Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 1


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


                                            

          Taina Voii Sale # 1

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere; caci a binevoit sa ne descopere TAINA VOII SALE, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Efeseni1: 7-10.

     Apostolul Pavel scrie Efesenilor despre acest mare mister ascuns de veacuri in Dumnezeu si arata dispozitia in care sa aratat Dumnezeu in timpul acestei descoperiri, unde zice: Caci a BINE VOIT,cuvintele acestea ne arata ca Dumnezeu facea aceasta revelatie prin voia Sa (nesilit de nici o inprejurare) apoi ne arata ca Dumnezeu era bucuros, ba mai mult facea aceasta descoperire cu placere, ca un tata care are o surpriza, un motiv de bucurie pentru un copil al sau. Buna dispozitie si bucuria pe care o avea Dumnezeu in a descoperi omului taina, sau secretul voii Sale, este o garantie ca ceia ce contine taina voii Sale este o mare binecuvantare si un mare prilej de bucurie pentru om. Se vede ca Dumnezeu era in deplina bucurie sa ne descopere VESTEA BUNA, taina voii Sale, intr-un fel intr-o masura cum nu a fost descoperita oamenilor in veacurile trecute, dupa cum gasim scris: Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta despre care va scrisei in putine cuvinte. Citindu-le va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos, care n a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri, in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si proroci ai lui Hristos prin Duhul. Efeseni3: 3-5.Vreau sa zic: taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile,dar descoperita acum sfintilor Lui. Coloseni1: 26.

Voia lui Dumnezeu a fost o taina,un secret, un lucru necunoscut celor mai multi oameni din generatile trecute, mai ales poporului lui Dumnezeu Israel. Stramosul acestui popor a fost Avram pe care Dumnezeu la ales din casa tatalui sau Terah si motivul pentru care la ales si la scos afara din casa tatalui sau il gasim in Genesa 12:1-3. Domnul zisese lui Avram: Iesi din tara ta, rudenia ta, si din casa tatalui tau, si vino in tara pe care ti-o voi arata. Voi face din tine un NEAM MARE, si te voi binecuvanta, iti voi face un NUME MARE, si vei fi o binecuvantare. Voi binecuvanta pe ceice te vor binecuvanta, si voi blestema pe cei ce te vor blestema, si TOATE FAMILIILE PAMANTULUI VOR FI BINECUVANTATE IN TINE. 

Dumnezeu face o promisiune lui Avram ca il va duce intr o tara care sa fie a lui, si ca il va face un neam mare, si va primi un nume mare, toate acestea ca sa fie o binecuvantare pentru toate familiile pamantului. Dupa formarea neamului numit Israel si dupa ce Dumnezeu le-a facut un nume mare, ei au uitat partea cealalta unde trebuiau sa fie si sa devina o binecuvantare pentru intreg neamul omenesc. Pavel incearca sa le aminteasca de aceasta fagaduita facuta de Dumnezeu lui Avraam unde zice: Ca adica Neamurile sint impreuna mostenitoare cu noi, alcatuiesc un singur trup cu noi si iau parte cu noi la aceeas fagaduinta in Hristos Isus. Nimic nu a produs mai mare tulburare si prigonire chiar pana la moarte, in mijlocul acestui popor Israel, ca acest adevar al fagaduintei si al voiei lui Dumnezeu. Poporul lui Israel trebuiau sa recunoasca celelalte Neamuri mostenitoare impreuna cu ei, si formind un singur trup cu ei in fagaduintele lui Dumnezeu. Cand acest fapt, aceasta voie a lui Dumnezeu a fost descoperita, si apoi vestita in mijlocul acestui popor, aceasta veste buna a lui Dumnezeu pentru intreg neamul de oameni, a produs asa o impotrivire pana unde a devenit motivul principal pentru care acest popor si mai mari lui, au luptat cu toate puterile intemnitand si declarand moarte oricarui vestitor a acestei vesti bune. Trebuie mentionat aici ca acum, dupa 2000 de ani de cand scria Apostolul Pavel fratilor din Efes, despre aceasta voie a lui Dumnezeu, unde in saminta lui Avram adica in Hristos, va fi binecuvantat INTREG NEAMUL OMENESC ..aceasta veste buna este tot o taina, tot un lucru ascuns, si cei mai multi crestini sunt gata sa faca tot ce le sta in puterea lor pentru a acoperi, a aduce la tacere glasul fagaduintei lui Dumnezeu asezata si apoi descoperita in Hristos Isus Domnul nostru.

