Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Capitolul 2


In El Avem Planul Veacurilor 1 Planul Veacurilor 2 Voia Lui Dumnezeu TAINA VOII SALE Implinirea Vremurilor Ziua de Odihna Odihna Lui Inceputul & Sfarsitul UNIREA IN HRISTOS Imparatia Lui Dumnezeu Eternitatea


- David Ilea -                                Taina Voii Sale # 2

    In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere, caci a binevoit sa ne descopere TAINA VOII SALE, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Efeseni1: 7-10.

      In scrierea scrisa fratilor Evrei10: 5-10 citim: De aceea, cand intra in lume El zice:Tu n ai voit nici jertfa, nici prinos ci Mi- ai pregatit un trup ...Atunci am zis: Iata Ma vin sa fac VOIA Ta Dumnezeule ...Prin aceasta VOIE am fost sfintiti noi si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos. Scriitorul inspirat de Duhul Sfint ne arata, ca Voia lui Dumnezeu cu privire la neamul omenesc era unde Dumnezeu PREGATEA un trup, si prin acest trup sa aduca tot nemul de oameni la Sine. Felul in care Dumnezeu a pregatit acest trup este pentru cei mai multi oameni un secret, o taina. In Luca1: 35 gasim scris: Ingerul i-a raspuns: Duhul Sfant Se va pogora peste tine si puterea Celui Prea Inalt te va umbri. De aceea Sfantul care Se va naste din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. Ioan ne spune ca: La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Si Cuvantul Sa facut trup si a locuit printre noi plin de har si de adevar. Filipeni 2: 7 S- a desbracat pe sine insus si a luat un chip de rob, facindu Se asemenea oamenilor. Isaia 53:1-12 El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba ca un Lastar care iese dintr un pamant uscat .....Robul Meu cel neprihanit va pune, va indreptati pe multi oameni intr o stare dupa Voia lui Dumnezeu.

Asa dar se vede prin lumina Duhului Sfant, ca Celce era Cuvantul, S-a desbracat ...si a luat un trup, un trup de om, trupul omului cazut in pacatul neascultari, trupul Lastarului care iese dintr-un pamant uscat. Acest trup este nu altul decit trupul lui Adam cazut sub puterea morti, in acest trup se include tot neamul de oameni, toata rasa Adamica. Luca ne spune ca El va fi chemat Fiul lui Dumnezeu pentruca era nascut din Tatal din puterea Celui prea Inalt, dar a devenit Fiul omului din cauza Mariei care era din saminta lui Adam. Pavel aduce la lumina acest mare adevar unde zice: Ea priveste pe Fiul Sau nascut din saminta lui David in ce priveste trupul , iar in ce priveste duhul sfinteniei, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu. Asa dar Fiul lui Dumnezeu nascut din puterea Tatalui se desbraca de Sine insus si se inbraca cu trupul lui Adam, in care trup este asezata toata rasa umana, si in acest trup Hristos invinge pacatul, moartea si pe Satan. 

Felul in care Dumnezeu a PREGATIT un trup pentru Hristos, felul in care CUVANTUL sa facut trup este tot parte din taina voii lui Dumnezeu. Dragi mei pregatirea misterioasa a trupului lui Isus, nu a fost o hotarare a lui Dumnezeu luata de El, ceva timp dupa caderea omului in pacatul neascultarii. Trupul acesta in care sa imbracat Cuvantul lui Dumnezeu, a fost voia, hotararea si dorinta lui Dumnezeu inca inainte de intemeierea lumii. Este foarte evident faptul ca Dumnezeu a VOIT, a fost marea Lui dorinta, a fost secretul inimi Sale sa Se descopere in universul fizic printr-un TRUP OMENESC. Adevarul acesta se vede foarte bine acolo unde Dumnezeu in marea Sa bucurie face uimitoarea declaratie despre TAINA VOII SALE, cand zice: SA FACEM OM dupa chipul Nostru,dupa asemanarea Noastra. Scriitorul luminat de Duhul scrie fratilor Evrei ca Voia lui Dumnezeu nu a fost nici jertfa, nici prinos, voia si placerea lui Dumnezeu nu erau nici arderile de tot si nici jertfele pentru pacat. Asa dar trupul acesta  a fost PREGATIT de Dumnezeu, in asa fel incat in trupul acesta al lui Isus sa poata fi exprimata si deplin implinita toata VOIA lui Dumnezeu. 

