Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Prapastia Mare


PILDA ACEASTA NASTEREA LUI ISUS Casatoria Cereti, Cautati, Bateti Moartea & Invierea Legea Circularitati Incapacitatea umana Despre Alegere Chemarea Eficace


- David Ilea -

Fiule I-a raspuns Avraam,adu-ti aminte ca,in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici,el este mangaiat, iar tu esti chinuit. Pe langa toate acestea,intre noi si intre voi este o prapastie mare,asa ca ceice ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata. Luca 16:25,26.Fiule I-a raspuns Avraam,ce tragedie in cuvintele acestea. Avraam are un fiu in chinul din locuinta mortilor? Se poate asa ceva? Recunoaste parintele Avraam omul credintei pe acest om bogat din locuinta mortilor ca fiind fiul sau? Da dragi mei se poate ca unul din cei doi fii ai lui Avraam sa ajunga in locul nedorit, in locuinta mortilor,si se poate ca Avraam sa recunoasca pe acest om bogat ca fiind unul din fii sai.  Avraam stia foarte bine deosebirea intre cei doi fiii ai sai. Este timpul sa intelegem ca Avraam a nascut numai doi fii, unul in chip firesc din roaba Agar si unul din femeia sloboda din Sara fiul fagaduintei. Potrivit cu cele spuse de apostolul Pavel (Galateni 4:21-31) fiul nascut in chip firesc din Agar reprezinta Ierusalimul de acum, adica tara lui Israel din Orientul Mijlociu care este in robie. Fiul nascut din Sara femeia sloboda,  este fiul nascut din fagaduinta lui Dumnezeu, unde Dumnezeu a zis: Cu adevarat nevasta ta Sara iti va naste un fiu, si-I vei pune numele Isaac. Eu voi incheia legamantul Meu cu el, ca un legamant vesnic pentru samanta lui dupa el.  Isac reprezinta Ierusalimul cel de sus adica a celor nascuti prin cuvantul fagaduintei, nascuti din Hristos.Care din cei doi fii ai lui Avraam a ajuns in chinul mare din Locuinta mortilor? Raspunsul correct este ca fiul nascut din roaba Agar, nascut deci in chip firesc este cel din Locuinta mortilor, adica poporul Evreu, tara lui Israel in mod special casa lui Iuda. 

Invatatura ca bogatul din Locuinta mortilor reprezinta oameni din toate natiunile pamantului care nu primesc pe Isus ca Mantuitor personal si Locuinta mortilor este IADUL ETERN, este foarte gresita ne avand nici un support Biblic in pilda aceasta. Pentru oameni din natiunile pamantului, care nu s au nascut din Avraam in chip firesc,  este doar o singura sansa sa devina si ei copii lui Avraam, numai prin credinta in Hristos fiul lui Dumnezeu. Asa dar popoarele lumi care nu cred inca in mantuirea adusa de Hristos nu au nici un drept sa se numeasca fii lui Avraam, chear daca cineva se va da drept fiu al lui Avraam, totu si Avraam este destul de intelept si nu numeste fiul sau pe copilul altor parinti. Cat despre IADUL ETERN in care se afla omul bogat vom gasi cu usurinta adevarul in lumina celor scrise, chear inainte de incheierea acestui subtitlu. Conversatia aceasta dintre tata si fiu continua in timp ce bogatul fiul lui Avraam e cuprins de o vapaie a focului mereu in crestere. Bogatul insista si apeleaza la inima tatalui sau sa gaseasca o metoda de salvare din chinul focului mistuitor. Chinul lui ia proportii tot mai mari cand parintele sau se arata fara putere de salvare, unde Avraam zice: Intre noi si voi este o PRAPASTIE MARE, asa dar nici voi de acolo nu va puteti salva venind la noi nici noi de aici nu va putem salva venind la voi aducandu va viata. Isus in pilda aceasta ilustreaza foarte clar acest mare adevar, ca adica nici poporul Evreu nu se poate salva pe el insusi numai prin faptul ca e nascut in chip firesc din Avraam, si nici chear Avraam nu poate sa salveze din moarte pe insu si fiul sau. Prapastia mare reprezinta putere morti si numai puterea vieti neperitoare putea sa fie puntea de trecere, de salvare din golful adanc al morti spre nelimitatele hotare a vieti vesnice. Si acesta este motivul principal al neputeintei lor, nici bogatul (poporul Evreu) nu poseda viata neperitoare, si nu avea nici o sansa de salvare din Locuinta mortilor si nici chear parintele credintei si purtatorul fagaduintelor lui Dumnezeu Avraam nu poseda viata neperitoare pentru el insusi,  si nici atat pentru fiul sau din Locuinta mortilor.  Unul singur este Salvatorul si Mantuitorul tuturora ori de care parte a prapastiei se afla Aleluia! Numele lui este Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumi intregi. 

