Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 3


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea

                             

Taina Voii Sale # 3

-David Ilea-

 In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere; caci a binevoit sa ne descopere TAINA VOII SALE, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Efeseni1: 7-10.

       Dumnezeu descopere taina voiei Sale potrivit cu planul unde a fost asezata voia Sa, si este deci o descoperire progresiva. Voia lui Dumnezeu a fost asezata intr- un plan de lucru, acest plan a fost asezat in unitati de masura a timpului: vremi, veacuri. Fiecare vreme, fiecare veac aduce la randul lui inplinirea acelei parti din planul de lucru repartizata sau randuita pentru veacul respectiv, cum de fapt gasim scris in Efeseni3: 3-7. Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care v-am scris in putine cuvinte. Citindu-le, va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos, care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum (in veacul acesta, veacul prezent) sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos, prin Duhul. Ca, adica, Neamurile sunt impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeasi fagaduinta in Hristos Isus, prin Evanghelia aceea, al carei slujitor am fost facut eu, dupa darul harului lui Dumnezeu dat mie prin lucrarea puterii Lui. Tot in scrierea aceasta apostolul arata ca descoperirea Tainei voii lui Dumnezeu continua sa fie descoperita intr-o mai mare masura in veacurile viitoare: El ne-a inviat impreuna si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus, ca SA ARATE IN VEACURILE VIITOARE nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus. Efeseni2: 6,7.

 Taina este ceva ascuns pentru toti, inafara de cel care ascunde, ceva necunoscut pentru toti, inafara de cel care cunoaste. Taina aceasta ascunsa de Dumnezeu si necunoscuta oamenilor, cunoscuta numai lui Dumnezeu este Hristos Fiul lui Dumnezeu potrivit cu ce este scris: Vreau, in adevar, sa stiti cat de mare lupta duc pentru voi, pentru cei din Laodiceea si pentru toti cei ce nu mi-au vazut fata in trup; pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca TAINA LUI DUMNEZEU TATAL, ADICA PE HRISTOS, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei. Coloseni2:1-3. Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui, carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: HRISTOS IN VOI NADEJDEA SLAVEI. PE EL Il propovaduim noi, si sfatuim pe orice om, si invatam pe orice om in toata intelepciunea, ca sa infatisam pe orice om desavarsit in Hristos Isus. Coloseni1: 26-28.

Voia lui Dumnezeu nu poate fi separata de Dumnezeu insusi, cum este Dumnezeu asa este si voia Sa. Dumnezeu este a tot puternic, asa este si voia Sa. Nimeni si nimic nu poate invinge voia dragostei lui Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu este in sinea ei o taina foarte mare, numai Duhul Sfant al lui Dumnezeu poate descoperi omului muritor strategia atat de neanteleasa a voii lui Dumnezeu. Planul voii lui Dumnezeu a fost facut in Sine insusi, in Intelepciunea Lui mai inainte de orice inceput,scriitorul carti Genezei descrie in putine dar tainice cuvinte starea de INTUNERIC, care domina, care acoperea, care ASCUNDEA intelepciunea gandurilor lui Dumnezeu in adancimea apelor: Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape ERA INTUNERIC, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor. Geneza1: 2. Inteleptul Solomon compara cuvintele INTELEPTE a omului si sfaturile INTELEPCIUNII cu niste ape adanci: Cuvintele gurii unui om sunt ca niste APE ADANCI; izvorul intelepciunii este ca un suvoi care curge intruna. - (Prov.18:4) Sfaturile in inima omului sunt ca niste APE ADANCI, dar omul priceput stie sa scoata din ele. - (Prov.20:5).

 Peste FATA adancului de ape era intuneric, adica tot adancul apelor era acoperit de necunostinta, era acoperit si nimenea nu putea sa stie ce este si cum arata adancimea apelor. Dar scrie scriitorul in continuare si zice: Duhul lui Dumnezeu se misca PE DEASUPRA apelor Aleluia! Daca peste FATA adancului de ape era intuneric, daca fata adancului era sigilata, era acoperita de intuneric, iata ca pe DEASUPRA fetei adancului de ape se misca Duhul lui Dumnezeu. Duhul Sfant al lui Dumnezeu se plimba, se misca, patrula zburand pe deasupra intunericului si era gata pregatit, se misca in bucuria si in buna vointa gata in descoperirea adancimilor tainei gandurilor si a voii lui Dumnezeu ascunsa in adancul Intelepciuni Sale. Cuvantul "SE MISCA"  in limba Ebraica inseamna a zbura, a pluti pe deasupra acest cuvant se poate intalni numai o singura data in vechiul Testament in cartea Deuteronomului32: 11: Ca vulturul care îşi scutură cuibul, ZBOARA DEASUPRA puilor, îşi întinde aripile, îi ia Şi-i poartă pe penele lui. 

