Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Lazar in Sanul Lui Avraam


PILDA ACEASTA NASTEREA LUI ISUS Casatoria Cereti, Cautati, Bateti Moartea & Invierea Legea Circularitati Incapacitatea umana Despre Alegere Chemarea Eficace Coada Balaurului


- David Ilea -

In pilda bogatului si a lui Lazar,omul bogat reprezinta poporul Evreu, care in timpul acela se bucura de un mare favor si multe binecuvantari din partea lui Dumnezeu,mult mai mult decat oricare alta natiune de pe pamant.Lazar la randul lui reprezinta popoarele vecine, care locuiau la poarta sau granita poporului Evreu, mai specific norodul casei lui Iuda. Acestea popoare nu beneficiaza de bogatia binecuvantarilor casei lui Iuda. Lazar este din clasa popoarelor necurate, adica fara legamantul lui Dumnezeu, deci fara taierea imprejur, fara drept de cetatenie in Israel,  fara Dumnezeu in lume.  Popoarele vecine, care dealungul vremi au ajuns sa cunoasca masa bogata de unde poporul Evreu se alimenta in fiecare zi, au devenit gelosi si chear flamanzi dorind mult sa se hraneasca macar cu firimiturile care cadeau de la masa acestui popor, asa de bogat. Pilda aceasta contine in sinea ei o profetie care va afecta intreg neamul omenesc. Bogatul si Lazar va trebui sa si schimbe locurile si pozitile. Bogatul se va afla imediat dupa cele intamplate pe Calvar,  intr un loc pustiu sub puterea morti, instrainat de masa bogata de odinioara, cu adevarat intr un loc de chin. Lazar spre marea lui uimire va fi dus de mesagerii lui Dumnezeu in sanul lui Avraam, locul de cinste, de onoare, si in intima partasie cu Avraam in fagaduintele lui Dumnezeu.Prea putini oameni au lasat in urma, imaginatiile minti lor pamantesti si au avut harul sa coboare mai adanc de suprafata,  treapta dupa treapta in misterul Duhului lui Dumnezeu. Numai prin lumina Duhului vedem ce ochi naturali nu au vazut niciodata. Dragi mei este timpul chear acum, ASTAZI cand sa lasam in urma noastra istorisirile inchipuitoare a minti pamantesti, si sa ascultam si sa vedem glasul care striga: Asa vorbeste Biserici Duhul!

Apostolul scrie in scrisoarea sa: Incolo, fratii mei, bucurati va in Domnul. Mie nu imi este greu sa va scriu mereu aceleasi lucruri,iar voua va este de folos.Paziti va de cainii aceia paziti va de lucratorii aceia rai, paziti va de scrijelatii aceia!  Caci cei taiati imprejur suntem noi, (Iudei si Greci) care slujim lui Dumnezeu,prin Duhul lui Dumnezeu,care ne laudam in Hristos Isus, si care nu ne punem increderea in lucruri pamantesti (Filipeni 3:2,3).Pavel foloseste expresia aceasta: Scrijelatii aceia!  de mai multe ori si care potrivit concordantei Biblice Strong’s #2699inseamna: Schilodire, mutilare, deformare, a taia o parte, a fi imperfect, a distruge.In timpul misiuni sale Apostolul Pavel de multe ori a trebuit sa lupte impotriva unei grupari crestine de Iudei, care mergeau de obicei in mijlocul fratilor unde Pavel fondase temelia Noului Testament, adica credinta in Hristosul lui Dumnezeu, si prin propavaduirea Legi, intorceau inimile credinciosilor de la puterea invieri lui Hristos,  la neprihanirea prin faptele Legi. Legi exterioare a omului pamantesc: mancaruri. imbtacarea hainelor respectarea anumitor zile si multe alte randuieli pamantesti. Astfel Legea faptelor devenea dreptarul si masuratoarea dupa care era masurata neprihanirea oamenilor.In cartea Fapte 15 gasim ca acesti oameni erau din Iudea,faceau parte din cea mai ingusta, mai buna, mai dreapta denominatie religioasa, anume din partida Fariseilor, care crezusera in Isus.Ei apartineau biserici locale din Ierusalim.Se vede ca si atunci ca si acuma in biserica traditionala crestina erau doua clase de invatatori:  o clasa de invatatori care de fapt se legitimau ca doctori ai Legi, invatand si lucrand in puterea literei adica a celor scrise in marea parte, si in mica parte invatau ca trebuie sa crezi si in Hristos prin faptul ca Hristos a deschis usa spre viata, spre neprihanire, dar mai departe atarna de om, care prin faptele Legi reuseste in final sa dobandeasca, sa inbratiseze viata si neprihanirea. O alta clasa de invatatori erau oameni simpli, care nu aveau o legitimatie pamanteasca de doctori in Legea lui Moise,  sau daca au avuto candva a disparut sa topit in focul si in flacara botezului Duhului lui Hristos si ei invatau invatatura Duhului, care dovedea cu putere ca Hristosul, Unsul si trimisul lui Dumnezeu a venit in lumea noastra nu numai sa deschida o usa spre viata si apoi sa se chinuie omul neputincios si prin neputinta lui sa intre in viata oh nu!  Duhul lui Hristos de care erau calauziti si invatati clasa aceasta de invatatori,  dovedea cu tarie ca Hristos este VIATA si DREPTATEA lui Dumnezeu, si ca acest Isus Hristos a invins moartea pentru toti,  si toti au murit odata cu Isus,  si ca tot acest Isus Hristos a fost inviat de Dumnezeu pentru toti,  si ca odata cu El toti au fost inviati in invierea Lui si ca omul nu mai trebuie sa lupte restul vieti pamantesti incercand sa implineasca Legea. Si apoi prin Lege cumva cu mare greu sa ajunga la mostenirea vieti. 

