Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 28


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


                                                     

                                                    

                                                     Unirea in Hristos # 28

Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, catre sfintii care sunt in Efes si credinciosii in Hristos Isus: Har si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Domnul Isus Hristos. Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos. In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui. In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere; caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. In El am fost facuti si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale, ca sa slujim de lauda slavei Sale, noi, care mai dinainte am nadajduit in Hristos. Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit si care este o arvuna a mostenirii noastre, pentru rascumpararea celor castigati de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui (Efeseni 1: 1-14).

 Dupa masura, dupa greutatea, potrivit cu valoarea bogatiilor harului Sau, Dumnezeu a bine voit sa ne descopere TAINA voii Sale, Taina pe care o asezase cu multa bucurie in PLANUL pe care-l alcatuise IN Sine insusi. Plan pe care-l alcatuise inainte de nasterea timpului, dar pe care hotarase sa-l desfasoare, sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor scrise si desenate in sulul planului. Taina voii Sale asezata in plan era UNIREA din nou a tuturor lucrurilor: a lucrurilor din ceruri si a lucrurilor de pe pamant, intr-unul singur, IN HRISTOS. Tot materialul necesar pentru implinirea perfecta a unirii in Hristos a fost gandit, comandat si asezat de Dumnezeu in planul Sau, in Planul Veacurilor, inca inainte de unitatile de masura a timpului. Planul acesta al veacurilor impreuna cu tot continutul bogatiei intelepciuni si a dragostei lui Dumnezeu a fost tainic facut si tainic asezat IN Hristos Isus Domnul nostru, inca atunci, inainte de inceputul veacurilor potrivit cu Scriptura care zice: Da, mie, care sunt cel mai neinsemnat dintre toti sfintii, mi-a fost dat harul acesta sa vestesc Neamurilor bogatiile nepatrunse ale lui Hristos si sa pun in lumina inaintea tuturor care este ispravnicia acestei taine, ascunse din veacuri in Dumnezeu, care a facut toate lucrurile; pentru ca domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi, prin Biserica, intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu dupa planul vesnic (veacurilor) pe care l-a facut in Hristos Isus, Domnul nostru (Efeseni 3 : 8-11). Unirea IN Hristos cu toate ca a fost gandita, verificata complect terminata si asezata in plan inca atunci inainte de toate, totusi ea este adusa la vedere, este adusa la indeplinire in lumea fizica numai la vremea ei, numai la vremea aratata in plan, ea este cu adevarat rodul multor vremi, multor veacuri. Unirea IN Hristos este finalul, este cu adevarat concluzia mareata a planului Voii lui Dumnezeu. Spre acest sfarsit, spre unirea In Hristos se indreapta si in deplina armonie calatoresc toti sfintii, prorocii si oameni ai lui Dumnezeu din vechime, urmarind de aproape fagaduintele lui Dumnezeu care fara intarziere aduc cu ele in volumul vremilor implinirea deplina a Tainei voii Prefericitului Dumnezeu: UNIREA IN HRISTOS. Unirea in Hristos este fara indoiala Inceputul si Sfarsitul planului si a voii lui Dumnezeu. Unirea in Hristos a fost prezenta, a fost martora, a fost si este unealta cea mai pretioasa in mana buna a Induratorului Parinte in lungimea tuturor veacurilor. Unirea tuturor lucrurilor a fost gandul si hotararea lui Dumnezeu inca de la inceputul zidirii si El a finalizat, El a terminat complect si aceasta lucrare si a asezat-o cu multa bucurie in planul Sau, spre a fi aratata si desfasurata in Hristos Isus Domnul nostru la vremea hotarata de El.

 Lucrarea aceasta: “Unirea tuturor lucrurilor intr-unul, in Hristos”nu a fost asezata in planul veacurilor partial terminata, lucrarea aceasta ca si toate lucrarile lui Dumnezeu nu a fost asezata in planul veacurilor neterminata sau urmata de semnul intrebari. Dumnezeu nu a lasat neterminat nici macar o mica parte din lucrarile Sale, El nu a fost ingrijorat de nici o impotrivire, El nu a vazut nici un dusman, El nu a gasit nici o alta putere periculoasa, El nu a vazut nici o schimbare care putea sa apara in rolarea vremi. El a terminat deplin toate lucrarile Sale in puterea Suveranitati Lui infasurat deplin in focul etern al dragostei Sale, vointa omului, viclenia lui Satan, rebeliunea si impotrivirea lucrurilor pamantesti nu au fost considerate puternice indeajuns, vrednice sa zadarniceasca, sa opreasca, sa schimbe, sa intarzie macar inplinirea perfecta a lucrarilor lui Dumnezeu asezate in Hristos Isus. Dumnezeu S-a folosit de timpul celor sase zile, in care timp a gandit, a voit, a hotarat, a poruncit, apoi cu bucurie a desenat continutul tuturor lucrarilor voii Lui, lucrari care fiind complect terminate in Sinea Lui, au fost asezate si pastrate pentru inplinirea lor in locul hotarat si mult iubit de Dumnezeu: In Hristos Isus. Dovada neandoielnica in deplina terminare a tuturor lucrarilor lui Dumnezeu este ziua Sabatului lui Dumnezeu, este Ziua de Odihna a Lui, este ziua a Saptea. Iata ca in sfarsitul celor sase zile Dumnezeu, S-a uitat la TOT CE FACUSE, si iata ca erau FOARTE BUNE. Nu numai ca totul era complect terminat, dar toate lucrarile Lui erau FOARTE BUNE. Pentruca nu mai era nimic de facut, toata dorinta, tot visul, toata voia suveranului Creator era deja asezata in continutul lucrarilor Lui desenate in planul veacurilor si tainic asezate in Hristos, maretul Creator S-a odihnit in Ziua aceea fara de sfarsit, in singura Zi care nu era urmata de inca o seara, Ziua a saptea unde ne cheama, ne asteapta si doreste sa intram si noi Aleluia!

