Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 12


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


- David Ilea -

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care L-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere, caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Efeseni 1:7-10. Caci daca moartea a venit prin om, tot prin Om a venit si invierea mortilor. Si dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos, dar fiecare la randul cetei lui. Hristos este cel dintai rod, apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos. In urma,  va veni sfarsitul. 1Corinteni 15:21-24. Unirea in Hristos este obiectivul principal al voii lui Dumnezeu descoperita in planul veacurilor. Toata lucrarea voii lui Dumnezeu asezata in planul veacurilor se consuma si in final aduce la indeplinire taina voii lui Dumnezeu: UNIREA tuturor lucrurilor intr-unul, in Hristos. 

Potrivit planului lui Dumnezeu Hristos este al doilea si ultimul Adam. El este al doilea pentruca inaintea Lui a fost unul altul numit primul sau intaiul Adam. El este ultimul Adam pentruca dupa El, adica dupa Hristos nu mai este unul altul, al treilea sau al patrulea Adam. Deci primul sau intaiul Adam, cat si toata randuiala lui a luat sfarsit la aparitia sau la venirea celui deal doilea Adam adica Hristosul lui Dumnezeu. Planul veacurilor ne prezinta doi oameni, primul sau intaiul om prin care a venit moartea. Omul acesta a fost facut din pamant si este deci pamantesc, tot ce este de natura pamanteasca este TRECATOR. Deci omul acesta fiind de natura pamanteasca este trecator,  el nu este vesnic. Dumnezeu a hotarat in planul Sau ca toti oameni sa fie inclusi, sa fie asezati in omul acesta pamantesc. Totul ce sa intamplat cu omul acesta pamantesc sa intamplat de fapt tuturor oamenilor asezati in el adica in samanta lui. Omul dintai este din pamant, pamantesc, Omul al doilea este din cer. Cum este cel pamantesc, asa sunt si cei pamantesti, cum este Cel ceresc, asa sunt si cei ceresti. Si dupa cum AM PURTAT chipul celui pamantesc, tot asa VOM PURTA si chipul Celui ceresc 1Corinteni15:47-49. De aceea, dupa cum printr-un SINGUR OM a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra TUTUROR OAMENILOR, din pricina ca toti au pacatuit…. Astfel, dar, dupa cum printr-o SINGURA GRESALA a venit o osanda, care a lovit pe TOTI OAMENII, tot asa, printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da viata. Caci, dupa cum prin neascultarea unui SINGUR OM, cei multi au fost facuti pacatosi, tot asa, prin ascultarea unui SINGUR OM, cei multi vor fi facuti neprihaniti…. pentru ca, dupa cum pacatul A STAPANIT dand moartea, tot asa si harul SA STAPANEASCA dand neprihanirea, ca sa dea viata vesnica, prin Isus Hristos, Domnul nostru Romani 5:12-21. 

Iata randuiala omului pamantesc: Omul pamantesc umbla in neascultare inaintea lui Dumnezeu,  prin neascultarea lui pacatul se naste in lumea pamanteasca,  apoi prin pacat,  adica ca o plata pentru pacat,  a venit moartea. Atata timp cat omul pamantesc continua sa umble in neascultare inaintea lui Dumnezeu,  pacatul si moartea erau active si stapaneau peste lumea oamenilor pamantesti. Daca omul acesta pamantesc la o anumita vreme se opera din umblarea lui in neascultare,  si se reantorcea din nou la Dumnezeu cerandu-si iertare pentru toata umblarea lui in drumul neascultari, si prin voia lui Dumnezeu incepea sa umble pe un drum nou,  adica sa umble in drumul ascultari inaintea lui Dumnezeu, atunci cu siguranta ca pacatul si moartea nu mai aveau teren de lucru,  nu mai aveau activitate in fiinta omului si astfel stapanirea lor asupra omului lua sfarsit. Iata ce vroia sa spuna apostolul Pavel unde a zis:Caci daca moartea a venit PRIN OM, tot prin Om a venit si invierea mortilor. Moartea deci a venit prin omul neascultator, omul neascultator era TERENUL DE ACTIVITATE a mortii. Fara omul neascultator moartea nu prezinta nici o evidenta in lumea omenirii. Pacatul si moartea au putere asupra omului NUMAI cat timp omul umbla in neascultare. 

