Home
WRITINGS
SCRIERII
POEMS
POEZII
LINKS
CONTACT
SITE MAP

Insemnatatea Nasterii


PILDA ACEASTA NASTEREA LUI ISUS Casatoria Cereti, Cautati, Bateti Moartea & Invierea Legea Circularitati Incapacitatea umana Despre Alegere Chemarea Eficace


- David Ilea -

Nasterea lui Isus este o promisiune, o fagaduinta a lui Dumnezeu, si cred ca nu gresesc zicand ca este una dintre cele mai mari si mai pline de mister Dumnezeiesc. Nasterea lui Isus este o mare fagaduinta pentruca afecteaza nu numai fiinta umana, dar trece mult mai departe de granitele umanitatii afectand intreg universul, si chiar mai mult: afecteaza toate lucrurile nu numai cele vazute dar chiar cele nevazute, afecteaza orice domnie, orice stapanire si orice putere.

Este o mare fagaduinta pentruca aduce si instaureaza Dragostea lui Dumnezeu in intreg universul. Dragostea lui Dumnezeu este descoperita in Isus Hristos acolo unde prin Isus Hristos este nimicita pentru totdeauna: moartea, minciuna si intunericul si tot prin Isus Hristos troneaza vesnic: Lumina, Adevarul si Viata. Nasterea lui Isus este venirea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant si in inimile oamenilor, aceea Imparatie care vine pe pamant sa IMPLINEASCA toata Voia lui Dumnezeu. Nasterea lui Isus este Sfarsitul rasei de oameni pamantesti si Inceputul unei rase de oameni ceresti. Nasterea lui Isus este aducerea si instalarea unui cer nou si a unui pamant nou, unde pentru prima data va domni in plina putere Dreptatea lui Dumnezeu. Nasterea lui Isus este mult mai mult decat a fost descoperit pana in veacul acesta, ea cuprinde bogatiile Harului lui Dumnezeu care vor fi descoperite si aplicate umanitati in veacurile viitoare. Nasterea lui Isus este mai mult decat bucuria unui Tata care aduce din nou acasa TOTI copii rataciti in pustiul neascultari, ea este chiar Reasezarea din nou a tuturor lucrurilor in tot universul lui Dumnezeu. Nasterea lui Isus este Taina lui Hristos, unde Hristosul lui Dumnezeu S-a desbracat pe Sine insusi si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor, astfel,dar,deoarece oameni sunt partasi sangelui si carnii,tot asa si El insusi a fost partas la ele, pentru ca prin moarte, sa NIMICEASCA pe cel ce are puterea mortii,adica pe diavolul,si sa IZBAVEASCA pe TOTI aceia care, prin frica mortii,erau supusi robiei toata viata lor. De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume, pentru ca in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant, si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal ca Isus Hristos este Domnul.Deci nasterea lui Isus este o garantie apsoluta de-a aduce la indeplinire Voia lui Dumnezeu Tatal: omul in chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Nasterea lui Isus este cu adevarat IMPLINIREA gandurilor si Voii lui Dumnezeu.Nasterea lui Isus este mult mai mult dcat cele aratate mai sus, fie ca Puterea Duhului Sfant sa descopere in fiintele noastre mai multa cunostinta despre bogatiile tainei nasterii lui Isus. 