Iata ce este scris despre motivul odihnei Lui: Astfel au fost SFARSITE cerurile si pamantul si toata ostirea lor. In ziua a saptea, Dumnezeu Si-a SFARSIT lucrarea pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de TOATA lucrarea Lui pe care O FACUSE. Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de TOATA lucrarea Lui pe care O ZIDISE SI O FACUSE Geneza 2: 1-3. Sa luam, dar, bine seama, ca atata vreme cat ramane in picioare fagaduinta intrarii in ODIHNA LUI, niciunul din voi sa nu se pomeneasca venit prea tarziu. Caci si noua ni s-a adus o VESTE BUNA ca si lor; dar lor Cuvantul care le-a fost propovaduit, nu le-a ajutat la nimic, pentru ca n-a gasit credinta la cei ce l-au auzit. Pe cand noi, fiindca am crezut, intram in "odihna" despre care a vorbit El cand a zis: "Am jurat in mania Mea ca nu vor intra in odihna Mea!" Macar ca LUCRARILE LUI FUSESERA ISPRAVITE inca de la intemeierea lumii. Caci intr-un loc a vorbit astfel despre ziua a saptea: "Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea de TOATE lucrarile Lui." 5. Si aici este zis iarasi: "Nu vor intra in odihna Mea!" Deci, fiindca ramane ca sa intre unii in odihna aceasta si pentru ca aceia carora li s-a vestit intai vestea buna n-au intrat in ea, din pricina neascultarii lor, El hotaraste din nou o zi: "ASTAZI" - zicand, in David, dupa atata vreme, cum s-a spus mai sus: "Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile!" Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de O ALTA ZI. Ramane, dar, o odihna CA CEA DE SABAT pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindca cine INTRA IN odihna Lui SE ODIHNESTE SI EL DE LUCRARILE LUI, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale. Sa ne grabim, dar, sa intram in odihna aceasta, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare. Evrei 4: 1-11.

 Unirea in Hristos a tuturor lucrurilor este o lucrare majora intre toate lucrarile lui Dumnezeu, iata deci ca si aceasta lucrare a UNIRII a fost complect terminata, complect ispravita inca de la intemeierea lumii. Unirea in Hristos este una din lucrarile lui Dumnezeu facute in timpul celor sase zile, este una din lucrarile Lui spre care S-a UITAT si despre care a declarat ca era FOARTE BUNA. Unirea in Hristos este lucrarea mareata a lui Dumnezeu care a fost terminata inainte de ziua a saptea si pentru a carei perfectiune S-a odihnit in ziua a saptea. Omul care aude Vestea Buna si care prin credinta INTRA IN Odihna Lui se odihneste in El stiind cu siguranta ca si lucrarea UNIRII a fost complect ispravita atunci, inainte de ziua a saptea, si infaptuirea fizica a acestei Unirii este sigilata si garantata prin puterea intelepciuni si a Cuvantului lui Dumnezeu in care nu este schimbare si nici macar putina intarziere. Este Taina voii lui Dumnezeu unde toata lucrarea Sa a fost facuta prin puterea Cuvantului Sau, unde apoi toata lucrarea Sa a fost asezata in puterea perfectiunii Cuvantului Sau, pastrata pentru aducerea la indeplinire la vremea ei prin intruparea fizica a Cuvantului, a Adevarului si a Vietii care este Hristos Isus Domnul nostru. Aceasta este Taina voii lui Dumnezeu descoperita prin Duhul apostolului care mai tarziu cu bucurie scrie: SPRE A-SI UNI IARASI INTR-UNUL, IN HRISTOS, TOATE LUCRURILE: CELE DIN CERURI SI CELE DE PE PAMANT, IN EL AVEM, IN EL AVETI, IN EL AM FOST FACUTI, IN EL AVEM TOTUL DEPLIN, IN EL LOCUIESTE TRUPESTE TOATA PLINATATEA DUMNEZEIRII. Acelasi apostol scrie despre aceasta Taina a lui Dumnezeu in alta scriere unde gasim scris: Vreau, in adevar, sa stiti cat de mare lupta duc pentru voi, pentru cei din Laodiceea si pentru toti cei ce nu mi-au vazut fata in trup; pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie UNITI in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei Coloseni 2: 1-3.

