Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 15


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


- David Ilea -

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere, caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Efeseni 1:7-10. Iar daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti, cum zic unii dintre voi ca nu este o inviere a mortilor? Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta voastra. Ba inca noi suntem descoperiti si ca martori mincinosi ai lui Dumnezeu, fiindca, am marturisit despre Dumnezeu ca El a inviat pe Hristos, cand nu L-a inviat, daca este adevarat ca mortii nu invie. Caci, daca nu invie mortii, nici Hristos n-a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica, voi sunteti inca in pacatele voastre, si, prin urmare, si cei ce au adormit in Hristos sunt pierduti. Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii! Dar acum, Hristos a inviat din morti, parga celor adormiti. Caci daca moartea a venit prin om, tot prin Om a venit si invierea mortilor. Si dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos, dar fiecare la randul cetei lui. Hristos este cel dintai rod, apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos. In urma va veni sfarsitul, cand El va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal, dupa ce va fi nimicit orice domnie, orice stapanire si orice putere. Caci trebuie ca El sa imparateasca pana va pune pe toti vrajmasii sub picioarele Sale. Vrajmasul cel din urma, care va fi nimicit, va fi moartea….Daca nu invie mortii, atunci sa mancam si sa bem, caci maine vom muri. Nu va inselati: Tovarasiile rele strica obiceiurile bune. Veniti-va in fire, cum se cuvine, si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu, spre rusinea voastra o spun1Corinteni 15: 12-34.

Invierea lui Isus din morti este o lucrare importanta a lui Dumnezeu. Dragostea, intelepciunea si puterea lui Dumnezeu se vad foarte clar in toate lucrarile Sale. Omul, el insusi este o lucrare mareata a lui Dumnezeu. Omul a fost facut dupa asemanarea lui Dumnezeu:  parte barbateasca si parte femeiasca. In alte cuvinte omul este compus din doua parti: parte barbateasca si parte femeiasca, cele doua parti fiind impreuna in puterea vietii, au fost numite de Dumnezeu cu unul singur nume: OM. Cand partea barbateasca este separata de partea femeiasca, atunci cele doua parti nu se mai numesc OM, pentru ca ele sunt separate si au nume separate, o parte se numeste BARBAT iar a doua parte se numeste FEMEIE. Deci numele OM este numai acolo unde partea barbateasca este impreuna cu partea femeiasca. In OM partea barbateasca este reprezentata de duhul omului, iar partea femeiasca este reprezentata de sufletul omului. Cand cele doua parti locuiesc impreuna intr-un singur trup, atunci ele se numesc cu un singur nume randuit de Dumnezeu,numele OM. Despre OMUL acesta format din doua parti scrie scriitorul in scrierea catre Evrei unde scrie el:  Ce este OMUL ca sa-Ti aduci aminte de el sau fiul omului, ca sa-l cercetezi? L-ai facut pentru putina vreme mai prejos de ingeri, l-ai incununat cu slava si cu cinste, l-ai pus peste LUCRARILE MAINILOR TALE: toate le-ai supus sub picioarele lui. In adevar, daca I-a supus toate, nu I-a lasat NIMIC NESUPUS. Totusi, acum, inca nu vedem ca toate ii sunt supuse. Dar pe Acela care a fost facut pentru putina vreme mai prejos decat ingerii, adica pe ISUS, Il vedem incununat cu slava si cu cinste din pricina mortii pe care a suferit-o, pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El sa guste moartea PENTRU TOTI. Evrei 2: 6-9.

Potrivit Scripturilor si potrivit revelatiei Duhului Sfant, Dumnezeu a creat NUMAI UNUL SINGUR OM si despre acest unul singur om vorbeste Scriptura ca a fost randuit de Dumnezeu sa stapaneasca dupa randuiala lui Dumnezeu peste lucrarile mainilor lui Dumnezeu. Iata declaratia Suveranului Creator despre om: Apoi Dumnezeu a zis: Sa facem OM dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra, EL SA STAPANEASCA peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, PESTE TOT PAMANTUL si peste toate taratoarele care se misca pe pamant Geneza 1:26. Dumnezeu nu si-a schimbat niciodata declaratia si hotararea Sa cu privire la om. Dumnezeu nu a creat doi diferiti oameni, unul pe care totdeauna la iubit si l-a randuit inca de la inceput pentru Paradisul Ceresc, si unul altul pe care totdeauna l-a urat si l-a randuit inca de la inceput pentru Iadul Chinului Etern. Deasemenea vreau sa mentionez ca Satan nu a creat nici un om nici o data, de aceea toti oamenii: Toti cei buni si toti cei rai sunt veniti din unul singur, din OMUL CREAT DE DUMNEZEU, asa cum spune Scriptura unde zice:El, adica Dumnezeu a facut ca toti oamenii, IESITI DINTR-UNUL SINGUR, sa locuiasca pe toata fata pamantului … Fapte 17:26.