Daca umblarea omului pamantesc in neascultare era randuita de Dumnezeu sa fie o umblare eterna in neascultare,  atunci pacatul si moartea aveau putere eterna de stapanire asupra omului. Dragi mei cititori potrivit cu cele desenate si hotarate in Planul Veacurilor, umblarea omului in neascultare era ingaduita de Dumnezeu NUMAI pana la venirea Omului ascultator, NUMAI pana la venirea Indurarii, NUMAI pana la venirea Omului prin care vine invierea mortilor, NUMAI pana la venirea Omului Ceresc, NUMAI pana la venirea Harului, NUMAI pana la venirea Hotarari de iertare, NUMAI pana la venirea Vietii. In primul Adam acela pamantesc toti oamenii AU FOST INCHISI in neascultare, iar in al doilea si ultimul Adam acela ceresc toti oamenii PRIMESC INDURAREA si izbavirea din drumul neascultari Romani 11:32. Omul cel vechi, omul pamantesc a fost restignit impreuna cu Isus, tot el omul vechi A MURIT impreuna cu Isus, apoi tot el omul vechi A FOST INGROPAT impreuna cu Isus. Omul cel pamantesc NU MAI TRAIESTE, deaceea pacatul si moartea au falimentat, activitatea lor a luat sfarsit Aleluia!

Daca in Adam cel pamantesc au fost asezati toti oamenii,  tot neamul omenesc pentruca toti oamenii au fost supusi mortii in Adam,  tot asa in Isus au fost asezati de Dumnezeu toti oamenii, tot neamul omenesc pentruca toti oamenii inviaza in Hristos. Fiecare din voi sa se uite nu la foloasele lui, ci la foloasele altora. Sa aveti in voi gandul acesta care era si in Hristos Isus. El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, CI S-A DEZBRACAT PE SINE INSUSI SI A LUAT UN CHIP DE ROB, facandu-Se asemenea oamenilor. La infatisare a fost gasit CA UN OM, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce Filipeni 2:4-8. Isus a cautat foloasele altora,  adica foloasele intregi omeniri, acolo unde El sa desbracat pe sine si sa imbracat cu UN CHIP DE ROB. Chipul acesta de rob este chipul omului pamantesc, este chipul omului vechi,  este chipul care reprezinta intreg neamul omenesc cazut sub robia morti. Dar pe Acela care a fost facut pentru putina vreme mai prejos decat ingerii, adica pe Isus, Il vedem incununat cu slava si cu cinste din pricina mortii pe care a suferit-o, pentru ca,  prin harul lui Dumnezeu, El sa guste moartea PENTRU TOTI. Astfel, dar, deoarece copiii sunt partasi sangelui si carnii, tot asa si El insusi a fost deopotriva partas la ele, pentru ca prin moarte, sa nimiceasca pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavolul, si sa izbaveasca pe TOTI ACEIA care, prin frica mortii, erau supusi robiei toata viata lor Evrei 2:9-15. Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor. 

Este foarte important sa cunoastem lucrul acesta tainic,  ca adica omenirea intreaga era asezata in trupul pregatit de Dumnezeu pentru Isus Mantuitorul lumii. Deci Isus inca de la nasterea Sa a fost imbracat cu chipul omului vechi, imbracat cu povoara nelegiuirii a noastra a tuturora. Trupul acesta este purtat de Isus pana la dealul Capatini, pana la Golgota. Dragi cititori omul cel pamantesc, omul vechi, era SINGURUL TEREN DE LUCRU al pacatului si al morti. Nu in zadar sa produs o tulburare foarte mare in tot Ierusalimul lui Irod la nasterea lui Isus.  Cand domniile, stapanirile si toata puterea intunericului au descoperit taina lui Dumnezeu asezata in Isus Mantuitorul lumii, acolo unde Isus sa intruchipat, sa imbracat cu chipul omului neascultator, da atunci Satan a adunat toate legiunile stapaniri sale, toata puterea intunericului sa indreptat cu mare furie impotriva lui Isus. Starea pacatului neascultarii era acum asezata in trupul lui Isus dupa cum declara apostolul Pavel unde zice: Pe cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El. Moartea a venit in lumea oamenilor prin omul neascultator,  deci moartea avea putere de stapanire asupra omului atata timp cat omul continua sa umble in neascultare. Acest om neascultator,  omul pacatului acum este asezat misterios in trupul lui Isus, acum totul depinde de Isus. Acum,  daca Isus va umbla in neascultare fata de Dumnezeu, atunci pacatul,  moartea si Satan vor continua activitatea lor din pricina neascultari lui Isus. Dar daca Isus va umbla in ascultare inaintea lui Dumnezeu, atunci activitatea pacatului, a morti si a lui Satan va lua sfarsit, din pricina ascultari lui Isus. Nu numai ca neascultarea lui Adam a fost complect oprita prin ascultarea lui Isus, dar cand Isus ajunge la sfarsitul calatoriei Lui, acolo la Golgota,  omul cel vechi, omul pacatului este ridicat din umblarea pamanteasca si este restignit pe lemnul cruci fiind desbracat pentru totdeauna de puterea umblari lui in drumul pamantesc al neascultarii. 

