Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Implinirea Vremurilor


PLANUL VEACURILOR IMPARATIA LUI DZEU LAUDA & INCHINARE ISTORIE DIVERSE


- David Ilea -

Prin harul Domnului Isus Hristos, continuam studiu Biblic, avand ca text de baza tot Efeseni1: 9,10 Caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul in Hristos toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Multumim lui Dumnezeu Tatal nostru pentru toate, mai ales pentru harul maret, aratat in generatia aceasta, prin faptul ca ne-a lasat sa vedem si sa auzim, unele taine marete, pe care le vesteste in generatia aceasta Duhul Adevarului Biserici lui Hristos. Acestea taine apartin lui Dumnezeu, si sunt ascunse de ochi oamenilor, ascunse de toate sistemele religioase, da ascunse de veacuri in Dumnezeu Tatal, de la care vin toate lucrurile potrivit celor scrise: Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. Totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile 1Corinteni 8: 6.  

Dumnezeu este suveran, El descopere taina planului Sau, potrivit cu planul si voia Sa. Dumnezeu nu incearca sa impresioneze pe cineva, cu secretele planului Sau. Daca El descopere o taina unuia din fii oamenilor, o face cu un anumit si foarte important scop, si aceasta nu atarna nici macar putin de fii oamenilor. Descoperirile secretelor lui Dumnezeu niciodata nu sunt facute pentru promovarea persoanei, nici pentru castig personal si nici pentru cultura generala chiar. Nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga ci de Dumnezeu care are mila. Apostolul Pavel scrie fratilor din Efes urmatoarele cuvinte: Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta....apoi el zice:  a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos prin Duhul Efeseni 3: 3-5. Este foarte clar ca, aceste taine a Imparatiei Sale apartin lui Dumnezeu, si le descopere tot El prin Duhul, si niciodata nu sunt rodul intelepciuni omului pamantesc. Inainte de aparitia timpului, inainte de creatiune, da inainte de toate, in eternitatea Sa, Dumnezeu miscat profound de focul dragostei Sale, a dat nastere unei dorinte, unei vointe, un vis, da un vis al dragostei eterne. Acest vis, aceasta vointa, dorinta aceasta a cuprins intreaga Sa fiinta, si prin intelepciunea Sa, a gandit un plan de lucru, prin care sa aduca la indeplinire visul si voia dragostei Sale, Da cu adevarat acest vis dumnezeiesc, sa nascut in adancul dragostei lui Dumnezeu.  Oameni ai lui Dumnezeu, au vorbit luminati de Duhul Adevarului din timp in timp, despre acest vis a lui Dumnezeu, marturisand cu tarie expresia dragostei Dumnezeiesti. Ioan la rindul lui privind in urma la toate veacurile trecute, declara prin Duhul tainicul adevar: Visul lui Dumnezeu, sa nascut in inima iubirii eternului Parinte cand zice: Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea. Apostolul Ioan se refera aici la trecut pentruca el zice: Dumnezeu A IUBIT lumea. Cuvantul lumea aici nu inseamna sistemul, ori aranjamentul lumi, ci  inseamna neam de oameni, inseamna neamul omenesc, omenirea, toata rasa umana. Ce mister! ascuns de veacuri in Dumnezeu. Da, El a iubit omenirea inainte de a creea primul om din tarana pamantului, ba chiar motivul creatiuni omului a fost tot parte din visul dragostei lui Dumnezeu.

Ioan continua mai departe una dintre cele mai marete declaratii despre dragostea lui Dumnezeu zicand: Ca a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara. Aici Fiul reprezinta o totala expresie a dragostei lui Dumnezeu, acea dragoste despre care apostolul Pavel zice: Dragostea nu va pieri niciodata. Asa dar Dumnezeu in intelepciunea Sa, a facut un plan, pentru aducerea la indeplinire a voiei Sale, acest plan a fost asezat in unitati de timp cum ar fi: ceas,ziua, an,veac,vreme….. In textul nostru Pavel numeste aceeasta unitate de masura a timpului, vreme sau vremi.Fiecare vreme, veac la randul lui, aduce la indeplinire partea din plan repartizata pentru acel veac sau vreme. Trebuie sa stam de partea adevarului declarand ca, timpul e unealta de care se foloseste Dumnezeu pentru a aduce la indeplinire planul voiei Sale.Fiecare parte din planul lui Dumnezeu incepe la timpul stabilit si sfirseste la timpul stabilit de Dumnezeu.(vezi Ecles.3:1,3:11,3:14,Galateni 4:4 Marcu 1:15Apoc11:18). 