Omul creat de Dumnezeu a fost creat cu un scop bine hotarat de Creator. Din moment ce omul este lucrarea lui Dumnezeu, totul atarna de Dumnezeu. Destinul omului a fost hotarat inca inainte de orice inceput. Aceasta hotarare a fost asezata in planul maret al lui Dumnezeu numit in unele Scripturi Planul Veacurilor. Asa dar destinul omului nu poate fi schimbat. Planul Veacurilor in care este desenat si sigilat destinul omului este ascuns de puterile si ochii lumi fizice, planul acesta este ascuns in arhivele intelepciuni lui Dumnezeu, unde nici o domnie, nici o stapanire sau putere fie pamanteasca, fie cereasca, nu poate penetra in comoara tainelor Dumnezeiesti. Noi insa vorbim despre lucrurile ascunse ale lui Dumnezeu numai in masura in care Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu. ..1Corinteni 2:10-16.

Asa dar destinul omului nu este acela care a fost declarat de uni asa numiti PARINTI AI BISERICI, care in intunecoasa noapte a lui Antichrist au schimbat si rostul celor scrise in Scripturi, numai ca sa poata sa-si indreptateasca gandirea lor pagana, fabricand in necunostinta lor asa numit de ei IADUL ETERN, ca un loc de destinatie pentru marea parte a omenirii. Dragi cititori, Dumnezeu a declarat cu bucurie destinul lucrari Sale, scopul principal pentru care facuse omul este acela unde zice: Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra, EL SA STAPANEASCA… peste tot pamantul. In primul rand omul a fost creat ca sa poarte, sa extinda, sa inmulteasca chipul si asemanarea Dumnezeirii. Apoi omul a fost creat sa stapaneasca tot pamantul si toata lucrarea mainilor lui Dumnezeu. Dumnezeu a binecuvantat omul cu acest destin, Dumnezeu a fost foarte bucuros si multumit de destinul randuit omului deaceea El a sigilat destinul omului ca un semn ca nu poate fi schimbat, regandit, reparat sau anulat cand zice Scriptura: Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse, SI IATA CA ERAU FOARTE BUNE.

In cartea Geneza gasim doua diferite descrieri a faceri omului. Prima descriere o gasim in primul capitol al carti incepand cu versetul 26. A doua descriere despre facerea omului o gasim scrisa in capitolul doi incepand cu versetul 7. In prima descriere din primul capitol al carti este prezentat omul in chipul si asemanarea lui Dumnezeu in partea lui finala, aici Dumnezeu prezinta in fata intregului univers si in prezenta ostirilor ceresti omul finisat, omul in faza sa finala, omul facut deja, omul complect terminat, OMUL PURTAND CHIPUL LUI DUMNEZEU. Asa arata omul ajuns la DESTINUL LUI, ACESTA ESTE DESTINUL OMULUI DECLARAT DE CREATOR.

Privind la a doua descriere din capitolul urmator al carti Geneza, gasim INCEPUTUL formari, inceputul drumului de formare a omului in chipul si asemanarea lui Dumnezeu. De aici incepe ISTORIA FACERI OMULUI si continua prin toate fazele de lucru randuite de Suveranul Creator si cand odata ajuns la capat de drum, odata ajuns la destinul lui omul va fi prezentat in fata intregului univers, in prezenta ostirii lui Dumnezeu intocmai cum a fost declarat de Dumnezeu in capitolul 1:26-31: OMUL PERFECT,GATA TERMINAT,OMUL IN CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU. Cred eu ca despre aceasta vorbea Duhul lui Dumnezeu prin prorocul care zice: Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremurile strabune, caci Eu sunt Dumnezeu si nu este altul, Eu suntDumnezeu si nu este nici unul ca Mine. EU AM VESTIT DE LA INCEPUT CE ARE SA SE INTAMPLE si cu mult inainte ce nu este implinit. Eu zic: Hotararile Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea Isaia 46:9,10. Iata o versiune a Limbi Engleze a versetului 10: Declaring the end from de beginning, and from ancient times the things that are not yet dane…Declarand sfarsitul de la inceput, si din vremuri vechi,vremuri strabune lucruri care inca nu sunt implinite.

Asa dar in capitolul 1 al carti Geneza, Dumnezeu declara SFARSITUL COMPLECT al omului inca inainte de inceputul lui. In planul Duhului lui Dumnezeu omul a fost complect terminat si Dumnezeu privind la el a declarat plin de bucurie: OMUL CREAT IN CHIPUL SI ASEMANAREA NOASTRA ARATA MULT MAI MULT DECAT BINE, EL ARATA FOARTE BINE. Apoi incepand cu capitolul 2 al carti Geneza si in continuare pe toate paginile Sfantului Script gasim istoria formari omului care mai putin sau uneori mai mult, se indreapta spre destinul lui declarat si sigilat de Dumnezeu in capitolul 1 al carti Geneza. Foarte misterios si greu de inteles este drumul pe care Dumnezeu duce omul spre destinul lui. Dumnezeu in planul voii Sale a ingaduit ca drumul omului sa treaca prin vremi si locuri unde imprejurarile au cauzat, au facut loc in viata si in fiinta omului pentru o necessitate a descoperirii caracterului, caracteristicilor si atributelor lui Dumnezeu.