Mainile care odata s-au intins spre rodul pomului oprit acum au fost separate si apoi tintuite pentru vecie pe lemnul cruci, ca un symbol ca nu se vor mai intinde impreuna spre rodul pomului oprit. Picioarele care au umblat in neascultare indepartand omul de prezenta partasiei lui Dumnezeu, acum si aici sunt ridicate mai sus de starea pamanteasca si apoi sunt suprapuse si tintuite pe lemnul cruci ca un symbol care prevesteste ca omul nu va mai umbla nici odata din nou in drumul vechi al neascultari. Cred eu ca aceasta vroia apostolul sa spuna unde declara el: Stim bine ca omul nostru cel vechi A FOST RASTIGNIT IMPREUNA CU EL, pentru ca trupul pacatului sa fie desbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului, caci cine a murit, de drept, este izbavit de pacat. Acum,  daca AM MURIT IMPREUNA CU HRISTOS, credem ca vom si trai IMPREUNA CU EL Romani 6:6-8. Rastignirea omului vechi nu a fost finalul planului lui Dumnezeu, omul vechi trebuia sa moara si sa fie ingropat in vesnica groapa a uitarii. 

In timpul rastignirii omului vechi impreuna cu Isus, domniile, stapanirile si puterile intunericului, mai trageau speranta, mai incercau sa ispiteasca si sa convinga pe Isus ca rastignirea pe cruce nu era chiar singura dorinta, chiar singura porunca si voie a lui Dumnezeu. Omul vechi cu care era imbracat Isus reprezenta toata rasa umana nascuta din Adam, daca omul acesta vechi se intampla sa moara, atunci toata imparatia intunericului, sistematizata in domnii, stapanirii si puteri ramaneau fara putere de activitate, lucrarea lor ajungea la un sfarsit pentru totdeauna, pentruca piata lor de desfacere si campul lor de activitate a fost intodeauna OMUL VECHI, OMUL NEASCULTATOR. Aici pe dealul Golgotei, aici in TRUPUL LUI ISUS, prin voia lui Dumnezeu apune pentru totdeauna rasa de oameni pamanteni si neascultatori. Dragi mei cititori sfarsitul oamenilor neascultatori si pacatosi nu este si nu a fost un iad etern, nu este si nu a fost un chin etern, nu este si nu a fost o moarte eterna, SFARSITUL RASEI DE OAMENI PAMANTENI SI PACATOSI A FOST SI ESTE ISUS HRISTOS. Iata ce declara apostolul in privinta aceasta: Acum, dar, nu este nici o osandire pentru cei ce sunt in Hristos Isus, care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului. In adevar, LEGEA DUHULUI DE VIATA IN HRISTOS ISUS m-a izbavit de legea pacatului si a mortii. Caci lucrul cu neputinta Legii, intrucat firea pamanteasca o facea fara putere, Dumnezeu a osandit pacatul IN FIREA PAMANTEASCA, trimitand, din pricina pacatului, pe insusi Fiul Sau intr-o FIRE ASEMANATOARE CU A PACATULUI Romani 8:2-3. Legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de pacat si moarte scrie apostolul Pavel. Pacatul neascultarii si moartea ca plata a pacatului au sfarsit activitatea lor in om si asupra omului odata cu venirea Legii Duhului de Viata in Hristos Isus

