facut-o cu placere, a facut-o cu mare bucurie, mai ales ca ceia ce vroia sa ne descopere era o veste buna. Sa ne descopere taina voiei Sale, sa ne descopere ce era acoperit, sa ne spuna ce nu stiam, sa cunoastem ce nu cunosteam, si anume taina voiei Sale. Taina e ceva tinut ascuns, ceva secret, ceva ce numai El stia, era secretul vointei Sale. Voia lui Dumnezeu nu poate fi separata de Sine insus, adica cum este Dumnezeu asa este si voia Lui, nimic nu poate anula voia Sa. Apoi vedem ca aceasta voie a lui Dumnezeu a fost asezata intr un plan de lucru, unde zice: Dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insus. In acest plan este asezata  in detalii amanuntite voia lui Dumnezeu, acest plan cuprinde inceputul si sfarsitul vointei lui Dumnezeu. Acest maret plan a fost asezat in unitati de masura a timpului  cum ar fi: ceasuri, zile, saptamini, luni, ani, veacuri, vremi, fiecare unitate de timp aduce la indeplinire o parte din planul voiei lui Dumnezeu, cum de fapt vedem in fraza urmatoare: Ca sa- l aduca la indeplinire la plinirea vremilor. Apoi urmeaza  taina care era ascunsa de veacuri si in toate vremile in Dumnezeu, aceasta taina a voiei Sale acum ne este descoperita si o putem cunoaste unde gasim scris: Spre a-Si uni iaras intr unul  in Hristos toate lucrurile cele din ceruri si cele de pe pamant.

 Aici vedem ca Dumnezeu reuneste iarasi ceia ce era despartit, ceia ce era separat, readuce la conditia de la inceput. Unirea aceasta se face in Unul singur, adica in Hristos care este Lumina, Adevarul si Viata. In Hristosul lui Dumnezeu  sfarsesc toate lucrurile da chiar toate, cele ceresti si cele pamantesti. In Hristos au inceputul, prin Hristos au existenta si in Hristos se sfarsesc toate, fie ceresti sau fie chiar pamantesti. Sa punem aceasta mareata  lucrare a voiei lui Dumnezeu intr- un tablou simbolic, intr-un tablou pamantesc, unde un mare arhitect in constructii de cladirii, are o voie, are o dorita  foarte mare, unde cu toata intelepciunea sa se apleaca spre o coala mare de hirtie  si incepe sa aseze in desen voia sa fierbinte: cladirea pe care mult o doreste. In acest plan de lucru arata in detalii amanuntite totul despre cladire cum ar fi: ce fel de materiale se vor folosi pentru intreaga cladire, cate etaje va avea cladirea, cate usi, cate ferestre, cate incaperi si fiecare mic detaliu va fi aratat in desenul sau in planul de lucru. 

Apoi acest plan, aceasta schita de lucru va fi inpartita in timp, unde maretul Arhitect va hotra un timp anumit pentru asezarea temeliei, apoi un alt timp anumit pentru construirea peretilor cu toti stalpi purtatori de poveri, apoi un alt timp anumit pentru construirea acoperisului, si asa mai departe fiecare lucrare va fi facuta intr un timp stabilit de arhitect. Asa dar cand se va implini vremea prevazuta in plan pentru asezarea temeliei, se va aseza temelia, cand se va implini vremea prevazuta in plan sa fie construiti pereti se vor construi pereti. Intregul plan de lucru va fi adus la indeplinire la implinirea vremilor. Tot asa putem intelege cele aratate mai sus unde Iubitorul Parinte a pus arzatoarea Sa dorinta intr-un plan de lucru, acest plan a fost inpartit pe vremi sau veacuri. Cand toate veacurile stabilite vor ajunge la sfirsit, perdeaua timpului va fi data la o parte  si pe scena nesfarsitului univers va apare indeplinirea voiei lui Dumnezeu cea buna placuta si desavirsita, unde va fi doar un singur loc pentru cele ceresti si pentru cele pamantesti, unde totul ce a fost odata separat, despartit si-ndepartat v-a fi UNIT din nou. Toate vor fi UNITE intre ele si apoi toate acestea vor fi unite intr-unul in Hristos, unde va domni viata unde va fi numai ziua, unde dragostea va sta pe tron si va domni in tot universul, iar moartea, locuinta mortilor (asa zisul iad) intunericul, pacatul, durerea si Satan nu vor avea nici macar un singur milimetru in universul dragostei lui Dumnezeu Aleluia.

 Efeseni 3:3-5 Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta. Apostolul Pavel scrie fratilor din Efes putine cuvinte despre descoperirea acestei taine care nu a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum. Din cele revelate Pavel scrie Efesenilor ca Dumnezeu avea o voie a Sa, o dorinta foarte arzatoare si pentru a implini aceasta dorinta a intemeiat un PLAN de lucru numit PLANUL VEACURILOR Efeseni 3:11 Dupa Planul vesnic ( veac, sau veacurilor ) pe carel-a facut in Hristos Isus, Domnul nostru. Acest plan este asezata pana la cele mai mici detalii voia lui Dumnezeu. Despre acest PLAN, Pavel scrie ca va fi adus la indeplinire la implinirea vremilor. Asa dar voia lui Dumnezeu a fost asezata intr un PLAN de lucru, acest plan este inpartit pe vremi, asa ca fiecare unitate de timp numita aici VREME aduce la randul ei indeplinirea unei parti din PLANUL de lucru, in asa fel incat fiecare vreme (veac) la randul ei contribuie la inplinirea planului lui Dumnezeu. Cand toate vremile sau veacurile rinduite de Maretul si Suveranul Creeator isi termina cursul lor, atunci PLANUL de lucru ajunge sa fie terminat pana in cele mai mici detalii, iar VOIA lui Dumnezeu este indeplinita intocmai si in timp Aleluia!