Nasterea lui Isus a fost cu bucurie declarata de Dumnezeu ca o fagaduinta activa a Dragostei Sale fata de om.Mentionez ca nasterea lui Isus nu a fost si nu este o valoare mare asezata intr-un muzeu, pentru a fi privita,admirata si obiect de discutie pentru omenire, nu a fost si nu este oferta pentru omenire, unde cine vrea o primeste, iar cine nu o vrea nu poate fi afectat de aceasta oferta. Nasterea lui Isus este din toate punctele de vedere foarte ACTIVA, ea este ADUCEREA LA INDEPLINIRE a gandurilor si planului lui Dumnezeu. Din toate declaratiile lui Dumnezeu referitoare la nasterea lui Isus vreau foarte marginit sa amintesc doar trei 1)-In cartea Geneza 3:15 gasim scris: Vrajmasie voi pune intre tine(sarpe) si femeie, intre samanta ta si samanta ei. ACEASTA iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.Dumnezeu face aceasta fagaduinta unde samanta femeii va zdrobi capul sarpelui. Mentionez caci samanta femeii sunt toti oameni nascuti prin sau din femeie.Singurul om Adam a fost facut de Dumnezeu iar toti ceilalti oameni sunt nascuti din, sau prin femeie dupa cum gasim scris:Adam a pus nevestei sale numele Eva, caci ea a fost MAMA tuturor celor vii Geneza 3:20. Deasemenea merita mentionat aici ca samanta sarpelui nu sunt fiinite omenesti, samanta sarpelui sunt puii de sarpe, sarpele naste serpi, si niciodata nu va naste fiinite omenesti. Femeia era fiinta omeneasca deaceea samanta ei sunt tot fiinite omenesti (faptul ca oameni vicleni si mincinosi sunt ASEMANATI cu samanta sarpelui, aceasta nu este o garantie ca omul poate fi creat sau nascut de un sarpe, este doar o parabola, o icoana de vorbire, o asemanare )Iata cateva din multele prevestiri a nasteri lui Isus din samanta femeii: De aceea Domnul insusi va va da un semn:Iata, fecioara va ramane insarcinata,va naste un fiu si-I va pune numele Emanuel(Dumnezeu este cu noi )Isaia7:14. Ea va naste un Fiu si-I vei pune numele Isus, pentruca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale.Matei 1:21. Dar cand a venit implinirea vremi, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut sub Lege.Galateni 4:4. Si iata ca vei ramane insarcinata si vei naste un fiu, caruia Ii vei pune numele Isus.El va fi mare si va fi chemat Fiul Celui Preainalt, si Domnul Dumnezeu Ii va da scaunul de domnie al tatalui sau David Luca 1:31,32.Aceasta este samanta femeii, aceasta samanta a femeii a zdrobit capul sarpelui potrivit celor scrise: Astfel dar,deoarece copiii sunt partasi sangelui si carnii, tot asa si El insusi a fost deopotriva partas la ele (El a fost cu adevarat imbracat cu un trup omenesc,adica trup muritor ca oricare copil al femeii),pentru ca prin moarte sa NIMICEASCA ( sa zdrobeasca )pe celce are puterea mortii, adica pe diavolul. Si sa izbaveasca pe toti aceia care, prin frica morti erau supusi robiei toata viata lor. Evrei 2:14,15.

Nasterea lui Isus din samanta femeii ne garanteaza o nimicire finala, o zdrobire a sarpelui si o izbavire finala din robia morti pentru toata samanta femeii Aleluia!
2) O a doua fagaduinta referitoare tot la nasterea lui Isus, este facuta tot de Dumnezeu, lui Avraam unde zice: Si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine, Geneza 12:3.Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta Geneza 22:18, 18: 18. Voi sunteti fiii prorocilor si ai legamantului, pe care l-a facut Dumnezeu cu parinti nostri, cand a zis lui Avraam: Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta. Dumnezeu dupa ce a ridicat pe Robul Sau Isus, L-a trimis MAI INTAI voua, ca sa va binecuvinteze,intorcand pe fiecare din voi de la faradelegile sale. Fapte 3:25,26. Scriptura de asemenea fiindca prevedea,ca Dumnezeu va socoti neprihanite pe Neamuri, prin credinta, a vestit mai dinainte lui Avraam aceasta VESTE BUNA: Toate neamurile vor fi binecuvantate in tine. Pentru ca binecuvantarea vestita lui Avraam sa vina peste Neamuri, in Hristos Isus, asa ca prin credinta, noi sa primim Duhul fagaduit. Acum fagaduintele au fost facute lui Avraam si semintiei lui, nu zice si semintelor(ca si cum ar fi vorba de mai multe ),ci ca si cum ar fi vorba numai de una, si semintiei tale adica Hristos.Galateni 3:8,14,16.Nasterea lui Isus din samanta lui Avraam ne garanteaza fara nici o indoiala binecuvantarea tuturor neamurilor pamantului. Iata cum se va face aceasta binecuvantare: Intorcand pe fiecare din ei de la faradelegile lor si daruindule viata. Asa dar in Isus Hristos samana lui Avraam VOR FI binecuvantate TOATE familiile pamantului. Chiar daca marea parte a denominatiilor Crestine se inarmeaza cu armele firii pamantesti impotrivindu-se acestui mare adevar declarat de insusi Dumnezeu dealungul tuturor vremurilor: unde in Hristos vor fi mantuite toate familiile pamantului. Acest adevar nu poate fi acoperit, anulat de filosofiile pagane unde au fabricat minciuna chinului si a torturei iadului etern, unde potrivit gindiri pagane marea parte a familiilor pamantului nu vor avea parte de binecuvantarea promisa de Suveranul Dumnezeu ci vor fi torturati etern pentru satisfactia dreptati lui Dumnezeu. 

