Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Inceputul & Sfarsitul


PLANUL VEACURILOR IMPARATIA LUI DZEU LAUDA & INCHINARE ISTORIE DIVERSE


- David Ilea -

Prin bogatia harului Dumnezeiesc sa recitim din nou versetele din Efeseni 1:9,10 

Caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi,ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si  UNI iarasi intr-unul, in Hristos,toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant.

Cu adevarat planul veacurilor este una dintre cele mai minunate taine Dumnezeiesti. Lucrarea lui Dumnezeu asezata in planul veacurilor se desfasoara progresiv. Fiecare veac la randul lui, descopere o alta parte importanta din lucrarea lui Dumnezeu. La sfarsitul fiecarui veac gasim si sfarsitul sau implinirea acelei parti din lucrarea lui Dumnezeu, repartizata pentru veacul acela. Sfarsitul, implinirea, terminarea unei parti din lucrarea lui Dumnezeu nu trebuie considerat, declarata ca un sfarsit al intregi lucrari a lui Dumnezeu. Sa dam un exemplu foarte simplu, pentru a intelege acest mare adevar: Isus a declarat ca El zideste Biserica Lui, tot despre aceasta biserica gasim scris ca este o cladire numita CASA lui Dumnezeu (Evrei3:6) sau Templul lui Dumnezeu (1Corinteni 3:16). Stim ca aceasta cladire este in constructie,  Dumnezeu este propietarul si inteleptul Arhitect  si El o zideste.  Cand sa asezat  si sa terminat temelia acestei  cladiri, toti oameni care aveau ocazia sa viziteze locul unde sa asezat temelia acestei cladiri,  puteau sa spuna fara nici o indoiala: Temelia cladirii lui Dumnezeu a fost terminata, sau au ajuns la sfarsit lucrarile prentru asezarea temeliei. Dar daca cineva care a vizitat locul si temelia cladirii,  in timpul cand temelia era asezata, terminata  si apoi cu indrasneala declara: Toata cladirea este terminata , noi am vazut cu ochi nostri finalul, sfarsitul cladirii lui Dumnezeu. Oameni acestia din urma fac aceasta declaratie din cauza ca ei nu au vazut nici odata o cladire in constructie , ei nu stie ca o cladire este formata din multe parti cum ar fi:  temelie, pereti, acoperis,si multe lucrari interioare si exterioare. Oameni acestia nu sunt nicidecum constructori. 

Tot la fel se intampla cu crestini care poate intamplator, au vazut ca anumite parti din lucrarea lui Dumnezeu asezata in planul de lucru numit planul veacurilor,  au fost terminate, au fost aduse la indeplinire,  si ei in nestinta lor declara: Acesta e sfarsitul lucrari,  asa arata sfarsitul lucrari lui Dumnezeu. Daca lucrarea de temelie, si lucrarea de ridicare a peretilor exteriori a luat sfarsit aceasta nu inseamna ca toata cladirea a fost terminata, sfarsitul peretilor nu e sfarsitul intregi cladirii.Crestini care fac astfel de declaratii nu pot fi considerati constructori(lucratori impreuna cu Dumnezeu )  si cu siguranta ei nu cunosc nimic din planul de lucru al Inteleptului Arhitect si a toate Ziditor. 

Planul veacurilor nu a fost facut de Dumnezeu din cauza ca El era foarte plictisit, si Sa gandit sa incerce o noua  aventura, si daca nu o duce pana la capat  nu e nici o problema,  ca totul era doar o aventura. Dragi mei cititori, planul lui Dumnezeu cuprinde dorinta si voia apsoluta a lui Dumnezeu,  da planul cuprinde deplina intelepciune si puterea dragostei Sale. Lucrarea lui Dumnezeu asezata in planul veacurilor este deplina descoperire, revelatie  a caracterului,  al atributelor si al naturi fiintei Sale dupa cum cineva a zis: In adevar, insusirile nevazute ale Lui,puterea Lui vesnica,si Dumnezeirea Lui, se vad lamurit,de la facerea lumii,cand te uiti cu bagare de seama la ele in LUCRURILE FACUTE DE EL.  Lucrarea aceasta este multiplicarea chipului si asemanari Sale  in intreg universul, pana acolo unde Dumnezeu devine totul in toti sau mai bine zis unde Dumnezeu umple deplin toate lucrurile cu El insusi. Inceputul acestei lucrari este motivul complect al dragostei Sale. Sfarsitul acestei lucrari este de fapt  mareata revelatie a fiintei Sale asezata in Isus Hristos Fiul Sau.