Da in Hristos Isus sunt ascunse toate comorile intelepciuni si ale stiintei, si tot in Hristos a fost ascunsa aceasta voie a lui Dumnezeu. El este Taina voiei lui Dumnezeu dupa cum scrie Pavel fratilor din Colose: Vreau, in adevar, sa stiti cat de mare lupta duc pentru voi, pentru cei din Laodiceea si pentru toti cei ce nu mi-au vazut fata in trup; pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca TAINA lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei.Coloseni2: 1-3.

 Daca privim atenti in jurul nostru vom opserva ca in spatele fiecarei lucrari omenesti e este voia, dorinta, visul omului, in spatele fiecarui lucru din univers este o putere, o intelepciune, o voie, o dorinta, un vis, fie ca este vorba de lucruri facute de om, fie ca este vorba de lucruri facute de Dumnezeu. Privind lucrurile facute de Dumnezeu, ne gindim ca si Dumnezeu trebuia sa fi avut o voie, o dorinta, un vis inainte de a incepe lucrarea Sa, despre aceasta voie,despre aceasta dorinta a dragostei, care este Dumnezeu scrie Pavel fratilor din Efes. Pavel vorbeste aici despre voia, dorinta cea mai mare izvorata din puterea intelepciuni si din focul dragostei Divine a lui Dumnezeu. Acest vis, aceasta voie a fost asezata intr- un plan de lucru, ori intr-un plan de aducere la indeplinire. Dupce acest plan a fost finalizat, Dumnezeu a creat timpul, si acest plan a fost divizat, inpartit pe diferite unitati de masura a timpului (vremi, veacuri,zile). Deci acest plan a fost facut inainte de orice veac, inainte de nasterea si aparitia timpului. Motivul principal pentru care Dumnezeu a creeat timpul, a fost ca prin aceasta unealta (timp) sa aduca la indeplinire voia dragostei Sale.

 Daca ne uitam cu atentie in cartea Geneza, chiar in inceputul carti, vedem pe Dumnezeu in plina activitate, aducand din sfera spiritului Sau, in sfera fizica misterul voiei Sale. Aici gasim 7 unitati de masura a timpului numite ZILE. Fiecare ZI la rindul ei ne descopere, ne aduce din sfera dimensiuni spiritului Dumnezeiesc in dimensiunea fizica, o parte din voia lui Dumnezeu randuita in planul de lucru pentru ziua respectiva. Fiecare zi se naste prin porunca suveranului Arhitect si Creeator cand cheama lucrurile pe nume, si ele apar in lumea fizica, care lume de fapt prin ele se formeaza. Vedem clar ca fiecare zi are destinul ei, destin care se naste, care ia fiinta prin porunca Creeatorului. Privind felul in care ne este descrisa aceasta misterioasa lucrare, se pare ca suveranul Creeator sta in tronul puterii si intelepciuni Sale, si repeta un cuvant al puteri Sale in timpul celor sase zile. Cuvantul acesta este o porunca autoritara a puteri Sale, Cuvantul acesta este rodul si exprimarea reala a gandurilor si a intentiilor Sale. El sta pe tronul domniei Sale si urmarind planul de lucru porunceste lucrurilor prevazute in plan pentru fiecare zi unde zice: SA FIE LUMINA! Apoi gasim scris: SI A FOST LUMINA. SA FIE O INTINDERE INTRE APE SI EA SA DESPARTA APELE DE APE! Apoi gasim scris SI ASA A FOST. Acela- si lucru este evident pentru si in fiecare zi, fiecare zi se naste prin porunca VOIEI SALE, unde El zice: VOIESC SA FIE, si aceeiasi zi se termina prin implinirea VOIEI SALE unde zice: SI ASA A FOST. Nici o gresala, nici o intirziere, nici o impotrivire, nimic in plus nimic in minus Aleluia! Toate functioneaza dupa porunca VOIEI SALE.