 Apostolul Pavel nu este singurul care scrie, care marturiseste acest mare adevar, despre Hristos Isus, despre alegerea Lui, despre ungerea Lui, despre pozitia Lui, despre misiunea si trimeterea Lui, despre toata autoritatea, puterea si bogatia comorilor lui Dumnezeu asezate si ascunse IN EL. Despre El vorbeste cu glas tare toata Scriptura, toti proroci si oameni sfinti ai lui Dumnezeu. IN EL sunt ASCUNSE toate comorile intelepciunii si ale stiintei scrie cuprins de uimire apostolul Pavel. Cuvintele acestea: IN EL, adica IN Isus Hristos ne vorbesc in volum mare despre locul ales, despre persoana aleasa de Dumnezeu, unde se gasesc ascunse toate comorile intelepciunii lui Dumnezeu. Marturisirea aceasta” IN El” salveaza omului care o aude, o crede si o primeste, mult timp si multa framantare, multa osteneala si multa durere.  De ce oare toata bogatia fagaduintelor lui Dumnezeu este asezata INAUNTRU, IN EL adica in Hristos? Daca bogatia fagaduintelor lui Dumnezeu este special facuta pentru om, de ce oare ele nu sunt imediat inmanate omului fara sa mai vina omul la un anumit loc pentru a le primi? De ce oare toata comoara lui Dumnezeu promisa omului pacatos este nu numai asezata si pastrata in Hristos, dar ea este ASCUNSA in Hristos Fiul Sau? Bogatia comorilor dumnezeiesti nu numai ca au fost asezate inca de la inceput inauntru, IN Hristos, dar acolo inauntru In Hristos ele sunt ASCUNSE. Toata taina plinatati dumnezeirii, toata comoara Tatalui este asezata si ASCUNSA in Fiul, IN Hristos, dupa cum si taina voii lui Dumnezeu adica Hristos a fost ascunsa de veacuri IN Dumnezeu Tatal. Dupa cum numai Dumnezeu Tatal ne-a descoperit pe Fiul, tot asa numai Fiul ne descopere pe Tatal, numai Fiul ne descopere comorile tatalui ascunse in El. Asa dar Tatal si Fiul nu pot fi separati, lucrarea este a lui Dumnezeu Tatal si o desfasoara in intregime in Fiul Sau Isus Hristos prin puterea Duhului Sfant. Cine primeste pe Fiul ajunge la Tatal si pe cine atrage Tatal ajunge la Fiul. Faptul unde TOATE lucrarile lui Dumnezeu, TOATE fagaduintele si bogatia darurilor Lui daruite omului, se gasesc tainic asezate In Hristos Isus Fiul Sau, descopera omului unicitatea locului, unica Persoana spre care TREBUIE mai devreme sau mai tarziu sa se indrepte pasii intregi omeniri. Descoperirea aceasta daruita omenirii este un mare belsug al harului lui Dumnezeu, unde omul ratacit in noapte fara de lumina, nu numai ca este cercetat, vizitat si directionat spre drumul bun, dar in puterea nopti, in timpul cel mai intunecos, in singuratatea si pustiul ratacirii, omului I-se descopera o Lumina, o lumina care lumineaza cu putere chiar in locul unde omul trebuie sa ajunga. Tot prin harul mare a lui Dumnezeu omul care vede deja lumina este ATRAS ca de o forta magnetica de puterea Tatalui si cu usurinta trece toate locurile greu de trecut in drumul lui spre locul unde se gaseste Lumina.