Asadar cand Scriptura ne arata ca un anumit timp, un veac sau o vreme …sa terminat, a ajuns la sfarsit, prin aceasta intelegem ca partea din plan rinduita pentru aceea vreme sa sfarsit, sau cum zice Pavel, a fost adusa la indeplinire, dar aceasta nu inseamna ca tot planul a fost adus la indeplinire. Pavel declara ca, planul va fi adus total,complect la indeplinire numai la implinirea tuturor vremilor. Daca privim in urma, la veacurile din trecut vedem ca s au sfarsit mai multe veacuri, dar planul inca tot nu a ajuns la sfarsit, numai partea din plan repartizata pentru acele veacuri a ajuns la sfarsit.Putem lua ca exemplu cateva veacuri trecute: Cand sa terminat veacul lumi vechi (de la Adam la Noe) nu sa terminat tot planul veacurilor, ci a inceput un alt veac, randuit in planul veacurilor cum ar fi, veacul patriarhilor,ori cand si acest veac a luat sfarsit nu sa sfarsit tot planul ce numai partea din plan randuita pentru acel veac sau vreme. Apoi sa sfarsit si veacul Legi, sau a poporului lui Israel, si a inceput o alta vreme, un alt veac, veacul Biserici potrivit celor scrise in sfintul Script, si acest veac se va sfarsi, poate foarte curand, si va incepe un alt veac, veacul Fiilor lui Dumnezeu, ori veacul imparatiei Poporului Sfintilor, si multe alte veacuri mai urmeaza, unele inca nedescoperite. Cand toate veacurile si vremile rinduite de Dumnezeu in planul veacurilor, vor ajunde la sfarsit, atunci se va sfarsi si Planul Visului Lui Dumnezeu. Da Amin! Aleluia! Atunci cand cortina ultimului veac va fi data la o parte, si va apare pe scena nesfarsitului univers, descoperirea deplina a tuturor misterelor si tainelor Dumnezeiesti ah!nu gasesc cuvinte sa pot descrie Slava, Gloria operei lui Dumnezeu, nascute atunci, da atunci, inainte de orice inceput, in adancul inimi dragostei lui Dumnezeu. 

Teologi moderni invata oameni, ca sfarsitul lucrari lui Dumnezeu, e aproape la capat, ca Dumnezeu a incercat toate metodele posibile, pentru aducerea la sanul Lui, a intregi omeniri, dar din cauza vicleniei diavolului, si din cauza vointei omului, va trebui, sa se dea batut in inplinirea visului dragostei Sale, sa arunce in asa zisul iad, pentru asa zisa pedeapsa eterna, marea parte a creatiuni Sale. Marea parte a teologilor moderni continua invatatura, asa zisei biserici Catolice, care au inventat iadul (cuvantul iad nu se gaseste niciunde in originea vechiului si noului testament si slava Domnului nu se gaseste niciunde in Biblia limbi Romane) si pedeapsa eterna.Cuvantul etern sau vesnic, sa pus in locul cuvantului veac, si asa se intampla ca, in loc de judecata veacurilor avem judecata eterna, sau vesnica. In loc de pedeapsa veacurilor, avem pedeapsa eterna, sau vesnica.

Dumnezeu in dragostea Sa fata de neamul omenesc a judecat, si pedepsit, orice abatere de la legile si randuielile Sale, dar in toate timpurile si in toate cazurile, judecata si pedeapsa Sa, a fost, este si va fi, spre corectarea si indreptarea celui vinovat. Da Dumnezeu va judeca si judeca toti oameni neascultatori si rebeli in focul iazului, pana unde focul dragostei lui Dumnezeu, va curati tot ce a fost murdar, va indrepta tot ce era nealiniat cu dreptatea principiilor Sale,.Ioan vede si aude declaratia celor biruitori din cartea Apocalipsa unde ei declara: Ei cantau cantarea lui Moise robul lui Dumnezeu si cantarea Mielului si ziceau: Mari si minunate sunt lucrarile tale Doamne Dumnezeule Atotputernice! Drepte si adevarate sunt caile Tale Imparate al Neamurilor Cine nu se va teme de Tine, Doamne si cine nu va slavi Numele Tau? Caci numai Tu esti sfant si toate Neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta pentru ca judecatile Tale au fost aratate! Ah ! cat de puternice sunt cuvintele Adevarului, cat de neantelese de omul pamantesc, sunt tainele dragostei Preafericitului Creeator si Tata. Ah! cand vor apare la orizontul zilei mult dorite, nu o Biserica cu cel mai sanatos statut, nici o Biserica cu cei mai multi membri, nici o Biserica cu cel mai perfect cor, sau cei mai buni evanghelisti, sau cu cele mai glorioase localuri oh nu, ci atunci cand vor apare BIRUITORII fiarei, ai icoanei ei, si al numarului numelui ei. Ei au invatat prin Duhul si pe calea experientelor, CANTAREA LUI MOISE robul lui Dumnezeu, si CANTAREA MIELULUI. 