Clasa aceasta de invatatori spuneau oamenilor sa creada in moartea si invierea lui Hristos, ca viata si neprihanirea se mosteneste prin credinta in ceia ce a facut Dumnezeu in Hristos Isus pentru noi toti, si nu in ce va incerca omul pamantesc sa faca. Despre acestia doctori ai Legi, acesti legalisti erau oameni care tulburau abia inceputa lucrarea Duhului in viata multora din timpul acela. Voi care voiti sa fiti socotiti neprihaniti prin Lege va ti despartit de Hristos ati cazut din har. Dar celce va tulbura va purta osanda ori cine ar fi el. Paziti va de scrijelati aceia!  Care taie o parte din har si o inlocuiesc cu Legea,  care mutileaza, care deformeaza omul nascut prin credinta in puterea lui Dumnezeu. Pavel scrie fratilor din Roma: Daca Avraam a fost socotit neprihanit prin fapte, are cu ce sa se laude, dar nu inaintea lui Dumnezeu.Caci ce zice scriptura?  Avraam a crezut pe Dumnezeu si aceasta i s a socotit ca neprihanire ….Tot astfel, si David numeste fericit pe omul acela pe care Dumnezeu, fara fapte il socoteste neprihanit ….Apoi a primit ca semn taierea imprejur.ca o pecete a acelei neprihaniri pe care o capatase prin credinta, cand era netaiat imprejur.Si aceasta, pentru ca sa fie tatal tuturor celor care cred,macar ca nu sunt taiati imprejur,ca adica, sa li se socoteasca si lor neprihanirea aceasta, si pentru ca sa fie si tatal celor taiati imprejur, adica al celor care nu numai ca sunt taiati imprejur, dar si calca pe urmele credintei aceleia pe care o avea tatal nostru Avraam, cand nu era taiat imprejur…..Caci daca mostenitori sunt ceice se tin de Lege, credinta este zadarnica, si fagaduinta este nimicita,pentruca Legea aduce manie, si unde nu este o lege, acolo nu este nici calcare de lege. Deaceea mostenitori sunt ceice se fac prin credinta …El nu s a indoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci intarit prin credinta lui a dat slava lui Dumnezeu,deplin incredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si implineasca…..Dar nu numai pentru el este scris ca i a fost socotita ca neprihanire, ci este scris si pentru noi cei care credem in Cel ce a inviat din morti pe Isus Hristos, Domnul nostru, care a fost dat din pricina faradelegilor noastre,si a inviat din pricina CA AM FOST SOCOTITI NEPRIHANITI. 