Lumea religiei crestine descrie un Dumnezeu bucuros, foarte incantat, atunci la inceputul acestei lucrari,  si tot acela-si Dumnezeu  dar foarte suparat, ba chear plin de manie  la sfarsitul lucrari Sale. Toata bucuria de la inceput  e transformata  la sfarsit intr-o mare, foarte mare manie din cauza ca, in planul si visul Sau a fost inselat de un sarpe viclean si de omul creat cu LIBERA ALEGERE,  care in rebeliunea lui ascultand mai mult de Satan  a ales drumul trist  al neascultari. Asa dar lucrarea lui Dumnezeu care potrivit planului de la inceput trebuia sa sfarseasca intr un Paradis Etern  impreuna cu Dumnezeu, la capat de drum sfarseste intr-un Iad Etern departe de Dumnezeu. Toti oameni care fac astfel de afimatii despre Dumnezeu si planul Sau, in puterea Adevarului se dovedesc a nu cunoaste nici macar putin pe Dumnezeu in slava gloria puterii sfinteniei dragostei Sale . 

Bucuria lui Dumnezeu se poate asemana cu bucuria unui prelucrator de diamante, aur si pietre pretioase. Cand prelucratorul intelept aduce la suprafata din lucurile mai de jos a pamantului,  o mare gramada de pietre pretioase amestecate cu impuritatile pamantului. Din cauza ca stie ce tine in mainile sale, declara inundat de bucurie: Din gramada aceasta de amestecaturi voi scoate in FINAL cel mai pretios Diamant pe care lumea nu la vazut inca. Daca avem ocazia sa vedem acest prelucrator mai catre sfarsitul lucrari sale, mai ales atunci cand da ordin sa fie ridicata temperatura focului din cuptorul de transformare, de purificare, de curatire, la mii de gradeapoi privind la materialul din mijlocul focului, la un moment dat pare ca devine agitat,   pare suparat, pare plin de manie si cu o voce autoritara severa striga: Mariti temperatura focului. Daca cineva din  multimea mare de oameni care nu inteleg meseria, planul si metodele de lucru  a acestui prelucrator, l-ar intreba urmatoarea intrebare: Domnule cum se face ca atunci la inceput, cand tineai in mainile tale un bulgare de pamant,  erai peste masura de incantat si cu cea mai mare bucurie ai declarat: Acest bulgare de pamant va deveni cel mai pretios diamant din univers. Iar acum te vad asa de agitat, de suparat si pari a fi foarte minios pe bulgarele de pamant asezat in cuptotul acesta cu un foc si  asa fierbinte. In fata acestei intrebari inteleptul prelucrator ar raspunde:  Eram bucuros la inceput, cand aveam doar un bulgare de pamant in minile mele, pentruca eu vedem in acel bulgare de pamant diamantul pretios care va deveni in finalul prelucrari lui cel mai valoros diamant din intreg universul,  iar acum sunt agitat si suparat chear, nu pe diamantul care incepe sa ia forma pe care am declarat-o inca inainte de orice inceput  al prelucrari lui. Sunt sau par agitat, atunci cand in dorinta mea care nu concepe compromis,  indepartez prin putere focului mistuitor,  toate impuritatile, tot ce nu are valoare, si voi fi mai agitat in dragostea mea pentru mult asteptata clipa cand, dupa tot procesul de prelucrare,  dupa supunerea materialului la mii si mii de grade  de temperatura a focului mistuitor,  voi scoate din mijlocul focului si spre mirarea lumi intregi voi prezenta inundat de bucurie visul, dorinta inimi mele: CEL MAI VALOROS DIAMANT DIN INTREG UNIVERSUL. Aleluia!

Un scurt comentariu  care ar putea sa fie o revelatie pentru uni oameni. Ma refer la toti ambasadori biserici populare, traditionale care cu ravna inca vestesc fraze care nu se gasesc in Sfanta Carte  cum ar fi: IADUL ETERN, MOARTEA ETERNA, PEDEAPSA ETERNA  si in concluzie spun ei: Acesta si asa arata SFARSITUL . Cand Biblia vorbeste de Iazul de Foc, unde vor fi chinuiti toti cei trecuti pe lista, un lucru foarte ciudat gasim in Apocalipsa 14:10 unde zice: Va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui, si va fi chinuit in foc si in pucioasa,INAINTEA SFINTILOR INGERI SI INAINTEA MIELULUI…Un MIEL este supravegheatorul chinului celor din Iazul de Foc si de pucioasa ? Da un MIEL si nu ori ce  Miel, dar chiar MIELUL. Ce taine marete ascunse in Dumnezeu. Iata intrebarea mea: Ce fel de chin poate natura MIELULUI sa aplice oamenilor pacatosi din Iazul de Foc? Ce sa intimplat cu oameni pacatosi si rebeli unde a aparut prezenta Mielului ? Care sunt toate declaratiile Bibliei despre Mielul lui Dumnezeu? Ce reprezinta Mielul? Unde in toata Biblia este Mielul asociat cu tortura eterna, pedeapsa eterna, fara  rascumparare, fara iertare, fara salvare,fara mila, fara puterea sangelui varsat din dragoste pentru neamul de oameni morti sub povoara grea a pacatului ??? Dragi cititori raspundeti voi in fata puterii si valori fara margini  a sangelui Mielului varsat la tulpina cruci, din dragoste pentru LUMEA INTREAGA. 