 Cuvintele scrise de apostoli lui Isus: IN El avem, IN El aveti, IN EL era, IN EL este, cat si toata Scriptura sunt in adevar o mare lumina care lumineaza in noaptea necunostintei. Toata Scriptura se indreapta spre un singur loc, marturisind necontenit in lungimea vremilor despre locul ales de Dumnezeu, despre persoana unsa si randuita pentru salvarea omenirii care este Isus Hristos, Calea, Adevarul si Viata. Isus aduce in deplina lumina acest adevar in urma unei vindecari facute in ziua Sabatului, in prezenta Iudeiilor care cautau sa-L omoare nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau: Eu nu pot face nimic de la Mine însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis. Dacă Eu mărturisesc despre Mine însumi, mărturia Mea nu este adevărată. Este un Altul care mărturiseşte despre Mine; şi ştiu că mărturisirea pe care o face El despre Mine este adevărată. Voi aţi trimis la Ioan, SI EL A MARTURISIT PENTRU ADEVAR. Nu că mărturia pe care o primesc Eu vine de la un om; dar spun lucrurile acestea pentru ca să fiţi mântuiţi. Ioan era lumina care este aprinsă şi luminează, şi voi aţi vrut să vă înveseliţi câtăva vreme la lumina lui. Dar Eu am o mărturie mai mare decât a lui Ioan; căci lucrările pe care Mi le-a dat Tatăl să le săvârşesc, tocmai lucrările acestea pe care le fac Eu, mărturisesc despre Mine că Tatăl M-a trimis. Şi Tatăl, care M-a trimis, A MARTURISIT EL INSUSI DESPRE MINE. Voi nu I-aţi auzit niciodată glasul, nu I-aţi văzut deloc faţa; şi Cuvântul Lui nu rămâne în voi, pentru că nu credeţi în Acela pe care L-a trimis El. Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, DAR TOCMAI ELE MARTURISESC DESPRE MINE. Şi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa! Eu nu umblu după slava care vine de la oameni. Dar ştiu că n-aveţi în voi dragoste de Dumnezeu. Eu am venit în Numele Tatălui Meu, şi nu Mă primiţi; dacă va veni un altul, în numele lui însuşi, pe acela îl veţi primi. Cum puteţi crede voi care umblaţi după slava pe care v-o daţi unii altora, şi nu căutaţi slava care vine de la singurul Dumnezeu? Să nu credeţi că vă voi învinui înaintea Tatălui; este cine să vă învinuiască: Moise, în care v-aţi pus nădejdea. Căci, dacă aţi crede pe Moise, M-aţi crede şi pe Mine, PENTRU CA EL A SCRIS DESPRE MINE. Dar dacă nu credeţi CELE SCRISE DE EL, cum veţi crede cuvintele Mele?" Ioan 5: 30-47.

Cred eu ca despre acestea minunate fagaduinte asezate in Hristos scrie apostolul Petru in urmatoarele cuvinte: Simon Petru, rob si apostol al lui Isus Hristos, catre cei ce AU CAPATAT o credinta de acelasi pret cu a noastra, PRIN dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos: Harul si pacea sa va fie inmultite PRIN cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos! Dumnezeiasca Lui putere NE-A DARUIT tot ce priveste viata si evlavia, PRIN cunoasterea Celui ce ne-a chemat PRIN slava si puterea Lui PRIN care El (adica Dumnezeu) NE-A DAT fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca PRIN ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte. 2Petru1: 1-4. Mari, pline de adevar, neschimbatoare sunt cuvintele scrise de apostol: Credinta care este un dar fagaduit omului, unde zice: AM CAPATAT-O de la Dumnezeu Tatal PRIN dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos. Dumnezeiasca Lui putere, adica Dumnezeu ne-a daruit noua oamenilor TOT ce priveste viata si evlavia, dar TOTUL acesta care contine viata si evlavia vine in fiinta umana si se poate mosteni numai PRIN cunoasterea personala a Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui, care este Hristos Fiul lui Dumnezeu. Tot prin El adica prin Hristos, Dumnezeu ne-a dat deja fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele scrie apostolul, sa va faceti PARTASI firii dumnezeiesti, dupa ce ati FUGIT de stricaciunea care este in lume PRIN pofte. Adevarul acesta al fagaduintelor lui Dumnezeu asezate pentru om IN Isus Hristos este centrul, este tinta principala spre care in perfecta armonie se indreapta in volumul vremilor toate Scripturile.

