Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 1


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


- David Ilea -

Efeseni 1:9,10 Caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant.

Potrivit cu masura harului lui Dumnezeu, pentru vremea aceasta, continuam studiu Biblic, avand in vedere subiectul de baza numit Planul Veacurilor.

Cu toate ca principiu Planului lui Dumnezeu se gaseste atat in Vechiul cat si in Noul Testament, totu si inca foarte multi crestini nu cunosc faptul ca Dumnezeu a desenat, a intocmit un plan, inca inainte de aparitia timpului. Si potrivit acestui plan, totul sub soare are un inceput, apoi o anumita masura de timp de existenta, si in urma un sfarsit. 

In planul acesta inteleptul Arhitect a desenat, a stabilit in cele mai mici detalii, atunci inainte de toate, inceputul, existenta si sfarsitul tuturor lucrurilor de sub soare, si chiar a intregi creatiuni. Apostolul Pavel adevereste acest mare adevar cand zice: El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea (planul) Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus,inainte de vesnicii (veacuri)  2Timotei 1:9.

Planul veacurilor este cu adevarat una dintre cele mai minunate taine a lui Dumnezeu. Planul acesta a fost facut potrivit cu cunostinta, intelepciunea, puterea si dragostea lui Dumnezeu. Dupa ce Dumnezeu a terminat planul Sau, a fost foarte bucuros si multumit si a sigilat acest plan cu semnatura bratului Sau puternic, cand a declarat: Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse si iata ca erau FOARTE BUNE. Aceasta declaratie ne spune ca Dumnezeu era foarte bucuros, multumit nu numai la inceputul acestui plan, dar chear acum la sfarsitul lui. Aici este un lucru tainic, Biblia ne spune ca Dumnezeu sa uitat la TOT CE FACUSE ( nu la ce va face in viitor)  si a declarat potrivit cu intelepciunea Sa, ca toate erau FOARTE BUNE. Dumnezeu a facut aceasta declaratie in fata intregului univers, asigurand toata creatiunea ca planul Sau ramane neschimbat,  si ca nici o putere, nici o stapanire, nici o domnie, nici cei pamanteni nici cei ceresti nu vor putea nici odata sa schimbe macar foarte putin,  din tot continutul planului lui Dumnezeu. Si ca dovada ca ce a declarat nu are nici o umbra de schimbare, a plecat intr o lunga vacanta a bucuriei numita ZIUA DE ODIHNA. Aceasta zi de odihna a lui Dumnezeu nu e urmata de inca o seara sau de vreo noapte, asa dar ramane pentru tot deauna numita ZIUA DOMNULUI. 

Toti oameni care declara ca Dumnezeu a facut un plan bun, si a avut dorinti si intentii bune, dar un dusman viclean a venit si a stricat planul, si a zadarnicit si dorinta si bunele intentii a lui Dumnezeu, da oameni acestia nu au vazut planul lui Dumnezeu niciodata, si chear daca acest plan ar fi in fata lor, ei nu-l cunosc, ei nu-l inteleg, ei nu stie sa-l citeasca Despre acest plan gasim scris ca a fost facut in Hristos Isus Domnul nostru tot atunci inainte de nasterea timpului: Sa pun in lumina inaintea tuturor care este ispravnicia acestei taine ascunse de veacuri in Dumnezeu care a facut toate lucrurile, pentru ca domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi prin Biserica, intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu, dupa planul vesnic (veacurilor)  pe care l-a facut in Hristos Isus Domnul nostru. Efeseni 3:11. 

Tot in Hristos Fiul lui Dumnezeu au fost aranjate, sistematizate in anumite unitati sau masuri de timp, toate veacurile unde zice: La sfarsitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor si prin care a facut si veacurile Evrei1:2.  Hristos este INCEPUTUL tuturor lucrurilor, El este Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu. Faptul ca toate lucrurile si toata zidirea a fost facuta in El ne vorbeste foarte tainic despre felul cum erau toate acestea lucruri, Cu alte cuvinte El Hristosul lui Dumnezeu reprezenta inceputul zidirii si a tuturor lucrurilor. Toate lucrurile trebuiau deci sa se asemene cu El pentru ca au fost facute in El. Multi crestini nu se inpotrivesc la faptul ca toate au inceput si au originea in Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu, dar daca trebuie sa creada maretul fapt ca, deasemenea toate lucrurile si toata creatiunea sfarseste tot in Hristos Fiul lui Dumnezeu, atunci marea parte a crestinismului se impotrivesc si uni chear declara ca aceasta, adica faptul ca toate sfarsesc din nou tot in Hristos este o erezie nimicitoare, si chear persecuta cu manie, izoland pe toti care vestesc aceasta veste buna dovedita in Sfantul Script. 