Suveranul Creator miscat adanc de dragostea Lui pentru om, a creat un camp magnetic negativ, o forta magnetica opusa Dumnezeirii Sale, apoi tot Dumnezeu a pregatit un drum acesibil, unde aceasta forta negativa sa aiba acces si influenta asupra omului, si unde omul sa aiba deplin acces in razele de actiune magnetica. Omul a fost asezat intr-o gradina unde Dumnezeu plantase multi pomi. In mijlocul gradini era pomul vietii, si pomul cunostintei binelui si raului. Dupa parerea unor studenti ai Bibliei, pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului ar fi fost unul singur pom doar cu doua diferite parti,cu doua diferite roduri. O parte unde era rodul vietii, iar partea opusa, unde era rodul cunostintei binelui si raului, adica rodul mortii. Chiar daca este vorba de doi diferiti pomi, totu-si cei doi pomi au fost asezati de Dumnezeu in mijlocul gradini in centru de atentie, de actiune si de activitate a omului. Omul a fost programat de Dumnezeu cu o alegere libera NUMAI IN PRIVINTA ACEASTA, adica prin porunca Cuvantului lui Dumnezeu, omul PUTEA sa faca o decizie,sa manance dupa placerea si alegerea lui din orice pom din gradina. Omul a primit aceasta putere de alegere prin puterea Cuvantului si a porunci lui Dumnezeu unde a zis El: Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: POTI sa mananci dupa placere din orice pom din gradina, cuvantul POTI a creat un potential in om in momentul acela prin care omul avea libera alegere in a manca dupa placerea sa din orice pom al gradinii. In deplina putere a Cuvantului POTI (esti liber sa, ai tot dreptul sa), omul primeste partea urmatoare a Cuvantului POTI, adica rezultatul puteri de alegere, adica consecintele Cuvantului POTI unde citim: Dar din pomul cunostintei binelui si raului, sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el, VEI MURI NEGRESIT Geneza 2:15-17.

Gradina aceasta sadita de Dumnezeu este simbolul unei lucrari care se implineste spiritual intr-o alta randuiala, in randuiala lui Hristos. Daca Dumnezeu nu desenase amanuntit in Planul Veacurilor, caderea omului in neascultare temporara, de ce oare cu buna stiinta, intentionat El planteaza acest pom cu rodul mortii in mijlocul gradinii, in mijlocul activitatilor omului ? De ce oare Dumnezeu lasa intentionar drum liber pentru creatura cea mai sireata,SARPELE, sa treaca granitele din imparatia CAMPULUI in imparatia GRADINII Edenului ? Toate acestea si multe altele au fost si sunt mijloace si metode prin care Dumnezeu conduce nestingherit, nederanjat, neobosit, cu multa si chear cu indelunga rabdare, OMUL lucrarea viselor si a tainelor dragostei Sale, spre destinul neschimbator al omului, care este OMUL IN CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU.

Dragi cititori,cu toata reverenta in prezenta Duhului lui Dumnezeu sa privim cu atentie aceasta declaratie: Domnul Dumnezeu a facut pe om din TARANA PAMANTULUI, I-a suflat in nari SUFLARE DE VIATA, si omul s-a facut, a devenit astfel un suflet viu. Tarana pamantului reprezinta starea cea mai de jos, starea cea mai lipsita de viata si de puterea dragostei lui Dumnezeu. Omul facut din tarana pamantului era mort fata de viata si starea spirituala Dumnezeiasca, NUMAI in momentul cand Dumnezeu a suflat SUFLARE DE VIATA in narile omului, numai atunci omul pamantesc a devenit un SUFLET VIU. Oricand Dumnezeu retrage SUFLAREA DE VIATA din om, omul ramane un OM MORT, un om pamantesc fara viata, si el nu mai este UN SUFLET VIU. Tarana pamantului animata, adusa si pusa in miscare de suflarea de viata NU ERA FINALUL LUCRARI LUI DUMNEZEU IN OM. Moartea omului pamantesc era tot o lucrare progresiva a lui Dumnezeu. Prin moartea omului pamantesc Dumnezeu lucra o noua lucrare in om. Prin moartea omului pamantesc Dumnezeu dovedea ca Duhul Lui nu se va lupta, nu va ramanea in conflict pururea cu omul care era de fapt o carne, ori o natura pacatoasa, o natura pamanteasca Geneza 6:3. Dumnezeu in planul voii Sale avea in vedere ridicarea stari pamantesti la nivelul stari ceresti, Dumnezeu avea in vedere Unirea intr-unul singur a lucrurilor pamantesti si a lucrurilor ceresti. In aceasta noua lucrare, in omul acesta nou, toate sunt de natura cereasca. Aici in OMUL NOU, in Omul dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu toate sunt de natura cereasca: Duhul este ceresc, trupul este ceresc si sufletul este ceresc, deaceea omul acesta se numeste OMUL CERESC.