Dragi cititori tot ce Dumnezeu a asezat, tot ce a desfasurat, tot ce El a demonstrat, tot ce a fost descoperit deja si tot ce nu este inca complect descoperit, toata comoara dragostei Sale asezata din plin in trupul lui Isus este fara indoiala Taina Voii Sale Aleluia! Vestea Buna asezata in trupul lui Hristos este Voia aceia buna, placuta, sfanta si desavarsita. Toata Voia lui Dumnezeu asezata in Isus Hristos Domnul Vietii este din dragoste pentru om. Voia lui Dumnezeu asezata si descoperita in Isus mai ales in moartea si in Invierea lui Isus, este necuprinsa, este neanteleasa de mintea omului pamantesc. 

Voia lui Dumnezeu aratata in moartea lui Isus este perfecta, este desavarsita, acolo unde Isus prin Voia lui Dumnezeu nu a murit numai IN LOCUL omului, iar omul a ramas mai departe in starea si in conditia lui muritoare. Isus prin Voia lui Dumnezeu a murit PENTRU om, dar impreuna cu Isus a murit si omul, pentruca astfel omul sa fie desbracat de starea si conditia lui muritoare. Cand Isus prin Voia lui Dumnezeu a fost inviat din mormant, Isus nu a inviat numai IN LOCUL omului, Isus a fost inviat din morti PENTRU om, dar impreuna cu Isus au primit dreptul deplin la viata nemuritoare toti oameni. Deci cand Isus a murit, tot neamul omenesc a murit, cum de fapt ne spune Pavel unde zice: Fiindca socotim ca daca Unul singur a murit pentru toti, toti deci au murit. Si pentruca puterea lui Dumnezeu a inviat din moarti pe Isus socotim dar ca daca Unul singur a inviat pentru toti, toti vor invia zice Pavel in1Corinteni15: 22. Aceasta era VOIA lui Dumnezeu dupa Evrei10, ca prin acel trup omenesc pe care Dumnezeu la pregatit, sa aduca la Sine tot neamul de oameni. Isaia vede lucrul acesta unde zice: Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr o stare dupa Voia lui Dumnezeu ...apoi: El nu va slabi, nici nu se va lasa pana va aseza dreptatea pe pamant si ostroavele vor nadajdui in legea Lui. Eu Domnul Te- am chemat ca sa dai mantuire si Te voi lua de mana, Te voi pazi si Te voi pune ca legamant al poporului, ca sa fii Lumina neamurilor, sa deschizi ochii orbilor sa scoti din temnita pe cei legati, si din prinsoare pe cei ce locuiesc in intuneric ....Aleluia! Nu putina valoare si insemnatate are rugaciune unde Isus invata pe ucenici cum sa se roage cand zice: Tatal nostru care esti in ceruri Sfinteasca se Numele Tau vie imparatia Ta faca se VOIA Ta precum in cer asa si pe pamant ....Amin! Aleluia! 

Autorul ne spune in cele scrise de el caci voia lui Dumnezeu inca de la inceputul zidirii era ca in final, la sfarsitul vremilor sa apropie, sa ierte, sa impace, sa sfinteasca, sa desavarseasca si sa uneasca omul cu Sine insusi. Scriitorul ne spune caci voia lui Dumnezeu cu privire la mantuirea deplina a omului era asezata in partea a DOUA si ultima in planul de lucru al lui Dumnezeu. Asa dar in PRIMA parte, sau cele DINTAI lucrari care au fost asezate in Planul Veacurilor au fost chiar lucrurile care nu faceau direct parte din voia lui Dumnezeu. Lucrurile acestea numite de apostol "CELE DINTAI" ele in sinea lor nu erau impotriva voii lui Dumnezeu, ele erau lucruri pamantesti care vorbeau, care prevesteau, care erau niste indicatoare, ele erau umbra lucrurilor din partea a doua, a lucrurilr ceresti, ele au creeat un camp de lucru, ele au facut loc pentru implinirea lucrurilor voii lui Dumnezeu.