Chear daca toti crestini se impotrivesc planului si hatarari lui Dumnezeu unde TOATE si TOTI trebuie sa sfarseasca tot in locul de origine, totu si impotrivirea lor nu va schimba cu nimic nici macar pentru necredinta lor, desenul si hotararea mai dinainte a preafericitului Arhitect si Suveranului Parinte. Iata declaratia personala a Puternicului si singurului Dumnezeu unde zice: EU SUNT ALFA SI OMEGA, INCEPUTUL SI SFARSITUL zice Domnul Dumnezeu.Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma. Dumnezeu venind in racoarea zilei intreaba pe Adam, cand Adam zice ca este gol: Cine ti-a spus ca esti gol?  Nu cumva ai mancat din pomul din care iti poruncisem sa nu mananci? Tot asa Dumnezeu poate sa intrebe pe toti crestini, care nu cred ca toate lucrurile ceresti si pamantesti si toata creatiunea va sfarsi in Celce este Sfarsitul: Cine v-a spus ca nu toate, si nu toti sfarsesc tot in Hristos, locul de unde au inceput de fapt?  Nu cumva a-ti mancat din pomul lui Austinian si al altora care au fabricat IADUL ETERN si au declarat: Iata unde este sfarsitul multor lucruri, in tortura morti eterne? .Acestea expresii sunt o mare minciuna a Mincinosului. Expresii ca acestea nu se gasesc nici unde in Sfintele Scripturi (Iadul Etern, Pedeapsa Eterna, Moartea Eterna)  si totu si se predica cu zel si mare ravna de la marea majoritate a amvoanelor crestine.

Austinian a fost o usa prin care a fost semanata neghina tot in acela si loc sau teren unde fusese semanat si graul.Neghina lui Austinian a fost semanat in timp ce oameni dormeau. Cu cata usurinta si fara aproape nici o mare impotrivire, reuseste Austinian sa samene neghina minciuni.  Austinian este rodul scoli numita Africa de Nord,  la vest de Alexandria. Spre deosebire de alte scoli din timpul acela, aici materialul theologic este in marea parte predat in limba

Latina. Austinian declara ca nu cunoaste indeajuns limba Greaca,  si totu si el este omul prin care se face inlocuirea cuvantului VEAC cu VESNIC SAU ETERN.  Pentru mai multe amanunte a acestor importante schimbari de cuvinte facute in sfantul Script vezi scrierile lui Austinian cum ar fi: City of God (Orasul lui Dumnezeu)  si Manual of Theology (Enchiridion)  ch.cxii (Manual de Theologie)  

Apostolul Pavel marturiseste ca taina aceasta nu a fost facuta, descoperita oamenilor in veacurile trecute in felul sau in masura in care Dumnezeu a descoperito acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos prin Duhul.  Tot el ne spune ca prin descoperire Dumnezeiasca a luat cunostinta de taina aceasta. Numai cand Dumnezeu a dat la o parte acoperitoarea care acoperea aceasta taina, numai atunci spune Apostolul ca a luat cunostinta de faptul ca TOATE lucrurile cele din ceruri si cele de pe pamant VOR FI UNITE intr unul singur in Hristos. 

Prin lumina Duhului Pavel ne spune ca lucrurile au fost si sunt separate intre ele,  cele ceresti sunt separate de cele pamantesti, Daca lucrurile nu ar fi fost separate atunci nu era vorba de o unire a lucrurilor. Separarea aceasta sau despartirea lucrurilor este in sinea ei o taina pe care numai Duhul Sfant o poate destainui in fiintele noastre. Daca privim in Geneza cap.1 vom vedea prima separare a lucrurilor. Primul verset al Bibliei incepe cu prima separare unde zice: La inceput, Dumnezeu a facut CERURILE si PAMANTUL. In versetul acesta avem ceruri si pamant. Principiul acesta de separare predomina apsolut in capitolul 1 al carti Geneza. Toate lucrurile aratate aici sunt apsolut separate intre ele, de fapt creatiunea in sinea ei a fost o separare a lucrurilor. 

