Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 26


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


                                                        

                                                   Unirea in Hristos # 26

 

 In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere; caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale Efeseni1: 7-11. Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos! Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui, prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte 2Petru1: 2-4. Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine Ioan14: 6. Isus le-a raspuns: "Nu cartiti intre voi.  Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; si Eu il voi invia in ziua de apoi Ioan6: 43,44. Isus le-a mai zis: "Adevarat, adevarat va spun ca Eu sunt Usa oilor. Toti cei ce au venit inainte de Mine sunt hoti si talhari; dar oile n-au ascultat de ei. Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune Ioan10: 7-9. In ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat in picioare si a strigat: "Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura."Ioan7: 37,38.

 Unirea din nou a tuturor lucrurilor, a celor ceresti si a celor pamantesti in unul singur in Hristos este fara indoiala taina voii lui Dumnezeu. Unirea tuturor lucrurilor in unul singur, in Hristos este scopul principal si final al planului lui Dumnezeu. Toate veacurile, toate vremurile au fost nascute pentru acest scop, pentru aducerea la indeplinire a planului lui Dumnezeu, in care plan este asezata taina voii Sale. Fiecare unitate de masura a timpului, fiecare veac, fiecare vreme, fiecare an, fiecare zi si fiecare clipa poarta in ele porunca, hotararea, dorinta, visul si voia maretului Creator, toate contribuie intr-o perfecta armonie la implinirea voii lui Dumnezeu, adica la UNIREA TUTUROR LUCRURILOR IN UNUL SINGUR, IN HRISTOS. Unirea din nou a tuturor lucrurilor, a lucrurilor din ceruri si a lucrurilor de pe pamant, in unul singur in Hristos este o taina, este secretul voii lui Dumnezeu, este rodul bogat al gandurilor si dorinta fierbinte a inimi dragostei Sale. Nu este om muritor, nu este inger ceresc, nu este nimeni in cer, pe pamant si sub pamant sa poata patrunde fara voia lui Dumnezeu, in adancimea secretelor, a gandurilor si a tainei voii lui Dumnezeu. Apostolul Ioan este un martor ocular si scrie despre acest adevar:  Apoi am vazut in mana dreapta a Celui ce sedea pe scaunul de domnie o carte scrisa pe dinauntru si pe din afara, pecetluita cu sapte peceti. Si am vazut un inger puternic, care striga cu glas tare: "Cine este vrednic sa deschida cartea si sa-i rupa pecetile?" SI NU SE GASEA NIMENI, nici in cer, nici pe pamant, nici sub pamant, care sa poata deschide cartea, nici sa se uite in ea. Si am plans mult pentru ca NIMENI NU FUSESE GASIT VREDNIC sa deschida cartea si sa se uite in ea Apocalipsa5: 1-4. 

Apostolul declara in scrierea lui ceia ce vazuse, el a vazut in mana dreapta a Celui ce sedea pe scaunul de domnie o carte scrisa pe dinauntru si pe din afara, pecetluita cu sapte peceti. Cartea nu era goala, cartea era scrisa pe dinauntru si pe din afara, si tot scrisul gandurilor si a planului lui Dumnezeu era pecetluit cu sapte pecete. Cartea era scrisa deja, cartea si scrisul era complect terminat, faptul ca aceasta carte si scrisul ei era pecetluit cu sapte pecete ne spune ca NIMENI INCA NU CUNOSTEA continutul carti numai autorul ei, nimeni inca nu fusese gasit vrednic sa stea in prezenta suveranului Rege, sa ia cartea din mana Lui sa-I rupa pecetile sa se uite in ea si sa inteleaga, sa poata citi scrisul intelepciuni gandurilor si a tainelor lui Dumnezeu. Apostolul declara in continuare in scrierea lui ca nimeni nu fusese gasit vrednic, nimeni din toti oameni tuturor veacurilor, nimeni din cer, de pe pamant sau de sub pamant. Ioan a plans MULT pana cand a sosit vremea randuita, atunci s-a prezentat pe scena Tribunalului Suprem Leul din semintia lui Iuda, Radacina lui David, Mielul junghiat. El a venit si a luat cartea din mana dreapta a Celui ce sedea pe scaunul de domnie. Cand a luat cartea, cele patru fapturi vii si cei douazeci si patru de batrani s-au aruncat la pamant inaintea Mielului, avand fiecare cate o lauta si potire de aur pline cu tamaie, care sunt rugaciunile sfintilor. Si cantau o cantare noua si ziceau: "Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile: caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru, si ei vor imparati pe pamant!" Cand a rupt Mielul cea dintai din cele sapte peceti, m-am uitat si am auzit pe una din cele patru fapturi vii zicand cu un glas ca de tunet: "Vino si vezi!"