Apostolul Pavel,  dupa ce prin Duhul primeste o revelatie despre planul lui Dumnezeu, iata cateva doar din declaratile sale referitoare la Mielul  si Hristosul lui Dumnezeu: El este chipul Dumnezeului cel nevazut, cel intai nascut din toata zidirea.Pentru ca prin EL au fost facute TOATE LUCRURILE care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute: fie scaune de domnii, fie stapaniri.Toate au fost facute prin El si pentru El.El este mai inainte de toate lucrurile si toate se tin prin El. El este Capul trupului al Bisericii,El este inceputul,cel intai nascut dintre cei morti, pentru ca in toate lucrurile sa aiba intaietatea. Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El,si sa IMPACE TOTUL cu Sine  prin El, ATAT CE ESTE PE PAMANT CAT SI CE ESTE IN CERURI,FACAND PACE, PRIN SANGELE CRUCII LUI ( Coloseni 1:13-20) si Efeseni 1: 10—Spre a-Si UNI IARASI INTR UNUL,IN HRISTOS TOATE LUCRURILE: cele din ceruri si cele de pe pamant  Aleluia !

2 Corinteni 5:19 Ca adica Dumnezeu ERA in Hristos, IMPACAND LUMEA CU SINE, netanandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari …Aleluia!

Acestea sunt doar  cateva declaratii  a Duhului lui Dumnezeu despre mareata lucrare asezata in Planul Veacurilor, lucrare a carui final, SFARSIT  este  Mielul si Hristosul lui Dumnezeu. Toate lucrurile ceresti  si  pamantesti,  si toata lumea de oameni vor gasi finalul  lor in Hristos  datorita dragostei lui Dumnezeu aratata la Calvar in crucea lui Isus Hristos, si aceasta lucrare va fi finalizata prin venirea IMPARATIEI LUI DUMNEZEU

Trebuie mentionat aici un  lucru foarte important, Iata inca una din declaratiile personale a Suveranului dumnezeu si Creator a toate: Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul,zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic. In toate declaratiile lui Dumnezeu asemanatoare cu acestea, mai sus aratate,  nu gasim nici o libera alegere, nici macar o buna parere  din partea creatiuni, facuta  inaintea  lui Dumnezeu. Privind cu atentie toata lucrarea  facuta  de Dumnezeu in timpul celor sase zile nu gasim nici unde macar o singura data, unde creatiunea sa aiba o parere, o alegere personala, cum ar fi: in lumea pasarilor cerului, sau in lumea taratoarelor pamantului,  sau in lumea pestilor apelor sau cand a fost vorba de om. In tot universul creat de Dumnezeu nu sa auzit nici macar o soapta din partea creatiuni, numai vocea, Cuvantul Preafericitului Creator chemand toate lucrurile  potrivit vointei Sale si planului Sau. Acum daca Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu este INCEPUTUL tuturor lucrurilor,  si nu a fost nici o libera alegere nici macar un mic argument din partea lucrurilor facute, cum ar fi: Nici o taratoare nu a zis: Nu-mi place sa ma tarasc pe pamant eu vreau sa am aripi si sa zbor in inaltul cerului,  sau nu vreau coada asa lunga, nu vreau urechi asa mari ……..E o frumusete a intelepciuni si suveranitati lui Dumnezeu felul in care toate au fost asezate si au potrivit la locul lor, aceasta cand vorbim de creatiune, adica de INCEPUTUL tuturor lucrurilor. Ce perfectiune, ce armonie desavarsita,  nimic prea mult nimic prea putin, nici o umbra de gresala, fiecare lucru este perfect in locul lui si peste toate din tot universul ca si o cununa de bucurie asezata peste tot universul OMUL in chipul  si asemanarea lui Dumnezeu. Cuvintele omului muritor nu au continut indeajuns sa putem descrie opera de slava si glorie facuta atunci si numita INCEPUTUL