 Lucrurile numite de scriitor "cele dintai"erau lucruri trecatoare, lucruri care in timp se duceau spre imbatranire, se invecheau, lucruri care puteau fi desfintate chiar. Nimic, nici una din lucrurile numite ''cele dintai"nu erau, si nu au fost facute sa fie VESNICE deaceea scrie apostolul ca ele AU FOST DESFINTATE. Mai intai vine sau au fost facute lucrurile pamantesti, cele ceresti vin mai pe urma scrie apostolul Pavel in scrierile lui. Asa dar caderea omului in neascultare, indepartarea lui, rebeliunea si vrajmasia lui, ba chiar moartea lui, toate acestea lucruri pamantesti numite de scriitor ''CELE DINTAI" nu erau in sinea lor direct voia lui Dumnezeu. Totusi ele au fost ingaduite de Dumnezeu pentru a creea o nevoie, pentru a fi adusa in lumina, pentru aratarea si manifestarea voii lui Dumnezeu ocolo unde El apropie omul, iarta omul, aduce impacare, sfintire, neprihanire si o deplina unire in puterea vietii vesnice. Dupa aratarea si implinirea voii lui Dumnezeu lucrurile DINTAI sunt pentru totdeauna desfintate si indepartate cum de fapt marturiseste si Duhul si Scriptura: De aceea, cand intra in lume, El zice: "TU N-AI VOIT nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit un trup; N-AI PRIMIT nici arderi de tot, nici jertfe pentru pacat. Atunci am zis: "Iata-Ma (in sulul cartii este scris despre Mine), vin sa fac voia Ta, Dumnezeule!" Dupa ce a zis intai: "Tu n-ai voit si n-ai primit nici jertfe, nici prinosuri, nici arderi de tot, nici jertfe pentru pacat" (lucruri aduse toate dupa Lege), apoi zice: "Iata-Ma, vin sa fac voia Ta, Dumnezeule." El DESFINTEAZA astfel pe CELE DINTAI, ca sa puna in loc pe A DOUA. Prin aceasta "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o data pentru totdeauna. Si, pe cand orice preot face slujba in fiecare zi si aduce de multe ori aceleasi jertfe, care niciodata nu pot sterge pacatele, El, dimpotriva, dupa ce a adus o singura jertfa pentru pacate, S-a asezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu si asteapta de acum ca vrajmasii Lui sa-I fie facuti asternut al picioarelor Lui. Caci printr-o singura jertfa El a facut desavarsiti pentru totdeauna pe cei ce sunt sfintiti. Lucrul acesta ni-l adevereste si Duhul Sfant. Caci, dupa ce a zis: "Iata legamantul pe care-l voi face cu ei dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in inimile lor si le voi scrie in mintea lor", adauga: "Si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele lor, nici de faradelegile lor." Dar acolo unde este iertare de pacate nu mai este nevoie de jertfa pentru pacat. Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus avem o intrare sloboda in Locul Preasfant, pe calea cea noua si vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinauntru, adica TRUPUL SAU, si, fiindca avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatate de un cuget rau si cu trupul spalat cu o apa curata. Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdii noastre, caci credincios este Cel ce a facut fagaduinta. Evrei10: 5-23.

Pentru un inteles mai clar a celor scrise mai sus, cred eu ca este un ajutor potrivit pentru cititor si pentru studentul Scripturi folosind un exemplu practic din domeniul constructiilor. Un constructor intelept, un constructor de profesie, daca doreste, daca se hotareste si este VOIA LUI sa construiasca o cladire care sa oglindeasca toata priceperea, toata intelepciunea, toata voia lui, tot chipul nevazut al gandurilor lui, mai intai de toate va face un proiect, un plan de lucru in mintea lui de  constructor. Dupa ce tot planul a fost bine intocmit, inainte de inceputul fizic al cladirii, constructorul aduce la locul de constructie multe si diferite unelte, schele, utilaje de constructie, multe materiale pentru multele lucrari si faze de constructie a cladirii visului si a voii sale. Daca un oarecare vecin, chiar un trecator care plimbanduse pe strada se apropie de inteleptul constructor si privind toate uneltele, toate utilajele si mijloacele de constructie, tot materialul adunat si in nedumerirea lui intreaba constructorul: Pentru ce ai adunat aici toate acestea utilaje, schele, macarale si toate acestea materiale, acesta este visul tau, dorinta ta, aceasta este voia ta? Cu siguranta inteleptul constructor va raspunde potrivit cu hotararea voii lui unde va zice el: Tot ce se poate vedea aici toate uneltele, tot materialul adunat sunt lucruri temporare dar importante prin care voi aduce la vedere, prin care voi construii, voi implini in final visul voii mele. Voia mea nu este sa adun aici multe utilaje de constructie, voia mea este prin acestea mijloace sa construiesc mult dorita mea cladire, visul si dorinta vietii mele, aceasta este voia mea.