 Iata deci ca El Isus a venit si a luat cartea, apoi Ioan scrie acest adevar unde cartea a ramas in mana lui Isus Mielul lui Dumnezeu, si NUMAI EL a inceput sa rupa progresiv pecetile carti tainelor lui Dumnezeu. Cartea aceasta este si acum in mana lui Isus, Unsul si Trimisul lui Dumnezeu si NUMAI EL are acces deplin prin jertfa vredniciei Sale la tot scrisul cartii planului lui Dumnezeu. Isus Hristos este singurul om autorizat cu toata puterea lui Dumnezeu sa aduca la deplina indeplinire tot planul scris in cartea vietii. Dragi prieteni, dragi cititori, in cartea tainelor lui Dumnezeu care este acum in mana vredniciei lui Isus scrie totul despre UNIREA tuturor lucrurilor in unul singur in Hristos. Numai la cine vrea Dumnezeu, numai la cine vine si ramane in Hristos, numai prin Duhul lui Hristos omul trecator poate sa cunoasca in parte sau partial deocamdata din aceasta taina mareata a voii lui Dumnezeu: Unirea tuturor lucrurilor in Hristos. Si apostolul Pavel uimit de taina voii lui Dumnezeu ramane in adevar cand scrie el:  Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte. Citindu-le, va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre TAINA LUI HRISTOS, care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul. Ca, adica, Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc UN SINGUR TRUP cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea, al carei slujitor am fost facut eu, dupa darul harului lui Dumnezeu dat mie prin lucrarea puterii Lui Efeseni3: 2-7.

Iata parte din taina UNIRII in Hristos: Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus. Taina unirii in Hristos, declara apostolul ca care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita ACUM sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos PRIN DUHUL. Israel in mare parte nu a cunoscut taina unirii in Hristos, ATUNCI, in celelalte veacuri, ei nu au cautat sa o cunoasca prin Duhul. Ei au cunoscut separarea, ei au cunoscut indepartarea si vrajmasia care domnea intre cele doua popoare adica intre Israel si Neamuri. Da Israel in mare parte nu au cunoscut adevarul planului lui Dumnezeu, in care plan Dumnezeu hotarase si desenase cu degetul puterii si a voii Sale ca separarea, indepartarea si vrajmasia, prapastia mare dintre cei doi din pilda lui Isus: Lazar si Bogatul sau dintre cele doua popoare, Israel si Neamurile trebuia sa fie temporara, trebuia sa domneasca peste cele doua popoare NUMAI in vremea neascultari lui Adam cel pamantesc. Vremea neascultari lui Adam acela pamantesc s-a terminat o data pentru totdeauna prin ascultarea, crucea si moartea lui Isus. Adam, pacatul si neascultarea lui au fost purtate de Isus din iestlea Betleemului, din momentul nasterii Lui si pana pe dealul Golgota, unde Adam, omul cel vechi a fost rastignit impreuna cu Isus, a murit impreuna cu Isus si a fost ingropat impreuna cu Isus, deci rastignirea, moartea si ingroparea lui Adam, omul cel vechi, omul cel neascultator se gaseste, este inregistrata cu litere mari, cu litere ce nu pot fi sterse in Crucea lui Isus. Tot atunci si acolo adica in Crucea lui Isus cei care fusesera indepartati, au fost apropiati, tot atunci si acolo in trupul si in crucea lui Isus a fost surupat zidul de la mijloc care-I despartea, prapastia mare peste care nimenea nu putea trece a devenit locul de intalnire, locul de impacare, locul de unire a celor doi intr-un singur trup. Da atunci si acolo unde era zidul despartitor, prapastia mare, Iordanul greu de trecut, revarsat peste malurile lui, heruvimi ce invarteau continu sabia invapaiata, oprind mersul omului spre pomul vietii, perdeau a doua din cortul lui Moise care oprea intrarea omului in Locul Preasfant, chiar acolo prin crucea lui Isus sa facut deplina pace intre Bogatul si Lazar, intre Israel si Neamuri. Atunci si acolo Dumnezeu a impacat totul cu Sine prin El, atat ce este pe pamant cat si ce este in ceruri, facand pace, prin sangele Crucii Lui, asa declara apostolul: Caci Dumnezeu a vrut ca TOATA PLINATATEA SA LOCUIASCA IN EL SI SA IMPACE TOTUL CU SINE PRIN EL, atat ce este pe pamant, cat si ce este in ceruri, facand pace prin sangele crucii Lui. Si pe voi, care ODINIOARA ERATI straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat ACUM prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina; negresit, DACA RAMANETI si mai departe intemeiati si neclintiti IN CREDINTA, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer si al carei slujitor am fost facut eu, Pavel Coloseni1: 19-23.