Asa dar toti care cred in Isus Hristos si intra pe poarta vietii, sunt cu siguranta fii lui Avraam si fac parte din samanta lui. Mostenitori ai fagaduintei vieti vesnice nu sunt cei nascuti dupa o nastere naturala,  ce foarte sigur sunt toti aceia care cred in Isus Hristos, pentruca Isus este viata. Deci nu se are in vedere fata oamenilor, si nici familia sau neamul din care sau nascut, ci se are in vedere credinta in Dumnezeu care a facut fagaduinta si in Isus care este fagaduinta vietii neperitoare. Israel dupa trup sunt samanta lui Avraam, dar aceasta stare naturala, pamanteasca, nu le deschide usa sa intre in viata, pentruca in viata vesnica nu intra cei nascuti pe cale naturala din Avraam. In viata vesnica se intra pe o singura poarta, si anume prin Hristos, caci numai prin Hristos a venit viata si nemurirea.Toti care venisera inainte de Isus (Avraam,Noe, Moise,David...)niciunul din ei nu erau Viata Vesnica, macar ca Bogatul crede ca, din cauza ca el era fiul lui Avraam pe cale naturala,  are toata sansa sa fie mangaiat, racorit si chear salvat din moarte. Avraam pare ca vrea sa I spuna bogatului ca salvarea oamenilor din moarte nu atarna de el,  pentru ca el nu este Viata Vesnica.Nimeni nu poate trece din moarte la viata, numai prin Isus, pentruca asa Dumnezeu a randuit in planul Sau. Isus este calea si podul de trecere din moarte la viata,  si el este Viata si Adevarul lui Dumnezeu. El este samanta lui Avraam si numai prin El putem fi si noi atat Evrei cat si Greci, samanta lui Avraam. 

Cuvantul samanta are o insemnatate foarte mare astfel gasim fraze cum sunt: Samanta femeii,samanta lui David, si samanta lui Avraam …..In cele trei cazuri samanta se naste din fagaduinta lui Dumnezeu. Prin Cuvantul Sau Dumnezeu promite ca femeia (samanta femeii)va zdrobi capul sarpelui Geneza 3:15 tot prin Cuvantul Sau, Dumnezeu promite lui David ca-I va zidi o casa, promite ca din samanta lui va ridica un imparat a carui imparatie va fi intarita, si va fi numit fiul lui Dumnezeu 2 Samuel 7:11-16. Prin puterea Cuvantului Sau promite lui Avraam ca in samanta lui vor fi binecuvantate toate familiile pamantului Geneza 12:3.Samanta este produsul unei alte vieti care era mai inainte, apoi samanta se reproduce ea insa si prin mii si milioane de exemplare de acela si fel. In Ioan 12: 23,24 gasim o declaratie a lui Isus foarte misterioasa unde zice: Adevarat, adevarat va spun ca daca grauntele de grau,care a cazut pe pamant, nu moare, ramane singur. dar daca moare aduce multa roada.Aici Isus se aseamana cu samanta de grau.  El este bobul de grau care venit pe pamant trebuie sa fie ingropat in pamant si sa moara, apoi prin puterea lui Dumnezeu inviaza in viata neperitoare aducand multa roada. Destinul bobului de grau nu este sa fie pus intr o vitrina de muzeu si admirat de toata lumea,  privit de toti ca un singur bob de grau, oh!nu, destinul bobului, samantei este multiplicarea.  In veacurile nenascute inca acest Bob de grau va aduce o mare recolta de fii a lui Dumnezeu, toti avand acelasi chip ca samanta semanata in pamant. Un singur bob de samanta a fost semanat in pamant si Hristosul care a inviat din mormant nu este El insusi toata recolta, El este primul dintre mai multi frati, dar dupa El aceasta samanta se reproduce intr o recolta foarte mare,  mii si milioane de boabe de grau toate purtand chipul si asemanarea Sa, acesta e secretul samantei=multiplicarea.Acestia fii ai lui Dumnezeu si frati ai lui Isus (Romani 8:29)formeaza un singur trup, Trupul lui Hristos, toti avand samanta vieti neperitoare in fiintele lor. Prin harul mare a lui Dumnezeu intelegem deci ca toti care sunt partasi vietii lui Hristos sunt si ei samanta lui Avraam.