Despre care adevar maret scrie si apostolul Pavel in una din scrierile lui: Noi propovăduim înţelepciunea lui Dumnezeu, CEA TAINICA SI TINUTA ASCUNSA, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci, şi pe care n-a cunoscut-o niciunul din fruntaşii veacului acestuia; căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei. Dar, după cum este scris: "Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, CHIAR SI LUCRURILE ADANCI ALE LUI DUMNEZEU. În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului care este în el? Tot aşa, NIMENI NU CUNOASTE lucrurile lui Dumnezeu, afară de Duhul lui Dumnezeu. Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său. Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovnicesti.1Corinteni2: 7-13. Din nesecata comoara, din nesfarsita bogatie a Tainei voii Sale, din adancul Intelepciunii gandurilor Sale Dumnezeu a fost bine voitor si cu bucurie progresiv, in rolarea veacurilor ne-a descoperit prin Duhul Sau voia Sa care este asa de puternica si importanta precum este Fiinta Sa. Voia lui Dumnezeu hotarata si desenata in planul Sau nu se schimba in desfasurarea timpului, ea ramane si este adusa la indeplinire in fiecare veac intocmai dupa cum hotarase Dumnezeu in Sinea Lui.

 Iata cateva marturii puternice despre voia lui Dumnezeu: Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: "Hotararile Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire TOATA VOIA MEA. (Isa.46:10) tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci VA FACE VOIA MEA si va implini planurile Mele. (Isa.55:11) Toţi locuitorii pământului sunt o nimica înaintea Lui; El face CE VREA cu oastea cerurilor şi cu locuitorii pământului, şi nimeni nu poate să stea împotriva mâniei Lui, nici să-I zică: "Ce faci?"Daniel4: 35.Dumnezeu a descoperit voia Sa lui Avraam  cand i-a zis: VOI face din tine un neam mare şi te VOI binecuvânta; îţi VOI face un nume mare şi VEI FI o binecuvântare. VOI binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi VOI blestema pe cei ce te vor blestema; şi toate familiile pământului VOR FI fi binecuvântate în tine. Geneza12: 2,3.Prin Ezechiel deasemenea declara Duhul Sfant venind cu un juramant chiar: Pe viata Mea zice Domnul Dumnezeu CA NU VOIESC moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui si sa traiasca. Ezechiel33: 11. Apostolul Pavel pe cand inca era Saul din Tars, necunoscand nici Taina nici voia planului lui Dumnezeu este asteptat si se intalneste personal cu Taina voii lui Dumnezeu adica cu Isus Hristos si iata ce cuprinde vestea buna rostita de Duhul Sfant prin omul lui Dumnezeu Anania: Si a venit la mine un om, numit Anania, barbat temator de Dumnezeu dupa Lege, si pe care toti iudeii care locuiesc in Damasc il vorbeau de bine. El mi-a zis: "Frate Saule, capata-ti din nou vederea!" Chiar in clipa aceea, mi-am capatat vederea si m-am uitat la el. El mi-a zis: "Dumnezeul parintilor nostri te-a ales SA CUNOSTI VOIA LUI, SA VEZI pe Cel Neprihanit si SA AUZI cuvinte din gura Lui; caci Ii vei fi martor, fata de toti oamenii, pentru lucrurile pe care le-ai vazut si auzit. Fapte22: 12-15. Dupa aceasta mare descoperire a Tainei voii lui Dumnezeu apostolul mai tarziu scrie lui Timotei: Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, CARE VOIESTE ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita, si propovaduitorul si apostolul Lui am fost pus eu - spun adevarul in Hristos, nu mint - ca sa invat pe Neamuri credinta si adevarul. 1Timotei2: 3-7. Iata declaratia Celui ce era inca de la inceput "Taina voii lui Dumnezeu", iata nemuritoarele cuvinte rostite de Isus: Eu nu pot face nimic de la Mine insumi: judec dupa cum aud; si judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut sa fac voia Mea, ci VOIA TATALUI, care M-a trimis. (Ioan.5:30) Tot ce-Mi da Tatal va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara: caci M-am coborat din cer ca sa fac nu voia Mea, ci VOIA Celui ce M-a trimis. Si VOIA Celui ce M-a trimis este sa nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci sa-l inviez in ziua de apoi. VOIA Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi."Ioan6: 37-40. Rugaciunea noastra fie dar tot timpul: Faca-se VOIA TA precum in cer asa si pe pamant. Deaceea nu fiti nepriceputi ci intelegeti care este VOIA lui Dumnezeu 

Multe alte scripturi vorbesc clar despre voia lui Dumnezeu, unde in final, la sfirsitul veacurilor Dumnezeu va uni iarasi intr-unul in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamint Aleluia! Cu siguranta nimeni si nimic nu va fi instare sa anuleze voia lui Dumnezeu, si dorinta Sa arzatoare va fi adusa la indeplinire la implinirea vremilor, unde tot universul va canta un singur cantec, un cantec nou ce nu a fost cantat niciodata inca.