 Iata doar cateva dovezi ale Scripturi care vorbesc indeajuns despre mareata bogatie a fagaduintelor lui Dumnezeu, a puteri dragostei si a harului Sau asezate din belsug pentru om in Hristos Isus Fiul Sau: Caci in El avem viata, miscarea si fiinta, dupa cum au zis si unii din poetii vostri: "Suntem din neamul Lui…" (Fapt.17:28) In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau (Efes.1:7) In El avem, prin credinta in El, slobozenia si apropierea de Dumnezeu cu incredere. (Efes.3:12) Voi aveti totul deplin in El, care este Capul oricarei domnii si stapaniri. (Col.2:10) Pavel, apostol al lui Hristos Isus, prin voia lui Dumnezeu, dupa fagaduinta vietii care este in Hristos Isus, (2Tim.1:1) El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii, (2Tim.1:9) Dreptarul invataturilor sanatoase, pe care le-ai auzit de la mine, tine-l cu credinta si dragostea care este in Hristos Isus. (2Tim.1:13) Tu, dar, copilul meu, intareste-te in harul care este in Hristos Isus. (2Tim.2:1) De aceea rabd totul pentru cei alesi, pentru ca si ei sa capete mantuirea care este in Hristos Isus, impreuna cu slava vesnica. (2Tim.2:10) Catre Biserica lui Dumnezeu care este in Corint, catre cei ce au fost sfintiti in Hristos Isus, chemati sa fie sfinti, si catre toti cei ce cheama in vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor si al nostru: (1Cor.1:2) Si voi, prin El, sunteti in Hristos Isus. El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare, (1Cor.1:30  In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de legea pacatului si a mortii. (Rom.8:2) Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus. (Rom.3:24) Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru. (Rom.6:23) Acum, dar, nu este nicio osandire pentru cei ce sunt in Hristos Isus, care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului. (Rom.8:1) Nici inaltimea, nici adancimea, nicio alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Isus Hristos, Domnul nostru. (Rom.8:39). La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal. Ioan a marturisit despre El, cand a strigat: "El este Acela despre care ziceam eu: "Cel ce vine dupa mine este inaintea mea, pentru ca era inainte de mine". Si noi toti am primit din plinatatea Lui si har dupa har; caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos. Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut."Ioan1: 1-18. Atunci Isus le-a zis: "O, nepriceputilor si zabavnici cu inima, cand este vorba sa credeti tot ce au spus prorocii! Nu trebuia sa sufere Hristosul aceste lucruri si sa intre in slava Sa?" Si a inceput de la Moise si de la toti prorocii si le-a talcuit, in toate Scripturile, ce era cu privire la El. Apoi le-a zis: "Iata ce va spuneam cand inca eram cu voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in Legea lui Moise, in Proroci si in Psalmi." Atunci le-a deschis mintea, ca sa inteleaga Scripturile. Si le-a zis: "Asa este scris si asa trebuia sa patimeasca Hristos si sa invie a treia zi dintre cei morti. Si sa se propovaduiasca tuturor neamurilor, in Numele Lui, pocainta si iertarea pacatelor, incepand din Ierusalim. Voi sunteti martori ai acestor lucruri. Si iata ca voi trimite peste voi fagaduinta Tatalui Meu; dar ramaneti in cetate pana veti fi imbracati cu putere de sus."Luca24: 25-27,44-49. Daca primim marturisirea oamenilor, marturisirea lui Dumnezeu este mai mare; si marturisirea lui Dumnezeu este marturisirea pe care a facut-o El despre Fiul Sau. Cine crede in Fiul lui Dumnezeu are marturisirea aceasta in el; cine nu crede pe Dumnezeu Il face mincinos, fiindca nu crede marturisirea pe care a facut-o Dumnezeu despre Fiul Sau. Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnica. Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica 1Ioan 5: 9-13,20.

 Nu sunt cuvinte, nu sunt unitati de masura, timpul nu este destul de lung, mintea omului pamantesc nu poate gasi marginile, nici inaltimea, nici adancimea Tainei eternitatii Dumnezeirii. Scriptura toata ne marturiseste cu deplina claritate ca Hristos Isus Fiul lui Dumnezeu nu este numai SINGURUL LOC , nu este numai SINGURA PERSOANA unde sunt asezate, inplinite, si pastrate toate bogatiile intelepciuni, a priceperi, a puteri fagaduintelor lui Dumnezeu randuite si daruite in dar omului. Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu ESTE mult mai mult decat o persoana unica IN care avem, IN care aveti, IN care era, IN care este si IN care se consuma, se sfarsesc fiind din nou UNITE toate lucrurile. Locul acesta, Persoana aceasta despre care marturiseste Dumnezeu, Duhul Sfant, toata Scriptura, Legea si Prorocii, toti oamenii lui Dumnezeu: toti din vechime si toti de acum, nu este o magazie unde sa fie asezata si pastrata mostenirea noastra din partea Tatalui. Nu este nici macar o piata mare, un magazin mare unde omul poate sa se serveasca liber din tot ce doreste fara sa plateasca, fara sa fie verificat daca s-a servit dupa o ordine bine stabilita din partea lui de mostenire fara sa fi umblat la, fara sa fi deschis mostenirea si darurile unui altui om. Isus Hristos este este mult mai mult decat un loc ales, un loc pregatit, o mare magazie unde sunt depozitate si pastrate toate darurile Tatalui.  Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu si Domnul nostru ESTE SALVATORUL omenirii, El este Salvatorul care a salvat intreaga omenire nu numai ca sa implineasca porunca Tatalui, dar El fiind UNA cu Tatal, fiind substanta dragostei lui Dumnezeu, a salvat faptura umana prin puterea dragostei Sale, In iubirea Lui nemarginita pentru om, El a salvat omul cu pretul scump al vietii Lui. Isus Hristos nu este numai Ispravnicul credincios al lui Dumnezeu care pastreaza si distribuie correct darurile lui Dumnezeu trimise omenirii, Isus Hristos este Implinitorul, Castigatorul, in meritul Lui, in Numele Lui primim prin El TOATE darurile bune din mana indurarii lui Dumnezeu. Isus Hristos este mult mai mult decat un Preot, un Profet, un Inger, un Mesager al lui Dumnezeu trimis sa indeplineasca o slujba pentru cei ce vor mosteni mantuirea. Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu este Chipul lui Dumnezeu, este Intiparirea Fiintei Lui, este Oglindirea slavei Lui, El este UNA cu Dumnezeu, El este Cuvantul, este Lumina si Viata. El este Acela in care locuieste trupeste TOATA plinatatea lui Dumnezeu. El este Sfetnic Minunat, Dumnezeu tare, Parintele veacurilor, Domn al paci. El este Omul incununat cu slava si cu cinste, Omul pus peste lucrarile mainilor lui Dumnezeu, sub a carui picioare Dumnezeu Tatal I-a supus TOATE lucrurile. El Isus Hristos este Martorul credincios, Cel intai nascut din morti, Cel ce a fost mort dar care este viu in vecii vecilor, Domnul imparatilor pamantului, Cel dintai si Cel de pe urma, inceputul zidirii lui Dumnezeu, Taina voii lui Dumnezeu. Cel ce tine cheile mortii si ale Locuintei mortilor, cheia lui David, Cel ce deschide, si nimeni nu va inchide, Cel ce inchide, si nimeni nu va deschide. El este Cel Sfant, Cel Adevarat, Cel ce are cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu si cele sapte stele, El este Capul oricarei domnii si stapanirii, El este facut de Dumnezeu pentru noi oameni: Intelepciune, Neprihanire, Sfintire si Rascumparare. El este Mielul cel junghiat al lui Dumnezeu, El este Domnul nostru care ne iubeste si care ne duce la Tatal. El este de fapt DUMNEZEUL ADEVARAT SI VIATA VESNICA Aleluia!