In Omul acesta Ceresc tot ce a fost de natura pamanteasca a fost transformat in natura cereasca tot ce era muritor a fost transformat in nemurire prin PUEREA INVIERII LUI HRISTOS. Omul pamantesc TREBUIA SA MOARA potrivit planului lui Dumnezeu. Omul pamantesc trebuia sa sfarseasca calatoria lui in starea pamanteasca. Era scris si decretat de Dumnezeu ca omul TREBUIE sa fie schimbat, sa fie transformat, sa fie transferat dintr-o stare intr-o alta stare, din slava in slava pana la ultima faza de lucrare a faceri omului, unde si apostolul luminat de Duhul Sfant afirma cu indrasneala: CACI TREBUIE ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. Cand trupul acesta supus putrezirii se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: MOARTEA A FOST INGHITITA DE BIRUINTA. 1 Corinteni 15:53-54.

De la caderea in neascultare si pana in dimineata invierii lui Isus omul a trait, a experimentat din plin rodul amar al consecintelor neascultari lui. Este importat sa mentionez de multe ori lucrul acesta , este nevoie si este bine sa fim atenti la lucrarile mari si pline de mister ale lui Dumnezeu. Un singur om a cazut in pacatul neascultarii si toti oameni veniti din el au fost vinovati de acelasi pacat al neascultari, deaceea moartea a stapanit peste ei toti pentruca toti au pacatuit. Moartea a stapanit asupra fiilor omului pamantesc pentruca fiecare fiu al omului a pacatuit la randul lui mai mult sau mai putin. Dealungul tuturor veacurilor si dealungul tuturor generatiilor fiilor omului nu sa gasit nimenea nici un urmas al omului, nici un fiu al omului care sa umble in perfecta ascultare de porunca lui Dumnezeu, oprind astfel pacatul si puterea mortii. Din generatie in generatie, din neam in neam si de la un fiu al omului la altul fiu al omului pacatul sa extins, s-a inmultit tot mai mult si jugul greu al mortii apasa nemilos pe grumazul omenirii. Dar Dumnezeu care ingaduise toate aceste cu un scop bine stabilit de El, dealungul veacurilor, din tim in timp El a facut de cunoscut planul si voia Sa cu privire la om, creatura mainilor Sale. Printre toate promisiunile Sale facute omului cu privire la umblarea lui in neascultare, cu privire la sarpele siret, cu privire la pacat si moarte vreau sa reamintesc trei promisiuni foarte importante si care au fost repetate de multe ori prin gura multor fii ai omului, prin care Duhul lui Dumnezeu prevestea cu bucurie sfarsitul umblari omului in drumul neascultarii, sfarsitul sarpelui inselator, sfarsitul pacatului si sfarsitul mortii. Si dincolo de acest sfarsit, Duhul lui Dumnezeu prevestea INCEPUTUL unei noi randuieli prin puterea unei vieti neperitoare.

Prima promisiune pe care vreau sa o amintesc aici este promisiunea lui Dumnezeu facuta femeii, unde samanta femeii sau fiul femeii va zdrobi capul veninosului sarpe Geneza 3: 15.Prin aceasta promisiune Dumnezeu spunea omului ca sarpele cel siret nu este randuit sa insele neamul omenesc pentru totdeauna. La implinirea vremi randuita de Dumnezeu in planul veacurilor Fiul femeii va zdrobi capul sarpelui si astfel va elibera toata samanta femeii de sub stapanirea vechiului sarpe. Dupa multe generatii, Dumnezeu a reamprospatat fagaduinta Sa facuta femeii si allege un om numit Avraam, caruia ii vesteste cu bucurie o veste buna, unde in samanta lui, adica in fiul lui Avraam Dumnezeu nu numai va zdrobi capul sarpelui dar va binecuvanta toti fii omului, toate familiile pamantului Geneza 12:1-3. Dupa aproximativ 14 neamuri de om, Dumnezeu reaminteste din nou fagaduinta Sa cu privire la om si allege un altul fiu al omului numit David. Dumnezeu promite ca in samanta lui David, adica in fiul lui David va fi ridicat un Imparat care va domni peste tot neamul omenesc, instaurand neprihanirea, pacea si dreptatea lui Dumnezeu in fiecare fiu al omului, in tot neamul omenesc 2Samuel 7:11-16. Deci Isus trebuia sa fie Fiul Femeii, nascut din Femeie, El trebuia sa fie potrivit promisiuni lui Dumnezeu Fiul lui Avraam si Fiul lui David, Fiul fagaduintei lui Dumnezeu, FIUL OMULUI.