. Apostolul scrie fratilor din Roma ca firea pamanteasca nu avea putere sa se rastigneasca pe ea insasi, nici sa se omoare pe ea insasi,  firea,  natura pamanteasca nu are putere sa se supuna Legi lui Dumnezeu. Deaceea, dar, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau intr-o FIRE ASEMANATOARE CU A PACATULUI, si deci Fiul imbracat cu firea aceasta a pacatului a purtat povoara omenirii, incepand din ieslea Betleemului si pana in mormantul rece afara din Ierusalim. Potrivit planului lui Dumnezeu, Hristos a devenit Om sau Fiul omului inca de la nasterea Sa. Odata ce a devenit om, a reprezentat intreaga omenirea, EL NU A FOST SEPARAT DE OMENIRE, Isus Hristos a fost si este reprezentantul omenirii inaintea lui Dumnezeu. Asa, dar, cand Isus a murit,  toata omenirea a murit IMPREUNA CU EL, asa declara Sfantul Script, unde zice:Caci dragostea lui Hristos ne strange, fiindca socotim ca, daca UNUL SINGUR A MURIT PENTRU TOTI, TOTI DECI AU MURIT. Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei 2Corinteni 5:14-15. ISUS NU A FOST SI NICI NU ESTE UN INLOCUITOR AL OMENIRII. Isus nu a fost rastignit IN LOCUL omenirii, Isus nu a murit IN LOCUL omenirii, Isus nu a fost ingropat IN LOCUL omenirii si Isus nu a inviat IN LOCUL omenirii. Pentruca Isus era imbracat cu trup omenesc,  cand a murit El intreaga omenire, toti oameni au murit impreuna cu El. Toti oameni, toata rasa umana a murit IN ASCULTAREA LUI ISUS, fata de neascultarea lui Adam. Daca un singur om, daca unul singur copil nu a murit impreuna cu Isus, atunci domniile, stapanirile si puterile nu au fost dezbracate de puterea lor. Puterea lor a continuat mai departe prin acela unul singur care nu a murit impreuna cu Isus fata de neascultarea lui Adam. Domniile, stapanirile si puterile au fost desbracate complect si pentru totdeauna de puterea lor,  in momentul cand Isus a strigat,  strigatul victoriei: SA ISPRAVIT, SA SFARSIT. Da Amin in momentul acela omul neascultator a murit pentru totdeauna fata de pacatul neascultarii. Din cauza ca atunci si acolo pe lemnul crucii nu a mai ramas nici o fiinta omeneasca, separata de trupul lui Isus, nici o fiinta omeneasca prin care ispititorul sa-si continue amagirea, prin care pacatul sa se inmulteasca mai departe si prin care moartea sa stapaneasca in veacurile viitoare. ACEASTA ESTE PUTEREA CRUCI LUI ISUS, si scrie apostolul in cele amintite mai sus: Isus a facut toate acestea si cele ce nu sunt amintite in scrierea aceasta PENTRU NOI, sau de dragul nostru, sau mai bine si mai correct spus din cauza ca ne-a iubit …Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a trimis pe Fiul Sau, care umbland in ascultare a sfarsit-o cu pacatul,  pentru ca oameni crezand in El sa nu mai moara ci sa aiba viata vesnica. 

Astfel Isus a devenit MANTUITORUL LUMII, pentru acest motiv al biruintei lui Isus asupra lui Satan, asupra pacatului si asupra mortii ne spune Scriptura ca nu este unul altul, sau un alt NUME care sa fi adus mantuirea omenirii. Mantuirea aceasta terminata pe crucea Calvarului este declarata si este valabila NUMAI PRIN CREDINTA IN NUMELE LUI ISUS HRISTOS MANTUITORUL LUMII. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale INTREGI LUMI. Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul ca sa fie MANTUITORUL LUMII. Hristos, de asemenea, a suferit o data pentru pacate, El,  Cel neprihanit, pentru cei nelegiuiti, CA SA NE ADUCA LA DUMNEZEU. El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn, pentru ca noi, FIIND MORTI FATA DE PACATE,  sa traim pentru neprihanire, prin ranile Lui ati fost vindecati. 

El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, CARE A NIMICIT MOARTEA si a adus la lumina viata si neputrezirea, prin Evanghelie. Adevarat este cuvantul acesta:DACA AM MURIT IMPREUNA CU EL, vom si trai impreuna cu El. Noi muncim, in adevar, si ne luptam, pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel viu, care este MANTUITORUL TUTUROR OAMENILOR, si mai ales al celor credinciosi. Porunceste si invata acestea lucruri. Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe sine insusi, ca prêt de rascumparare pentru TOTI, faptul acesta trebuie adeverit la vremea cuvenita. A DESBRACAT DOMNIILE SI STAPANIRILE si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce. De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume, pentru ca in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant, si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul. 