Numai cand Dumnezeu inlatura mahrama Legi, a slovei si ne lasa sa vedem dincolo de slova si dincolo de puterea literei, in lumea spiritului lui Dumnezeu, numai atunci si acolo putem vedea cu fata descoperita mareata taina ascunsa in planul lui Dumnezeu, cu privire la familia lui Avraam, incepand din Geneza si chiar pana in cartea Apocalipsei. Ce defapt Dumnezeu promite lui Avraam este ca, vine o vreme in care acesti fii ai lui Dumnezeu si frati ai lui Hristos ajung la maturitate, purtand chipul lui Hristos, si apoi aceasta samanta, acest trup format din mai multe madulare, dupa planul mai dinainte a lui Dumnezeu, care face toate dupa sfatul voiei Sale, vor imparati pe acest pamant dupa constitutia imparatiei lui Dumnezeu.Atuncea cand toate familiile pamantului vor primi binecuvintarea, si pana cand pe pamant va domni in fiecare fiinta neprihanirea lui Dumnezeu Aleluia! Apostolul ne spune in Galateni 3 ca fagaduinta aceasta nu a fost facuta la semintiile lui Avraam, ce numai la una singura care este Hristos. Daca fagaduinta era facuta semintiilor lui Avraam atunci implinirea fagaduintei venea prin Evreii din tara lui Israel, sau din orice alta tara se gasesc ei, care sunt samanta naturala a lui Avraam. Dumnezeu a promis lui Avraam si semintiei lui dupa el care a fost fiul sau Isac,  dar implinirea nu a fost facuta in Isac acesta natural. Apoi Dumnezeu promite lui Isac aceeasi promisiune lui si samantei lui dupa el, dar implinirea nu se face in viata lui Isac.Iacov fiul lui Isac primeste aceeasi promisiune facuta lui si samantei lui dupa el dar promisiunea nu e implinita nici in viata lui Iacov si tot asa mai departe din generatie in generatie din veac in veac, pana cand a venit Hristosul lui Dumnezeu. Numai in Hristos si in urmasi Lui se implinesc cu putere fagaduintele lui Dumnezeu facute semintiei femeii,  facute lui Avraam si semintiei lui si facute lui David si semintiei lui. Dumnezeu dealungul vremilor a pregatit calea pentru venirea implinirii fagaduintelor Sale. Viata si nemurirea na a fost Avraam, nici Isac si nici Iacov si nici unul din urmasi lui Avraam dealungul vremi, caci toti urmasi lui Avraam pana la Isus Hristos au murit vazand putrezirea, si ei au fost purtatori fagaduintei lui Dumnezeu fiecare in generatia lui.Dar nici unul din ei nu a putut declara nemai auzita declaratie care a facuto Hristosul unde zice: Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine Ioan 14:6. Apoi o alta declaratie care nu a facuto nici un om inainte de Hristos: Dupa cum I-ai dat putere peste orice faptura, ca sa dea VIATA VESNICA tuturor acelora pe care I ai dat Tu Ioan 17: 2