Dupa cum Dumnezeu a facut omul din tarana pamantului si dupa cum El sa aplecat spre lutul fara viata si ia suflat in nari suflare de viata, si astfel lutul pamantesc a fost pus in miscare devenind un suflet viu, tot asa la implinirea vremi randuita si insemnata de Dumnezeu in planul veacurilor, prin Duhul Sfant si prin puterea Celui Preainalt, FEMEIA a fost vizitata si din samanta Femeii s-a ridicat un fiu. Un fiu care se numeste Fiul lui Dumnezeu in ce priveste DUHUL SFINTENIEI, iar in ce priveste trupul El este samanta femeii, samanta lui Avram si samanta lui David. In ce priveste duhul Isus sa nascut din samanta Dumnezeiasca, adica printre altele El era un OM SFANT fara urma de pacat. Este pentru prima data in istoria omului cand din Femeie se naste un fiu omenesc dar fara sa fie vinovat de pacatul neascultari. Un Fiu nascut sfant, un Fiu nascut din Duhul Sfant. Minunea mare este acolo unde acest Fiu Sfant se IMBRACA TRUPESTE cu chipul omului, da dragi cititori, Isus s-a Imbracat cu trupul omului vinovat, da Isus sa imbracat cu vina, pacatul si starea firii pamantesti a intregi omenirii. Da Isus a imbracat toata starea josnica a omului, Isus a luat asupra lui inca in ceasul acela binecuvantat cand Femeia ( Maria) a primit VESTEA BUNA A INDURARII LUI DUMNEZEU, toata starea mea nevrednica, toata starea ta nevrednica, starea nevrednica a omului Adamic. Aici este MINUNEA MARE, aceasta este taina INDURARII lui Dumnezeu. Acesta a fost motivul principal pentru care toate domniile,toate stapanirile si toate puterile au ramas incremenite, au ramas paralizate cand in Ieslea Betleemului au vazut minunea si surpriza universului: Fiul lui Dumnezeu acela sfant si nevinovat IMBRACAT IN CHIPUL SI STAREA VINOVATA A OMULUI ADAMIC.

Dragi mei, printr-un singur om a intrat pacatul in lumea de oameni, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut ASUPRA TUTUROR OAMENILOR, din pricina ca toti au pacatuit. Din generatie in generatie de la un fiu al omului la altul fiu al omului toti au fost mai mult sau mai putin biruiti de veninul sarpelui vechi, prin otrava sarpelui siret moartea a trecut nemiloasa peste fiecare fiu al omului. Dupa o multime de veacuri la orizontul vremi se naste inca un Fiu al Omului. Fiul acesta este ca un baraj de netrecut, Fiul acesta este un stavilar, un perete inalt in drumul pacatului si in drumul mortii. Fiul acesta este primul fiu al omului care se naste fara vina de pacatul neascultarii. Pacatul si moartea au ramas blocate, nu puteau sa treaca cu stapanirea robiei lor in generatiile viitoare. Fiul acesta nu are nici un pacat, aici drumul si activitatea lor se opreste. Nimenea nu trece peste decretul lui Dumnezeu care zice: Plata pacatului este moartea. Deci fara pacat moartea nu are nici o putere asupra omului. Isus era primul om de la caderea lui Adam, care este fara vina, fara urma de pacat, moartea deci nu putea sa stapaneasca mai departe peste neamul omenesc cat timp in samanta omului s-a nascut un fiu care nu are nici o vina. Si ca pacatul si moartea sa nu treaca mai departe peste generatia lui Isus, stapanind in continuare peste generatiile viitoare, Dumnezeu facuse o hotarare unde Cuvantul dezbracandu-se de slava vietii nemuritoare si luand trup omenesc intra in randul rasei umane ca un reprezentant permament si pentru totdeauna al acesteia.

Evanghelistul Matei la inceputul scrieri lui descrie cartea neamului lui Isus Hristos incepand cu promisiunea data de Dumnezeu lui Avraam. Asa dar Isus nu era un INLOCUITOR AL OMU LUI, Isus nu s-a nascut , nu a suferit,nu a fost crucificat, nu a murit si nu a inviat IN LOCUL OMULUI. Isus a fost Fiul Femeii, Fiul lui Avraam, Fiul lui David, deci FIUL OMULUI in pline drepturi. Aici se vede credinciosia, dragostea si mult asteptata indurare a lui Dumnezeu. Duhul Sfant, Duhul Sfinteniei si puterea Celui Preanalt s-a unit cu Femeia si astfel Sfantul care s-a nascut este Fiul lui Dumnezeu si Fiul Omului. Isus a fost si este reprezentantul rasei umane inaintea lui Dumnezeu. Din cauza nevinovatiei si din cauza ascultari lui Isus, neamul omenesc experimenteaza o mare schimbare. Isus este INCEPUTUL unei generatii noi, unei generatii total diferita de generatiile inainte de Isus. Daca de la caderea omului in pacatul neascultarii, toate generatiile neamului omenesc au trait sub jugul robiei a pacatului si-a mortii, in generatia lui Isus, prin deplina ascultare a lui Isus, prin implinirea fagaduintei voii lui Dumnezeu, Satan, pacatul si moartea sunt oprite, sunt desbracate de puterea lor, unde domnia si stapanirea lor asupra omului se termina pentru totdeauna, iar neamul omenesc este intr-o universala pregatire pentru purtarea cu bucurie a unui chip ceresc, a unui nou asezamant cum declara sfantul Apostol cand zice:Si dupa cum am purtat chipul celui pamantesc, tot asa vom purta si chipul Celui ceresc.