De remarcat este faptul ca in timpul cand Isus prezinta pilda aceasta celora din jurul lui, este vremea inainte de Calvar adica inainte de moartea si invierea Sa. Prapastia mare este foarte evidenta pentru poporul Evreu chiar in vremea aceasta a anului 2009.Privind cu atentie prin lumina Adevarului vedem clar diferenta mare intre poporul Evreu care de peste doua mii de ani se gaseste tot in chinul grozav din focul mistuitor, si Biserica lui Isus Hristos, care se bucura la masa bogata a fagaduintelor lui Dumnezeu in sanul lui Avraam. Poporul Evreu a considerat si inca considera ca Isus din Nazaret a fost un impostor, un fals Messia, un tradator pentruca a deschis usa mantuiri si pentru cei necurati, cei netaiati imprejur. Ei sunt poporul care au refuzat pe Isus Salvatorul,  si nu cunosc nimic din tot tezaurul si nepatrunsele bogatii ale vietii vesnice care este chear El Messaia Hristosul lui Dumnezeu. Dar poporul acesta trupul lui Hristos adunat din toate Neamurile pamantului se bucura si mosteneste fagaduintele lui Dumnezeu date lui Avraam cel credincios.Pentru poporul Evreu a ramas o SINGURA SANSA sa se reantoarca din nou in sanul lui Avraam, si aceasta sansa este credinta in Isus Hristos Messia lui Dumnezeu. Dar pana la ora actuala poporul acesta nici nu vrea sa auda de numele lui Isus Hristos fiul lui Dumnezeu, si acesta este motivul pentru care terenul de evanghelizare a poporului Evreu este inca cel mai impietrit, cel mai respingator teren al semintei dragostei lui Isus Hristos. Ei inca nu recunosc ca puntea de trecere peste prapastia din viata lor nu este istoria stramosilor lor, nici chiar parinti lor Avraam, Isac, Iacov,David, Moise ….ce este o singura persoana, este omul Isus Hristos. Pe care lau omorat si au strigat cel mai nefericit strigat din toata istoria lor,  cand au zis: Sangele Lui sa cada asupra noastra si asupra copiiilor nostri. Aceasta impietrire va tinea pana la o vreme hotarata de Dumnezeu, si chinul lor din starea morti si alungarea lor din prezenta lui Dumnezeu va tinea NUMAI pana la vremea planificata in planul veacurilor si atunci tot Israelul va fi mantuit prin credinta in Hristos Fiul lui Dumnezeu. 