Casa lui Israel au fost purtatori fagaduintei, dar nici unul din ei nu a posedat viata vesnica, numai semintia aceasta care este Hristos. Dar ei toata casa lui Israel, ca sa devina parte din samanta noului Israel, trebuie sa intre pe poarta vieti vesnice care sete Hristos,  altfel ei nu vor fi niciodata mostenitori vieti vesnice, si ca atare niciodata Israeliti adevarati. Israelul lui Dumnezeu sunt toti aceia care sunt nascuti la Calvar, da prin acest Israel Dumnezeu va imparati pe pamant,si ei vor vesti o veste noua, implinirea fagaduintei lui Dumnezeu. Da Israelul acesta sunt calauziti de acelasi Duh ca si Imparatul lor, ei doresc ca oameni toti sa aiba viata si viata din belsug.Ei nu vestesc MOARTEA ETERNA si tortura IADULUI ETERN,  ei nu pot sa faca asa ceva,  pentruca ei sunt partasi ai VIETI VESNICE sub domnia celui ce este Viata si nu moarte. Ei vestesc sfarsitul intunericului si o bucurie vesnica in lumina Soarelui dreptati. Ei vestesc eliberarea neamului omenesc din mrejele minciuni sub domnia apsoluta a Adevarului. Da dragi cititori Israelul acesta nou vesteste sfarsitul morti, a plansului si a dureri, sub vesnica Imparatie a lui Dumnezeu care binecuvinteaza toate familiile pamantului, chear pe toate (pe toti oameni)cu mult asteptata Sa fagaduinta: VIATA VESNICA. Aceasta este samanta lui Avraam, si acesta este destinul acestei semintii care este Isus Hristos Viata vesnica. Aleluia! Toti care ati fost botezati pentru Hristos, v ati imbracat cu Hristos. Nu mai este nici Iudeu, nici Grec,nu mai este nici rob nici slobod,nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca,fiindca toti sunteti una in Hristos Isus.Si daca sunteti ai lui Hristos sunteti SAMANTA lui Avraam,mostenitori prin fagaduinta.In Ioan 8:30-47 Isus spune Iudeilor, casei lui Iuda ca ei care se considera samanta lui Avraam pe cale pamanteasca sub puterea morti si a pacatului, nu sunt samanta adevarata pe care o avea Dumnezeu in vedere. Numai ceice primesc viata, se pot numi samanta lui Avraam.Si dupa asa multe dovezi aratate in scripturi uni crestini considera ca rasa alba Anglo- Saxona vorbitorea limbi Engleze sunt adevarata samanta a lui Avraam, si ca prin aceasta rasa de oameni Dumnezeu va imparati pe pamant, numai prin faptul ca rasa aceasta Anglo-Saxon origineaza cumva din cele 10 semintii ale lui Israel,  plecate in robie inca din timpul Asiriei. Isus a raspuns la aceasta afirmatie a oamenilor care cred ca faptul natural de a fi fiul lui Avraam I ti da dreptul sa inti in Imparatia lui Dumnezeu unde zice: Dar va spun ca vor veni multi de la rasarit si de la apus, si vor sta la masa cu Avraam, Isac si Iacov in Imparatia cerurilor.Iar fii Imparatiei (bogatul din pilda aceasta) vor fi aruncati in intunericul de afara, unde va fi plansul si scrasnirea dintilor.Matei8:11,12.

In vremuri ce urmeaza, Avraam va sedea in fata unei mari multimi, adunati din orice neam din orice popor de orice limba si culoare, si va declara plin de incredere: Acestia sunt fii mei pentruca si ei au crezut pe Dumnezeu cu o credinta ca si a mea. Apoi Avraam se va retrage in rand cu multimea, iar in fata tuturor va apare Lumina Adevarul Si Viata si va proclama ca un fapt implinit ceia ce vestise Duhul Domnului prin proroci: Iata-Ma Eu si copiii pe care Mi I-a dat Dumnezeu. Voi vesti Numele Tau fratilor Mei. Iti voi canta lauda in mijlocul adunari. In cartea Genezei gasim un paragraph foarte interesant Geneza 32:24-28Iacov insa a ramas singur.Atunci un om s a luptat cu el pana in revarsatul zorilor.Vazand ca nu l poate birui,omul acesta l a lovit in incheietura coapsei,asa ca I s a scrintit incheietura coapsei lui Iacov pe cand se lupta cu el.  Omul acela a zis: Lasa ma sa plec, caci se revarsa zorile. Dar Iacov a raspuns: Nu Te voi lasa sa pleci pana ma vei binecuvanta. Omul acela I a zis: Cum iti este numele? Iacov a raspuns el.Apoi a zis: Numele tau nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce lupta cu Dumnezeu) caci ai luptat cu Dumnezeu si cu oameni si ai fost biruitor. Aici gasim experienta primului Israel cu Dumnezeu. Trebuie mentionat aici ca Iacov nu a fost singurul care a purtat numele de Israel, dar Iacov a fost primul care a fost numit de Dumnezeu cu numele Israel. Iacov in particular este primul om pe care Dumnezeu il cheama afara din sfera de influienta a naturi pamantesti, si la care Dumnezeu ca un simbol pentru lucrarea viitoare cuprinsa deja in planul Sau, schimba natura, caracterul si numele lui Iacov. Dupa ce Iacov prin CUVANTUL lui Dumnezeu este schimbat, tot prin puterea si hotararea CUVANTULUI lui Dumnezeu, primeste o chemare cereasca,  o natura si un caracter ceresc, si un nume nou, care sa potriveasca acum cu chemarea, natura si caracterul sau. Numele lui Iacov este acum Israelul lui Dumnezeu,care in cazul acesta mai inseamna si Printul lui Dumnezeu, numele acesta este nou si este pentru omul nou pentru cel ceresc si nu pentru cel pamantesc.