In crucea si moartea lui Isus neamul omenesc este desbracat de chipul celui pamantesc, iar in invierea lui Isus neamul omenesc este imbracat in chipul Celui ceresc. Tot ce Dumnezeu Tatal a lucrat in Fiul Sau Isus Hristos de la nasterea Lui atat de misterioasa si pana cand trupul neansufletit este asezat in mormant, da toate acelea au fost doar o pregatire pentru ceia ce avea sa vina. Insemnatatea nasterii, insemnatatea suferintei si ascultarii lui Isus, insemnatatea crucii si a mortii Mielului lui Dumnezeu au primit valoare in dimineata binecuvantatei INVIERI. Dragi mei cititori, dragi prieteni invierea lui Isus este foarte importanta pentruca invierea Lui este de fapt INVIEREA NOASTRA. Daca Isus a inviat din morti doar pentru El insusi, daca rasa umana a ramas mai departe tot in starea ei pacatoasa si pamanteasca, atunci invierea lui Isus nu are prea multa insemnatate. Daca invierea lui Isus nu este si invierea noastra, atunci este adevarat ce spun teologi imperiului Crestin unde zic ei:  Isus na a salvat pe nimeni, in moartea si invierea Sa El a facut POSIBILA SALVAREA. Acum insa depinde de omul pacatos si neputincios, daca el vrea sa se salveze, usa spre salvare este deschisa. Se spune ca undeva intr-o localitate mica in vechea Scotie era o familie de oameni foarte puternici si foarte intelepti in a cunoaste planurile de lupta ale imparatului. De multe ori cand imparatul Angliei trimetea trupele armatei sale impotriva cetelor rebele care vroiau eliberarea Scotiei de sub tronul Angliei, familia aceasta de oameni intelepti prevedeau inca de la inceput, tot planul de lupta hotarat de imparat si generali lui. Dupa mult timp imparatul Angliei a aflat despre familia acestor oameni intelepti care pricinuiau mari pierderi in randurile armatei sale. Imparatul Angliei a trimis o ceata de spioni care la intelegere cu cativa oameni rai din acea localitate mica, au pus foc localitati au omorat copii si femeii si au lasat cu viata doar oameni razboinici,doar oameni intelepti un total de 100 de oameni. Acestia au fost predati imparatului care la randul lui a incercat sa afle de la ei secretul intelepciuni lor, dar oameni acestia au refuzat sa destainue orice mica informatie despre cele ce mosteneau in familia lor din generatie in generatie. Imparatul a dat ordin sa fie legati si aruncati in una din cele mai bine pazite inchisori, ochi lor au fost scosi afara si picioarele lor au fost zdrobite, caci zicea el:  daca in intelepciunea lor vor gasi o cale sa evadeze din inchisoare sa nu poata sa umble si sa nu vada drumul de reantoarcere in Scotia. Se spune in continuare ca in timpul cand au fost capturati cei 100 de oameni, doi din frati lor au fugit spre munti fara sa fie vazuti de oameni imparatului. Putin timp mai tarziu cei doi frati ai familiei intelepte au pus la cale un plan de eliberare a celor 100 de frati ai lor din inchisoarea Angliei. Cu pretul vietii lor au reusit sa patrunda chiar inlauntrul acelei inchisori, ba chiar au reusit sa deslege pe toti care erau legati, au deschis usa inchisori si fiind foarte grav raniti, cu ultima suflare de viata au rostit cele mai pretioase cuvinte:  Fratilor eliberarea voastra ESTE POSIBILA traiasca Scotia libera! Cu aceste cuvinte au cazut pe bratele fratilor lor,care desteptati ca dintr-un somn, treziti de duhul intelepciuni familiei lor au strigat cu amaraciune in sufletul lor: Scotia-I oarba, Scotia-I neputincioasa! Intelepciunea traieste dar nui cine s-o vada! Intelepciunea da sfaturi dar nui cine s-o urmeze! Speranta celor 100 de frati era in cei doi frati ramasi in Scotia. Cei doi frati puteau sa se inmulteasca mai departe formand din nou o familie inteleapta si plina de vitejie pentru Noua Scotie. Dar cand acestia doi frati au parasit Scotia si ajunsi in Anglia cu pretul vietii lor au facut POSIBILA eliberarea celor 100 de frati ai lor, dar pentru ca au cazut si au murit chiar acolo inauntrul inchisori in prezenta fratilor lor, aceasta a fost o tragedie pentru toata familia inteleapta. Cei doi frati care mai aveau ochi, si care mai aveau picioare nezdrobite iata ca au murit in locul celor din inchisoare, iar cei 100 de frati din inchisoare au in fata lor ELIBERAREA POSIBILA, dar cum sa plece spre Scotia caci nu au picioare si cum sa urmeze un drum al libertati caci nu au ochi sa-l vada.