In El avem noi, toti oameni TOTUL si DEPLIN, daca in El avem totul si deplin, adica totul complect terminat, de ce oare cei mai multi oameni inca si astazi, in viata si-n fiinta lor dovedesc ca nu au aproape nimic din totul si deplinul care este in Hristos pentru ei? Suveranul Creator si Dumnezeu in nemarginita Sa intelepciune in puterea dragostei care este substanta fiintei Lui a facut omului, a decretat fagaduinte nespus de mari si foarte scumpe, ca prin ele Dumnezeu sa se descopere progresiv omului umpland in finalul vremilor fiinta omului cu chipul slavei Sale. Deci scopul final al acestor minunate fagaduinte ale lui Dumnezeu era si este ca prin ele, prin primirea si mostenirea lor omul sa devina PARTAS firii dumnezeiesti, sa fie UNIT in Hristos, si prin Hristos cu Dumnezeu, lasand in urma lumea cu poftele ei pamantesti. Acestea fagaduinte nespus de mari si scumpe cu toate ca sunt facute de Dumnezeu special pentru om, totusi ele nu au fost inmanate direct omului, ele au fost inca de la inceput asezate si ascunse in Cuvantul lui Dumnezeu care este prin intrupare Hristos Isus Domnul. Ele sunt aduse la indeplinire si sunt inmanate direct omului, fiecarui persoana in parte numai dupa planul voii lui Dumnezeu, numai PRIN aceeasi putere a Cuvantului Vietii, adica PRIN Isus Hristos Domnul nostru. De ce oare Dumnezeu in necuprinsa Lui Intelepciune a hotarat ca omul pacatos sa vina personal prin credinta la Isus Hristos Fiul Sau si numai dupa ce vine la El si IN El sa primeasca de la El in rolarea timpului toata bogatia fagaduintelor lui Dumnezeu depozitate in Isus pentru fiecare om? Lucrarea UNIRII In Hristos potrivit cu planul voii lui Dumnezeu merge mult mai departe de iertarea, salvarea si curatirea omului de pacatul si vina neascultari. Daca Dumnezeu era interesat numai in iertarea, salvarea si curatirea omului pacatos, daca fagaduintele Lui se margineau numai la continutul salvari omului, atunci cu siguranta ca in momentul final, atunci cand salvarea omului a fost deplin indeplinita. Atunci cand Isus Mielul lui Dumnezeu, Mielul de jertfa, Mielul junghiat, a terminat si a sigilat salvarea omului prin strigatul cuvintelor Lui: S-a ispravit, s-a terminat, da chiar atunci Dumnezeu putea sa inmaneze salvarea castigata de Isus fiecarui om, adica intregi omenirii.