Dar pe Acela care a fost facut pentru putina vreme mai prejos decat ingerii, adica pe Isus, Il vedem incununat cu slava si cu cinste, din pricina mortii pe care a suferit-o, pentru ca prin harul lui Dumnezeu, EL SA GUSTE MOARTEA PENTRU TOTI. Iata, deci cum sa sfarsit randuiala omului pamantesc. Neascultarea lui Adam si a intregi omenirii asezata in El a luat sfarsit in ascultarea lui Isus Omul ceresc. Tot in Isus Omul ceresc au sfarsit activitatea lor asupra omenirii: Satan, pacatul si moartea, atuncea cand pe cruce trupul pacatului, trupul intregi omenirii a fost rastignit si mai apoi a murit o data pentru totdeauna. Cand impreuna cu Isus au murit toti oamenii, chiar toti, toata rasa Adamica, da atunci cand nu a mai ramas nici unul macar, nici macar un singur copilas din samanta lui Adam, da atunci dragi prieteni cand strigatul biruintei lui Isus a devenit hotarul dintre cele doua randuieli ale celor doi oameni. Strigatul biruintei lui Isus marcheaza sfarsitul randuieli omului prin care a venit moartea, si marcheaza in acela-si timp inceputul randuieli Omului prin care a venit viata. Sfarsitul oamenilor pacatosi si inceputul oamenilor neprihaniti. Pentru ca dupa cum toata omenirea a purtat chipul omului pamantesc, tot asa toata omenirea sa poarte acum chipul Omului ceresc. Pentru ca dupa cum prin neascultarea omului pamantesc pacatul a stapanit dand moartea, tot asa prin ascultarea Omului ceresc harul sa stapaneasca dand neprihanirea, ca sa dea viata vesnica, prin Isus Hristos, Domnul nostru. Tot in timpul strigatului de biruinta al lui Isus: Satan, pacatul si moartea AU RAMAS FARA LUCRU, AU FALIMENTAT, LUCRAREA LOR A LUAT SFARSIT, PENTRU CA OMUL VECHI A MURIT,  PENTRU CA NU A MAI RAMAS NICI UN OM VINOVAT DE PACATUL NEASCULTARI PRIN CARE SA POATA SA-SI DESFASOARE ACTIVITATEA LOR MAI DEPARTE. 

Dupa aceea Isus, care stia ca acum TOTUL SA SFARSIT, ca sa implineasca Scriptura a zis:Mi-e sete. Acolo era un vas plin cu otet. Ostasi au pus intr-o ramura de isop un burete plin cu otet si I l-au dus la gura. Cand a luat Isus otetul, a zis:S-A ISPRAVIT ! Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul Ioan 19:28-30. Dar Isus a scos un strigat tare si Si-a dat duhul. Perdeaua dinauntrul Templului s-a rupt in doua de sus pana jos Marcu 15:37, 38.  Dragi cititori moartea lui Isus nu a fost o moarte inlocuitoare, adica Isus nu a murit in locul omului vinovat despartit de acest om vinovat. Daca Isus a murit in locul omului vinovat,  inseamna ca omul vinovat mai traieste,  inseamna ca omul pacatului nu a fost rastignit impreuna cu Isus, inseamna ca omul vechi nu a fost desbracat de puterea lui, inseamna ca a ramas la alegerea omului vechi, inseamna ca decizia finala privitoare la mantuirea sufletului apartine omului vechi si nu lui Hristos. Inseamna ca firea pamanteasca are putere indeajuns sa faca decizii bune si sa participe activ la mantuirea omului pacatos. 

Inseamna ca jertfirea in ascultarea lui Isus nu a desavarsit lucrarea de mantuire a omului cazut in pacatul neascultarii. Si in final inseamna ca domniile, stapanirile si puterile nu au fost desbracate de puterea lor, iar Hristos este Milul lui Dumnezeu care a demonstrat ca cu aprobarea omului vechi se poate ridica pacatul lumii, Hristos deasemenea a demonstrat caci cu vointa omului vechi El ar putea sa fie Mantuitorul lumii. Adevarul este ca potrivit Duhului lui Dumnezeu si potrivit Scripturilor Isus a fost de la nasterea Sa imbracat cu chipul omului vechi pe care la purtat tot timpul vieti Sale, iar ajuns la Calvar la rastignit pe lemnul cruci. Putin mai tarziu apoi a fost omorat si ingropat, iar prin puterea lui Dumnezeu in Hristos Isus a fost transformat intr-o FAPTURA NOUA, deaceea declara apostolul luminat de Duhul,  unde zice:Totusi, fiindca stim ca omul nu este socotit neprihanit prin faptele Legii, ci NUMAI PRIN CREDINTA IN ISUS HRISTOS, am crezut si noi in Hristos Isus, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta in Hristos, iar nu prin faptele Legii, pentruca nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii…..  Caci eu prin Lege, AM MURIT fata de Lege, ca sa traiesc pentru Dumnezeu. Am fost RASTIGNIT IMPREUNA cu Hristos si traiesc..  dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine (nu in locul meu). Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu, caci, daca neprihanirea se capata prin Lege, degeaba a murit Hristos Galateni 2:16-21.  

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul # 29
Capitolul 30