 In El AVEM rascumpararea, scria cu bucurie apostolul fratilor din Efes. Cuvintele folosite de apostol:  IN EL AVEM sunt cu adevarat esenta tainei voii lui Dumnezeu. Despre cuvintele tainei voii lui Dumnezeu: IN EL AVEM, despre taina lui Dumnezeu pe care nici el nu o cunoscuse scrie acelasi apostol in cateva scrieri unde gasim scris: Prin DESCOPERIRE DUMNEZEIASCA am luat cunostinta de TAINA ACEASTA despre care v-am scris in putine cuvinte. Citindu-le, va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre TAINA LUI HRISTOS, care N-A FOST facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum A FOST DESCOPERITA ACUM sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, PRIN DUHUL. Ca, adica, Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, ALCATUIESC UN SINGUR TRUP CU NOI si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea, al carei slujitor am fost facut eu, dupa darul harului lui Dumnezeu dat mie prin lucrarea puterii Lui. Da, mie, care sunt cel mai neinsemnat dintre toti sfintii, mi-a fost dat harul acesta sa vestesc Neamurilor BOGATIILE NEPATRUNSE ALE LUI HRISTOS si sa pun in lumina inaintea tuturor care este ispravnicia acestei taine, ASCUNSA din veacuri in Dumnezeu, care a facut toate lucrurile; pentru ca domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi, prin Biserica, intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu, dupa planul vesnic (veacurilor) pe care l-a facut in Hristos Isus, Domnul nostru. In El AVEM, prin credinta in El, slobozenia si apropierea de Dumnezeu cu incredere Efeseni3: 3-12. Cat despre mine, fratilor, cand am venit la voi, n-am venit sa va vestesc TAINA LUI DUMNEZEU cu o vorbire sau intelepciune stralucita (1Cor.2:1). Si pentru mine, ca ori de cate ori imi deschid gura sa mi se dea cuvant, ca sa fac cunoscut cu indrazneala TAINA EVANGHELIEI, (Efes.6:19).  Vreau sa zic: TAINA TINUTA ASCUNSA din vesnicii si in toate veacurile, dar DESCOPERITA ACUM sfintilor Lui, (Col.1:26).  Pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca TAINA LUI DUMNEZEU TATAL, ADICA PE HRISTOS, in care SUNT ASCUNSE toate comorile intelepciunii si ale stiintei (Col.2:2,3).  Rugati-va totodata si pentru noi, ca Dumnezeu sa ne deschida o usa pentru Cuvant, ca sa putem vesti TAINA LUI HRISTOS, pentru care, iata, ma gasesc in lanturi: (Col.4:3). Iar Aceluia care poate sa va intareasca, dupa Evanghelia mea si propovaduirea lui Isus Hristos - potrivit cu DESCOPERIREA TAINEI care a fost tinuta ascunsa timp de veacuri, dar a fost ARATATA ACUM prin scrierile prorocilor si, prin porunca Dumnezeului celui Vesnic, a fost adusa LA CUNOSTINTA tuturor neamurilor, ca sa asculte de credinta -  a lui Dumnezeu, care singur este intelept, sa fie slava, prin Isus Hristos, in vecii vecilor! Amin Romani16: 25-27.  Isus referinduse la aceiasi taina a zis ucenicilor:  "Voua", le-a zis El, "v-a fost dat SA CUNOASTETI TAINA IMPARATIEI LUI DUMNEZEU; dar pentru cei ce sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile sunt infatisate in pilde; (Marc.4:11).

 Unirea universala, adica unirea tuturor oamenilor, a tuturor lucrurilor IN HRISTOS este in adevar vestea buna, este in adevar taina voii lui Dumnezeu, taina Evangheliei, taina tinuta ascunsa, taina descoperita acum, taina lui Hristos, taina Imparatiei lui Dumnezeu. Este o bogatie a harului maret unde omul primeste prin Duhul toate bogatiile plinatati de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care SUNT ASCUNSE toate comorile intelepciunii si ale stiintei. Toate comorile lui Dumnezeu sunt tainic asezate in Hristos Isus special pentru om, deaceea apostolul Pavel prin lumina Duhului declara neinvinsul adevar:” In El avem”. Aceasta a fost hotararea lui Dumnezeu, taina voii Sale: Omul pacatos nu se poate reantoarce din nou la Dumnezeu Tatal NUMAI prin Isus Hristos Fiul Sau. Hotararea si garantia iertari omului, tot ce cuprinde conditiile reintoarceri omului acasa la Tatal, nu au fost trimise direct omului. In planul voii Sale Dumnezeu a hotarat un loc, o persoana, un Om numai unul singur, unde a asezat tot dosarul hotararilor Sale pentru reantoarcerea omului la Dumnezeu Creatorul lui. Omul pacatos nu se poate reantoarce direct la Dumnezeu, omul pacatos trebuie prin porunca si decretul voii lui Dumnezeu sa treaca mai intai prin locul, prin persoana randuita de Suveranul Rege, persoana care detine dosarul omului, persoana autorizata cu toata puterea lui Dumnezeu si care este Isus Hristos Domnul Vietii. Caci in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii. Voi aveti totul deplin in El, care este Capul oricarei domnii si stapaniri. In El ati fost taiati imprejur, nu cu o taiere imprejur facuta de mana, ci cu taierea imprejur a lui Hristos, in dezbracarea de trupul poftelor firii noastre pamantesti, fiind ingropati impreuna cu El, prin botez, si inviati in El si impreuna cu El, prin credinta in puterea lui Dumnezeu care L-a inviat din morti. Pe voi, care erati morti in greselile voastre si in firea voastra pamanteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v-a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate greselile Coloseni2: 9-13. 30. Si voi, prin El, sunteti in Hristos Isus. El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare, pentru ca, dupa cum este scris: "Cine se lauda sa se laude in Domnul."1Corinteni1: 30,31.