Faptul ca Dumnezeu a despartit, a separat lucrurile ne spune clar ca inainte de separarea lor trebuiau sa fie neaparat unite. Iata ce declara tot Pavel prin lumina Duhului: Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. Fraza aceasta are un inteles foarte tainic si numai prin calauzirea Duhului vedem Lumina. Iata cum este prezentata in Amplified Bible fraza aceasta: For all originate with Him and come from Him, all things live through Him, and all things center in and tend to consummate and to end in Him. Caci toate au originea in El, si au venit din El, toate lucrurile traiesc, au existenta prin El,si toate lucrurile au centrul lor in, si intentioneazasa sa se consume si sa SFARSEASCA in El. Aceasta ne spune ca toate lucrurile origineaza in Dumnezeu, iar cand au venit DIN Dumnezeu au fost separate, despartite intre ele,  fragmentate in mai multe fragmente,  si se mentin si au existenta tot prin El,  dar tind sa fie consummate, sa fie unite din nou si sa aiba sfarsitul lor din nou in El Aleluia!

Aacesta este un principiu,  o lege a lui Dumnezeu asezata in univers. Dumnezeu prin Cuvantul lui (prin Hristos)  a declarat si a dat o dovada de netagaduit despre acest mare adevar cuprins in planul veacurilor delungul tuturor veacurilor unde zice: El este chipul Dumnezeului cel nevazut, cel intai nascut din toata zidirea. Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute:fie scaune de domnii, fie dregatorii,fie domnii,fie stapanirii.Toate au fost facute prin El si pentru El (sa sfarseasca tot in El) .Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El si sa impace TOTUL (toate lucrurile mai sus aratate) cu Sine, prin El, ATAT CE ESTE PE PAMANT CAT SI CE ESTE IN CERURI, FACAND PACE, prin sangele crucii Lui.Coloseni 1:15-20 Este foarte important sa amintim aici doar cateva lucruri care vinind din Dumnezeu au fost separate pentru o vreme si apoi, in Hristos au fost unite din nou si impacate cu Dumnezeu prin sangele crucii Lui devenind din nou UNA singura zidire, Caci daca este cineva IN HRISTOS (nu afara din Hristos) ,este o faptura (zidire) noua (una singura zidire nu mai multe adica una singura nedespartita) .

Caci adica Dumnezeu era in Hristos, IMPACAND LUMEA cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si n-eaincredintat nou propavaduirea acestei impacari 2Corinteni5:19.Cuvantul LUMEA aici inseamna tot neamul omenesc. 

Este foarte cunoscut de cei mai multi crestini faptul ca intre Dumnezeu si om a fost o separare,  o despartire,  si dealungul a peste 2000 de ani sa vorbit si se vorbeste pe toate meridianele pamantului, despre aceasta tragica separare, despartire. Foarte putini crestini au fost dealungul vremi si sunt putini si azi, crestini care au primit dela Domnul SLUJBA IMPACARI unde in Hristos tot neamul omenesc este unit din nou cu Dumnezeu

O alta unire ne este aratata in Efeseni 2:11-17,Unirea aceasta e facuta tot in Hristos intre cei doi adica Israel si toate Neamurile pamantului,si in versetul 16 ne arata inca odata impacare intregului neam omenesc cu Dumnezeu.Iata ce zice scriptura despre impacarea celor doi (Israel si Neamurile) :Caci El este pacea noastra, care din doi a facut UNUL, si a surpat zidul de la mijloc care-I despartea. Si in trupul Lui, a inlaturat vrasmasia dintre ei, Legea poruncilor in oranduielile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie in El insus UN SINGUR OM NOU, facand astfel pace.