Oameni prin intelepciunea lor pamanteasca au fabricat din pilda aceasta spusa de Isus si mai ales din expresia Locuinta mortilor IADUL ETERN si din expresia Chinul din vapaia aceasta au fabricat PEDEAPSA ETERNA. Acestea prefabricate expresii IADUL ETERN si PEDEAPSA ETERNA nu se gasesc nici unde in Sfanta carte Biblia, nu se gasesc nici unde in scriierile originale fie Vechiul sau Noul Testament si nu se gasesc NICI UNDE IN Biblia limbi Romane, totu si se predica de la amvoanele aproape a tuturor denominatiilor crestine in frunte cu Mama lor Babilonul cel mare:Chatolicismul. Sa ascultam glasul Evangheliei care ne spune cand se sfarseste starea de impietrire a bogatului,  adica a poporului Evreu din Locuinta mortilor: Fratilor, pentru ca sa nu va socotiti singuri intelepti, nu vreau sa nu stiti TAINA ACEASTA: o parte din Israel a cazut intr o impietrire care va tine PANA VA INTRA NUMARUL DEPLIN AL NEAMURILOR. Si atunci TOT ISRAELUL VA FI MANTUIT dupa cum este scris ……Bogatul nu va ramane vesnic sau etern in Locuinta mortilor, iata ce declara vocea Evangheliei (vestea buna) Prin alunecarea lor, s a facut cu putinta mantuirea Neamurilor,ca sa faca pe Israel gelos, daca deci alunecarea lor a fost o bogatie pentru lume, si paguba lor a fost o bogatie pentru Neamuri, ce va fi plinatatea intoarcerii lor?...Caci daca lepadarea lor a adus impacarea lumii,ce va fi primirea lor din nou, decat VIATA DIN MORTI (Viata din Locuinta mortilor ).Bogatul roaga pe Avraam sa trimita pe Lazar la cei cinci frati ai sai (Ruben,Simion,Levi,Isahar si Zabulon).Problema mare a bogatului este ca atunci cand a ridicat ochi in sus, cautand ajutor el nu a vazut pe nimeni altul in toata sfera cereasca numai pe Avraam si pe Lazar, sau daca a mai vazut si pe alti probabil ca nu ia cunoscut. El crede ca parintele sau Avraam are puterea sa I salveze pe cei 5 frati ai sai de la chinul Locuintei mortilor. Avraam care vazuse ziua lui Isus Hristos si el care stia ca mantuirea e posibila numai prin credinta in Fiul lui Dumnezeu,  raspunde fiului sau: Au pe Moise si au pe proroci sa asculte de ei.  Iata ce zice Isus despre Lege si proroci:Atunci Isus le a zis: O,nepriceputilor si zabavnici cu inima, cand este vorba sa credeti tot ce au spus prorocii! Nu trebuia sa sufere Hristosul acestea lucruri si sa intre in slava Sa?  Si a inceput de la Moise, si de la toti prorocii si le a talcuit, in toate Scripturile, ce era cu privire la El (Luca 24:25-27). 

B ogatul acesta era el insusi un fariseu el invatase pe alti pentru multi ani Legea si proroci dar cu toate acestea el nu cunoaste prea multe despre adevaratul si singurul Salvator Hristosul lui Dumnezeu. Cu el se implineste scriptura care zice: Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Matei 22:29. Bogatul, fiul lui Avraam in necunostinta lui continua sa apeleze la parintele sau Avraam crezand ca Avraam are puterea sa trimita invatatori si evanghelisti, cand zice: Daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.Avraam in raspunde in final caci chear daca ar invia cineva din morti, tot nu vor crede. Isus foloseste ilustratia aceasta aratand clar Fariseilor si Carturarilor caci va veni timpul cand Hristos va invia din moarte si tot nu l vor crede ca fiind Salvatorul si Mantuitorul lor in primul rand. Isus a inviat chear si literar din mormantul Palestinei si tot nu lau crezut pana chear inca in zilele acestea.Si totu si Moise si toti proroci au vorbit de moartea si invierea Lui cu un glas asa de puternic incat l au auzit Neamurile pamantului cele mai indepartate, dar poporul Sau trupesc inca striga dupa ajutor si salvare folosind numele stramosilor lor, dar au intors spatele singurului nume care poate sa I mantuiasca ;Numele lui Isus Hristos. Asa dar Isus a comisionat ucenici Sai si ia trimis cu vestea buna la toate neamurile pamantului, formand ca primul rod al mantuiri Biserica, adunarea celor chemati de Dumnezeu.Iar poporul Evreu inca este infasurat de intunericul de afara unde este plansul si scrasnirea dintilor. Ce imagine trista, ce paguba mare, numai Isus putea sa cunoasca Adevarul trecutul prezentul si viitorul acestui popor asa de mult iubit de Dumnezeu.Numai Isus prin lumina Duhului a putut sa raspunda fatarniciei lor si soaptelor lor de ura cand ziceau:Omul acesta primeste pe pacatosi si mananca cu ei, Luca 15:2.