 Toate fagaduintele lui Dumnezeu facute omului dalungul tuturor veacurilor impreuna cu tot harul, indurarea si dragostea Lui pentru omul pacatos, toate impreuna si in plinatatea lor au fost asezate tainic si sunt implinite in Isus Hristos Domnul nostru. Apostolul Pavel numai dupa descoperirea ce I-a fost data si desfasurata in fiinta lui prin Duhul, a declarat vestea buna, Evanghelia si taina voii lui Dumnezeu: In El avem, In El aveti totul din belsug. Numai prin calauzirea si descoperirea Duhului vestitori de azi proclama aceeasi veste buna, taina Evangheliei: In El avem, In El aveti totul din belsug. In El AVEM  TOTUL DEPLIN, nimic nu lipseste, nimic nu trebuie adaugat, toate cate sunt in El sunt complect terminate, in El avem deci totul mai mult decat destul, noi toti care atrasi de Tatal prin credinta am venit la El si am ramas in El si am baut cu mare bucurie din apa vietii, in El AVETI TOTUL COMPLECT TERMINAT, voi toti care inca nu ati venit la El si in El si care inca nu ati baut din puterea apei vietii. In El AVEM deja noi toti oameni mult mai mult decat posibilitatea iertari, a impacari, a rascumparari, a spalari, a unirii si a reantoarceri din nou la Tatal. Potrivit cu Duhul adevarului, potrivit cu Evanghelia tainei voii lui Dumnezeu in El AVEM DEJA deplina iertarea, impacarea, rascumpararea, spalarea, unirea si reantoarcerea din nou la Tatal, in El adica in Isus Hristos avem deja noi toti oameni, mai mult decat o posibiltate, chiar mai mult decat am amintit eu mai sus, in El avem totul si din belsug sau deplin Aleluia!

 Cuvintele tainei acesteia: “In El avem” ne garanteaza, ne descopera o mare bogatie, o adevarata comoara, complecta, perfecta, indeajunsa care este a noastra dar care nu este inca IN NOI, nu este inca in posesia noastra, inca nu putem aplica practic valorile bogatiei ei in viata noastra. Cuvintele acestea: “In El avem” ne descopera locul sigur si singura persoana unde se gaseste deja prin voia lui Dumnezeu si dupa masuratorile Lui intreaga comoara a dragostei lui Dumnezeu daruita cu multa voie buna noua oamenilor pacatosi. Comoara si bogatiile darului lui Dumnezeu trimise omenirii nu se gaseste undeva foarte aproape de Isus Hristos, ea nu se gaseste nici chiar langa Isus. Comoara fagaduintelor lui Dumnezeu facute omului se gaseste in locul cel mai sigur, cel mai sfant, in locul unde nu poate fi descomplectata, unde valorile ei pentru fiecare om nu pot fi schimbate, in locul unde este pastrata neatinsa, nestirbita, asa cum Dumnezeu hotarase pentru fiecare om si pentru fiecare ceata, pozitie sau grad din care oameni fac parte, da, ea se gaseste in locul ales de Dumnezeu, IN ISUS HRISTOS. Numai omul care prin credinta intra inlauntru, in El, in Isus Hristos si ramane in El, numai omul acesta poate sa vada, sa foloseasca deplin tot tezaurul puterii comorii darului lui Dumnezeu. Faptul si adevarul unde In El avem, nu este inchipuirea sau afirmatia unui om pamantesc, aceasta este declaratia netagaduita a lui Dumnezeu descoperita omului prin Duhul Sfant. In El avem totul deplin, nu din cauza ca noi oameni am hotarat asa, nu din cauza ca noi oameni am cerut staruitor sa fie asa, nu din cauza ca am meritat sa avem ceia ce avem deja in El. In Isus Hristos avem nu ceia ce ne-am pregatit noi oameni, in El avem noi toti oameni ceia ce Dumnezeu in harul si in indurarea Sa a pregatit pentru noi. Toata aceasta lucrare este opera, este rezultatul binecuvantat al gandurilor si al hotararilor lui Dumnezeu. El Dumnezeu a hotarat soarta si viitorul nostru, El a hotarat darul si comoara Lui pentru fiecare din noi, El a hotarat locul sigur unde sa fie asezata si pastrata comoara indurarii Sale si tot El a hotarat o randuiala prin care oameni sa primeasca, sa foloseasca practic, sa se bucure deplin de tot ce noi oameni avem in Isus Hristos.

 Dumnezeu a avut un motiv foarte important cand a hotarat in planul Lui de lucru, in Planul Veacurilor ca reantoarcerea omului din nou in sanul Tatalui trebuie sa treaca mai intai, trebuie sa aiba inceputul ei in locul insemnat de El adica in Isus Hristos Domnul. Nimeni, nici un om nu poate ajunge la Tatal numai prin Fiul Sau Isus Hristos. Nimeni, nici un om nu poate veni la Fiul Isus Hristos neatras de Tatal. Cine vine la Isus sa primeasca belsugul fagaduintelor lui Dumnezeu este sfatuit sa nu se opreasca langa sau in fata usi de intrare, este sfatuit prin randuiala si porunca lui Dumnezeu sa intre pe usa in launtru in Isus Hristos, numai omul care intra in launtru, in Isus Hristos va vedea si va primi bogatia Tatalui. Isus Hristos nu este o autoservire, o piata libera unde te autoservesti din ceia ce iti place, cat vreai tu si unde vii cand vreai si de unde pleci cand vreai. Iata marturisirea lui Isus despre aceasta porunca si randuiala venita de la Tatal: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine Ioan14: 6. Isus le-a raspuns: "Nu cartiti intre voi.  Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; si Eu il voi invia in ziua de apoi Ioan6: 43,44. Isus le-a mai zis: "Adevarat, adevarat va spun ca Eu sunt Usa oilor. Toti cei ce au venit inainte de Mine sunt hoti si talhari; dar oile n-au ascultat de ei. Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit; va intra si va iesi si va gasi pasune Ioan10: 7-9. In ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat in picioare si a strigat: "Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura."Ioan7: 37,38.