Iata totu si unele din multele declaratii ale lui Dumnezeu: El zice: Este prea putin lucru sa fii Robul Meu, ca sa ridici semintiile lui Iacov,si sa aduci inapoi ramasitile lui Israel. De aceea te pun sa fii Lumina neamurilor si sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.  Intoarceti va la Mine si veti fi mantuiti toti cei ce sunteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Domnul si nu altul. Pe Mine insumi Ma jur, adevarul iese din gura Mea si Cuvantul Meu nu va fi luat inapoi: orice genunchi se va pleca inaintea Mea,si orice limba va jura pe Mine. Eu Domnul, Te-am chemat ca sa dai mantuire si Te voi lua de mana, Te voi pazi si Te voi pune ca legamant al poporului, ca sa fii Lumina neamurilor. Sa deschizi ochi orbilor, sa scoti din temnita pe cei legati si din prinsoare pe cei ce locuiesc in intuneric.Iata ca cele dintai lucruri s-au implinit, si va vestesc altele noi, vi le spun mai inainte ca sa se intample. Cantati Domnului o cantare noua, cantati laudele Lui pana la marginile pamantului, voi care mergeti pe mare si cei ce locuiti in ea, ostroavele si locuitorii lor!  Totusi intunericul nu va imparati vesnic pe pamantul in care acum este necaz.Dupa cum in vremurile trecute a acoperit cu ocara tara lui Zabulon si tara lui Neftali, in vremurile viitoare va acoperi cu slava tinutul de langa mare, tara de dincolo de Iordan, Galileia Neamurilor. Poporul care umbla in intuneric,vede o mare lumina,peste cei ce locuiau in tara umbrei mortii rasare o lumina.Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umerii Lui. Apoi o Odrasla va iesi din tulpina lui Isai, si un Vlastar va da din radacinile lui, care va judeca pe cei saraci cu dreptate, si va hotara cu nepartinire asupra nenorocitilor tarii va lovi pamantul cu toiagul Cuvantului Lui, si cu suflarea buzelor Lui va omora pe cel rau. Caci pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera.In ziua aceea Vlastarul lui Isai va fi ca un steag pentru popoare, neamurile se vor intoarce la El, si slava va fi locuinta Lui. Neprihanirea Mea este aproape, mantuirea Mea se va arata,si bratele Mele vor judeca popoarele, ostroavele vor nadajdui in Mine si se vor increde in bratul Meu. Neamurile vor umbla in lumina ta, si imparati in stralucirea razelor tale. Cand se vor strange toate popoarele si toate imparatiile ca sa slujeasca Domnului. Familiile popoarelor,dati Domnului,dati Domnului slava si cinste! Dati Domnului slava cuvenita Numelui Lui! Aduceti daruri de mancare si intrati in curtile Lui! Inchinati-va inaintea Domnului imbracati cu podoabe sfinte,tremurati inaintea Lui toti locuitori pamantului!Spuneti printer neamuri domnul imparateste! De aceea lumea este tare si nu se clatina.Domnul judeca popoarele cu dreptate.Sa se bucure cerurile si sa se veseleasca pamantul,sa mugeasca marea cu tot ce cuprinde ea! Sa tresalte campia cu tot ce e pe ea, toti copaci padurii sa strige de bucurie inaintea Domnului! Caci El vine, vine sa judece pamantul.El va judeca lumea cu dreptate,si popoarele dupa credinciosia Lui.  Isaia 49:6, 45:22,23, 42:6-10, 9:1-6,11:1-10, 51:5, 60:3, Ps 122:22, 96:7-13.Deci nu putina insemnatate are nasterea lui Isus din samanta lui Avraam. 