Tot Apostolul Pavel ne arata in Coloseni 1:15-20 o unire generala si apsoluta, o unire care merge mai departe de fiinta omana, o unire pe care putini oameni au inteles-o, o unire a intregului univers cu Creatorul, o unire despre care tot Pavel vorbeste unde zice: Si cand TOATE LUCRURILE Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce ia supus TOATE LUCRURILE, pentru ca Dumnezeu SA FIE TOTUL IN TOTI. Aleluia 1Corinteni 15:24-28.Cu multa reverenta sa ne aplecam in fiintele noastre inaintea Cerescului Parinte,  Creator si Arhitect intelept care a declarat SFARSITUL tuturor lucrurilor chear inainte de inceputul lor. De atunci de cand Dumnezeu a separat a despartit lucrurile, si pana ajung din nou tot in locul de unde au venit, este cu adevarat un drum lung aratat in Planul Veacurilor. Dar ce este foarte Maret, este faptul ca TOATE LUCRURILE, cele din ceruri si cele de pe pamant sunt unite in Hristos, si sfarsesc din nou in Dumnezeu. 

St Austinian nu a cunoscut pe Celce a declarat: Eu sunt Alfa si Omega INCEPUTUL SI SFARSITUL in noaptea intunecoasa, cand impreuna cu alti au deschis poarta lumi crestine pentru una din minciunile vechiului sarpe numit Diavolul si Satana, declarand ca SFARSITUL nu e Hristosul lui Dumnezeu, ce mai degraba: pedeapsa, moartea si iadul propovaduind impotriva planului si hotararilor lui Dumnezeu unde toate lucrurile sunt unite in Hristos si sfarsesc din nou in Dumnezeu. Multi ma intreaba:  Tu nu crezi in Pedeapsa Eterna? Raspunsul meu este foarte apsolut:  Eu cred in pedeapsa lui Dumnezeu care este Dragoste si nu compromis,, eu cred ca Dumnezeu pedepseste tot ce este impotriva dragostei Sale in noi, si ne vrea sfinti si curati pentru Sine. Dar nu cred intr o pedeapsa ETERNA, moarte eterna sau iad etern. Cuvantul ETERN e Inlocuit aici,si e pus in locul cuvantului veac, care arata ca toate sunt trecatoare si nu sunt vesnice,eterne. Pedeapsa eterna e ceva a carui scop nu mai este dragostea si corectarea celui vinovat, . pedeapsa eterna inseamna unde Dumnezeu pedepseste creatura mini Sale numai de dragul pedepsei, de dragul chinului, unde sa zicem ca dupa o mie de ani de chin, vinovati vor implora mila lui Dumnezeu si se vor hotara foarte sinceri sa asculte si sa l slujeasca si-i vor zice: Preaanduratule Parinte opreste-ti chinul si tortura caci ne am hotarat sa te ascultam si sa ti slujim cu toata inima, la care Preaanduratul Parinte le va raspunde: Eu nu vam adus aici in chinul etern pentru indreptare, corectare si sa luati hotarari noi, pe Mine nu ma intereseaza pocainta, schimbarea voastra. Ceia ce ma satisface pe Mine e sa va chinuiesc, sa va torturez, aceasta e bucuria si placerea Mea, asa ca mai turnati benzina sa arda focul tot mai tare,si sa stie creatura Mea ca Eu sunt drept si sfant.

Biblia declara ca pedeapsa, moartea si iazul de foc NU SUNT ETERNE. Toti oameni vor sfarsi in Dumnezeu, uni pe drumul ingust al pocaintei si lepadari de sine prin crucea lui Hristos,  iar alti pe drumul larg al placerilor de o clipa si prin focul de curatire a iazului de foc prin prezenta Mielului,  aceasta e ce Pavel declara in Efeseni 1:9,10Dupa ce toate veacurile randuite de Dumnezeu, vor strabate lungul timp, da atunci, la capat de timp TOATE LUCRURILE,  da chiar toate, fie ceresti sau pamantesti,  toate cate din Dumnezeu au venit, vor fi unite in Hristos si predate lui Dumnezeu. Si astfel El Preafericitul Dumnezeu va umple toate cu El insusi. intocmai cum declarase in planul Sau inainte de orice inceput Aleluia!

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul # 29
Capitolul 30