 Isus in declaratiile sale despre mostenire si folosirea activa a fagaduintelor lui Dumnezeu asezate si pastrate in El pentru om, scoate in evidenta in textul aratat mai sus doua lucruri, care sunt temelia de baza in mostenirea comorilor lui Dumnezeu asezate in Isus: 1- Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit;. Garantia si efectul mantuirii, mostenirea fagaduintelor lui Dumnezeu asezate In Isus sunt active numai pentru omul care ajuns foarte aproape de Isus, ajuns in fata USI care este Isus continua calatoria lui INTRAND in launtru prin El adica prin USA harului lui Dumnezeu. DACA INTRA cineva PRIN MINE, va fi mantuit spunea Isus in cuvantarile Sale. 2- In ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat in picioare si a strigat: "Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea. Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura. Daca omului ratacit in pustiul si in desertul pacatului prin indurarea lui Dumnezeu I-se aduce vestea buna unde in apropiere se gaseste un izvor cu apa buna si racoritoare, daca omului ratacit, obosit si insetat I-se acorda prim ajutor si este ajutat sa ajunga in timp foarte scurt la izvorul apei salvatoare, omul acesta ajuns la minunatul izvor daca din diferite motive refuza SA BEA, este foarte evident ca apa salvatoare nu va avea nici un effect pentru starea lui insetata. Isus trimis de Tatal a marturisit clar despre randuiala si porunca Tatalui unde omul pacatos trebuie sa vina in drumul lui spre Dumnezeu mai intai pe la usa oilor si sa intre pe sau prin usa, sa vina mai intai la Isus Painea Vietii si sa manance din aceasta paine care produce adevarata viata, adica viata neperitoare. Iata cateva cuvinte din puternica marturisire a lui Isus despre porunca lui Dumnezeu: Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. DACA MANANCA cineva din painea aceasta, va trai in veac; si painea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Il voi da pentru viata lumii." La auzul acestor cuvinte, iudeii se certau intre ei si ziceau: "Cum poate Omul acesta sa ne dea trupul Lui sa-L mancam?" Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane in Mine, si Eu raman in el.  Dupa cum Tatal, care este viu, M-a trimis pe Mine, si Eu traiesc prin Tatal, tot asa, cine Ma mananca pe Mine va trai si el prin Mine. Astfel este Painea care S-a coborat din cer, nu ca mana pe care au mancat-o parintii vostri, si totusi au murit: cine mananca Painea aceasta va trai in veac." Multi din ucenicii Lui, dupa ce au auzit aceste cuvinte, au zis: "Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?" Isus, care stia in Sine ca ucenicii Sai carteau impotriva vorbirii acesteia, le-a zis: "Vorbirea aceasta este pentru voi o pricina de poticnire? Din clipa aceea, multi din ucenicii Lui s-au intors inapoi si nu mai umblau cu El Ioan6: 51- 58,60,61,66.

 Toate fagaduintele lui Dumnezeu facute in puterea dragostei Lui pentru tot neamul omenesc, pentru o mie de neamuri de om, au fost si sunt asezate si ascunse, pastrate cu grija pentru om in Isus Hristos din Nazaret. Isus Hristos nu este numai singura magazie unde sunt asezate si ascunse toate comorile lui Dumnezeu, Isus Hristos este si persoana insemnata cu pecetea lui Dumnezeu prin care Dumnezeu Tatal aduce la indeplinire toate hotararile si tot planul Sau. Isus Hristos este si MIJLOCITORUL Legamantului nou si a fagaduintelor acelea mai bune care sunt temelia Legamantului. Isus Hristos este si reprezinta pe Dumnezeu Tatal in toate lucrarile Tatalui, El Isus este chipul vizibil al esentei dragostei lui Dumnezeu. Pentru noi oameni pacatosi Isus Hristos printre multe altelea este SINGURUL LOC de intalnire cu Dumnezeu Tatal nostru. Dumnezeu Tatal nostru ne asteapta cu masa binecuvatarilor Lui pregatita inlauntrul, In Isus Hristos Fiul Sau. In veacurile trecute, atunci, odinioara, in vremea lui Adam cel pamantesc, in vremea neascultari si a indepartarii, Isus Hristos era TAINA VOII SALE ascunsa adanc in Dumnezeu. Atunci numai venind la Dumnezeu, numai PRIN Duhul lui Dumnezeu putea omul sa ajunga, sa vada, sa cunoasca ceva despre Hristos. Dar, Acum in vremea aceasta, astazi, in vremea lui Adam Cel ceresc, in vremea ascultarii, apropierii si a descoperirii, Dumnezeu Tatal este ascuns tainic in Isus Hristos Fiul Sau. Numai Fiul ne poate descoperi si arata pe Tatal. Acum numai venind mai intai la Fiul Isus Hristos, numai PRIN FIUL, numai PRIN Duhul lui Hristos poate omul sa ajunga, sa vada si sa mosteneasca fagaduintele bogate la masa si banchetul bucuriei cu Tatal. Cata insemnatate, cat de bogate sunt cuvintele apostolului aratate deja mai sus: “IN EL AVEM TOTUL DEPLIN”. Cred ca este nevoie sa amintesc aici caci toata bogatia noastra, bogatia ta stimate cititor si bogatia mea care o avem deja in Isus Hristos este rodul valorilor, efectul puternic a unei partasii nestirbite intre un Tata indragostit si un Fiu ascultator. Da bogatia nepatrunsa a comorilor noastre asezate de Tatal in Isus Hristos este ca o franghie puternica, ca o funie impletita in trei: unde iubirea si hotararea lui Dumnezeu a fost deplin implinita prin ascultarea jertfei Fiului Isus Hristos pentru noi oameni, lumea omeneasca iubita de El, pentru noi faptura si lucrarea mainilor lui Dumnezeu Aleluia!