 Daca la vremea scrisa in plan, daca la vremea cand constructia cladirii a fost complect terminata, acelasi trecator ar trece pe la locul unde mai inainte vazuse numai utilajele si neantelesele unelte, cu siguranta ca ar ramane uimit, ar ramane fara cuvinte privind gigantica cladire, frumusetea si splendoarea desenului ei, privind cu grija in jur ar opserva ca toate uneltele si masinariile acelea atat de dubioase si neantelese de mintea lui au fost DESFINTATE, au fost inlaturate si zambeste parca impodobita de slava cladirea inteleptului constructor, chipul si slava gandurilor sale, rodul voii lui. Cred eu ca asemanator se poat intelege cuvintele apostolului aratate mai sus. Despre minunata Cladire, despre Templul sfant a profetit imparatul David cand a zis: Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile si planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemana cu Tine. As vrea sa le vestesc si sa le trambitez, dar numarul lor este prea mare, ca sa le povestesc. Tu NU DORESTI nici jertfa, nici dar de mancare, ci mi-ai strapuns urechile; NU CERI nici ardere de tot, nici jertfa de ispasire. Atunci am zis: "Iata-ma ca vin! - in sulul cartii este scris despre mine - vreau sa fac VOIA TA, Dumnezeule!" Si Legea Ta este in fundul inimii mele. Vestesc indurarea Ta in adunarea cea mare; iata ca nu-mi inchid buzele. Tu stii lucrul acesta, Doamne! Nu tin in inima mea indurarea Ta, ci vestesc adevarul Tau si mantuirea Ta, si nu ascund bunatatea si credinciosia Ta in adunarea cea mare. Ps40: 5-10. 

Voia lui Dumnezeu era inca inainte de intemeierea lumii apropierea omului, iertarea, impacarea, sfintirea, neprihanirea si unirea cu Dumnezeu in puterea vietii neperitoare. Iata ca pentru aducerea la indeplinire a lucrurilor acestea si a fagaduintei voii lui Dumnezeu asezata in partea A DOUA a planului si care mereu a fost vestita, suveranul Dumnezeu a hotarat in planul lui un Agent, o Persoana unica prin care sa aduca la deplina indeplinire toata voia Sa, aceasta Persoana, este numita de sfantul apostol Taina voii lui Dumnezeu. Aceasta Taina este Cuvantul, este Intelepciunea, este Mesia, este Chipul si oglindirea slavei lui Dumnezeu, da, El este Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu. El este TAINA voii lui Dumnezeu, prin trupul lui Isus, prin trupul pregatit de Dumnezeu, iata ca toata voia lui Dumnezeu este perfect si deplin implinita dupa cum Dumnezeu hotarase inca inainte de nasterea veacurilor, dupa desenul facut si asezat de Inteleptul Arhitect in Planul Veacurilor Aleluia!

 Dragi cititori, este spre binele nostru sa credem si sa primim in noi Vestea Buna, adica Evanghelia unde lucrurile DINTAI au fost si sunt pentru totdeauna DESFINTATE si inlaturate si a fost pusa in loc A DOUA lucrare care este de fapt Taina Voii lui Dumnezeu unde zice Scriptura: Prin aceasta "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o data pentru totdeauna. Caci printr-o singura jertfa El a facut desavarsiti pentru totdeauna pe cei ce sunt sfintiti. Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus avem o intrare sloboda in Locul Preasfant, pe calea cea noua si vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinauntru, adica trupul Sau, si, fiindca avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatate de un cuget rau si cu trupul spalat cu o apa curata. Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdii noastre, caci credincios este Cel ce a facut fagaduinta. Aleluia!

 

Other Writings in This Series:

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4