Asa se termina aici, pilda spusa de Isus despre parintele Avraam si fiul sau Bogatul. Dupa ce am parcurs intreaga povestire a pildei acesteia acum la sfarsitul ei prin lumina Duhului vedem ca povestirea lui Isus continua mai departe dar nu aici,  ce in alte locuri si in alte imprejurari. Isus este AUTORUL acestei pilde, Isus prin Duhul Sau a compus aceasta pilda, Isus nu a fost undeva la mijloc intre parintele Avraam si fiul sau Bogatul, si dupa ce a memorat bine toata conversatia lor a venit repede si a povestit Fariseilor si celor ce l inconjurau aceasta minunata intimplare, care trebuie sa fi fost adevarata pentru ca Isus a vazuto chear El in persoana …Oh!nu dragi mei Isus nu a fost un om cu duhul adormit, um om care nu are acces in sfera duhovniceasca …oh!nu dragi mei. Isus prin Duhul lui Dumnezeu a parcurs tot viitorul acestui popor Evreu, prin ochi spirituali El a vazut totul ce se va intampla, din momentul in care punea impreuna pilda aceasta si pana peste veacurile nenascute inca. Pilda aceasta contine profetiile lui Isus facute in vremea aceea poporului Evreu, Asa dar tot ce Isus a asezat, a pus impreuna in pilda aceasta, fiecare cuvant, fiecare litera, fiecare simbol si fiecare expresie au valori mari si in marea parte neintelese de mintea pamanteasca. Vreau sa mentionez cateva lucruri foarte importante, in tot continutul povestirii Isus nu a spus nicaieri ca Bogatul va fi chinuit VESNIC sau ETERN, apoi Isus in pilda aceasta nu a spus ca peste prapastia mare nu poate trece NIMENI NICIODATA.Iata ce declara Isus in pilda aceasta despre prapastia mare: Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca CEICE AR VREA SA TREACA de aici la voi, SAU DE ACOLO LA NOI sa nu poata. Isus scoate in evidenta maretul adevar unde bogatul nu are nici o sansa niciodata, sa se salveze singur trecand din moarte la viata prin puterea sau intelepciunea sa personala, apoi Avraam si toti stramosi Bogatului si chear toti sfinti vechiului Testament nu pot prin puterea lor personala sa salveze nici macar un singur om din Locuinta mortilor. Da asa este Avraam nu este Salvator, si nici fiul sau Bogatul dar slava lui Dumnezeu care ne a descoperit pe unul care este singurul Salvator. Isus Hristos este salvatorul tuturora, a celor din ceruri,de pe pamant si de sub pamant, Aleluia! Isus e Salvatorul lui Avraam, a lui Lazar si tot Isus e Salvatorul Bogatului sau a poporului Evreu care inca striga din Locuinta mortilor. Isus a trecut prin moarte si prin Locuinta mortilor si a biruit si moartea si Locuinta mortilor, nimeni nu poate sa declare despre sine cum a declarat Isus cand a zis: Nu te teme! Eu sunt Cel dintai, si Cel de pe urma, Cel viu. Am fost mort,si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile morti si ale Locuintei mortilor. Iata ce zice Cel Sfant, Cel Adevarat, Cel ce tine cheia lui David, Celce deschide, si nimeni nu va inchide, Celce inchide, si nimeni na va deschide. 