 Cand omul pacatos aude si primeste Vestea Buna, Evanghelia fagaduintelor lui Dumnezeu, cand el este chemat si atras de iubirea Tatalui, cand se indreapta sa mearga mai intai la Isus pe drumul care duce la Tatal, nu este recomandat, nu este nevoie, nu este porunca Tatalui, este impotriva Evangheliei ca omul pacatos sa incerce singur prin metode si eforturi personale, a firii sale pamantesti, prin frumusetea faptelor bune personale sau ale altor personae din jur, sa se curateasca de vechea lui umblare, prin plangerea pacatelor sa-si acopere goliciunea neascultari sale cuprins de frica precum facuse Adam si Eva mult timp in urma in gradina Edenului. Adam si Eva dupa ceasul neascultari au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele. Cand au auzit ei glasul chemari lui Dumnezeu cuprinsi in mreaja frici cu toate ca aveau sorturi deja croite si cusute cu mana lor, s-au ascuns de Fata Domnului Dumnezeu printre pomii din gradina. Nici sorturile, rodul munci lor, nici podoaba frumuseti pomilor placuti la vedere nu le-a fost de folos, nu le-a acoperit goliciunea in prezenta Sfantului Creator. Putin mai tarziu Domnul Dumnezeu din materialul iubirii Sale, printr-o jertfa scumpa, a facut lui Adam si nevestei lui HAINE DE PIELE si I-a imbracat cu ele. Stiu sigur ca in bogatia cuvintelor scrise de apostol: “In El avem totul deplin”sunt incluse si hainele de piele croite si facute de Dumnezeu cu care trebuie sa se imbrace omul pacatos cand intra pe usa in Hristos, este evident ca inainte de imbracarea prin credinta a hainelor neprihanirii si ale manturirii jertfei lui Isus, omul este desbracat de rodul munci si al eforturilor personale, de sorturile frunzelor de smochin. Deci ce vom zice? Neamurile, care nu umblau dupa neprihanire, au capatat neprihanirea, si anume, neprihanirea care se capata prin credinta; pe cand Israel, care umbla dupa o Lege care sa dea neprihanirea, n-a ajuns la Legea aceasta. Pentru ce? Pentru ca Israel n-a cautat-o PRIN CREDINTA, CI PRIN FAPTE. Ei s-au lovit de Piatra de poticnire, dupa cum este scris: "Iata ca pun in Sion o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere: si cine crede in El nu va fi dat de rusine.  Pentru ca, intrucat n-au cunoscut neprihanirea pe care o da Dumnezeu, au cautat sa-si puna inainte o neprihanire a lor insisi si nu s-au supus astfel neprihanirii pe care o da Dumnezeu. Caci Hristos este sfarsitul Legii, pentru ca oricine crede in El sa poata capata neprihanirea. Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire Romani9: 30-33, 10: 3,4,9,10.

 Cand omul pacatos ajunge la Isus, cand oaia ratacita ajunge in fata Usi oilor, numai daca intra in launtru pe poarta sau pe usa oilor gaseste siguranta, gaseste progresiv tot ce Dumnezeu pregatise cu multa bucurie pentru om. Daca omul ratacit in desertul instrainarii insetat ajunge la Isus, la Izvorul dadator de viata, numai daca BEA din apa puteri de viata este salvat de moarte. Isus cunoscand gandurile inselatoare a omului pacatos a adus in lumina porunca si hotararea lui Dumnezeu, decretul voii Sale aratat foarte clar in cuvintele lui Isus unde zicea El: : "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane in Mine, si Eu raman in el.  Din clipa aceea, multi din ucenicii Lui s-au intors inapoi si nu mai umblau cu El .