 Invierea lui Isus din morti a fost si este semnul si raspunsul lui Dumnezeu cu privire la jertfa adusa de Isus pe crucea de pe Golgota. Invierea lui Isus este dovada netagaduita, este declaratia iertari, a salvari si a neprihanirii omului rostita de insusi Dumnezeu, totusi in aceeasi dimineata a invierii lui Isus, nici un om de pe planeta nu a simtit, nu a vazut si nu a beneficiat practic in persoana lui in acel moment al diminetii de decretul si declaratia gratiei lui Dumnezeu. Tot atunci si acolo prin ascultare, prin jertfire si prin moartea lui Isus, Dumnezeu fiind IN Hristos a impacat intreaga lume de oameni, intreaga omenire cu Sine si nu a judecat lumea dupa multimea pacatelor ei, totusi dupa faptul si lucrarea impacarii omului cu Dumnezeu, nici un om de pe pamantul celor vii nu a primit atunci personal in fiinta lui puterea impacarii. In Planul Veacurilor Dumnezeu desenase cu insasi mana Lui hotararea, dorinta si voia Sa unde IN Hristos Isus omul vinovat nu numai ca va fi reapropiat, nu numai ca va fi iertat, salvat de vrajmasi lui, curatit, impacat si declarat fara vina, dar dupa toate acestea, omul trebuia sa vina acum la Tatal si sa LOCUIASCA cu El si inca mai mult sa locuiasca IN El Aleluia! Iata deci motivul principal pentru care fiecare om, toti oameni TREBUIE sa vina mai intai la Isus Hristos, sa intre pe usa inauntru si apoi sa primeasca, sa se bucure, sa mosteneasca toata bogatia fagaduintelor a gandurilor si a dragostei lui Dumnezeu trimisa in dar omului.

 Daca fiul unui tata bun se intampla sa umble in neascultare, daca fiul devine tot mai rau si paraseste casa tatalui, daca in nebunia lui fiul savarseste fapte vrednice de moarte. Daca totusi acest fiu rebel ajunge sa fie judecat, condamnat si trebuie sa-si petreaca restul vietii intr-o inchisoare severa si foarte greau de suportat. Daca dupa toata razvratirea lui, tatal totusi hotareste in marea lui mila fata de fiul lui, sa plateasca o suma mare, sa dea tot ce are. Daca in final dupa multe sacrificii tatal salveaza fiul din pedeapsa morti, daca o data salvat si ajuns din nou in libertate tatal cu multa bucurie vesteste fiului hotararea de iertare, daca atunci si chiar acolo in fata cladirii inchisori cei doi se imbratiseaza, se impaca si tatal luandusi ramas bun zice fiului: Dragostea mea pentru tine a fost mai mare decat toate bogatile mele, deaceea am cheltuit totul pentru tine, bucurate in continuare de libertate, esti liber acum, esti curat, nu mai ai nici o vina, pentru inca o marturie a dragostei mele primeste te rog suma aceasta prin care cumpara-ti o casa si fii feritit toata viata. Tatal se reantoarce la locuinta lui in timp ce fiul inundat de bucurie se indreapta spre zorii unei vieti de mare liniste si pace si vrea sa locuiasca undeva nu prea departe de casa tatalui. Fara sa mai repet continutul acestei povestiri ma voi opri doar in ultima parte unde tatal acestui fiu dupa iertare, dupa ce se imbratiseaza fiind din nou impacati si inundati de bucurie, tatal continua si-I zice fiului: Am asteptat cu multa rabdare, am suferit in rabdarea mea, despartirea noastra nu a fost usoara pentru mine, si acum iatane din nou impreuna, fiule vreu sa-ti aduc la cunostinta hotararea mea, poate-ti amintesti, atunci cand inca erai cu mine in casa aceea mare construita pentru tine, in mijlocul acelei case in partea de rasarit era daca ai opservat o usa care era mereu inchisa, o usa pe care tu  na-I deschis-o, o usa PRIN care tu nu ai intrat nici o data, era usa prin care se intra spre o noua si minunata locuinta, era usa spre Pomul Vietii. Tu inca nu ai vazut, tu nu poti sa-ti imaginezi ce pregatisem eu pentru tine acolo, acum iata ca a venit ziua zilelor, aceasta-i vremea vremilor, vino cu mine, noi vom locui pentru totdeauna impreuna, tu nu vei mai pleca niciodata din noua locuinta a Tatalui. Nu sunt multumit numai sa stiu ca esti mai aproape, ca esti salvat de moarte, ca esti curat si fara vina inaintea mea, vreau mult mai mult decat toate acestea, vreau sa te am vesnic in casa mea vreau sa ma bucur impreuna cu tine, vreau sa pranzesc impreuna cu tine, vreu sa fim UNITI, vreau sa fim UNA in totul ce sunt, in totul ceti-am pregatit Aleluia!