Au trecut multe veacuri de atunci, de cand Dumnezeu a format primul Israel ca un simbol vorbitor pentru vremile noastre. Tot la fel sau mai bine zis asemanator, in v remea aceasta Dumnezeu cheama un popor, o companie de oameni, afara din sfera de influienta a firii pamantesti, afara din sfera de influienta a sistemului religios,  si chear afara din vechea umblare, natura, caracter si afara din numele amagiri pe care l masteniseram de la stramosul nostru Adam. Dragi mei cititori poate pentru multi chear acum, cand citesti acestea putine cuvinte, te gasesti intr o noapte de lupta, in care fiind singur, chear singur, neanteles, parasit si plin de frica la gandul zilei de maine cand te vei intalni cu Esau. Dar viu este Domnul ca inainte de intalnirea cu Esau, care te va judeca pentru toata inselatoria facuta in puterea naturi pamantesti, El Domnul tau va pune chear acum in miez de noapte o lupta, o insetare, o infometare, o nemultumire de toata umblarea sub calauzirea semnului 666,calauzirea sub dominatia minti firi pamantesti (semnul 666 pe frunte) si satul de robia sub jugul greu al puterii omului pamantesc (semnul 666 pe mana dreapta) vei plange si vei ruga pe Domnul sa ti arate fata Lui. Da chear in ainte de revarsatul zorilor te va lovi puternic in incheietura coapsei, si puterea de reproducere sau inmultire a naturii firii pamantesti va fi schimbata cu o putere de reproducere a naturii ceresti. Spre marea noastra surpriza dupa acesta lunga si neuitata noapte, vedem zilnic cum lucrurile care altadata erau parte din umblarea noastra, ne parasesc acum una cate una. Acum in zorii zilei lui Hristos inca durerile nopti transformari noastre le simtim destul de bine,  si cat priveste vechea umblare,  schiopatam si invatam o noua umblare, in puterea vieti lui Hristos. Umblarea aceasta e prin calauzirea Duhului si nu prin puterea faptelor Legi. Este o umblare noua pe care nimeni nu a umblat o inca, multi proroci au vazut o de departe si prin Duhul au vorbit despre ea. Pe calea aceasta umbla numai oameni pe care Dumnezeu prin puterea Cuvantului ia schimbat, oameni cu chemare cereasca, cu o natura cereasca si cu un nume nou: Israelul lui Dumnezeu, dupa cum declara Duhul Biserici unde zice: Pe celce va birui il voi face un stalp in Templu Dumnezeului Meu,si nu va mai iesi afara din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu si numele cetatii lui Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim,care are sa se pogoare din cer de la Dumnezeul Meu si Numele Meu cel nou.  

Acesta este dragi mei adevaratul Israel cum de fapt gasim scris: Si voi fratilor, ca si Isac,voi sunteti copii ai fagaduintei.Si cum sa intamplat atunci, ca cel ce se nascuse in chip firesc,prigonea pe cel ce se nascuse prin Duhul, tot asa se intampla si acum.Biserica din Filipe se vede a fi formata din Ev rei si din Neam uri, numiti Prozeliti, si totu si apostolul nu face deosebire intre ei cand zice: Caci cei taiati imprejur suntem noi (Evrei si Neamuri) care slujim lui Dumneze prin Duhul lui Dumnezeu,care ne laudam in Hristos Isus si care nu ne punem increderea in lucrurile pamantesti. Isus confirma acest adevar in multe imprejurari cum gasim scris: Drept raspuns Isus ia zis: Adevarat, adevarat iti spun daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea imparatia lui Dumnezeu. Adevarat adevarat iti spun ca daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in imparatia lui Dumnezeu Ioan 3:3,5.Israelul lui Dumnezeu sunt oameni aceia care cred in Isus Hristos si traiesc prin Duhul lui Hristos si nu isi pun nadejdea manturi lor in lucrurile pamantesti, care sunt aratate de apostolul unde zice: Macar ca eu as avea pricina de incredere chear in lucrurile pamantesti. Daca altul crede ca se poate increde in lucrurile pamantesti, eu si mai mult, eu care sunt taiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, Evreu din Evrei,in ce priveste Legea Fariseu, in ce priveste ravna, prigonitor al Bisericii,cu privire la neprihanirea pe care o da Legea, fara prihana Filipeni 3:4-6.Adevarul acesta vestit de Apostolul a tulburat foarte tare lume Evreilor religiosi din timpul lui. Standardul neprihaniri vestit de Pavel prin Duhul, nu mai avea in vedere geneologia pamanteasca, si nici ritualuri, sau ceremonii pamantesti, pazirea poruncilor cu privire la mancaruri, imbracarea hainelor, tinerea diferitelor sarbatori si posturi si multe alte lucruri exterioare a naturi pamantesti. 