Multi ucenici erau bucurosi, erau mandri sa fie ALATURI de Isus, foarte aproape de El. Ce mare har, ce mare favor, ce mare binecuvantare sa fii ucenicul lui Isus si sa umbli ALATURI de El sau cum scrie evanghelistul sa umbli cu El. Dar cand a venit vremea sa intre pe USA oilor, sa bea din Izvorul vietii, sa intre in launtru IN ISUS HRISTOS, sa manance din bogatia fagaduintelor lui Dumnezeu, sa manance trupul jertfei lui Isus si sa bea sangile vietii Mielului ispasitor atunci, din clipa aceea, multi din ucenicii Lui s-au intors inapoi si nu mai umblau cu El. Cand firea pamanteasca ajunge in fata porti, in fata usi de intrare in launtru, in fata Crucii lui Isus, cand trebuie sa-si schimbe sursa de alimentare, cand trebuie sa manance NUMAI din trupul lui Isus, cand ea trebuie sa-si schimbe sursa de bautura, cand trebuie sa bea NUMAI din sangele iertarii harului Divin, cand firea pamanteasca, omul nostru cel vechi este chemat sa intre pe usa slavei fagaduintelor lui Dumnezeu deplin implinite in rastignirea, moartea, ingroparea si invierea lui Isus, atunci si acolo nesupusa fire pamanteasca se va folosi de toata adancimea vicleniei si a minciuni lui Satan luptand cu toata puterea intunericului impotriva Crucii lui Isus. Dumnezeu a hotarat ca firea, natura, partea pamanteasca a omului sa nu poata trai vesnic in aceeasi stare pamanteasca sa nu poata mosteni Viata neperitoare ramanand in aceeasi stare peritoare, putrezirea nu poate mosteni neputrezirea sau moartea nu poate mosteni sau trai in esenta neperitoare a Vietii tot in starea ei trecatoare, tot in starea ei de moarte. Moartea este o stare trecatoare care nu contine Viata, iar Viata este o conditie, este o stare cereasca, o stare vesnica care nu contine moartea. Moartea nu poate fi vesnica, moartea nu poate fi neperitoare, dupa cum Viata nu poate fi trecatoare, ea nu poate fi peritoare. Cand moartea si Viata se intalnesc si trebuie sa locuiasca impreuna in aceeasi casa, atunci moartea este inghitita, este consumata, este topita, esenta si starea ei trecatoare se ascunde pana unde nu se mai vede, dispare fara reantoarcere in universul fara de sfarsit al Vietii vesnice. Cand filozofi pagani au devenit in timpul nopti SEMICRESTINI, cand ei au fabricat invatatura chinului ETERN si firea lor pamanteasca a nascut minciuna morti ETERNE, au faurit prin aceasta o arma de lovire si un zid de impotrivire in calea Adevarului. A spune ca moartea trecatoare este ETERNA este un egal, este tot la fel de gresit, este aceeasi minciuna ca si cand ai spune ca Viata Eterna este TRECATOARE.

 Dumnezeu a decretat ca firea pamanteasca a omului sa fie rastignita, sa fie omorata si sa fie ingropata pentru totdeauna in groapa uitari, acesta este dragi mei destinul firii pamantesti declarat si infaptuit de Suveranul Creator in persoana lui Isus. Deaceea firea pamanteasca a omului pacatos nu vrea sa recunoasca sau sa auda, sa vorbeasca, sa primeasca si apoi sa marturiseasca rastignirea, moartea si ingroparea lui Isus din Nazaret. Firea pamanteasca, OMNUL NOSTRU CEL VECHI A FOST rastignit impreuna cu Isus, firea pamanteasca, OMUL NOSTRU CEL VECHI A MURIT impreuna cu Isus si firea pamanteasca, OMUL NOSTRU CEL VECHI A FOST ingropat impreuna cu Isus. Cu toate ca firea pamanteasca, omul nostru cel vechi a fost rastignit, a murit si a fost ingropat IMPREUNA cu Isus, totusi Dumnezeu in planul intelepciuni Sale a hotarat ca nimeni, nici un om sa nu beneficieze practic de aceasta mare victorie a Crucii lui Isus complect terminata si tainic asezata in Isus Hristos, pana unde omul pacatos atras de indurarea Tatalui vine personal la Isus, intra inlauntru prin usa si o primeste ca dar din partea Lui Dumnezeu in Isus Hristos Domnul Vietii.

 In declaratia Scripturi: “In El avem totul deplin”este inclusa si rastignirea, moartea si ingroparea firii pamantesti. Cuvintele acestea:  “In El avem totul deplin” sunt cu adevarat temelia lucrari crucii lui Isus care in El A FOST COMPLECT TERMINATA. Apostolul Pavel cand vesteste Vestea Buna, Evanghelia fagaduintelor neprihanirii lui Dumnezeu trimise omului pacatos, el arata ca doar una singura Veste Buna, sau aceeasi Veste Buna a fost trimisa si lui Israel si Neamurilor. Israel era in cautarea unei neprihaniri infaptuita progresiv prin faptele cerute de Legea trimisa lor prin Moise. Aceasta neprihanire nu a putut fi infaptuita pentru ca Israel nu a putut implini toate poruncile Legi. Apostolul prin Duhul se aliniaza, se uneste cu marturisirea Legi si a Prorocilor si cu mare bucurie dovedeste lui Israel, prezinta in fata intregului popor o neprihanire COMPLECT TERMINATA, o neprihanire care nu are nevoie sa fie adusa la indeplinire prin faptele omului trecator. O neprihanire care nu se formeaza prin faptele Legi implinite de omul pacatos, o neprihanire gata formata, pregatita si asezata de Dumnezeu in Isus Hristos Salvatorul omenirii. Deaceea se repeta mereu apostolul, el se alatura poporului sau si apoi fermecat si el de farmecul harului maret striga in orice loc si tot timpul: In El AVEM neprihanirea, in El avem totul deplin. Cu toate ca poporul Neamurilor nu era angajat in cautarea unei neprihaniri totusi Dumnezeu in indurarea Lui a trimis si Neamurilor aceeasi Veste Buna unde zice apostolul: PE VOI, care erati morti in greselile voastre si in firea voastra pamanteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v-a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate greselile. VOI AVETI totul deplin in El, care este Capul oricarei domnii si stapaniri Coloseni2: 10,13. Deci ce vom zice? Neamurile, care nu umblau dupa neprihanire, au capatat neprihanirea, si anume, neprihanirea care se capata prin credinta; pe cand Israel, care umbla dupa o Lege care sa dea neprihanirea, n-a ajuns la Legea aceasta. Pentru ce? Pentru ca Israel n-a cautat-o prin credinta, ci prin fapte. Ei s-au lovit de Piatra de poticnire, dupa cum este scris: "Iata ca pun in Sion o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere: si cine crede in El nu va fi dat de rusine." Dar acum s-a aratat o neprihanire pe care o da Dumnezeu, fara lege - despre ea marturisesc Legea si Prorocii - si anume, neprihanirea data de Dumnezeu, care vine prin credinta in Isus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce cred in El. Nu este nicio deosebire. Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus. Pe El, Dumnezeu L-a randuit mai dinainte sa fie, prin credinta in sangele Lui, o jertfa de ispasire, ca sa-Si arate neprihanirea Lui; caci trecuse cu vederea pacatele dinainte, in vremea indelungii rabdari a lui Dumnezeu; pentru ca, in vremea de acum, sa-Si arate neprihanirea Lui in asa fel, incat sa fie neprihanit, si totusi sa socoteasca neprihanit pe cel ce crede in Isus. Unde este, dar, pricina de lauda? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credintei. Pentru ca noi credem ca omul este socotit neprihanit prin credinta, fara faptele Legii. Sau, poate, Dumnezeu este numai Dumnezeul iudeilor? Nu este si al Neamurilor? Da, este si al Neamurilor; deoarece Dumnezeu este Unul singur, si El va socoti neprihaniti, prin credinta, pe cei taiati imprejur, si tot prin credinta si pe cei netaiati imprejur Romani9: 30-33, 3: 21-30.