Asa este si cu invatatura comercializata de mai mari poporului Crestin unde ei declara punand in umbra jertfa Mielului lui Dumnezeu: Dumnezeu era in Hristos Isus, dar lumea nu a fost impacata cu Dumnezeu in Hristos Isus.Dumnezeu nu a impacat pe nimenea in timpul crucificari si a morti lui Isus. Dumnezeu a facut POSIBILA IMPACAREA LUMII. Vezi 2 Corinteni 5:18,19 = Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si n-ea incredintat slujba impacarii, ca adica, Dumnezeu era in Hristos, IMPACAND LUMEA CU SINE, netinandu-le in socoteala pacatele lor,si ne-a INCREDINTAT NOUA propovaduirea acestei impacari. Este foarte adevarat ca nu poti sa propovaduiesti aceasta impacare daca nu o intelegi si daca nu ti-a incredintat-o Dumnezeu. Iar cat despre impacarea posibila a omului cu Dumnezeu, ce oare poate sa faca UN OM MORT cu toate usile posibilitati largi deschise???? Cat priveste invierea lui Isus Scriptura declara ca Isus a fost inviat din morti prin puterea lui Dumnezeu, din cauza ca noi oameni am fost socotiti, am devenit in Isus Hristos neprihanirea lui Dumnezeu Romani 4:25, 5: 1,2 Care a fost dat din pricina faradelegilor noastre,si a inviat din pricina ca AM FOST SOCOTITI NEPRIHANITI. Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui ii datoram faptul ca,prin credinta, am intrat in aceasta stare de har, in care SUNTEM,si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu.

Moartea si invierea lui Isus ESTE moartea si invierea noastra, a intregi omenirii. Hristos nu a fost pacatos nu avea pentru ce sa moara, daca nu avea pentru ce sa moara nu avea nevoie nici de inviere. Deci Isus nu poate fi SEPARAT DE OMENIRE in nastere, in suferinta,in cruce, in moarte si in invierea Sa. Isus nu este un inlocuitor al omului, Isus a intrat, sa nascut in randul geniologiei omului, Isus reprezenta omenirea in randul generatiei Lui\ca urmas al omului. Isus este Fiul Omului. Daca noi nu eram socotiti neprihaniti in Isus Hristos atunci Dumnezeu nu invia din morti pe Domnul nostru. Deci motivul principal al invierii lui Isus este unde neprihanitul Isus este dat la moarte pentru pacatele noastre, iar noi pacatosi suntem adusi la viata pentru neprihanirea lui Isus. Invierea lui Isus este o dovada de netagaduit, este declaratia lui Dumnezeu scrisa cu sangele nevinovatului Miel si sigilata cu puterea Sfantului Duh: ca in Hristos TOTI MORTI INVIAZA, dar fiecare la randul cetei lui. Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor, de pretutindeni, sa se pocaiasca, pentru ca a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin OMUL pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o DOVADA NETAGADUITA, prin faptul ca L-a INVIAT DIN MORTI…Fapte17:30,31. Dovada netagaduita prezentata in fata tuturor oamenilor de pretutindeni este INVIEREA lui Isus din morti. In prezenta acestei dovezi vii, Dumnezeu PORUNCESTE zicea apostolul, tuturor oamenilor sa se POCAIASCA ( sa-si schimbe mintea, felul de gandire, daca in Adam omul privea pe Dumnezeu prin prisma pacatului, prin consecintele neascultarii,in Adam omul vedea pe Dumnezeu mai mult suparat, plin de manie, omul se ascundea de fata lui Dumnezeu. Dar ACUM in Hristos omul trebuie sa se pocaiasca adica sa-si schimbe mintea , felul de gandire despre pacatul neascultari si despre Dumnezeu. In Hristos nu mai este pacatul neascultari, in Hristos Dumnezeu nu mai este suparat nu mai este cum zicea un oarecare evanghelist: Un Dumnezeu manios). Pocainta trebuie activata cand oameni aud VESTEA BUNA a invieri lui Isus, pentruca invierea Lui este invierea si dreptul la pomul vietii pentru fiecare om care dupa ce aude vestea buna primeste prin credinta bogatiile slavei morti si invierii lui Isus.