Evreii acestia credeau ca lucrurile acestea pamantesti le deschide usa imparatiei lui Dumnezeu. Imparatia lui Dumnezeu este formata numai din oameni care sunt nascuti din samanta vietii neperitoare, ori viata neperitoare nu a fost adusa de niciun om care au venit inainte de Hristos, pentruca toti la randul lor au murit si au vazut putrezirea. Viata a venit prin Isus Hristos, El este viata vesnica si numai cine intra pe poarta vietii vesnice este Israelul lui Dumnezeu si samanta lui Avraam. Cu toate ca adevarul acesta e de netagaduit totusi foarte multi crestini afirma cu indrasneala ca Dumnezeu formeaza imparatia Sa prin care va imparati pe pamant,  din Evrei acestia nascuti in chip firesc,mai ales unde afirma ca rasa alba Anglo-Saxona-Celitic Israel este de fapt samanta lui Avraam prin care Hristosul va imparati pe pamant, avand ca centru de imparatie al domniei Sale cetatea Ierusalimului acesta pamantesc.Oricine se increde in lucrurile pamantesti va ramane de rusine dupa cum afirma si Ioan Botezatorul unde zice: Faceti dar roade vrednice de pocainta voastra si nu va apucati sa ziceti in voi insiva:Avem pe Avraam ca tata! Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele ac estea poate sa ridice fii lui Avraam Luca 3:8.Pavel in srierea sa lamureste acest adevar zicand: Iudeu nu este acela care se arata pe din afara ca este Iudeu,si taierea imprejur nu este aceea care este pe din afara in carne. Ci Iudeu este acela care este Iudeu inauntru, si taiere imprejur este aceea a inimii,in duh nu in slova, un astfel de Iudeu isi scoate lauda nu de la oameni ci de la Dumnezeu Romani 2:28,29.Israelul firesc trebuie sa primeasca viata care este Hristos Domnul ca sa devina Israelul lui Dumnezeu care este trupul lui Hristos Biserica cum scrie scriptura: Caci nu toti care se pogoara din Israel sunt Israel, si macar ca sunt samanta lui Avraam, nu toti sunt copii lui Avraam,ci este scris: In Isac vei avea o samanta care-ti va purta numele. Aceasta inseamna ca nu copiii trupesti sunt copii ai lui Dumnezeu, ci copiii fagaduintei sunt socotiti ca samanta romani 9:6-8.Dragi mei Israelul lui Dumnezeu este format din asa zisa ramasita copiilor lui Israel si din un anumit numar dintre Neamuri, prin acest Israel Dumnezeu va imparati pe pamant, chear peste Israelul pamantesc si peste Ierusalimul pamantesc,  vestindu le si lor vestea buna: Viata vesnica darul dragostei lui Dumnezeu,  si astfel in SAMANTA aceasta vor fi binecuvantate toate familile pamantului Aleluia!In intelepciunea Sa, aceea nepatrunsa de mintea firii pamantesti, Dumnezeu a taiat unele ramuri ale acestui maslin firesc numit Israel (in cazul de fata casa lui Iuda) si a adus alte ramuri dintr un maslin salbatic si le a altoit in locul ramurilor taiate care sunt defapt reprezentate in persoana lui Lazar ajuns in sanul lui Avraam.

 

Other Writings in This Series:

Bogatul
Lazar
Moartea Celor Doi
Sanul Lui Avraam
Lazar in Sanul Lui Avraam
Bogatul in Locuinta Mortilor
Prapastia Mare