 NOI SI VOI adica Israel si Neamurile, adica toti oameni, avem TOTUL DEPLIN in El. Ceia ce Dumnezeu a asezat in El pentru omul pacatos este TOTUL gata terminat, TOTUL complect, TOTUL umplut, TOTUL din plin, TOATA PLINATATEA DUMNEZEIRII. Toate lucrurile asezate de Dumnezeu IN ISUS HRISTOS pentru om nu numai ca sunt toate sau totul sau toata, dar toate acestea sunt COMPLECT TERMINATE, toate acestea sunt in PLINATATEA LOR, toate acestea sunt umplute, sunt indeplinite, sunt un perfect intreg. Nimic din totalul lucrurilor asezate in Isus, nu este intr-o stare neterminata, nimic nici macar un singur lucru nu este terminat pe jumatate sau intr-o stare incomplecta. In fata la TOATA PLINATATEA DUMNEZEIRII asezata in Isus pentru noi oameni, firea pamanteasca cu toata munca ei voluntara, cu toate eforturile ei personale, cu toate statutele si coduri de buna conduita, toate programele si sacrificiile ei nu potrivesc niciunde, nu-I nevoie de ele, nu pot fi folosite, nu sunt de nici un folos pentru lucrurile COMPLECT TERMINATE pastrate de Dumnezeu in Isus Hristos pentru noi. Prin voia si harul lui Dumnezeu si in limita masuratorilor campului acestei lucrari descoperita prin Duhul doresc sa scriu in urmatorul capitol despre USA de intrare, despre a veni la Isus si a BEA din izvorul vietii, despre a ne alimenta zilnic din trupul si sangele lui Isus, si despre mostenirea practica a fagaduintelor indurari lui Dumnezeu Tatal nostru asezate si implinite in Isus Hristos Domnul. Dragi mei, stimate cititor daca aceasta zi este ziua cercetari tale, daca acum prin indurarea si lumina Duhului intelegi chemarea Evangheliei, daca esti inca infasurat in pacatul neascultarii, daca inca nu ai venit la Isus, daca si acum te tot pregatesti sa vii la El, daca urmezi si esti activ in vre-o religie care nu recunoaste pe Isus Hristos adevaratul si singurul Salvator al omenirii. Chiar daca esti ateu tu si toti cei dragi ai tai, asa cum esti, chiar acum te rog in Numele lui Isus Hristos Salvatorul nostru vino la El. Nu trebuie sa pleci nici unde acum, chiar acum si chiar aici in locul unde te gasesti deschideti gura, Cuvantul este aproape de tine, El este in gura ta, in inima ta, marturiseste-l si recunoastel pe Isus ca Salvator si Domn al vietii tale, si crede te rog prin puterea lui Dumnezeu, ca El, adica Dumnezeu a inviat pe acest Isus din morti pentru ca in moartea si-n jertfa lui Isus te-a socotit neprihanit si in Isus Hristos I-ti este asezata si pastrata de bunul Dumnezeu toata mantuirea ta. Odata ajuns la Isus nu te opri te rog in fata crucii Lui, intra cu toata indrasneala prin USA larg deschisa, prin crucea rastignirii si-a morti lui Isus, si astfel prin fagaduintele lui Dumnezeu nespus de mari si scumpe sa devii si tu un partas activ al firii dumnezeiesti impreuna cu toti sfintii care sunt in Isus Hristos Domnul nostru Aleluia                   Cu multa stima si respect David Ilea.