 Ce Tata minunat, ce Har si indurare, ce dragoste eterna, ce slava si ce glorii pregatise Dumnezeu pentru tine stimate cititor, iata secretul, iata descoperirea Tainei voii lui Dumnezeu, iata de ce fiecare fiinta umana trebuie sa vina in persoana la Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu si Domnul nostru, crezand IN El sa primeasca marea surpriza: viata vesnica impreuna cu Tatal. Acolo, IN EL, IN Isus Hristos Tatal ne asteapta, acolo IN Hristos Dumnezeu planificase, ordonase si infaptuieste deplin UNIREA. Unirea aceasta desenata si adusa la deplina indeplinire de Suveranul Arhitect si Ziditorul tuturor lucrurilor, nu cunoaste nici un fel de despartire, nu cunoaste nici o deosebire intre Iudeu si Grec, intre Israel si Neamuri, intre Bogatul si saracul Lazar. Unirea IN Hristos nu cunoaste despartire intre Sanul lui Avraam si Locuinta mortilor, prapastia mare, despartirea mare a ramas afara impreuna cu toate cele vechi. Aici IN Hristos, in lucrarea Unirii toti oamenii fiind botezati de un singur Duh, fiind adapati dintr-un singur Duh, alcatuiesc UNUL SINGUR TRUP, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi. IN Hristos, nu mai este nici Grec, nici Iudeu, nici taiere imprejur, nici netaiere imprejur, nici barbar, nici Schit, nici rob, nici slobod, nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca pentru ca aici toti sunt UNA adica UNITI In unul singur care este Hristos Isus Aleluia!

 Nevrednice, foarte limitate sunt cuvintele vocabularului omului pamantesc cand trebuie sa vorbim de valorile bogatiilor intelepciuni si a dragostei eterne care este Dumnezeu. Fie dar prin indurarea si voia lui Dumnezeu ca in saracia cuvintelor mele asezate in scrierile acestea Dumnezeu sa fie proslavit transformandu-le prin puterea Lui in adevarul curat care infrange neputinta si care ne aduce lumina, viata si nemurirea. Stimate cititor, tu care prin voia lui Dumnezeu citesti acestea ultime cuvinte din scrierea aceasta, pentru tine le-am scris, stiu ca cuvintele folosite de mine sun foarte limitate, ele totusi sunt rodul ascultari mele fata de chemarea si porunca sfanta a lui Dumnezeu facuta mie. Eu stiu ca ceia ce inbogateste saracile-mi cuvinte este puterea dragostei lui Dumnezeu fata de cititor, asa dar dragul meu cititor ajuns aici considerate favoritul lui Dumnezeu Tatal nostru, pentru vremea aceasta. Dumnezeu te cunoaste, El a fost totdeauna cu tine, El a avut si are mare rabdare cu tine. Este putin important in fata indurarii Sale trecutul tau, chiar si starea ta prezenta nu poate invinge dragostea Lui pentru tine, nu chiar intamplator citesti tu acestea cuvinte. Daca inca nu ai venit la Isus Hristos, daca vreo data ai venit si nu ai intrat inauntru in El, daca ai plecat din nou si acum esti departe de El, chiar daca ai venit demult sau de curand la Isus dar, daca inca nu ai intrat inauntru ramanand In El, cred eu ca aceasta-I vremea ta, de azi inainte tu nu vei mai fi la fel, cuvintele acestea scrise de mine si luate de El in puterea dreptei Sale vor fi tot ce Dumnezeu voieste sa fie pentru binele tau, pentru aducerea ta afara din lumea neputintei si pentru intrarea ta progresiva inauntru in Hristos pentru a deveni in final PARTAS firii Dumnezeiesti.

 Dragul meu prieten simt nevoia sa-ti spun ca pentru venirea la Isus nu trebuie sa te califici, nu trebuie sa faci o programare, nu trebuie sa complectezi anumite formulare de calificare sau de primire, nu trebuie sa fii activ in nici o religie. Ca sa vii la Isus tot ce trebuie sa faci este sa crezi ca El este Fiul lui Dumnezeu randuit de Tatal pentru salvarea ta, si sa crezi ca acolo IN Fiul, Tatal Ceresc te asteapta cu bucurie, cu o masa plina de mancarea si bautura a vietii vesnice. Daca nu ai venit inca te rog vin-o acum, daca ai venit la Isus dar inca nu ai intrat pe usa inauntru, daca ai venit la El, dar inca nu ai baut din apa Lui, daca esti chiar acolo foarte aproape de Isus in fiecare zi, dar inca esti gol de toate fagaduintele lui Dumnezeu, daca de multi ani umbli cu El mereu aproape de Isus dar inca tu nu ai baut din sangele Lui si inca nu ai mancat din trupul Lui, daca inca nu ai intrat inauntru prin usa crucii lui Isus acum chiar acum este timpul cercetari tale, Dragul meu cititor oricare este starea ta, te rog in Numele Fiului lui Dumnezeu Isus Hristos pentru bunatatea si indurarea Tatalui Nostru Ceresc dupa posibilitatile ce te inconjoara, apleacate pe genunchi, daca se poate si in cuvintele tale, asa cum simti si poti tu spune-I lui Isus ca vreai sa vii la El, ca El este Domnul vietii tale , ca vreai ca El sa te conduca la Tatal. Multumeste-I Tatalui impreuna cu mine In Numele Lui Isus Hristos ca te iarta, te iubeste si te primeste la El Aleluia!

 Cu multa stima si respect David Ilea