Dragi mei, acestia nu sunt FONDATORI  DE BISERICI , fondatori Biserici Catolice, Ortodoxe, Reformate, Anabaptiste, Penticostale....si multe alte feluri si culori de Biserici. Acestia apartin numai Biserici pe care a zidit-o Hristos, cand a zis: EU VOI ZIDI BISERICA MEA. Acestia nu au incercat nici odata sa ia locul lui Hristos si sa i zideasca Biserica Lui. Ei nu sunt numiti aici: Sfinti Parinti ziditori Biserici lui Hristos, chear din contra, ei sunt numiti BIRUITORI FIAREI. Dati mi voie sa mai amintesc inca odata nemuritoarele cuvinte  care le canta BIRUITORI:  Imparat al Neamurilor, cine nu se va teme, Doamne,si cine nu va slavi Numele Tau?  In primul rand, biruitorii declara ca, imparatia Neamurilor trece in mana lui Dumnezeu, si Dumnezeu devine Imparatul lor. Odata ce, imparatia lui Dumnezeu, cucereste toate Neamurile pamantului, inca in plina activitate a imparatiei lui Dumnezeu, biruitori fiind deplin incredintati de victorie, pun ei aceasta intrebare, la care tot ei dau raspunsul, unde zice: Cine nu se va teme, Doamne, si cine nu va slavi Numele Tau? Toate Neamurile VOR VENI si se vor inchina inaintea Ta, pentruca judecatile Tale au fost aratate. Biruitori vad o vreme in care TOATE NEAMURILE vor veni si se vor inchina inaintea Domnului, atunci Iazul de foc va ramane gol de orice fiinta omeneasca Aleluia! Trebuie amintit aici, marturia unui inger din cartea Apocalipsa unde zice: Va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu turnat neamestecat in paharul maniei Lui si va fi chinuit in foc si in pucioasa INAINTEA  sfintilor ingeri si INAINTEA Mielului. Daca acest chin in iazul de foc si de pucioasa ar fi etern ori vesnic, atunci se vede ca ingerii sfinti si Mielul, vor petrece eternitatea impreuna cu cei rebeli, ajunsi aici in iazul de foc, descoperind mereu noi metode de chin si tortura. Ah ce taine pline de Adevar si Viata. Totul ce se intampla in iazul de foc si pucioasa se intampla, se desfasioara in PREZENTA MIELULUI. Da Mielul este acel ce nu face nici o razbunare, da Mielul a fost jertfit pentru intreg neamul de oameni, da Mielul a fost rinduit sa fie Mantuitorul lumi, si El va termina lucrarea mantuiri, pentru fiecare fiu a lui Adam, pentru uni pe calea bucuriei si a binecuvantarilor, iar pentru alti pe drumul larg care sfarseste in iazul focului dreptati si a dragostei lui Dumnezeu, cum marturiseste si Pavel in alta parte: Dumnezeu judeca si pedepseste pe toti acia ce I iubeste

Dragi mei prieteni, Dragostea lui Dumnezeu nu va pieri niciodata. Iazul de foc isi are veacul lui, sau vremea lui, si la vremea aratata in planul veacurilor si acest veac se va sfarsi si visul dragostei lui Dumnezeu va fi adus la indeplinire. In fata voiei lui Dumnezeu, adusa la indeplinire, vor ramane uimiti, si vor exploda in strigate de bucurie chiar toti ateii, chiar toti filozofi, chiar toti teologi, si toti fondatori si invatatori iadului etern, si a pedepsei eterne, care au crezut ca Dumnezeu a creeat omul, cu intentii bune, dar in cele din urma, sa nu-l mai poata controla, si va sfirsi cu toata puterea dragostei Sale pentru faptura manilor Sale, chinuind poate 99% din faptura Lui in iadul etern. Dragi mei, concluzia tainelor inimi dragostei, care este insusi Dumnezeu, ne va uimi pe toti, cand vom vedea ca, pe un drum mai surt si ingust, prin moartea ieului in fiecare zi, si prin trairea lui Hristos in fiecare zi. Sau pe un drum mai lung, si larg prin implinirea poftelor firi pamantesti si prin marea experienta in iazul de foc si de pucioasa in imediata fata si prezenta a sfintilor mesageri si a Mielului cazand pe genunchi in fata cruci Sale, marturisindul pe El ca Domn …vom ajunge cu toti, da chiar cu toti, in cea mai mare sarbatoare, la cel mai maret festival, pregatit de insusi Arhitectul si Creatorul intregului univers(vezi Apoc5:13).Da atunci cand vom trece granitele timpului, da atunci cand vom ajunge acasa, da atunci cand Dumnezeu care este dragoste va fi totul in toti din nou, da atunci cand Dumnezeu Tatal va tine inca bratele deschise primind pe ultimul fiu risipitor,da atunci cand inca odata toti fii lui Dumnezeu vor izbuchni in strigate de bucurie  Ah! Aleluia! Da atunci se va rola ultima clipa cuprinsa in Planul Veacurilor, da atunci  si abia atunci, se termina timpul, sfarsind tot de unde incepuse. Atunci se va sfarsi si planul si vremile si va ramane doar implinirea visului lui Dumnezeu: OMUL IN CHIPUL SI ASEMANAREA SA umpland tot universul. Aleluia 

 

Other Writings in This Series:

In El Avem
Planul Veacurilor 1
Planul Veacurilor 2
Voia Lui Dumnezeu
TAINA VOII SALE
Implinirea Vremurilor
Ziua de Odihna
Odihna Lui
Inceputul & Sfarsitul
UNIREA IN HRISTOS
Imparatia Lui Dumnezeu
Eternitatea