Cuvantul SA FIE se repeta in fiecare zi pina undeva in a seasea zi, unde se vede ca ceva diferit se intampla, pana aici Dumnezeu se pare ca aduna un material necesar pentru o anumita lucrare, pe care avea in plan sa o faca mai pe urma. Se pare ca in fiecare zi comanda un material diferit. Dar in ziua a sasea privind tot materialul adunat: intunericul, lumina, cerul pamintul, soarele, luna, stelele si toate vetuitoarele ...dupa si in prezenta la toate acestea, si in prezenta ostirii Dumnezeiesti, se pare ca e un timp de tacere, se pare ca tot universul si ostirea Dumnezeiasca (vezi Iov38: 6,7) asteapta cu nerabdare sa auda urmatoare porunca, urmatoarea comanda a maretului Creeator. Si totu- si atotputernicul Arhitect priveste in jur la tot materialul adunat, si in timp ce o bucurie deosebita se poate vedea crescand si cuprinzind intreaga Sa fiinta, dintr o data, rasuna in nesfirsitul univers declaratia cea mai mareata, cea mai fierbinte,izvorata chiar din adancul inimi lui Dumnezeu, visul fermecator al voiei Sale: SA FACEM OM DUPA CHIPUL NOSTRU, DUPA ASEMANAREA NOASTRA! Oh ! Ce taina! Ah! Ce mister ascuns de 6 lungi zile (vremi) in Dumnezeu. Pana aici gasim porunca autoritara a lui Dumnezeu: SA FIE! Dar aici cuvantul poruncitor si plin de putere se schimba, si chiar si vocea Lui se schimba. Pana aici se auzea vocea puteri de a chema lucrurile SA FIE, SA VINA, SA IA FIINTA, dar acum si aici El declara puterea dragostei Sale, secretul voiei Sale, SA FACEM! 

Cuvantul SA FACEM inplica tot universul, implica toate lucrurile facute deja, si mai mult decat o implicare, aceasta este declaratia si garantia personala a lui Dumnezeu, unde El se angajaza personal in misterul acestei lucrari. Cuvantul SA FACEM este secretul, este taina voiei Sale, acest vis aceasta dorinta, a fost ascunsa in timpul celor 6 zile, dar a fost facuta cunoscut prin porunca lui Dumnezeu cand a zis: SA FACEM. Aceasta declaratie ne mai spune ca universul (tot materialul adunat prin cuvintul SA FIE) a fost facut pentru omul in chipul lui Dumnezeu, si nu omul dupa chipul lui Dumnezeu a fost facut ca un simplu ornament pentru universul lui Dumnezeu, dupa cum gasim in scrierea pentru frati Evrei: L-ai facut pentru putina vreme mai pe jos de ingeri, l-ai incununat cu slava si cu cinste, L-ai pus peste lucrarile manilor Tale toate le-ai supus sub picioarele lui. In final, dupace voia lui Dumnezeu a fost pedeplin finalizata, gasim ca Dumnezeu sa odihnit in ziua a saptea. Odihna aceasta vorbeste de implinirea pe deplin a visului, a dorintei si a voiei lui Dumnezeu. Odihna Lui inseamna ca lucraraea Lui a fost TERMINATA, si Dumnezeu declara ca Sa uitat la tot ce facuse si au fost FOARTE BUNE. Toate sau finalizat intocmai dupa voia Sa asezata in planul de lucru pentru timpul celor 7 zile. Dumnezeu S-a odihnit in garantia celor spuse de El: Toate lucrurile facute si complect terminate, in timpul celor 6 zile erau FOARTE BUNE. Nici o gresala, nici o intarziere, nimic in plus, nimic in minus Aleluia! Asa este vazuta voia lui Dumnezeu de apostolul Pavel, unde toate lucrurile se consuma, se finalizeasa intr- un singur loc, si anume, in Hristos. Unde Dumnezeu are o voie a Lui inainte de intemeierea lumi, si aceia- si voie este indeplinita la sfarsitul veacurilor (sfirsitul celor 7 zile) nesuferind nici o intarziere, nici o modificare, iar Satan, intunericul, moartea si minciuna fiind doar simple unelte, de care maretul Arhitect si Creeator Dumnezeu si Tata, Sa folosit sa -si duca la indeplinire intocmai si la timp visul dragostei Sale: SPITA ORI RASA UMANA IN CHIPUL SI ASEMANAREA SA Aleluia! 