Apostolul Pavel scrie fratilor din Corint aceasta veste buna unde el prin Duhul se alatura dovezi de netagaduit a lui Dumnezeu despre Isus cand zice: Iar daca se propovaduieste ca Hristos a inviat din morti, cum zic unii dintre voi ca nu este o inviere a mortilor? Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos nu a inviat. Apostolul declara invierea lui Hristos INVIEREA MORTILOR, daca Hristos a inviat atunci morti au inviat, daca morti nu inviaza atunci nici Hristos nu a inviat. Pavel merge mai departe si aduce la suprafata motivul principal al invierii lui Isus, cand zice: Si daca n-a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica, VOI SUNTETI INCA IN PACATELE VOASTRE. Deci nu putea, potrivit voii si planului lui Dumnezeu sa fie o inviere a lui Isus si sa ramana PACATELE OAMENILOR ASUPRA LOR. Daca Hristos nu a inviat din morti, El nu a inviat pentruca Dumnezeu nu a iertat vina si pacatele omenirii. El nu a inviat pentruca pacatul nu a fost pus deoparte, pacatul nu a fost oprit si omul a ramas mai departe vinovat de pacatul neascultarii. El nu a inviat pentruca Isus purtand pacatele omenirii s-a facut El insusi vinovat, adica a cazut si El in pacatul neascultarii. Odata ce Isus a cazut in pacatul neascultarii potrivit decretului si porunci Dumnezeiesti moartea are dreptul legal sa stapaneasca mai departe fiinta umana ca o plata a pacatului. Asa dar daca Isus nu a inviat, nimenea nu poate sa invieze, iar Dumnezeu poate ca va naste UN ALT FIU CARE VA MERGE IN ASCULTARE PANA LA SFARSIT DE DRUM. Dar daca Hristos a inviat, atunci ce s-a intamplat cu PACATELE OMENIRII???? Semnul invierii lui Hristos este ca pacatul omenirii a fost invins prin ascultarea lui Isus. Daca pacatul a fost invins prin ascultarea lui Isus inseamna ca Satan a fost detronat din locurile ceresti si el a fost aruncat de pe tronul stapanirii pe pamant pentru o scurta vreme. Caci zicea Isus: Vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine. Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stapanitorul lumii acesteia va fi aruncat afara. Daca Satan si pacatul prin ascultarea lui Isus au fost aruncati pentru totdeauna afara, atunci moartea nu avea nici un drept, nici o putere sa tina pe Isus si toata omenirea in legaturile ei.

Asa dar invierea lui Isus inseamna ca Satan nu a reusit sa insele pe Isus care este reprezentantul omenirii.Invierea lui Isus inseamna ca pacatul neascultarii a fost oprit si nu poate sa treaca peste ascultarea lui Isus in generatiile viitoare, inseamna ca pacatul neascultari a fost iertat in ascultarea si impotrivirea pana la sange a lui Isus, inseamna ca omenirea a fost impacata din nou cu Dumnezeu. Invierea lui Isus inseamna ca moartea nu mai are nici un motiv sa stapaneasca asupra omului. Invierea lui Isus inseamna ca omenirea este socotita neprihanita inaintea lui Dumnezeu in jertfirea lui Isus. Invierea lui Isus inseamna INVIEREA TA IUBITE CITITOR, INSEAMNA SI INVIEREA MEA, INSEAMNA INVIEREA NOASTRA. ALELUIA!

Invierea lui Isus din morti este abia inceputul unei noi randuieli,in viata si in fiinta umana. Invierea lui Isus din morti este VESTEA BUNA, ea cuprinde multe alte bogatii ale slavei dragostei lui Dumnezeu, unele care inca nu sunt descoperite, altele despre care nu am scris inca. Cu toate ca prin crucea, moartea si invierea lui Isus toate domniile, toate stapanirile si toate puterile AU FOST desbracate de puterea lor. Cu toate ca misiunea lui Isus a fost adusa la indeplinire intocmai dupa cele scrise in planul veacurilor. Cu toate ca in moartea lui Isus este declarat sfarsitul omului vechi si sfarsitul randuieli lui, sfarsitul lui Satan, sfarsitul pacatului si sfarsitul mortii, iar in invierea lui Isus este declarat inceputul omului nou, inceputul unei randuieli noi randuiala vietii neperitoare. Cu toate ca toate acestea s-au intamplat in moartea si in invierea lui Isus, totusi, Dumnezeu a randuit un plan dupa care toate se vor implini in fiinta fiecarui om la vremea si in generatia randuita de Dumnezeu in planul Sau. Dupa cum toti oameni au murit odata cu Adam in ziua neascultarii lui , totusi fiecare om a experimentat aceasta moarte si rodul pomului oprit FIECARE LA RANDUL CETEI LUI. Tot asa, toti oameni au inviat odata cu Isus in ziua invierii Lui, totusi fiecare om experimenteaza aceasta inviere si rodul binecuvantat al vietii neperitoare LA RANDUL CETEI LUI. Randuiala cetelor, chemarea si alegerea lor este foarte diferita. Sunt oameni care sunt alesi si chemati de Dumnezeu sa faca parte din prima ceata numita in Scriptura PRIMELE ROADE, sau PARGA, sau BISERICA. Aceasta ceata numita Primele Roade este prima ceata de oameni alesi si chemati de Dumnezeu pentru o lucrare foarte mare si diferita de lucrarea celorlalte cete. Din cauza ca multe Scripturi vorbesc cetei acesteia si despre aceasta ceata mai cu seama in Noul Testament, multi studenti ai Bibliei traiesc cu impresia ca aceasta ceata ar fi singura ceata de oameni adusi de Dumnezeu la mantuire,mostenind viata vesnica. Despre acest subiect al planului veacurilor, despre randuiala imparatiei lui Hristos, despre ordinea cetelor vom continua prin harul si voia lui Dumnezeu in limitele ingaduite de El in scrierile urmatoare.

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul # 29
Capitolul 30