Isus Hristos Este puntea de trecere peste prapastia mare Aleluia!.Isus este puntea peste orice prapastie, El este puntea de trecere intre om si Dumnezeu, El este puntea de trecere intre Evrei si neamuri. Caci Dumnezeu a vrut sa impace totul cu Sine in El, atat ce este pe pamant cat si ce este in ceruri,facand pace,prin sangele cruci Lui. Natiunea Evreiasca a trecut si inca trece printr un timp de mare intuneric, de peste 2000 de ani se afla in vapaia focului mistuitor, unde au suferit chinuri sub tot felul mai mult ca oricare natiune de pe pamant. Suferinta si chinul lor e ilustrat in multe locuri din Sfantul Script dar este foarte evident ilustrat de Isus in pilda aceasta. Gasim multe scripturi care declara cu putere sfarsitul chinului lor, chinul acesta din Locuinta mortilor. Dragi mei este timpul sa ne alipim tare de Adevar care a declarat inca de la inceput ca intunericul, minciuna si moartea NU SUNT VESNICE, pentruca intunericul e biruit de Lumina, minciuna va dispare pentru totdeauna cand Avdevarul lui Dumnezeu va sta pe tron, si moartea va fi inghitita de Viata, numai Dumnezeu este vesnic si asa este Fiul care este LUMINA, ADEVAR SI VIATA. Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni niciodata de dragul pedepsei.  Cand parinti chatolicismului au fabricat PEDEAPSA ETERNA, era o noapte, fara de Lumina, fara Adevar si fara Viata. Toate judecatile lui Dumnezeu sunt drepte si sunt facute in Adevar, si toate pedepsele Lui au ca scop indreptarea, corectarea, si chiar viata din moarte. Nici un parinte nu si pedepseste copilul sau cu o pedeapsa eterna, aceasta ar insemna sa l pedepseasca de dragul pedepsei asta ar insemna ca acest parinte nu e interesat in corectarea, indreptarea copilului sau, ce este interesat sa vada si sa se bucure de chinul copilului sau pentru totdeauna. Isus este Adevarul si El a zis: Cine este tatal acela dintre voi care, daca I cere fiul sau paine, sa I dea o piatra?  Ori daca cere un peste sa I dea un sarpe in loc de peste? …Deci daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, CU CAT MAI MULT Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce il cer.

Daca intre oameni rai nu se gaseste nim eni sa dea copilului sau o pedeapsa eterna, CU CAT MAI MULT Dumnezeu nu va pedepsi copii Sai cu o pedeapsa eterna. Iata cum pedepsesc oameni copii lor:  Nu cruta copilul de mustrare,caci daca l vei lovi cu nuiaua nu va muri. Lovindu l cu nuiaua, ii scoti sufletul din Locuinta mortilor. Pedepseste ti fiul, caci tot mai este nadejde, dar nu dori sa l omori. Cine cruta nuiaua, ureste pe fiul sau, dar cine l iubeste, il pedepseste indata. Fiule nu dispretui mustrarea Domnului si nu te mahni de pedepsele Lui. Caci Domnul mustra pe cine iubeste, ca un parinte pe copilul pe care l iubeste. Ferice de omul pe care l cearta Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atotputernic.El face rana si tot El o leaga, El raneste si mana Lui tamaduieste. Iata in continuare motivul pedepsei lui Dumnezeu: Suferiti pedeapsa,Dumnezeu Se poarta cu v oi ca si cu niste fii.Caci care este fiul pe care nu l pedepseste tatal? Si apoi daca parinti nostri trupesti ne au pedepsit, si tot le am dat cinstea cuvenita, nu trebuie oare cu atat mai mult sa ne supunem Tatalui duhurilor si sa traim? Caci ei in adevar ne pedepseau pentru putine zile, cum credeau ei ca e bine, dar Dumnezeu ne pedepseste pentru binele nostru,ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui. Acestea sunt doar foarte putine Scripturi din sutele de Scripturi care toate impreuna dovedesc cu putere scopul pedepsei lui Dumnezeu. 