Da, aceasta a fost si este voia lui Dumnezeu, dar aceasta voie neanfranta spune apostolul caci are o Taina, un mare secret. Iata ca tot planul de lucru cu toate lucrarile asezate in el prin voia lui Dumnezeu a fost facut si asezat cu multa grija intr-un loc secret, intr-un loc ascuns, a fost facut si asezat in Taina voii Sale adica IN Hristos Isus Fiul Sau. Hristos Isus, Taina voii lui Dumnezeu, nu este doar o mare magazie in care Dumnezeu si-a zidit si si-a asezat toate lucrarile dorintei Lui. Hristos a fost Cuvantul lui Dumnezeu PRIN care a facut toate lucrurile, Hristos este puterea deplina prin care toate lucrurile exista si au o continua transformare. Hristos este si locul spre care se indreapta si unde sfarsesc toate lucrurile. Hristos fiind Taina voii lui Dumnezeu mai este si ceia ce inca nu ne este descoperit, da, Amin! Hristos a fost spune apostolul o taina tinuta ascunsa timp de veacuri: Iar Aceluia care poate sa va intareasca, dupa Evanghelia mea si propovaduirea lui Isus Hristos - potrivit cu descoperirea TAINEI care a fost tinuta ascunsa timp de veacuri, dar a fost aratata acum prin scrierile prorocilor si, prin porunca Dumnezeului celui Vesnic, a fost adusa la cunostinta tuturor neamurilor, ca sa asculte de credinta - a lui Dumnezeu, care singur este intelept, sa fie slava, prin Isus Hristos, in vecii vecilor! Amin.Romani16: 25-27.

 Hristos Isus a fost Taina voii lui Dumnezeu in tot timpul vremi lui Adam cel pamantesc. In timpul lui Adam cel pamantesc sa adus la suprafata, si a dominat cu putere despartirea, indepartarea, vrajmasia si moartea. Dealungul tuturor veacurilor omul sa obisnuit si a progresat in rodul amar al despartirii, al indepartarii, al vrajmasiei si al morti, omul a fost orbit, si mintea lui a fost acoperita cu intuneric, omul a uitat complect farmecul placut al unirii, el a uitat siguranta apropierii, omul nu mai cunostea racoarea si linistea impacarii si zambetul lumini, soarele vietii apusese demul peste fiinta lui robita. In toata aceasta vreme de robie, de tristete si durere apropierea, impacarea, unirea si viata cea nemuritoare au devenit pentru omul pamantec cu adevarat lucruri ascunse, lucruri uitate, lucruri despre care nu se mai vorbea in lumea de robie a pacatului. Da, Hristos si toate comorile lui Dumnezeu asezate in El pentru om, era pentru omul pamantesc cu adevarat o mare taina, un secret pe care nu avea cum sa-l gandeasca, si nici cum sa-l cunoasca. Omul in mare parte a uitat ca avea un Creator, a uitat si a devenit ateu, gol si fara cunostinta de bunatatea si indurarea lui Dumnezeu. Cine dintre cei muritori putea sa gandeasca, cine mai avea macar o mica speranta ca undeva, candva, vremea despartirii, a indepartarii, vremea vrajmasiei si a mortii se va sfarsi, dar nu numai ca se va sfarsi ci in locul lor va domni cu putere neanvinsa vremea apropierii, a impacarii, vremea unirii si vremea vietii vesnice impreuna cu Dumnezeu bunul nostru Tata? Iata ca aceasta mareata lucrare a vremi lui Hristos si a comorilor asezate in El era o taina ascunsa, o taina spre care omul pamantesc nu se va indrepta niciodata fara bunatatea si indurarea Parintelui Ceresc. Dumnezeu in bunatatea Lui a bine voit sa ne descopere TAINA voii Sale, acum in vremea lui Hristos si dupa cum Dumnezeu vestise prin proroci iata ca a sosit vremea si ziua este chiar ASTAZI unde: Poporul care umbla in intuneric vede o mare lumina; peste cei ce locuiau in tara umbrei mortii rasare o lumina. Tu inmultesti poporul, ii dai mari bucurii; si el se bucura inaintea Ta cum se bucura la seceris, cum se inveseleste la impartirea prazii. Caci jugul care apasa asupra lui, toiagul care-i lovea spinarea, nuiaua celui ce-l asuprea, le-ai sfaramat, ca in ziua lui Madian. Caci orice incaltaminte purtata in invalmaseala luptei si orice haina de razboi tavalita in sange vor fi aruncate in flacari, ca sa fie arse de foc. Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii." El va face ca domnia Lui sa creasca, si o pace fara sfarsit va da scaunului de domnie al lui David si imparatiei lui, o va intari si o va sprijini prin judecata si neprihanire, de acum si-n veci de veci; iata ce va face ravna Domnului ostirilor. Isaia9: 2-7.Amin! Aleluia!

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4