 Voia lui Dumnezeu nu poate fi invinsa, nici de om, nici de vreo oricare alta domnie, stapanire sau putere. Isus invata pe ucenici Sai rugaciunea voiei lui Dumnezeu, unde Imparatia Sa vine pe pamant, unde Voia Sa se face, se implineste aici pe pamant, dupa cum se inplineste in ceruri. In continuarea rugaciuni, Isus arata ucenicilor motivul principal al veniri Imparatiei lui Dumnezeu, si defapt implinirea perfecta a Voiei lui Dumnezeu cu privire la tot pamantul, mai bine zis cu privire la tot neamul omenesc. Acolo unde Dumnezeu in calitate de Tata Ceresc aduce Pinea Vietii, ierta pacatele si va aduce o eliberare complecta de sub puterea celui rau. Ucenici lui Isus nu au uitat aceasta rugaciune. Dupa experienta Rusalelor au inceput sa vesteasca cu putere, venirea Imparatiei lui Dumnezeu. In aceasta Imparatie, voia lui Dumnezeu este implinita fara nici o indoiala. Imparatia lui Dumnezeu, potrivit celor spuse de Isus, vine pe pamant sa asigure odata si pentru totdeauna Painea Vietii ,tuturor celor ce nu au Painea Vietii, sa aduca iertare si un sfarsit pacatului, anuland pentru totdeauna puterea pacatului. Si in final Imparatia lui Dumnezeu vine pe pamant, sa elibereze odata si pentru totdeauna intreaga omenirea de sub jugul greu al celui rau. Aceasta este voia lui Dumnezeu: SA IERTE neamul omenesc in calitate de Tata (Tatal nostru), SA ELIBEREZE neamul omenesc tot in calitate de Tata si SA DEA VIATA VESNICA neamului omenesc tot in calitate de Tata. Duhul lui Hristos a declarat deja victorie deplina, cu privire la rebeliunea omului, cu privire la liberea lui alegere, si cu privire la sarpele cel vechi numit Diavolul si Satana. Binecuvantat fie orice om, care luminat de Duhul lui Hristos vesteste VESTEA BUNA, care vesteste victoria deplina a Imparatiei Dragostei lui Dumnezeu, prin care Voia lui Dumnezeu se implineste precum in cer asa si pe pamant Aleluia! 

Tot ce a fost asezat de Dumnezeu in Hristos Isus este Voia lui Dumnezeu, tot ce a venit deja prin Isus Hristos face parte din Voia lui Dumnezeu. Daca moartea a venit prin om, tot prin Om a venit si invierea mortilor scrie apostolul cu bucurie. Prin Adam omul neascultator a venit moartea, prin Isus Omul ascultator a venit viata, adica invierea mortilor. Neascultarea, pacatul si moartea nu au venit prin Omul Isus, asa dar neascultarea, pacatul si moartea nu au venit in lumea omului ca un rezultat direct al Voii lui Dumnezeu.Satan, pacatul si moartea sunt niste unelte de lucru, prin care inteleptul Creator aduce in final la indeplinire voia si hotararea Sa. Voia lui Dumnezeu cu privire la satan, pacat si moarte este si va fi deplin adusa la indeplinire in om, acolo unde satan este aruncat afara prin victoria ascultari lui Isus, acolo unde pacatul este ridicat si aruncat in marea uitarii prin jertfa fara vina a Milului lui Dumnezeu si acolo unde moartea este inghitita de puterea vietii neperitoare prin invierea lui Isus din morti Aleluia! Voia lui Dumnezeu care este asezata in Isus Hristos Fiul Sau numit de apostol "Taina voii Sale"nu poate fi invinsa, anulata sau macar putin schimbata de voia omului si de viclenia lui Satan Aleluia! Voia lui Dumnezeu nu se poate compara cu voia omului pamantesc. Omul pamantesc de multe ori are vointa dar nu are si puterea de infaptuire, voia lui Dumnezeu nu este nici macar putin mai prejos de atotputernicia Sa, asa dar cum este Dumnezeu asa este si voia lui Aleluia!

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4