Mahrama care acopere fata acestui popor Evreu va fi data la o parte, in puterea lui Hristos, si lumina, viata si bucuria reveniri in sanul lui Avraam se va vedea foarte curand in toate cetatile lui Israel. Potrivit cu cele scrise in Romani 11:25-33 este adeverit ca impietrirea acestui popor va tine numai pana va intra numarul deplin al Neamurilor, si atunci tot Israelul va fi mantuit.Pavel ne spune ca toti oameni care sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii lui Dumnezeu. Despre acesti fii gasim scris ca intreaga creeatiune asteapta cu o dorinta infocata descoperirea FIILOR LUI DUMNEZEU. Prin acesti fii Dumnezeu va elibera intreaga creeatiunea din robia stricaciunii. Biserica traditionala a fabricat un iad etern si o pedeapsa eterna pentru creeatiunea lui Dumnezeu, din cauza ca ea nu cunoaste tainele inimi lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu in planul dragostei Sale pregateste un popor care au inima Tatalui, care vad si simt prin Duhul bataile inimi lui Dumnezeu, si tot prin lucrarea Duhului, fii acestia primesc in inimile lor o dorinta arzatoare de a elibera intreaga fire de sub greul jug al stricaciunii.Fiii acestia sunt cu adevarat samanta lui Avraam in care Dumnezeu facuse mareata fagaduinta, de a binecuvanta toate familile pamantului. Intreaga fire, creeatiune asteapta cu o dorinta infocata descoperirea acestor fii, firea nu asteapta descoperirea Biserici traditionale, oh! Nu Biserica traditionala in loc so elibereze de sub jugul stricaciunii ia hotarat destinul pe care il predica cu patima si foc de la toate amvoanele ei PEDEAPSA ETERNA IN IADUL ETERN. Dar dupa un lung timp de robie de chin si durere a intregi creeatiuni,  Dumnezeu aduce la orizontul acestor zile, sunt gata sa apara sa fie descoperiti, primele roade a Calvarului lui Hristos FRATII LUI ISUS,  toti purtand chipul si asemanarea Lui. Da dragi mei acesti Fii ai lui Dumnezeu doresc eliberarea creeatiuni ca si ea sa aiba parte nu de un iad etern ce potrivit Duhului Adevarului, de SLOBOZENIA SLAVEI FIILOR LUI DUMNEZEU. Fii acestia cred cu o credinta ca a lui Avraam toate fagaduintele lui Dumnezeu, mai ales fagaduinta neconditionata a binecuvantari cu viata vesnica, a tuturor familiilor pamantului. Fii acesti cred ca Dumnezeu este instare sa aduca la indeplinire tot ce a fagaduit, ei nu se tem ca Dumnezeu na va putea in cele din urma sa aduca la viata toate familiile pamantului,  din cauza vicleniei lui Satan si din cauza rebeliuni omului in asa zisa libera lui alegere. Acesti Fii nu sunt rezultatul Institutelor Theologice, chear daca odata au trebuit sa treaca si pe acolo, ei se alimenteaza din izvorul Intelepciuni si a Dragostei lui Dumnezeu, Fii acestia vin cu informatii si revelatii direct din biroul central al planului lui Dumnezeu numit in Scripturi Planul Veacurilor.Ei au primit prin harul lui Dumnezeu o buna parte din bogatiile nepatrunse ale lui Hristos. 

Dragi mei acesti Fii vor apare impreuna cu fratele cel mare Isus Hristos la granitele poporului Evreu, potrivit celor scrise: Cand va veni in ziua aceea, ca sa fie proslavit in sfintii Sai si privit cu uimire in toti ceice vor fi crezut. Atunci Bogatul ridicand din nou ochi in sus va vedea de aproape ce nu a mai vazut niciodata, Isus Hristos din Nazaret, Omul pentru care mult timp in urma chiar el Bogatul a strigat cu toata puterea in curtea lui Pilat: Restignestel! Restignestel!….Dar acum si aici acest Isus inconjurat de slava Sa vesteste Bogatului VESTEA BUNA ….Salvarea, Mantuirea …prin credinta Bogatul uimit de toata slava intinde mana, iar Salvatorul il trece peste PRAPASTIA MARE ca pe o autostrada cu 3 benzi de circulatie spre SANUL LUI AVRAAM din nou. ..Aleluia!Tot atunci se va auzi un strigat puternic din partea acestui popor Evreu: Binecuvantat este Celce vine in Numele Domnului! Isus vestise mai dinainte toate acestea lucruri asa de tainice mai ales cand a zis: Iata ca vi se lasa casa pustie, caci va spun ca de acum in colo nu Ma veti mai vedea pana cand veti zice: Binecuvantat este Cel ce vine in Numele Domnului! Matei 23:38,39.Da Dumnezeu ia alungat de la prezenta slavei Sale dar atentie!  nu pentru totdeauna, Isus a profetit despre lungimea timpului cand zicea:Casa voastra ramane pustie si nu ma veti mai vedea PANA VETI ZICE: Binecuvantat este Celce vine in Numele Domnului. Chinul din Locuinta mortilor pentru poporul Evreu va tine pana cand vor zice: Binecuvantat este Celce vine in Numele Domnului. Cand Isus zice Nu m a veti mai vedea, nu se refera numai la vederea aceasta a ochilor trupesti se refera mai mult la vederea spirituala cand poporul Evreu il vor cunoaste, il vor vedea asa cum si cine este El. Multi oameni religiosi din timpul lui Isus l au vazut cu ochi trupesti dar nu lau cunoscut cine era El in realitate, doar foarte putini au fost oameni care au declarat ca si Simeon: Duhul Sfant il instintase ca nu va muri inainte ca sa VADA PE HRISTOSUL DOMNULUI. Simeon L-a luat in brate, a binecuvantat pe Dumnezeu si a zis: Acum, slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau. Caci au VAZUT OCHI MEI MANTUIREA TA, pe care ai pregatit o sa fie, inaintea tuturor popoarelor, lumina care sa lumineze neamurile si slava poporului Tau Israel.