3) Si in final a treia fagaduinta referitoare la nasterea lui Isus facuta de Dumnezeu imparatului David si semintiei lui unde zice:  Cand ti se vor implini zilele si vei fi culcat cu parintii tai, Eu iti voi ridica un urmas dupa tine, care va iesi din trupul tau, si-I voi intari imparatia.El va zidi Numelui Meu o casa, si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui..Eu ii voi fi Tata si el Imi va fi fiu.Si iata ca vei ramane insarcinata si vei naste un fiu,caruia Ii vei pune numele Isus. El va fi mare si va fi chemat Fiul Celui Preainalt, si Domnul Dumnezeu Ii va da scaunul de domnie al tatalui Sau David. Va imparati peste casa lui Iacov in veci, si Imparatia Lui nu va avea sfarsit. Binecuvantat este Domnul Dumnezeul lui Israel, pentru ca a cercetat si a rascumparat pe poporul Sau. Si ne-a ridicat o mantuire puternica in casa robului Sau David,cum vestise prin gura sfintilor Sai proroci, care au fost din vechime. Domnul a jurat lui David adevarul,si nu Se va intoarce de la ce a jurat: Voi pune pe scaunul tau de domnie un fiu din trupul tau. Ea priveste pe Fiul Sau, nascut din samanta lui David, in ce priveste trupul. Aduti aminte de Domnul Isus Hristos, din samanta lui David, inviat din morti dupa Evanghelia mea. Apoi o Odrasla va iesi din tulpina lui Isai, si un Vlastar va da din radacinile lui. In ziua aceea Vlastarul lui Isai va fi ca un steag pentu popoare, neamurile SE VOR INTOARCE la El, si slava va fi locuinta Lui. Laudati pe Domnul toate Neamurile, slaviti-l toate noroadele. Tot astfel si Isaia zice: Din Iese va iesi o Radacina, care se va scula sa domneasca peste Neamuri,si neamurile vor nadajdui in El.Cetatea n-are trebuinta nici de soare nici de luna,ca s-o lumineze,caci o lumineaza slava lui Dumnezeu, si faclia ei este Mielul.Neamurile vor umbla in lumina ei, si imparatii pamantului isi vor aduce slava si cinstea lor in ea.  Eu sunt Radacina si Samanta lui David. Luceafarul stralucitor de dimineata Aleluia!2Samuel 7:12,16, Luca 1:32-70, Ps 132:11,Romani 1:3, 2Tim otei 2:8 Isaia 11:1-10,Romani15:11, 12,Apocalipsa 21:23,24, 22:16. Acestea sunt doar cateva marturii despre nasterea lui Isus Hristos Domnul nostru.

Nasterea lui Isus din samanta femeii ne garanteaza zdrobirea deplina a sarpelui si izbavirea tuturor oamenilor ( toti cei nascuti din femeie )care prin frica morti erau supusi robiei toata viata lor.  Nasterea lui Isus din samanta lui Avraam ne garanteaza fara nici o indoiala puterea Cuvantului lui Dumnezeu de iertare si binecuvantare (binecuvantare inseamna puterea Cuvantului prin care fiecare om se intoarce de la faradelegea sa la Dumnezeu primind viata ) pentru toata faptura. Nasterea lui Isus din samanta lui David este Imparatia care vine de sus, si care imparateste pe pamant incepand din Ierusalim, Iudea, Samaria si pana la marginile pamantului. Imparatia aceasta functioneaza potrivit randuielilor scrise in constitutia de natura cereasca in asa fel ca aduce toate Neamurile pamantului si toti imparatii pamantului la o hotarare sincera sa devina membri activi ai acestei Imparatii. Victoria acestei Imparatii nu este valorificata dupa multimea oamenilor aruncati intr-un chin etern si a pagubelor facute pe pamant,.Unul din secretele acestei Imparatii este faptul ca insasi Imparatul ei este Fiu al Omului, este Samanta Femeii, este Samanta lui Avraam si este Samanta lui David. Deci aceasta Imparatie vine sa Elibereze fiinta umana, vine sa Binecuvinteze fiinta umana si vine sa Imparateasca instaurand Dreptatea lui Dumnezeu in toata fiinta umana Aleluia!

In fata acestor mari si minunate fagaduinte facute omenirii de Bunul nostru Tata Ceresc ma smeresc si cu reverenta ma alatur oamenilor lui Dumnezeu care au facut aceasta nemuritoare declaratie unde au zis: Domnul imparateste sa se veseleasca pamantul, si sa se bucure ostroavele cele multe. Familiile popoarelor, dati Domnului, dati Domnului slava si cinste. Cantati Domnului o cantare noua,  caci El a facut minuni. Dreapta si bratul Lui cel sfant I-au venit in ajutor. Domnul Si-a aratat mantuirea, Si-a descoperit dreptatea inaintea neamurilor. Si-a adus aminte de bunatatea si credinciosia Lui fata de casa lui Israel, toate marginile pamantului au vazut mantuirea Dumnezeului nostru.Strigati catre Domnul cu strigate de bucurie, toti locuitorii pamantului! Chiuiti, strigati si cantati laude!  Cantati Domnului cu arfa, cu arfa si cu cantece din gura! Cu trambite si sunete din corn,strigati de bucurie inaintea Imparatului Domnului! Sa urle marea cu tot ce cuprinde ea, sa chiue lumea si cei ce locuiesc pe ea, sa bata din palme raurile, sa strige de bucurie toti muntii inaintea Domnului! Caci El vine sa judece pamantul!  El va judeca lumea cu dreptate, si popoarele cu nepartinire.Aleluia! 

 

Other Writings in This Series:

Insemnatatea Nasterii
Nasterea = Vestea Buna?
Samanta Femeii
Samanta lui Avraam
Samanta lui David