Dumnezeu a hotarat ca toata plinatatea Sa sa locuiasca in INCEPUTUL. Aleluia! Ah! Daca cineva vrea sa invete ceva despre Dumnezeu: Sa priveasca INCEPUTUL.  Daca cineva vrea sa cunoasca pe Dumnezeu, sa priveasca si sa cunoasca mai intii INCEPUTUL

.Recomand tuturor cititorilor, sa citeasca cu atentie Iov 38-41  aici Domnul vorbeste cu Iov despre acest maret  si tainic INCEPUTUL. Iata cateva cuvinte spuse de Iov dupa ce a vazut INCEPUTUL: Iov a raspuns Domnului si a zis:Stiu ca Tu poti totul si ca nimic nu poate sta impotriva gandurilor Tale. Cine este acela care are nebunia sa-Mi intunece planurile? Da am vorbit, fara sa le inteleg,de minuni, care sunt mai presus de mine si pe care nu le pricep. Asculta-Ma si voi vorbi te voi intreba, si Ma vei invata.  Urechea mea AUZISE  vorbindu-se de Tine, dar acum ochiul meu TE-A VAZUT. De aceea mi-e scarba de mine si ma pocaiesc in tarana si cenusa. 

Daca despre acest INCEPUTUL se poate vorbi, admira si descoperi prin lumina Duhului  nenumarate frumuseti, sunt foarte sigur ca nici SFARSITUL nu este mai pre jos. Potrivit cu Planul Veacurilor SFARSITUL  este tot Hristosul lui Dumnezeu . Da asa declara Duhul dealungul tuturor veacurilor.  Toate  si toti se termina in El, sunt UNITE in El, suntem IMPACATI in El. Slava mare este la SFARSIT, bucuria mare este la SFARSIT , vinul cel mai bun este la Sfarsit, sarbatoarea cea mai mare este la Sfarsit, rasplata este la Sfarsit. Ferice de cine crede marturia si declaratia lui Dumnezeu:EU SUNT INCEPUTUL SI SFARSITUL. Problema mare a majoritati  theologilor dealungul vremilor a fost si inca este  SFARSITUL. Ei vor sa gaseasca Sfarsitul tuturor lucrurilor necunoscand mai intii Inceputul tuturor lucrurilor. De aceea au incercat si incearca sa forteze, sa schimbe scripturile in folosul theologiei lor. Bine ar fi pentru ei sa-si schimbe theologia lor in folosul scripturilor si spre proclamarea Adevarului. Nimeni nu poate declara Sfarsitul unui lucru fara sa cunoasca mai intii  Inceputul acelui lucru. Singurul care declara sfarsitul lucrurilor inainte de inceputul lor este Dumnezeu,  pentru ca Lui toate ii sunt cunoscute. 

Sfarsitul lucrarilor lui Dumnezeu este surpriza cea mai mare, chiar si pentru aceia care au cunoscut Inceputul lucrarilor. Daca Inceputul a fost un prilej de mare bucurie  atunci cand stelele diminetii izbucneau in cantari de bucurie si cand toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie, ce va fi cand dupa ce toate veacurile sau rolat unul cate unul, si pe scena maretului univers,  atunci in ultimele zile a ultimului veac,  cortina Planului lui Dumnezeu va fi data la o parte, si va apare opera si lucrarea personala, de slava, de glorie purtand sigilul dragostei Sale a Preafericitului Parinte a Suveranului Rege: OMUL IN CHIPUL SI ASEMANAREA SA  ajuns din nou ACASA. Aleluia! Da atunci  cand portile  eternitati se vor deschide sa primeasca inlauntrul lor rodul numit si adus de SFARSITUL LUCRARI LUI DUMNEZEU. Da atunci cand Inceputul si Sfarsitul se va consuma in universul etern al DRAGOSTEI care este Dumnezeu Da atunci cand ultima trambita va  anunta in cel mai puternic sunet, intrarea in mult dorita sarbatoare numita ODIHNA LUI DUMNEZEU.

 

Other Writings in This Series:

In El Avem
Planul Veacurilor 1
Planul Veacurilor 2
Voia Lui Dumnezeu
TAINA VOII SALE
Implinirea Vremurilor
Ziua de Odihna
Odihna Lui
Inceputul & Sfarsitul
UNIREA IN HRISTOS
Imparatia Lui Dumnezeu
Eternitatea