Nici un om nu poate cu ochi pamantesti sa vada lucrurile ceresti. Israel va vedea pe Isus cu ochi spirituali si vor recunoaste in Isus pe care ei l-au dat sa fie restignit Adevaratul Messia Unsul si Trimisul lui Dumnezeu,dupa cum gasim scris in Zaharia 12:10:Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitori Ierusalimului, un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce PRIVIRILE SPRE MINE, pe care l-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu.Istoria ne adevereste clar ca poporul Evreu a suferit mult chear foarte mult din partea crestinismului, din zilele lui Constantin cand sa nascut Babilonul cel Mare si chear pana in zilele acestea, poporul Evreu a suferit mult din partea acestui Babilon si a tuturor ambasadorilor lui. Poporul Evreu nu prea au avut ocazia sa l vada pe Isus in mijlocul acestui mare Babilon, si astfel se implineste profetia lui Isus unde zicea: Nu ma veti mai vedea. Dar in vremile ce urmeaza ei vor vedea slava, puterea de mantuire si dragostea lui Hristos descoperite in Sfintii Lui,  adica Fii lui Dumnezeu. Da acest popor este inca in pregatire, pentru descoperirea lor striga intreaga creeatiune, acest popor poarta chipul si asemanarea lui Hristos Domnul lor. Nu e mult si Fii acestia ai lui Dumnezeu impreuna cu fratele lor mai mare Mielul vor apare pe muntele Sionului in anul al cincizecilea in anul de veselie si atunci tot Israelul umbriti de puterea Duhului lui Hristos vor da navala la izvorul mantuirii, da atunci Bogatul va primi nu numai un singur deget inmuiat in apa, in ziua aceea toata casa lui Israel vor veni la apele vietii si vor bea primind si ei Lumina,Adevarul si Viata. Multumim lui Dumnezeu care este bun si a carui indurari nu se sfarsesc ca va aduce un sfarsit al celei mai intunecate nopti din istoria acestui popor, si ca impotriva tuturor predicilor despre chinul etern fabricate de mintile corupte a ambasadorilor Babilonului,  care nu cunosc inima si nici planurile Preafericitului Parinte si Dumnezeu adevarat,  in ultimile zile El va face sa rasara Soarele Neprihanirii peste casa si poporul lui Israel. .Aleluia! Dumnezeu care a trimis pe Bogatul in Locuinta mortilor in chinul focului mistuitor, si a hotarat o prapastie mare, ca o separare de sanul lui Avraam Este tot acela si Dumnezeu care potrivit voiei Sale se indura si aduce vestea buna, adica mantuirea in credinta in Hristosul lui Dumnezeu, cum declara Pavel luminat de Duhul: Fiindca Dumnezeu a inchis pe toti oameni in neascultare, ca sa aiba indurare de toti. O,adancul bogatiei intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neantelese sunt caile Lui!  Prin harul lui Dumnezeu intelegem dar bogatia valorilor nepatrunse de mintea corupta a firii pamantesti, dar descoperite prin lumina Duhului, chear si cu privire la pilda bogatului si a lui Lazar. Despre pilda aceasta prin Duhul se poate vorbi si scrie mult mai mult decat am scris, dar multumim lui Dumnezeu pentru tot ce face El in noi prin noi si pentru noi.  

 

Other Writings in This Series:

Bogatul
Lazar
Moartea Celor Doi
Sanul Lui Avraam
Lazar in Sanul Lui Avraam
Bogatul in Locuinta Mortilor
Prapastia Mare