In ultima parte a versetului 10 Pavel scrie in putine cuvinte despre Voia lui Dumnezeu, unde El uneste iaras intr -unul in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Da cu adevarat aceasta taina a voiei lui Dumnezeu nu a fost facuta cunoscut fiior oamenilor in felul cum a fost descoperita acum, scrie Pavel fratilor din Efes. NU stiu cati din frati din Efes au inteles ce vroia Pavel sa le faca cunoscut despre aceasta mareata taina a voiei lui Dumnezeu. Stiu insa ca dupa 2000 de ani, pentru foarte multi crestini, ce scria atunci apostolul, a ramas tot o taina si cand citesc scrisoarea lui Pavel, unde taina este destainuita si unde ce era acoperit este descoperit intr un anumit fel (DESCOPERIT INTR-O MASURA ANUMITA ) totu-si  faptul ca Suveranul Creeator si inteleptul Arhitect a facut un plan dupa care aduce la indeplinire dealungul veacurilor, arzatoarea Sa dorinta, sau hotararea voiei Sale, unde toate lucrurile, fie cele din ceruri, fie cele de pe pamint, se vor reantoarce iaras la locul de origine IN HRISTOS ...nu prea pare sa fie descoperit si aceptat de majoritatea denominatiilor Crestine. Dorita si voia lui Dumnezeu se vede mai intii de toate in locul unde zice: Dumnezeu a zis: Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra...aceasta a fost si este dorinta cea mai mare a maretului Creeator. Pentru acesta declaratie si lucrare (creearea spitei umane in chipul si asemanarea Sa) Dumnezeu intocmeste un Plan, acest plan contine toate fazele de lucru prin care trebuie sa treaca spita umana pana ajunge la faza ultima, faza finala declarata de Dumnezeu in Geneza cap.1: chipul si asemanarea Sa. Pentru fiecare faza de lucru Dumnezeu a randuit un anumit timp, o anumita vreme sau un veac. .Asa cum un constructor care are o dorinta foarte arzatoare sa construiasca o cladire, dupa ce in mintea lui a hotarat totul despre cladire, se aseaza la masa din birou si incepe sa transfere pana in cele mai mici detalii pe o hirtie curata, tot ce hotarase in minte sa despre cladire. 

Cand desenul este terminat cu multa bucurie hotareste timpul in care vrea sa termine cladirea. Asa dar poate ca va zice: Pentru lucruri de pregatire hotaresc o luna de zile, apoi pentru asezarea temeliei cladiri hotaresc 2 luni de zile si asa mai departe va imparti fazele de lucru in masuri de timp dupa hotararea sa inteleapta. Aceasta este ce Pavel scrie Efesenilor ca, in intregul univers voia lui Dumnezeu e adusa la indeplinire potrivit cu planul facut atunci, in eteernitatea lui Dumnezeu, si ca timpul a fost adus in univers cu un scop: sa aduca la indeplinire planul visului lui Dumnezeu, si ca nimic si nimeni in intregul univers nu poate anula planul sau voia lui Dumnezeu, cum de fapt scrie Scriptura unde zice: Caci sint bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este in Isus Hristos, Domnul nostru. El ne a mantuit si ne a dat o chemare sfinta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotarirea (planul) Lui si dupa harul care ne a fost dat in Hristos Isus inainte de vesnicii 2 Timotei 1: 9. Caci nu  m- am ferit sa va vestesc tot planul lui Dumnezeu Fapte 20: 27. Si David dupa ce a slujit celor din vremea lui, dupa planul lui Dumnezeu, a murit, a fost ingropat langa parintii sai, si a vazut putrezirea Fapte 13: 36.

Acest plan vesnic sau plan al veacurilor, cuprinde originea sau locul unde au fost facute toate lucrurile, apoi existenta lor in diferite forme dealungul veacurilor si concluzia finala, locul unde sfarsesc toate acestea lucruri potrivit cu Romani 11:36 Din El, prin El si pentru El sant toate lucrurile, apoi 1Corinteni 8:6, 11:12 ,2Corinteni 5:18 Evrei 2:10....Multe alte scripturi ne vorbesc ca toate lucrurile au fost facute in Dumnezeu, ca din Dumnezeu vin toate si ca prin Dumnezeu au existenta dealungul veacurilor, fiind mereu intr o continua schimbare si ca in final in Dumnezeu se reantorc toate, unde Dumnezeu va umplea deplin toate lucrurile cu El insus devenind totul in toti sau totul in toate lucrurile. Asa dar tot in acest plan al veacurilor gasim dorinta fierbinte a lui Dumnezeu de a creea o rasa de oameni  ca o multiplicare a chipului si a asemanari Sale cand zice: Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra.Tot in acest plan gasim ca voia lui Dumnezeu cu privire la aceast om, facut in chipul si asemanarea Lui,  se inplineste in fiecare generatie de oameni, in fiecare veac si ca atat lumina cat si intunericul, atat viata cat si moartea si binele si raul toate impreuna lucreaza aducerea intocmai si la timp  a maretului plan facut de inteleptul Arhitect atunci in eternitate, inainte de aparitia timpului. Si ca nu exista in intregul univers nici o alta putere care sa anuleze, sa faca modificari sau sa opreasca, sa intirzie macar putin, aducerea la indeplinire a voiei lui Dumnezeu gasita in planul Sau de lucru Aleluia!